27 Kasım 2010 Cumartesi

KİTAP MİMİ ,ÖDÜLÜM VE GARİP HUYLARIM:)))

Değerli  arkadaşım ZELİHA  cığım da beni mimlemiş bende kitabımı seçtim resimledim yazımı hazırladım ve işte geldim  kitaplığımızı açtım gözümü kapatıp elimi attım elime gelen kitap benim sevmediğim bir kitaptı o nedenle tekrar ettim ve bu defa güzel bir kitap seçmiştim bakın:
haaa yanında görünen Kenan Rıfai ile ilgili kitapları da bize geldiği zaman Cemalnur Sargut hanımefendi hediye etmişti onuda çok seviyorum Allah selamet versin.
ÖRNEK  KUL
SON RESUL
Bu kitapta Peygamber efendimizin (s.a.v.) değişik yönlerinden,güzel ahlakından kısa kısa bahsedilmiştir bence herkes okumalı içinden alınacak çok dersler var 
Bu kitabı bana Kutlu doğum haftasında hediye etmişlerdi Allah razı olsun 
Bakırköy Müftülüğü tarafından Kutlu doğum haftası hediyesi olarak özel basılmış 
55. sayfasını açmamı  tekrar okuyup  oradan bir  paragraf seçip sayfama yazmamı istemiş Zeliha bende açtım 55. sayfada ne varmış okudum ve sizlerle paylaşıyorum işte:
"Hz. Peygamber (s.a.v.) in evreni kucaklayan şefkat ve merhametinin tabii bir uzantısı olarak değerlendirilebilecek şefkat eğitimiyle ilgili sadece bir rivayeti nakletmek istiyorum.
Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre bir adam geldi ve Hz. Peygamber'e kalbinin katılığından yakındı Hz. Peygamber ona şu tavsiyede bulundu:
"Yetimin başını okşa , fakiri doyur"
Kalp katılığı ya da asli ifadesiyle kasvet, gafletten kaynaklanır.Yetimin başını okşamak, insana ölümü ve ahireti hatırlatır.Bu ise, kalbi yumuşatır.Bilindiği gibi ahlaki zaaflar zıdlarıyla tedavi edilir. Kibir, tevazu ile tedavi edildiği gibi kalp katılığı da şefkatle ve rikkatle giderilebilir. Herkes bir ümitsizi teselli etse, bir açı doyursa, bir ağaç dikse, bir öksüzü korusa, kanayan bir yarayı sarsa, kısaca çevresine karşı duyarlı davransa herhalde dünya cennet olur.
Bir yetim gülüyorsa ,
Başına şefkat eli değdiğindendir,
Bir yetim gülüyorsa,
Toplum gülüyor demektir.
 sevgili Zeliha senin gibi güzel sözlerle süsleyemedim yazımı ama umarım cevaplamam seni memnun etmiştir:)
canım tüm güzellikler seninle ve tüm arkadaşlarımla olsun
bende Gül hanımı , Neval'ciğimi , Ümmü Abdullahı mimledim cevaplama sırası bu defa onlarda bakalım neler okuyorlar?:)

Bu güzel ödülü Zeliha'cığım  bana layık görmüş bende bana değer verip gönderdiği ödülümü aldım bloğuma getirdim çok teşekkür ederim canım kardeşim
bunlarda senin için kabul et canım:)
HASRET   kardeşim de benim garip huylarımı ve yapmak isteyip yapamadıklarımı 7 madde şeklinde yazmamı istemiş ama düşündüm taşındım evdekilere danıştım ve  işte benim garip huylarım ve yapamadıklarım:)))
1: Her yer derli toplu olmalı düzgün olmalı ve hatta simetrik olmalı yoksa müthiş rahatsız olurum :)

2: Aklıma birşey düşmeye görsün gecenin 3 ü -4 ü olsada farketmez mutlaka yaparım yoksa uyuyamam:)

3: Eğer bir insanı çok seversem o kişinin tüm olumsuzluklarına ve kaprislerine katlanabilirim:)

4: Yaptığım yemekler herkes tarafından beğenilerek yendiği zaman çok mutlu olurum hiç birşey yemesem de karnım doyar:)

5: Küslükten hiç hoşlanmam  biri ile dargınlığım olsa ben haklı da olsam barışmaya gayret eden ilk adımı atan hep ben olurum:)

6: Küçüklüğümden bu yana hep hayalim olan pastahanemi açamadım yapamadım işte ama ben  inanıyorum bir gün olacak inşaallah:)

7: Eşimle ve çocuklarımla sakin bir yerde büyük bahçeli bir evde oturmak ama bahçesinde sadece gül ve lale gibi rengarenk çiçekler olması :) umarım bir gün olur kimbilir:)?

Sevgili Hasret bu hediye de senin canım kabul buyur lütfen sevgiler kardeşim
bende arkadaşlarımdan Gülo anne , Çlek kızım Deniz , Öznur' um , Alev ciğim  ve  Feriha ablam ı garip huylarını ve yapamadıklarını 7 madde de toplayıp yazmalarını istiyorum ve bekliyorum herkese sevgiler

10 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Aynurcum tesekkür ederim canim beni yakin bir arkadasin görüp mimledigin icin
Mim cevaplarini okurken sanki kendimi okudum pastane acmak haricinde ne kadar cok ortak yanlarimiz varmis isimlerimizin bile sonu nur'la bitiyor

en kisa zamanda cevaplayacagim aynurcum
güzel bir hafta sonu diliyorum

sarkaç dedi ki...

Yazdıklarınızı güzel sözlerler süslemenize gerek yok, alıntı o kadar güzel ki.
Bu arada hediyelerinize bayıldım.
Sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

canımm ablacımm çok teşekkür ederimm bu güzel mime beni dahil ettiğin için:))
ama kızma bana emi ben mim yanıtlamıyorum bloğumda:)
canımmm ablacım öpüyorum kocaman hayırlı pazarlar dilerimm:))

neval dedi ki...

sevgili papatya sana yorum yazarken yorum penceren açılmıyor neden acaba ?
mimi aldım arkadaşım

mintinin dünyası dedi ki...

ablacığım benim ,benim papatya ablam ne mutlu ediyorsun beni anlatamam.bu kardeşini yüreğinin bir köşesinden eksik etmediğin için teşekkür ediyorum ve ve ellerinden öpüyorum.seni gerçekten seviyorum.bu mimi daha evvel yayınlamıştım ablacığım.aynı cevapları bi kere daha yazmamak adına,eğer kabul edersen senin ismini de cevapladığım o mime yazmak istiyorum.seni kocaman öpüyorum...cici mimi ni yüreğime saklıyorum.sevgiler...

bademcicegi.com dedi ki...

papatyamm canım slmlar:) nasılsın iyimisin ziyaretine nasıl sevindim bi bilsen cok tşk ediyorum bitanem uzun zmanadır ben gelemedim ziyaretine özledim canım yaa biraz işlerim var siteyide dostlarımıda ihmal etim biliyorum bundan sonra daha cok zmaan ayırcam birde canım bak ne diycem sitemde anasayfada fikri mühim logosu üstünde ziyaretci defteri actım yorumlarını artık oraya yazabilirsin üyelik falan yok:) cokkk öpüyorumm seniii bitanemm sevgilerimle

www.sendepisir.com dedi ki...

Birbirinizi mimleyip sizleri tanımamıza vesile oluyorsunuz. Bu sayede görmesemde yazışarak edindiğim arkadaşlıklar beni çok mutlu ediyor. Sevgi ve sağlık dileklerimle..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Aynur hanımcım çok teşekkür ediyorum güzel bir konuda mimlemişsiniz ama kusuruma bakmazsınız inşallah ben bu ara hiç kitap okuyamıyorum evdeki bütün kitapları çocuklara verdik gözlerimdeki sorun yüzünden tansiyon yüzünden gözlerimde büyük sorun yaşıyorum sadece kuran okuya biliyorum birde tevcid öğrenmeye gidi yorum daha önceden düz okuyabiliyordum bir yaştan sonra biliyorsunuz öğrenmekte zor oluyor ama başaracağım inşallah ALLAHın izniyle çok istiyorum çünkü sevgi ve selamlarımla

CAHİDE dedi ki...

Efendimizi (S.A.V)anlatmaya kitaplar yetmiyor maalesef.Yürekleri O'nunla doldurmak için tek okumak değil,sevmek ve hissetmek,emirlerine itaat etmek gerek.Rabbim bizi onun şefaatinden mahrum etmesin.

Cancağızım şu aklına düşeni hangi saat olursa olsun yapma ve küslükten hoşlanmama huylarını kendime çok benzettim.Küsülü durmak en büyük dert olur bana.Çok şükür kimseyle küslüğüm yoktur bu yüzden.
Güzel,yürekli,güzel huylu ablam benim.Seni Allah için çok seviyorum canımın içi....

susamcorekotuFeriha dedi ki...

aynurum tatlı kardeşim benim, dualarınız ve kimi görse dua isteyen güzel yüreklim senin için de dua ednlerin çok olsun inşallah,
ALLAH razı olsun,
mime cevap yazabilirmiyim bilmiyorum sen beni anlarsın:)))
biz kolay yemek yapalım derken tavuğa patates yumurtlattık:))
bakalım daha nasıl çözümler bulacağız
sen daha güzelini yaparsın kesin
bekliyorum resmini
sevgiler selamlar

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..