31 Mart 2010 Çarşamba

PIRASA SARMA (ÜÇGEN) ve BİBERLİ SOĞAN SOTESİ

SELAM ARKADAŞLAR
Bu tarifi blogları gezerken görüp çok beğenmiştim pırasanın sarılış şekli ilgimi çektiği için evde de kalın pırasalarım olduğundan hemen denedim eşim ve Gebzeden gelen misafirlerim de çok sevdiler elime kalın pırasa geçtiği sürece hep bu şekilde yapma düşüncesindeyim (goncam da öyle istedi):) yalnız sizlerden bir ricam var bu tarifi bloğunda yayınlayan arkadaşım görüp de ben yayınlamıştım derse çok memnun olurum not alırken ismini yazmayı aceleden unutmuşum kusuruma bakmasın bildirirse hemen düzeltirim gelelim nefis sarmaların tarifine:
önce kalın kalın pırasalara ihtiyacımız var
pırasaların kalın kısımlarını bir karış uzunlukta (20 cm. kadar)kestim boyunca bir çizik attım
sonra tuzlu suda biraz yumuşayıncaya kadar haşladım her yaprağı teker teker ayırıp kesme tahtasının üzerinde köşesine iç harcını koyup muska gibi üçgen sardım tencerenin tabanına artan pırasaları serip sarmalarımı yerleştirdikten üzerine limon dilimleri yerleştirdim açılmasınlar diye porselen bir tabak bastırıp sonra tuz zeytinyağı ve su ilave ederek kapağını kapattım pişirdim (kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirdim)
soğuduktan sonra servis tabağına aldım ve afiyetle yedik tavsiye ederim çay davetleri için de güzel olur:)
İç harcı olarak ben buradaki dolma harcını kullandım tıklayıp bakabilirsiniz 
Bu tariflerimi de sevgili arkadaşım LAMA nın Ye #53 sebze yemekleri etkinliğine yolluyorum
şimdide biberli soğan sotesinin tarifne geçelim aslında bu tarifi bir et veya tavuk yemeği ile birlikte yazmak istiyordum ama merak eden arkadaşlarım varmış o nedenle bekletmeden yazmayı uygun gördüm et ve tavuk yemeklerine çok yakışan bir lezzet buyurun tarife:)

2 adet kuru soğan ,1 adet turuncu dolma biber,1 adet kırmızı dolma biber ,5 adet yeşil biber,
1 fincan zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı şeker,1 çay kaşığı soya sosu.
önce soğanlar soyulup dilim dilim doğranır sonra biberler de aynı şekilde temizlenip dilimlenir ve teflon bir tavada bütün malzeme birlikte iyice karıştırılıp bir müddet sotelenir yeteri kadar yumuşaması için kapak kapatılıp kısık ateşte biraz pişirildikten sonra servise hazırdır mutlaka denemenizi öneririm çok da sağlıklı bir garnitür ben burada gittiğimiz oldukca nezih bir restoranda görüp yapmıştım tavukla servis ediyorlardı eh bu günlük bu kadar yeter canlarım sizlere hayırlı günler diliyorum Allah'a emanet olun:)

30 Mart 2010 Salı

EDA VE EŞİ İÇİN HAZIRLADIĞIM SOFRAMIZ

EDA VE EŞİ TURAN BEY UMREYE GELDİLER
çok güzel iki günü paylaştık Edacığımla ben günlerdir arkadaşımın gelişini heyecanla beklemiştim zaten oda bu kutsal toprakların heyecanıyla doluydu içi kıpır kıpırdı çok az kaldılar zaten üç gün sonra Mekke ye gittiler şimdi oradalar birinci gün birlikte bolca sohbet ettik Harem'i şerif'e namaza gittik ve alış veriş yaptık gece ben eve döndün onlar Peygamberimizi ziyarete girdiler canım arkadaşımın heyecanı görülmey değerdi:)
ikinci gün ben evde yemekler hazırladım Edoşları bekledim bizi kırmadılar davetimize icabet edip akşam eşimle birlikte geldiler Allah razı olsun işte buda hazırladığım mütevazi soframız ancak ben heyecanımdan ana yemeğimin ve tatlımın resmini çekmeyi unutmuşum kusura bakmayın bakalım neler varmış
Lebeniye çorbası vardı aceleden sosunu dökmeden resim çektik
Bey beğendi vardı (daha önce yayınlamıştım tıklayıp bakabilirsiniz)
Kıymalı mercimekli muska böreği vardı (tarif yakında)

Kabaklı havuçlu yoğurtlu salata vardı (tarif yakında)

Biberli soğan sotesi vardı nefistir(tarif yakında)

Orman kebabı vardı resmini çekemediğim tıklayın bakın ama sunum farklıydı
Nohutlu pirinç pilavı vardı (herkesin bildiği gibi)
Bulgurlu acılı sos vardı üzeri bol cevizli

Meksika fasulyeli çıtır yufkalı karışık salata vardı

Tatlı olarak da gökkuşağı tatlısı vardı (revaninin farklı sunumu diyebiliriz)
Birde elmalı muhallebili üzeri kadayıflı bol cevizli kendi tarifim olan tatlım vardı son halinin resmi yok (tarifi ile birlikte yakında)

hepsinden önemlisi misafirlerimizin hoş sohbeti vardı gülen yüzleri vardı kısacası harika bir akşamdı canım arkadaşım umarım Allah tekrar nasip eder yine geliriniz ve aynı şekilde güzel sohbetler ederiz Allah umrenizi
mübarek dualarınızı kabul etsin Amiiiin..
Rabbim dileyen bütün herkese de nasip etsin inşaallah Amiiiiiin.
Güzel arkadaşımın emek çekip ördüğü amigurumi tosbişler ve ciciv ailesinin resmini de yakında ekleyeceğim kızıma hediye olarak getirmişti sağolsun ören ellerine sağlık çok şirinler Edoşumun yaptıklarını görmek için Tıklayın


29 Mart 2010 Pazartesi

ÖDÜL ALDIIIIIM:)

Arkadaşlar bana da Mihriban kardeşim bu güzel ödülü layık görmüş çok mutlu oldum Mihribancığıma teşekkür ediyorum ve kuralları sizlere aktarıyorum
♥sizi odullendirenin blog linkini yayinlayin
♥ ödülün logosunu yayinlayin
♥7 yaratici blogger odullendirin
♥7 blogun linkini yayinlayin
♥odullendirdiklerinizi haberdar edin
♥kendiniz hakkinda 7 ilginc sey yazin
bu ödülü almak tabiki sevindirici ve özel ama ben hiç bir arkadaşımı seçemedim o nedenle bütün arkadaşlarım bu ödüle layık diye düşünüyorum sevgili arkadaşlarım ödül hepinize gelsin dileyenler bloğunda yayınlasın :)
kendim hakkımda 7 ilginç şeye gelince
mesela yağmur altında yürümeyi çok severim
mesela yaptığım iş ne olursa olsun bitirene kadar kendimi paralarım ki en iyi şekilde olsun diye
mesela eşime ve çocuklarıma aşırı korumacıyımdır
mesela çooook iyi bir dinleyici ve sırdaşımdır
mesela mutfağıma girdiğim zaman mutlaka birşeyler üretirim (tamamen benden)
mesela kilo problemim vaaaaaaar ve rejim yapmayı hiç sevmeeeeem:)
mesela deli dolu çatlak bir gacıyımdır ☺☺☺
 

TÜM LAHANA DOLMASI

Herkese selaaaam:)
bu lahana dolmasının tarifini yıllar önce daha 15 yaşında iken sana margarinlerin uç kısımlarını kesip biriktirerek aldığım küçük bir sana kitapcığından görüp denemiştim ve çok beğenildiği için gevşek ve uygun boyda lahanayı bulabildiğim her zaman yaparım sizlerle de paylaşmak istiyordum ama buralarda öyle gevşek lahana bulmak pek kolay olmuyor geçenlerde markette lahanaları yoklarken gevşecik bu lahanayı denk getirdim hemen aldım ertesi gün dolmamı yaptım eşimde özlemiş bir güzel yedik (Rabbim olmayanlara da versin Amiiin) şimdi de sizlere tarifini anlatayım
Bu arada sevgili blog arkadaşım LAMA Ye# 53 sebze etkinliğine katılmak için benide davet etmiş hemen bende tarifimi ona yolluyorum kolay gelsin arkadaşım :)
Malzememiz:
oldukca gevşek ve büyük olmayan bir lahana
1 adet büyükce kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 avuç dolmalık fıstık
1 adet havuç
yeteri kadar zeytinyağı
ağız tadınıza göre tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
azıcık karabiber
bir tutam kuru nane
Yapılışı:
önce soğan incecik doğranır zeytinyağının bir kısmıyla kavrulur  içine fıstıklar ilave edilir hafif pembeleşince ince rendelenmiş havuç eklenir biraz daha kavurulup iyice yıkadığımız pirinçler karıştırılır tuzu şekeri karabiberi de katıldıktan sonra 1 çay bardağı su ilavesiyle kapağı kapalı olarak biraz pişirilir yarım limon sıkılıp karıştırılır iç malzememiz hazır beklerken
büyükce bir kabın içinde bol su ve 1 tatlı kaşığı tuz atılıp kaynatılır lahananın alt tarafındaki sert kısım kesilip hafifce dipden çıkarılır dış yapraklarından ikiside ayrılıp birlikte kaynayan suda biraz yumuşayana kadar haşlanır çok fazla değil
lahana süzülerek sudan çıkarılıp ters çevrilerek bir tepsiye alınır ilk olarak ortasında küçük bir oyuk açılıp oraya iç harcı yerleştirilir daha sonra her yaprak açılarak aralarına biraz iç koyulup kapatılır bu şekilde tüm yapraklar doldurulunca
ayırıp haşladığımız dış yapraklar kapatılır tencereye ters çevrilerek yerleştirilir üzerine bir kapak yada porselen tabak koyduktan sonra tencerenin kapağı kapatılır yaprakları açılmasın diye sonra zeytinyağı tuz ve sıcak su ilave edilip pişirilir (su kaynar kaynamaz ateş kısılmalı)
lahanamız iyice piştikten sonra çok dikkatli bir şekilde geniş servis spatulaları ile servis tabağına alınır üzeri istenilen şekilde süslenir soğuyunca dilimlenerek servis edilir 
umarım anlatabilmişimdir hem yapıp hem resimleyemedim kusura bakmayın arkadaşlar aslında kolay ama anlatırken sanki zor gibi görünüyor bence denemelisiniz çok lezzetli oluyor
 
buda dilimlenmiş hali nasıl??

24 Mart 2010 Çarşamba

P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİ "56" ÇİĞ BÖREK

Selam arkadaşlar bugün çok az vaktim var ama yinede birkaç arkadaşımı ziyaret edebildim şimdide sizlere Yeşim arkadaşımsan görüp denediğim lezzetli bir çiğ börek tarifini vermek istiyorum Yeşimciğime de teşekkür ederim bu güzel tarif için gerçekten çok lezzetliydi:)
bu börekleri de sevgili Gül kardeşime gönderiyorum etkinliği süper gidiyor bence
tarifi aynen yazyorum
Hamur Malzemeleri:
1 çay bardağı su,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 adet irice yumurta,
yarım çay kaşığı karbonat,
tuz,aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)

hamuru yoğurup 1 saat dinlendirin sonra 15 bezeye ayırın (ben 20 bezeye ayırdım biraz küçük yaptım)

İç Harcı :
az yağlı dana kıyma,(250 gr.)
 kuru soğan,(1 adet irice)
yeşil biber,(3 adet)
 domates,(3 adet irice)
tuz, karabiber,(göz kararı)
maydonoz(çocuklar sevmediği için ben kullanmadım)
bu malzemelerin hepsi robotta çekilip hazır hale getirilir bende Yeşimciğim gibi göz kararı yaptım ama sizlere ölçü olması açısından yaklaşık olarak ne kadar kullandığımı belirttim umarım işe yarar
Not:iç harcımız biraz cıvık olması gerekiyor eğer domateslerle yeterince sürülebilir derece de cıvık olmadıysa 2 kaşık kadar su ekleyebilirsiniz

Yapılışı:
dinlenen hamur toplarımızı birer birer tatlı tabağı kadar açıp (az daha küçük yaptım ben) yarısına iç harcından sürün diğer yarısını üzerine kapatın parmaklarınızla bastırıp kızgın yağda kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine çıkarıp sıcak sıcak yiyin afiyet olsun :D
Yeşim arkadaşım zeytinyağında kızartmış ben mısırözü kullandım ama sizlere tavsiye ederim Yeturun bloğunda yağla ilgili verdiği bilgilere bir göz atın





23 Mart 2010 Salı

P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİ "56" PİZZAAAA:)

Arkadaşlar bu pizza tarifini diğer bloğumda çooook önceleri yayınlamıştım ama bu bloğumda yoktu sizlerde görün istedim ve yenilemeye karar verdim etkinlik için GÜL  arkadaşıma yolluyorum ve kolaylıklar diliyorum davete icabet sünnettendir değilmi?
şimdide sizlere görmekte olduğunuz ve görüntüsü kadar lezzetide muhteşem olan pizzamı tanıtmak istiyorum eveeet huzurlarınızdaaaaaaa benim pizzaaaaaaaaam
NELERMİ LAZIM???
2,5 bardak süt,(ılık olacak)
1 bardak sıvıyağ,
yarım bardak su,
1 yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı maya,
1 paket kabartma tozu,
6 bardak un(gerekirse ilave edin).
ÜST HARCINA NE LAZIM???
domates,sucuk,(salam,sosis)zeytin,yeşil biber,(arzu edilirse mantar,)kaşar peyniri rendesi.
hamurun üzerine varsa hazır pizza sosu yoksa rendelenmiş domates,biber salçası,karabiber,pul biber,azıcık zeytinyağı ile pişirip hazırladığımız sos kullanılır.

HADİ YAPALIM ARTIK NASILMI???

anlatıyorum şimdi önce bir kap içerisinde hamur malzemelerini iyice karıştırıp elden zor ayrılan ama düzgün bir hamur oluncaya kadar yoğurun sonra üzerini kapatıp mümkünse sıcak bir yerde kabarmasını bekleyin.bu arada üst harcının malzemelerini hazırlamaya başlayın domateslerin kabuklarını soyun küçük küçük düğrayın içine sucukları da küçük küpler halinde doğrayın zeytini,biberi de doğradıktan sonra güzelce karıştırın arzu ederseniz doğrayıp biraz sotelediğiniz mantarı ilave edebilirsiniz.üst harcımız hazır.
hamurunuz kabarmışsa (çok özür dilerim bu hamurdan iki tepsi çıkar isterseniz birini yapın birini derin dondurucuda saklayıp başka zaman yapın yada ikisinide pişirin)orta boy yuvarlak bir tepsinin tabanını yağlayıp hamurun yarısını elinizide yağladıktan sonra iyice yerleştirin sonra üzerine hazırladığımız veya hazır aldığımız pizza sosunu bolca sürün bolca kaşar serptikten sonra harcı yayabilirsiniz tekrar kaşar serpip 200 derece hafif ısıtılmış fırında sadece alttan ısı vererek pişirin fırından çıkarınca sıcak sıcak servis yapın hımmm kaşarları süne süne yiyin AFİYET ŞİFA OLSUN KİLO OLMASIN :D
not:ben evdekiler biber sevmedikleri için koymadım ama aslında hem görüntüsü hem tadı daha güzel olur hadi ne duruyorsunuz hemen deneyin bayılacaksınızzzzzz


20 Mart 2010 Cumartesi

MİSAFİR SOFRAMDAKİ TATLILARIN TARİFİ

Bu misafirlerime yaptığım meyveli ve kekli tart pastam ogün telaşdan tam resmini çekemediğimiz için üstteki resmide ekledim daha önce arkadaşıma giderken yapıp götürdüğüm portakallısı onun kremasıda portakallıydı gelelim tarifine:
MALZEMELER
4 adet yumuta,
1 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı un,
3 kaşık nişasta,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu.
KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 adet yumurtanın sarısı,
1 su bardağı şeker (damak tadınıza göre daha az kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya,3 kaşık dövülmüş badem veya fındık.
NOT: en üstteki portakallı olanın kremasını yaparken süt yerine sıkılmış portakal suyu kullandım oda çok hafif ve güzel olmuştu...
YAPILIŞI
ilk önce yumurta ve şeker iyice bir çırpılır sonra diğer malzemeler eklenip güzelce karıştırılır orta boy bir tepsiyi yağlayıp içine yayılır yada tart kalıbı kullanılır (ama tart kalıbına hamur fazla gelebiliyor kalan hamurdan 6 adet muffin çıkar ben denedim ve orta boy tepsi kullandım hamur tam geldi çok güzel kabardı) 
170 derece fırında pişirip biraz soğuduktan sonra kekimi ters çevirdim tepsi kullandığım için ortası oyuk olmuyor doğal olarak ben keskin bir bıçak yardımıyla kenarından  2 santim kadar içeriyi işaretledim ve düzgün bir şekilde ortasını biraz oydum çıkardım tart kalıbından çıkmış gibi oldu umarım anlatabilmişimdir sonra kremasını hazırlayıp soğuttum içine 3 kaşık labne karıştırdım (olmasada olur) kekin boşluğunu doldurdum en üstünede iyce soyup düzgün dilimlediğim portakalları,çilekleri ve muzları özenle dizdim ve 3 kaşık balı 1,5 kaşık suyla çırpıp meyvelerin üstüne gezdirdim sağlıksız bulduğum için jöle kullanmak istemedim ve  hemen streçfilmle kapladım buzdolabında birkaç saat bekletip servis edeceğimde streç filmi açtıktan sonra nane yapraklarıyla süsledim son halinin resmi yok malesef:(
buda dilimlenmiş hali   veeeee işte
NESKAFELİ PASTA

aslında bu pastanın tarifini daha önce yayınlamıştım ama bu sefer hem resim daha iyi diye hemde kakaolu bisküvi burada bulamadığımız için elimde de az kalmıştı 1 sıra kedidili bisküvi kullandım yani böylede olur diye paylaşmak istedim tarifin asıl halini yazıyorum bisküviniz az gelirse sizde benim gibi değişiklikler yapabilirsiniz
MALZEMELER:

250 gr.margarin (erimiş),

500 gr. kakaolu bisküvi ,

3 yk.kakao,vanilya,

3 yumurta,1 sb. toz şeker,

1.5 yk. neskafe,1.5 sb. su,1 paket krem şanti,süslemek için biraz neskafe ve yeşil fıstık,fındık.

YAPILIŞI:

önce eritilmiş margarin soğutulur,derin bir kap içerisinde (cam olsa iyi olur) yumurta ve şeker kar haline gelene kadar çırpılır,içine yağın tamamı,kakao,vanilya eklenip güzelce karıştırılır.

bir başka kasede neskafe ve su karışımı hazırlanır,bisküviler kenarlı bir cam veya porselen tepsiye birsıra dizilip neskafeli suyla hafifce ıslatılır,bir sıra daha yapılır sonra diğer karışım (krema halinde olan)dan sürülür, bu işlem bisküviler bitene kadar bu şekilde yapıldıktan sonra pasta buzdolabında 2 saat kadar bekletilip üzerine krem şanti 1 çay bardağı sütle köpürtülüp bir güzel sürülür en üste neskafe elenir fıstık veya fındıkla süslenir ve buzdolabında biraz daha bekletilip servis yapılır .AFİYET OLSUN .......GÖRECEKSİNİZ SİZİNDE FAVORİNİZ HALİNE GELECEK SEVGİLERLE KALIN
kurabiyemin tarifi Margarinsiz kurabiye olarak yayınladığım tarifin aynısı sadece içine 1 kaşık tereyağında 1 kaşık un ve 3 kaşık çekilmiş badem kavurup ekledim kavala kurabiyesini andırdı misafirlerim çok beğendi

bu çiçek milföyleride kızım yaptı daha önce yayınlamıştım tıklayın  bakın tarif ayrıntılarıyla mevcut

bu havuçlu tpoların tarifine gelince 1 paket pötibör bisküvi iyice ufalanır içine yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz eklenir
bir tencerede 1 bardak süte, 1 kaşık un, 3 kaşık kakao, 2 kaşık şeker,katılıp pişirilir (kakao yoktu ben toz çikolata kullandım zaten şekerli olduğu için şeker kullanmadım)soğumaya bırakılır
başka bir kaptada 2 adet havuç ince rendelenir 1 kaşık su ve 2 kaşık şekerle pişirilip soğutulur
bütün malzeme karıştırılıp yoğurulduktan sonra yuvarlanıp hindiztan cevizine bölenerek tepsiye dizilir buzdolabunda 2 saat kadar soğutulduktan sonra minik kağılarla servis edilir bugünlük benden bu kadar arkadaşlar birazdan anneme yardıma gidicem yarın babacığımın 4. ölüm yıldönümü için hatim yapılacak hazırlıkları yapmam lazım herkese sevgiler yorumlarınızı bekliyoruuuuum:D
 

19 Mart 2010 Cuma

MİSAFİR SOFRAMDAKİ SALATALAR VE TUZLULARIN TARİFLERİ

ALLAHIM BU HAYIR MUBAREK CUMA GÜNÜN YÜZÜ SUYU HURMETİNE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN HATRINA ŞUANDA TÜM SIKINTI ACI KEDER ÇIKMAZDA OLAN DARA DÜŞMÜŞ KULLARINA SEN MERHAMET ET YARABBİM!! BİZLERİ ELLERİMİZ BOŞ ÇEVİRME BİZ GÜNAHKAR KULLARINA SEN MERHAMET ET BAĞIŞLAMASI BOL OLAN RABBİM SENDEN BASKA GİDECEK YERİMİZ YOK ALLAHIM SENDEN BASKA İSTEYECEK DİLEK KAPIMIZ YOKK SEN BİZİ SIKINTILARIMIZDAN İŞLEDİĞİMİZ GÜNAHLARIMIZDAN KURTAR YARABBİM YÜCE ALLAHIM DERT ÇEKEN DERMAN ARAYAN KULLARININ İMDAT ÇIĞLIKLARINA SEN HAYIRLI ÇARELER HAYIRLI GÜNLER NASİİP ET !!! ŞÜKÜRLER OLSUN SANA RABBİM .... ( amin).

Sevgili arkadaşlarım dün söz verdiğim gibi bugün tariflerle geldim ancak cuma gününe özel bir dua ile başlamayı uygun buldum Rabbim hepimizin hayırlı dualarını kabul etsin inşaallah Cumanız Mübarek olsun ☺
Eveeet misafir soframızda bulunan zeytin kaplı patates salatasının tarifi ile başlayalım haydi buyurun:
ilk önce 5 adet orta boy haşlanmış patatesi ezip püre haline getirdim sonra içine tuz,biraz limon suyu ve 3 kaşık zeytinyağı ilave edip elimle yoğurdum hazırladım
diğer tarafda 3 adet havucu ince rendeleyip 1 kaşık zeytinyağı,2 kaşık su ve biraz tuzla kısık ateşte biraz pişirdim hazırladım
ve 2 adet pancarıda ince rendeleyip aynen havuca yaptığım işlemi uyguladım
patatesi ikiye böldüm bir kısmına ince doğranmış maydonoz ekledim karıştırdım
kek kalıbına streçfilm serip önce sade olan patatesi elimle bastırarak yerleştirdim üzerine havucu yerleştirdim onun üzerine maydonozlu patatesi yaydııım ve en üstede pancarı serdikten sonra streçfilmle kapattım buzdolabında 4 saat kadar bekletip çıkardım ve üzerini dilimlediğim dolma yeşil zeytinlerle kapladım diğer süslemeler gördüğünüz gibi biz afiyetle yedik sizde deneyin afiyetle yiyin :))
Salata diliminin yanındaki salata da enginar salatası o salatayı da aslında Nuran ablam çok güzel yapar ben ondan öğrendim umarım benzemiştir:)
içinde nelermi var?
pizza diliminin miniklerini düşünün işte o şekilde doğranmış limonlu ve az tuzlu suda haşlanmış enginar,yarım ay şeklinde doğranmış çok az suyla ve az bir tuz atarak pişirilmiş (ezilmeden) kabaklar,çiçek şekilli biraz haşlanmış havuçlar,iri doğranıp haşlanmış mantarlar(ben konserve kullandım çünki taze mantarın küçüklerinden bulamadım),haşlanmış bezelye,doğranmış kornişon turşu (ben unutmuşum:D)
ve maydonozlu sos.
3 kaşık yoğurt,2 kaşık mayonez,2 diş sarımsak,yarım demet maydonoz,3 kaşık zeytinyağı hepsi rondodan geçirilir ve salataya karıştırılır bu sosun tarifini Zehra hanımdan almıştım az bir değişiklikle her zaman kullanıyorum çok lezzetli oluyor tavsiye ederim patates salatasına çok yakışıyor ayrıca
haa ben salatanın üzerine yeşil soğan serpiştirdim işte bu kadaar enginarı hiç sevmeyenler bile bu salatayı yiyor ben bu kadar diyorum ☺
Buda resmini çekmekte geç kaldığımız karışık salatamız
ben içine 1 bardak meksika fasulyesi,
1 bardak mısır (konserve)
1 bardak doğranmış salatalık,
yarım demet maydonoz,
3 adet küp doğranmış domates
yarıma yakın göbek marul,
5-6 dal taze nane,2 adet yeşil biber,
5-6 tane kornişon turşu doğranmış,
tuz,nar ekşisi,zeytinyağı ile yapılmış sos
işte salatamızda da bunlar var zaten hepinizn bildiği bir salatadır ♥
acılı rulolarımın hamuru  kaymaklı açmalar tarifimin hamurunun aynısını kullandım sadece içine kendi yaptığım acılı domates sosundan ve ceviz kullandım misafirlerim çok beğendiler tarifini hepsi istedi bende blogda yayınlarım diye söz vermiştim şimdi alabilirler hepsine teşekkür ediyorum ogün beni çok şımarttılar:D
acılı domates sosunu nasıl yaptığımı resimleriyle çok yakında inşaallah yayınlayacağım arkadaşlar
Buda peynirli simit poğaçamız tarifini daha sonra ekleyceğim şimdilik bu kadar yeter işlerim var ayrıca malum cuma yapmam gerekenler de var şimdilik izninizle canlarım Allah'a emanet olun
birde soframızda geçenlerde yayınladığım sosyete mantısı vardı resim çekmeyi unutmuşuz siz önceki yayından bakın artık.
Bunlarda tatlılarımızdı ancak tarifleri yavaş yavaş ekleyeceğim şimdilik resimlerini ekledim sadece nasıl?


bu çiçekler taaaa Konya dan hediye geldi çooook mutlu oldum mis gibi memeleketim kokuyordu canım kankamın annesi Sebahat teyzeciğime çok teşekkür ediyorum ayrıca oralarda yetişen otlardanda getirmişti bende yarısını salataya kullandım yarısını da kavurup yoğurtladık yedik deee resmini çekmek aklıma bile gelmemiş tüüüühh:(

MİSAFİR SOFRAMDA NELER VAAAR???

Selaaaaam sevgili arkadaşlar bu günlerde fazla vakit bulamadığım için yeni birşeyler ekleyemedim ve sanırım makarna sarığım bayatladı kusuruma bakmayın aslında o kadar çok ve güzel tarifler varki sıra bekleyen sizlerle paylaşmak istediğim harika lezzetler ve sunumlar var biraz vakit bulunca ardarda ekleyeceğim söz şimdilik kısa bir süreliğine girip bakmaktan sıkıldığınızı düşündüğüm makarna sarığının yerine sizlere iki gün önce ağırlamaktan büyük zevk aldığım benim için çok özel insanları ağırladığım  misafir soframın bir kısmını ekledim yarın inşaallah diğer yarısını ve tariflerin bir kısmını da ekleyeceğim şimdilik hayırlı geceler herkese sevgiyle sıhhatle kalın:D
bunlarda nazik misafirlerimden Nuran ablacığımın bana hediyesi teşekkür ederim ablacığım bayıldım:D

14 Mart 2010 Pazar

MANTARLI MAKARNA SARIĞI VE YOĞURTLU BROKOLİ

Selam arkadaşlar bugün sizinle mantarlı makarna sarığı ve yoğurtlu brokoli tariflerimi paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz bakalım nasıl yapmışım:
önce bir paket cubuk makarnayı haşlayıp tereyağı ve az bir salçayla karıştırarak hazır hale getirdim
sonra bir tencerede doğradığım mantarları zeytinyağında hafif soteledikten sonra içine 1 adet küp doğranmış soğan ve 1 adet irice havucu küp doğrayıp  ilave edip kavurdum 3 adet de domatesi kabuklarını soyup küp doğradım harca katıp tuz karabiber ve pulbiber atıp kapağı kapalı ateşi kısık halde pişmeye bıraktım
diğer tarafda 1 adet büyükce patatesi soydum küp doğradım kızarttım pişen harca kattım tüm malzemeler iyice yumuşadıktan sonra makarnayı cam tepsiye sarık şekli vererek yerleştirdim tam ortasına da mantarlı soteyi yerleştirip üzerini naneyle süsledim yerken bu tür makarnalar biraz zorlasa da lezzetliydi tavsiye ederim ayrıca görüntüsü çok güzel olmuş bende evdekilerin yalancısıyım:D hehehe...

gelelim brokoli yoğurtlusuna:
aslında ben brokolileri biraz fazla haşlamışım (unuttumda duymasınlar bizimkiler:D )
baktım şekil bozuk hemen biraz yoğurt ve mayonezi karıltırıp brokolilere ekledim tuzunu attım karışımı tabağa yerleştirip üzerini pul biberle süsledim oldu bize nefis bir salata işte bu kadaaaar:)
nasıl beğendinizmi???

12 Mart 2010 Cuma

MOZAYİK PASTA VE ETKİNLİK



Bu pastayı sevgili Alev arkadaşımın BİR DİLİM LEZZETLER etkinliği için hazırladım her diliminde hoş bir lezzet saklı diyebilirim bu mozayik pasta için sevmeyene de rastlamadım bu pretik lezzeti şimdide tarif:D
MALZEMELER:
2 paket pötibör bisküvi,
1 paket kremşanti (sade)
yarım bardak süt (kremşanti için)
5 kaşık toz çikolata
3 kaşık nişasta
1 kaşık kakao
1 kaşık un 
3 kaşık toz şeker
1 paket vanilya
4 bardak süt
1 su bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için: 1 paket beyaz çikolata sosu
YAPILIŞI:
ilk olarak sütü bir tencereye koyup içine un,şeker,toz çikolata,nişasta ve vanilya ilave edilerek puding kıvamında pişirilir soğumaya bırakılır
bir başka tencerede de beyaz çikolata sosu tarifine göre pişirilir soğuması için buzdolabına koyulup bekletilir
geniş bir kap içerisinde bisküviler ufacık ufacık kırılır içine fındık eklenip karıştırılır
kremşanti yarım bardak sütle iyice köpürtülüp soğumuş olan pudingin içine yavaşca karıştırılır ve tüm malzemeler birleştirilip iyice harmanlandıktan sonra varsa bir kalıba yoksa benim yaptığım gibi önce streç ile sonra da folyo ile sarılıp uzun bir rulo şekli verilir ve derin dondurucuda 3 saat kadar bekletilir servisden 15 dakika önce çıkarılıp üzerine beyaz çikolata sosu dökülür ve süslenir servis saatinde dilimlenerek ikram edilir afiyetle yeniiiir:D

KUŞ YUVASI PASTA VE ZENCEFİLLİ ELMA REÇELİ

Hayırlı Cumalar herkese
bugün sizlerle paylaşmak istediğim lezzetlerin tariflerini Mine arkadaşımdan alıp denemiştim çok da memnun kaldım sizlerede tavsiye edip göstermek istedim orjinal tarif için Mine  yi ziyaret edin lütfen daha ne güzelliklerle karşılaşacaksınız bir bilseniz teşekkürler Mineciğim:)
gelelim tarifimize aynen aktarıyorum
Malzemeler:
* 3 yumurta

* 1 su bardağı şeker

* 1/3 su bardağı yoğurt

* 1/3 su bardağı sıvıyağ

* 1/3 su bardağı ılık su

* 1 paket kabartma tozu

* 2 çorba kaşığı kakao

* 1,5 su bardağı un
Kreması
* 250 gr. Taze tuzsuz lor peyniri

* 1 kutu süt kreması

* 1 tatlı kaşığı tereyağı

* 4-5 çorba kaşığı pudra şekeri
( ben sadece kremşanti ve birazcık krema ile pudra şekerini karıştırıp kullandım)
Üzerine
* Taze Hindistan cevizi

* Üzeri şeker kaplı çikolatalı draje ya da badem şekeri
( ben kuru hindistan cevizi kullandım tazesi vardı aslında ama açmak zor geldi akşamı da bekleyemedim:D ve normal badem kullandım evde badem şekerim olmadığı için)
Yapılışı:

Kakaolu keki yapmak üzere işe başlıyorum. Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpıyorum. Yumurtaların önceden buzdolabından çıkmış olması ve oda ısısında beklemiş olması, kekin kabarmasını olumlu etkiliyor. Yoğurt, sıvıyağ ve ılık suyu ilave ediyorum. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek hamura ilave ediyorum. Bütün malzemelerin güzelce karıştığından emin oluyorum.
Kakao kullandığım zaman un miktarını biraz azaltıyorum.Bu nedenle 2 bardak un yerine 1,5 bardak un kullandım ve kesinlikle çok daha iyi oldu. Çünkü kakaonun hamuru yoğunlaştırıcı etkisi oluyor. Hiç dikkat ettiniz mi? İki renkli kek yaparken bir miktarını ayırıp onu kakao ile karıştırır ve kekin üzerine dökeriz. Bu kakaolu kek kısmı diğerine nazaran piştiğinde daha sert olur, bunda kakaonun etkisi olduğunu düşünüyorum. Hatta ben böyle kek yaptığımda kakaolu hamura birkaç yemek kaşığı ılık su ilave ederim, kıvamındaki yoğunluğu gidermek ve diğer kek hamuru ile dengeyi sağlamak için.
Tarife dönersek; kek hamurunu yağlı kağıt ya da alüminyum folyo serdiğim tepsiye döküyorum. Tepsinin her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlayıp, 170 C ısıdaki fırında pişiriyorum.
Bu arada krema yapmak için; lor peyniri, yumuşak tereyağı, pudra şekeri ve süt kremasını bir kaba alarak mikser yardımıyla bütün malzemelerin birbiriyle karışmasını ve krema kıvamını almasını sağlıyorum. Bu krema yerine, farklı kremalar kullanabilirsiniz. Ben lor peyniri ve süt kremasını birlikte kullanmayı sevgili Jibek den yeni öğrendiğim için, hemen denemek istedim. Başka tariflerde de labne peyniri yerine bu karışımı kullanabilirsiniz. Kremanın tadını biraz daha hafif istiyorsanız şeker miktarını da azaltabilirsiniz. Pişirilmediği için çok pratik, aynı zamanda ev yapımı olduğu için de çok sağlıklı bir krema olduğunu belirtmem gerek. Kremaya ilişkin bir püf nokta daha yazmak gerekirse; süt kremasının hepsini bir kerede değil, kaşık kaşık ilave ederek mikserle çırptım. Lor peyniriniz yumuşaksa belki kutunun tamamını kullanmanız gerekmeyebilir. Çok yumuşak olan kremayı şekillendirmenin zor olduğunu göz ardı etmeyin.
Kek piştikten sonra yağlı kağıdı sıyırıp alıyorum ve çay bardağının ağzı ile yuvarlak kekler kesiyorum. Bunlar kuş yuvasının tabanını oluşturacak. Kenarlardan kalan kekleri ufalıyorum, bir tabağa alıyorum. Yuvarlak kekin kenarlarına bir bıçak yardımı ile kremayı sürüyor ve kek kırıntıları olan tabağa alarak kremanın üzerine bu kek kırıntılarının yapışmasını sağlıyorum. Üzerini krema torbasına koyduğum krema ile süslüyorum. Taze Hindistan cevizini rendenin iri tarafı ile rendeleyerek kremanın üzerine serpiştiriyorum. Bu hindistan cevizleri yuvanın etrafındaki küçük dal parçalarını ve kurumuş otları temsil ediyor. En son çikolata drajelerinden yumurtaları da ilave edince kuş yuvamız tamamlanmış ve servise hazır hale gelmiş oluyor.

Zencefilli Elma Reçeline gelince
Mine  arkadaşımınkinden birazcık farklı oldu ama siz orjinalini görmek için minenin sitesine bir bakın isterseniz
birde arkadaşım yapım aşamalarını eklemiş görebilirsiniz

Malzemeler:

 500 gr. Soyulmuş ve küçük doğranmış elma

 400 gr. Şeker

 Fındık kadar taze zencefil

 Yarım limon suyu

Bir avuç fındık (isterseniz)
(ben ceviz koydum oda çok yakıştı)

 Yarım kahve fincanı su
tarifi olduğu gibi aynen aktarıyorum arkadaşlar sevgili minenin sitesinde ayrıca püf noktaları da mevcut bir göz atmanızı tavsiye ederim
Yapılışı:

Elmaları soyup, küçük küp şeklinde doğruyorum. Kararmalarını önlemek için üzerine yarım limon sıkıyorum. Genellikle reçellerde şekerlenmeyi önlemek için pişmesine yakın limon suyu kullanılır. Ben önceden elmaların üzerine limon sıktığım için ayrıca limon suyu kullanmadım.
Elmaları tencereye alıp, üzerine 400 gr. Şekeri, yarım kahve fincanı suyu ve rendelediğim taze zencefili ilave ediyorum. Kaynamaya başladığında ocağın ısısını azaltmadan devam ediyorum.
Yaklaşık 10 dakika sonra kaynayan şekerli elma karışımı mis kokular eşliğinde reçel kıvamına geliyor. Ocaktan alıp, denemek için, küçük bir tabağa alıyorum, soğuyunca hem tadını hem de kıvamını test etmek mümkün oluyor.
( ben renginin hafif pembe olmasını sağlamak için kaynarken 4-5 damla hibiskus suyu damlattım hoş bir renk aldı ne dersiniz?)
Mineciğim tekrar teşekkürler canım:D

Birde sevgili susamçörekotu çantamda neler var görmek istemiş kendisini kırmamak adına yayınlıyorum

eveeeet çantamın içinde
cüzdanım
seccadem
cevşenim
yasinim
ıslak mendilim
hijyen jelim
tesbihim
kese içerisinde minik parfümüm
mentollü sakızım
ağrı kesicim
kalemim
not kağıtlarım
mini dikiş setim
kibritim
eşimin kartları
rimelim,kremim,ve kalem sürmem
cımbızım
anahtarlarım
kulak pamuğum
kürdanım ve
unuttuğum
gözlüğüm
telefonum
tarağım ve çatal iğnem
işte ben bunları hep yanımda taşırım arkadaşlar bence bütün bu malzemelerin çantada bulunması gerek ne zaman lazım olacağı belli olmaz çünki
hele birde siz benim uzun yol çantamı görseniz çocuklar yolda ne lazım olsa annemde vardır sor derler birbirlerine ve mutlaka da vardır yol çantam valiz gibi zaten akla gelmayecek ama gerekliliği 7 yıldır gide gele kanıtlanmış bir sürü gereç sizede tavsiye ederim darda kalmazsınız:)
çocuklarım küçükkende nereye gitsem hiç darda kalmadan dönerdim tedbir almak her zaman kurtarıcıdır benden söylemesi Cahide arkadaşım bu mimi sevmediğini özele girmek olduğunu söylüyor haklıda ancak bir çantada neler bulundurması gerektiğini bilmeyen genç kardeşlerim için ben yayınlamayı uygun buldum umarım faydalı olduğum kişiler olur susamçörekotum sanada sevgiler canım:)







Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..