10 Aralık 2007 Pazartesi

ELMALI TART




GEREKLİ MALZEMELER:***



3 ADET YUMURTA,



250 GR. MARGARİN,



1 SB. TOZŞEKER,



1 PAKET VANİLYA,



1 PAKET KABARTMA TOZU,



1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ,



ALDIĞI KADAR UN (BEN 3 BARDAK KOYDUM YETTİ)



İÇİNİ NASIL YAPTIM:



3 ADET ELMAYI RENDELEDİM,YARIM SU BARDAĞI TOZŞEKER İLE BİRAZ PİŞİRDİKTEN SONRA YARIM SU BARDAĞI CEVİZ EKLEDİM(FINDIKDA OLUR) ARZUYA GÖRE TARÇINİLAVESİ İLE İÇİMİZ HAZIR OLDU.



NASIL YAPTIM:



ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞATMIŞ OLDUĞUMUZ MARGARİNİ VE DİĞER MALZEMELERİ YUMUŞACIK BİR HAMUR HALİNE GETİRİP HAMURDAN ÜÇTE BİRİNİ AYIRIP BUZLUĞA KOYUYORUZ KALAN HAMURU TEPSİYE VEYA KALIBA YAYDIKTAN SONRA ELMALI HARCIMIZIDA ÜZERİNE YAYIP HAMUR BİRAZ DONAR GİBİ OLUNCA ÇIKARIP ÜZERİNE RENDELİYORUZ 200 DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINDA PİŞİRİYORUZ ÇIKTIKTAN SONRA BİRAZ ILININCA PUDRA ŞEKERİ SERPİŞTİRİP SERVİS YAPIYORUZ *****AFİYET OLSUUUUUUUN*****



NOT:BEN BU SEFERLİK ARASINA BİRAZDA ÇİKOLATA SOSU PİŞİRİP KOYDUM DEĞİŞİK BİR LEZZET OLDU SİZDE DENEYEBİLİRSİNİZ BENCE BU İÇ HARCINA ÇİKOLATA YAKIŞIYOR ....









Hiç yorum yok:

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..