15 Kasım 2009 Pazar

TAVUK SARMA




selam arkadaşlar:)
uzun bir süredir bloğumla ilgilenememiştim bugün tavuk sarmayla geri geldim umarım seversiniz haa bu arada resimler telefondan dolayı pek güzel çıkmamış kusura bakmayın
Malzemeler:
yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü,
2 adet iri patates,
1 kaşık tereyağı,
Üzerinin sosu için:
1 kaşık yoğurt,
1 kaşık sıvıyağ,
tuz,karabiber,pulbiber,
Marinesi için:
yarım su bardağı zeytinyağı,
1 diş sarımsak,tuz,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
pulbiber,kekik,karabiber,
Yapılışı:
ilk olarak tavukları biftek şeklinde kesip et dövücü ile inceltiyoruz ve marine harcına hepsini bulayıp 1 saat eğer vakit varsa daha da çok bekletiyoruz
diğer tarafta ise patatesleri soyup az suda haşladıktan sonra iyice ezip içine tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz püre gibi olunca marine olmuş tavukların içine püreden koyup sararak fırın tepsisine yerleştirdiğimiz fırın poşetinin içine sıralıyoruz
hepsi bitince üzerine sos harcını karıştırıp sürerek poşeti kapatıp bir iki delik açtıktan sonra 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişmesini bekliyor ve yanında bulgur pilavı,haşlanmış yoğurtlu sebze eşliğinde servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..