17 Aralık 2007 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ TARİFLERİ *8*TAHİNLİ KURABİYE

TAHİNLİ KURABİYELER
ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIM http://www.keskinlininmutfagi.blogcu.com/ BENİDE DAVET ETMİŞ BENDE TAHİNLİ KURABİYEMLE KATILIYORUM KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYOR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM HERKESE AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Tahinli kurabiyenin malzemeleri:
*250 gr. yumuşamış margarin,
*yarım sb. sıvıyağ,
*1 sb. taze yoğurt,
*1 paket kabartma tozu,
*aldığı kadar un.
Ara malzemesi:
*1 sb. tahin,
*1,5 sb. toz şeker,
*3 yk. kakao.
Üzeri için:biraz susam, bir yumurta akı.
NASIL YAPIYORUZ:
*önce bir kabın içinde hamur için olan bütün malzemeyi yumuşacık bir hamur haline gelene dek yoğuruyoruz,hamurumuzu 6 parçaya bölüyoruz merdaneyle yarım cm. kalınlığında açıp içine karıştırdığımız harçtan biraz sürelim rulo yapıp hepsi bittikten sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletelim çıkarınca verevine 2 parmak kalınlığında kesip önce yumurta beyazına sonra susama batırarak tepsiye dizelim 180 derece biraz ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirelim herkese AFİYET OLSUUUUUUN ağzınızda dağılan bir kurabiye hemde çok hafif oluyor çünki hamurunda şeker yok deneyin görün banada haber verin lütfen:)

2 yorum:

Ayşegül dedi ki...

canımm tahinli lezzetlere bayılırım.. ellerine sağlık nefis..

Baharcicegi dedi ki...

tahin olurda lezzetli olmazmi kurabiyeler,eline saglik papatyacim.

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..