29 Kasım 2008 Cumartesi

GÜLEN MUFFİNLER:)



PATATESLİ VE PEYNİRLİ GÜLEN MUFFİNLER:)
yine tamamen benim ortaya çıkardığım bu muffinler çok beğenildi özellikle yiğenlerim tekrar istemişlerdi tatilde geldikleri zaman yapıcam inşaallah sizlerle de paylaşmak istedim tarifimi arzu edenler denesin nefis oluyor şimdi tarife geçeyim:)
malzemesi:
2 adet haşlanmış patates,(ezilecek)
yarım bardak ufalanmış beyaz peynir,
yarım bardak rendelenmiş kaşar peyniri,
3 adet yumurta,tuz,pulbiber,kekik,
1 su bardağı süt,1 şişe soda,
1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışımı,
1 paket kabartma tozu,aldığı kadar un.
yapılışı:
un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi güzelce çırpıp kek kıvamına gelene kadar unu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın sonra muffin kalıplarına paylaştırıp üzerlerine resimdeki gibi yeşil zeytinden göz domatesden veya siyah zeytinden ağız yapıp 170 derece fırında pişirin emin olun çocuklar çok sevecekler afiyetle yiyin:)

19 Kasım 2008 Çarşamba

MİDYE TATLISI




MİDYE TATLISI
malzemeler:
1 adet yumurta,
1 kaşık maya,
1çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı süt,
1 fiske tuz,un.

içine de ceviz.
şerbeti için:
3 bardak şeker,
3 bardak su,
bir dilim limon.

yapılışı:
hamuru yumuşacık yoğurup 12 bezeye böldükten sonra tatlı tabağı kadar açıp arasına nişasta serperek hepsini aynı şekilde üst üste koyuyoruz sonra da hepsini beraber açıp büyütüyoruz sıkıca rulo yaparak sarıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz bu arada şerbetini kaynatıp soğumaya bırakalım
hamuru dolaptan çıkarıp 1 er parmak kalınlığında keserek ters çevirip hafifce açıyor ve içine ceviz koyup kapatıyoruz tepsiye bu şekilde hepsini dizdikten sonra üzerine erimiş tereyağı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz çıktıktan sonra biraz bekleyip şerbetini döküyor çekmesini bekleyip servis ediyoruz nefis bir tatlı oluyor bloglarda birçok arkadaşım yapmıştı bende denedim harika oldu tavsiye ederim denemeyenler hemen deneyin derim AFİYETLER OLSUN YİYENLERE

8 Kasım 2008 Cumartesi

Bütün blogcular ele ele başlıklı yardıma muhtaç kimsesiz kardeşlerimize başlığı ile başlattığımız organizasyonu dahada geişleterek sizlerinde destekleriyle daha çok konuda daha çok kişiye yardım iletmeyi hedefliyorum.



Biliyoruz ki Türkiye' de çok sayıda huzur evleri mevcut. Buralarda kalan yaşlı ve kimsesizlere neden biz blogcular olarak yardım eli uzatmıyoruz?



Huzur evlerinde kalan dostlarımızın Kimsesiz olmaları ve hatta bazılarının çoluk çocukları olmalarına karşın onlara bakmamaları içler acısı.

Bizler huzurlu bir şekilde Ailelerimizle beraber evlerimizde yaşarken onlar orda kimsesizler. Neden ordaki Anne - Baba hatta Teyze - Amca diyebileceğimiz yaşlardaki insanlara bir gülücüğü, sıcaklığı, sevgiyi, yardımı, şefkati uzak tutuyoruz ki? Onları ordaki kimsesiz yuvalarında neden mutlu etmeyiyoruz?



Yarınımız garantimi? Belki bizlerde birgün o kimsesizler kervanına katılıp o huzur evlerinde güler bir yüz, Elinde hediye ile bize gelecek olan kişileri bekliyeceğiz?



Hiç birimizin hayatı garanti değil. Yarın ne olacağımız belli değil. Bu yüzden blogcular olarak gelin el ele verip buradaki kimsesizler denilerek adlandırılan o yaşlı insanlar yuvasını bizleri kabullendirerrek bir güzellik bir kardeşlik yuvası adı altında toplayalım?



Değerli blog yazıp blogcuyum diyen arkadaşlarım. Önümüzdeki ay Kurban Bayramı.



Bizler iyi yada kötü üstümüze başımıza, Anne ve Babamıza, Çoluk çocuğumuza az yada çok hediyeler alıp onları sevindireceğiz. Peki ya burdaki Anne ve Babalara kimler hediye alıp onları sevindirecek? Çocuklarımı?
Sizce çocukları varmı? Varlarsa peki neden huzur evindeler?



Ben diyorum ki bu Bayramda Huzur evlerindeki bir tebessüme dahi ihtiyacı olan kimsesizlerimize bir yardım eli uzatıp onlara Küçükte olsa birer hediye paketi yaptırıp gönderelim.
Bu konuda bütün blogcu arkadaşlarımın duyarlı olacağını ümid ediyorum.



NOT: Bayramda Karabük ilinde olacağım. Eğer sizlerde uygun görürseniz bu Bayram küçükte olsa birer hediye yaptırıp Karabük' de bulunan huzur evine gönderelim? Bizzat ben kendim gidip ulaştıracağım hediyelerini. Valiliklede görüşüp bu organizasyona destek alarak güzel bir ilke sizlerle beraber adım atmayı istiyorum.



Karabük'e yakın blogcu yardım sever dostlarım var ise irtibata geçerek bu anlamlı günde böylesine güzel bir davranışı beraber yapmak istiyorum. Varmısınız?




degerli blog arkadasim http://erkancablog.blogspot.com baslatmis oldugu bir organizasyon burada sizlerle paylasmak istedim belki katilmak isteyen olur yada en azinda sizlerde blog sayfalarnizda bu yaziyi yayinlayabilirsiniz,,,detayli bilgi arkadasin blogunda.

4 Kasım 2008 Salı

HİNTPARE


HİNTPARE
Malzemesi:
4 bardak un,
4 yumurta,(birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket margarin veya tereyağı,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 kabartma tozu,vanilya,
şERBETİ İÇİN:
2,5 bardak şeker,
2,5 bardak su,
1 dilim limon.

Yapılışı:
şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır.
diğer malzemeler hamur haline getirilir un az gelirse az daha ilave edilebilir ama sert olmamalı sonra cevizden az büyük parçalar koparılır yuvarlanıp tepsiye dizildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilerek çıktıktan sonra soğuyan şerbet gezdirilir biraz çekince servise hazırdır afiyetler olsun buyrun yiyin gari:))
Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..