31 Mayıs 2010 Pazartesi

KAHROLSUN İSRAİL


HAYDİ ŞİMDİ DUA ZAMANI ! KARDEŞLERİMİZ İÇİN DUA EDELİM.,

UMARIM BİRİLERİ DUR DER !!

29 Mayıs 2010 Cumartesi

TAÇ ÇÖREK

 MALZEMESİ;:


2 su bardağı. ılık süt,
1 çay bardağı su,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 adet yumurta (beyazları hamurun içine sarıları üstüne)
1 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı tuz,
1 paket küçük yaşmaya veya 2 yemek kaşığı kuru maya,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un (hamur oldukca yumuşak olmalı)
YAPILIŞI:;


maya süt ve şeker birbiri ile iyice karıştırılıp sonra diğer malzemeler ilave edilir yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulduktan sonra yarım saat üstü kapalı beklenir ve yumurta kadar parçalar alınıp çay tabağı kadar açtıktan sonra içine isteğe göre ezilmiş haşhaş veya tahin yağ karışımı sürülüp
rulo yaparak gül şekli verip kek kalıbına yan yana dizilir hepsini dizdikten sonra biraz mayalanması beklenir ve üzerine yavaş hareketlerle yumurta sarısı sürülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir görüntüsü gül gül çok güzel oluyor ben iç malzemesi olarak yarısına acı sos ve ceviz karışımı  yarısına tahin ve ceviz karışımı kullandım (haşhaşım yoktu) peynirlisini de denedim güzel oldu tavsiye ederim puf puf bir çörek buyurun deneyin :)

27 Mayıs 2010 Perşembe

TEŞEKKÜRLER EDA'CIĞIM


Arkadaşlar bugün sevgili kardeşim canım arkadaşım Edacığım bloğumu yenileyip güzelleştirmiş beni çooook mutlu etti zaten geçenlerde de hatim bloğumu ve hobi bloğumu düzenlemiş güzelleştirmiş benim haberim bile yok açtım blogları bir anda şok şok şok:)))
çok mutlu oldum bu süprizine canım kardeşimin bugünde yemek bloğumu yani burayı yenilediğini görünce çığlık attım sevinçten emek vermiş uğraşmış beni mutlu etmek için Allah razı olsun 
Edacığım seni çok sevdiğimi zaten biliyorsun canım sana kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum ve her daim sana dua ediyorum Rabbim dilediğini hayırlısıyla versin inşaallah:)
iyiki seni tanımışım 
yakında Edoşumun kızıma hediye ettiği amigurumileride ekleyip paylaşıcam sizlerle
sevgiler herkese  

26 Mayıs 2010 Çarşamba

BLOGLARDAN DENEMELER "3"



NEVZİNE
selam arkadaşlar kaç gündür net bağlantımız sorunlu olduğundan çok fazla gelemiyorum ve birşey ekleme fırsatı bulamıyorum şimdi sabah saat 6 ve kızımı okula yollamak için kalktım birde baktım net bağlı görünüyor hemen oturup yazayım dedim:)))
bir blog arkadaşımdan aldığım (ismini not etmeyi unutmuşum malesef) her neyse yaptığım nevzine hiç birşeye benzemedi lezzeti güzeldi ama kıvamı helvamsı birşey olmuştu bende ertesi gün içine yumurta-kabartma tozu ve un ekleyip kurabiye haline getirdim harika kurabiyeler oldu epeycede çıktı eşim çok sevdiği için dükkana götürüp götürüp yedi gelenlere de ikram etti (her zamanki gibi:))
tarifi şimdi bulamadım bulunca buraya eklerim inşaallah uğraşmak isteyenler yapsın ben atmaya kıyamadığım nevzineyle yapmıştım ama sanırım bir dahaki sefere özellikle nevzineyi yaparken olmasın da kurabiye yapayım diye dua edicem:))
MİLFÖYLÜ ÇELENKLER
bu çelenkleri de bir blogda gezinirken görmüştüm aklımda kaldığı şekliyle denedim görünüşü hoşuma gittiği için sizlerle de paylaşmak istedim iç malzemesi olarak ben patates tavuk ve kaşar karışımı kullanmıştım siz dilediğiniziç harcıyla yapın çok pratik bir çeşit simiti andırıyor görüntüsü haaa ben üzerine yumurta sürmemiştim siz sürerseniz daha güzel görünecektir blog ismi veremiyorum çünki not falan almamıştım sadece gördüm şekli aklımda kalmış o yüzden

daha birkaç blog denemelerim var ama onları da sonra yazayım şimdi uykum iyice bastırdı gidip yatayım herkese hayırlı sabahlar:)))

21 Mayıs 2010 Cuma

PATATES SANDALLARI:)

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN
Patateslerden sandallar yaptım içlerine de yolcuları oturtup gölde geizntiye çıkardım geiznti dönüşü midelerimizdeki ebedi istirahatlerine çekildiler:)))))
bugün bir muzip cümleyle başladım yazıma bu yemek bizim evin çok sevilenlerinden  zaten arkadaşlarımızn bize taktıkları lakap kumpirzadeler (patateszadeler) çünki patatesi çok tüketiriz tatlılar haric hemen hemen her yiyeceğin içinde bulunur mutlaka haklılar yani ama yedikleri zaman çokda beğenirler bu ismi bize takanlar:)))
neyse haydi tarifimize geçelim
istenilen miktarda orta boy patates ,
her patates için ceviz büyüklüğünde kıyma,
1 adet soğan,yeteri kadar yeşil biber,
yeteri kadar domates,
1 adet havuç, tuz,karabiber,pulbiber,kekik,
domates salçası ve biber salçası karışımı,
yeteri kadar zeytinyağı
yapılışı:
önce patatesler yatay şekilde ele alınıp üst kısmından az bir parça kesilir sonra içi dikkatlice sandal şekli alana kadar oyulur tepside düz durabilmesi için alt tarafından hafif bir düzleştirme yapılır.
İç harcı için önce ince doğranmış soğan ve kıyma tencerede zeytinyağı ile kavrulur sonra içerisine ince doğranmış yeşil biber ve rendelenmiş havuç eklenir kavurmaya devam edilir en son olarak da kabukları soyulup minik minik doğranmış domatesler ilave edilir kapağı kapalı olarak 5 dakika kısık ateşte pişirilir.
patateslerin içlerine doldurulup tepsiye dizilir üzerlerine bir dilim domates bir dilim biber koyulup süslenir (ben aralarına içini oyarken top şeklinde çıkardığım patatesleri de yerleştirdim) salça karışımı suyla ezilip üzerine gezdirildikten sonra ocakta kapak kapatılarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir sonra da şehriyeli pilav eşliğinde Afiyetle yeniiiiiiiiir:))
sizde yapın tavsiye edilir:)))))
NOT:yemeğin suyu patateslerin yarısını geçmemeli.

Şehriye pilavını nasıl yaptığıma gelince:
tereyağı ve zeytinyağı karışımında şehriyeleri pembeleştirdikten sonra kaynamış su ilave ettim ateşi kısıp kapağını kapattım yavaş yavaş pişmesini bekledim bu arda içine haşlanmış kabukları soyulmuş nohut ve çorba için dolabımda hazır bulundurduğum minik köfteciklerden birazını kızartıp ilave ettim piştikten sonrada 1 saat kadar demlenmesini bekledim sonra servis ettim bize göre sade şehriye pilavından çok daha lezzetliydi bundan sonra hep böyle yap diyen eşim ve çocukları dinleyip öyle de yapıcam sanırım:)
sevgiyle kalııııın
NOT: patateslerin içlerinden çıkan parçalarıda püre yaptım sabah kahvaltıda yedik sakın attım sanmayın.

20 Mayıs 2010 Perşembe

KIZIMIN SÜPRİZİ VE UĞUR BÖCEKLİ KANEPELER

BU KIZIMIN BANA ANNELER GÜNÜ AKŞAMINDA HAZIRLADIĞI SÜPRİZ TABAK RESİMLERİ YÜKLEMEDE SORUN YAŞAADIĞIM İÇİN SİZLERLE ANCAK BUGÜN PAYLAŞABİLDİM MUZLARLA VE ÇİKOLATA SOSUYLA HAZIRLAMIŞ AMA ÇOK DEĞİŞİK BİRŞEY YAPMIŞTI PİPETİN İÇİNE ÇİKOLATA SOSUNU ÇEKİP MUZ DİLİMLERİNİ DE PİPETE GEÇİRMİŞ O ŞELİDE SÜSLEYİP GETİRMİŞTİ ÇOK MUTLU OLDUM TEŞEKKÜR EDERİM PRENSESİM ELLERİNE SAĞLIK:)))

Bunlarda epeydir denemek istediğim ve denediğim çok şirin kanepeler tarif yemek şenliği sitesine ait
misafirlerime yaptım onlarda çok beğendiler sizde denemek isterseniz küçük domatesler,kaşar peyniri,çörekotu,zeytin,tost ekmeği ve nane yapraklarıyla göründüğü gibi yapabilir sofranıza şirinlik katabilirsiniz sevgiler:)
 
bu şirin uç uç böcüklerim de Gülcanımın P,D.Ç.S.Etkinliği için kendisine gitsin gel al Gülcan bacım bloğun şirinlerle dolsun:))) 

19 Mayıs 2010 Çarşamba

ÇOKMU TATLIYIM NE ÖDÜLLERE BOĞULDUM:)))

 
tatlı kadın dediğim Feriha ablam ve tatlı arkadaşım Esra'm bana tatlı blog ödülleri yollamışlar buradan çok teşekkür ediyorum ayrıca da kendilerine bu hediyemi yolluyorum ben daha önce kurallar gereği arkadaşlarıma ödül yollamıştım bu ödülüde diğer tüm arkadaşlarıma yolluyorum lütfen kabul etsinler işte hediyem buyurun canlarım:)

17 Mayıs 2010 Pazartesi

KESTANE ŞEKERLİ MİNİ PASTACIKLAR P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİ "60"

Bu pastacıkları canım arkadaşım Gülcan ın etkinliğine yolluyorum kolay gelsin Gülcanım bol tarifli bir etkinlik olur inşaallah
Selam tüm izleyenlerim ve dostlarım bu minicik minicik pastacıkları geçtiğimiz günlerde gelen misafirlerim için hazırlamıştım ama ancak sıra geldi sizlerle de paylaşmak istedim çünki lezzeti çok beğenilip tarifi de alınmıştı buyurun birde siz bakın bakalım beğenecekmisiniz tarif tamamen kendi uyduruğumdur:)))
Yapılışı;
biraz koyuca hazırlanmış çikolata sosu (hazır toz çikolata sosu kullanacaksanız süt ölçüsünü biraz eksik yapın)
evde kendiniz sos yapacaksanız benim gibi 3 kaşık nişastayla 2 bardak sütü 5 kaşık da şekeri muhallebi gibi pişirip bir kenarda arasıra karıştırarak ılıtın
benmari usulü erittiğiniz 150 gr. bitter çikolatayı içine katıp iyice karıştırın sosunuz soğumak için beklesin
sizde bu arada 1 paket pötibör bisküviyi ve 1 paket kepekli bisküviyi iyice ufalayıp hazırlayın (iri kalmasın)
içine çekilmiş fındık veya badem ekleyin 10 tane de kestane şekerini çatal yardımıyla ezerek karıştırın tüm malzemeyi birleştirip yoğurun streç film veya aliminyum folyoya sıkıca sarıp rulo halinde  derin donduruda 1 saat beklettikten sonra dilimleyip hindistan cevizine bulayarak servis edin ben servis ederkende üzerlerine yarım kestane şekeri koydum afiyetle yiyin nasıl beğendinizmi?:)

16 Mayıs 2010 Pazar

KAHVALTI SOFRASI VE ISPANAKLI KREPLER

SELAAAM:)))
Sevgili izleyenlerim bugünkü sofra ev için hazırlanmış sıradan bir kahvaltı sofrası değişiklik olsun diye krepleri ıspanaklı yapmıştım sizlerle de paylaşmak istedim çocuklar ıspanak yemezler kekin içinde fıstıklı kek diyerek yedirdiğim gibi krepleri sorduklarında da gıda boyası koydum deyip yedirdim ayıla bayıla yediler ve eğer okurlarsa şimdi bu yazımdan öğrenecekler:)))
tadı hiç belli olmuyor tavsiye ederim sade kreplere nutella sürüp sardım dilimledim
ıspanaklı yeşil kreplere de labne sürüp sardım dilimledim biz severek yedik sizde denemek isterseniz işte krep tarifim burada sadece içine bir avuç çekilmiş ıspanak ekledim o kadar
soframızda kahvaltılıkların haricinde güllü kek ve akşamdan kalan talaş böreklerimiz  birde patates buğulama vardı ki bizim kahvaltıların vazgeçilmezidir kendileri:)) patatesin her çeşidinin olduğu gibi:))
denemek isteyenler için tarifi şöyle:
patatesleri soyup yıkadıktan sonra iri küpler halinde doğrayın tencereye dökün üzerine patatesin miktarına göre ayarlauıp zeytinyağı ve çok olmamak kaydıyla su birde tuz ekleyip kaynamasını bekleyin sonra kısık ateşte yumuşayı suyunu çekene kadar pişirin servis ederken de üzerine pulbiber serpin 
ben bayramlarda üzerine kavurma yapıp döküyorum misafirlerimin ısrarlı istekleri üzerine özellikle bayram sofrasında mutlaka bulunuyor denemenizi tavsiye ederim
NOT: suyu kesinlikle az olmalı çekebileceği kadar unutmayın 

İKİ ÖDÜL DAHA ALDIM SANIRIM ŞIMARDIM:)))

Bu gidişle çok şımarıcam diye korkuyorum:)))
arkadaşlarım beni ve bloğumu tatlı bulup ödüllendirmişler çok teşekkür ediyorum ve hem kendilerini hemde bütün blog arkadaşlarımı tatlı blog ödülüne boğmak istiyorum bu ödül hepinize gelsin
lezzet&marifet ve lezzet tabağı arkadaşlarıma ve beni daha önce ödüllendiren arkadaşlarıma tabiki  birde sizlere bende bu papatyalar ve lalelerden oluşan demetleri yolluyorum tatlılarım iyiki blogdaşımsınız:))

14 Mayıs 2010 Cuma

HOBİDÜNYAM WOMAN FORUM YEMEK ETKİNLİĞİ "4" PASTA VE KEKLER


Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.

ETKİNLİK BANNERİNİ BLOĞUNUZA EKLEMEK İÇİN YANDAKİ BANNERİN  ALTINDAN KODLARI ALABİLİRSİNİZ


Hobidünyam woman forum ailesi:) adına papatya68.blogspot.com

MARUL SARMASI

Arkadaşlar bu resim çok güzel çıkmamıştı ama ben sizlerle çok değişik ve lezzetli bulduğum tadına doyamadığımız bu marul sarmasını ilk kez yediğimde hemen sizlerle paylaşmam lazım  diye düşündüm  canlarım varmı öyle yalnız tatmak:))


şimdi önce marulları ortalarının beyaz ve sert olan bölgelerini çıkarıp hazırlıyoruz sonra bildiğimiz bir zeytinyağlı iç harcı hazırlayıp sarıyor ve zeytinyağlı yaprak sarması gibi pişiriyoruz bence herkes denemeli şahane olmuştu Gülderen ablanın ellerine sağlık bende yapıcam inşaallah
aslında uzn süredir bu resmi eklemek istiyordum ama unutup duruyordum şimdi arayı buldum ve ekledim beğendinizmi??? vallahi biz çooook beğendik:)))

13 Mayıs 2010 Perşembe

SWEET (TATLI) BLOG ÖDÜLÜM



Selaaam:)
arkadaşlar bana da tatlı blog ödülleri gelmiş arkadaşlarıma
ve
çok teşekkür ediyorum bende kurallar gereği 10 blog arkadaşımı ödüllendirip haberdar etmeliymişim bu en çok zorlandığım seçim olsada yapmak zorundayım diğer arkadaşlarım ne olu bana kırılmasınlar hepsi benim için çok özel çok tetlılar ki onları takip ediyorum ziyaret ediyorum ve bir çoğunun tariflerini deniyorum kısaca sizleri seviyorum eveeet geldik işin en zor kısmına haydi buyurun bakalım:)))
1-Yeşim http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/
2-Cahide ve Jibek http://cahidejibek.wordpress.com/
3-Feriha ablam http://susamcorekotu.blogspot.com/
4-azumutfak http://azumutfak.blogspot.com/
5-Bernacığım  http://umutluhayat.blogspot.com/
6-Edaca30 http://edacroche.blogspot.com/
7-çilek kız http://kalpkurabiye.blogspot.com/
8-Muhterem http://http//muhteremleafiyetle.blogspot.com/
9-Yıldızım http://mandalincikmazi.blogspot.com/
10-Esracığım http://istanbulsevdam.blogspot.com/
11-Filiz hanımhttp://filizinmutfagi.blogspot.com/
12-ayşesueda http://ebrarsueda.wordpress.com/
13-Aleyna http://eviminnesesi.blogspot.com/
14-Birsel ve İrem http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/
15-Sevilim http://birdemliksohbet.blogspot.com/
16-Aslişko http://pembetatlar.blogspot.com/
17-Öznurcuğum http://baharcicegi.blogspot.com/
18-papatyam http://papatya.kizkulesi.net/
19-Yasemin hanım http://yaseminlerim-yasemin.blogspot.com/
20-Gülcanım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
21-Rumma http://www.rumma.org/
benim tatlı bloglarımın 11 tane de gölgesi oldu siz bildiğiniz gibi yapın buraya link verdiğim ve aaaaa çok aşmışım diyerek bırakmak zorunda kaldığım diğer arkadaşlarımın hepsinin bloğu ayrı bir tatta benim için bunun bilinmesini istiyorum veeeee buyurun sıra sizlerde diyorum sevgiyle lezzetlerle kalın:)))

12 Mayıs 2010 Çarşamba

ÖZBEK MANTUSU



Bu tarifi de aslında diğer bloğumda daha önce yazmıştım ama birde buradan yayınlamak istedim harika bir yemek tavsiye ederim

Bugün sizinle çok sevdiğim Gülderen ablamın çok şahane yaptığı özbek mantusunu paylaşmak istedim bu resimde gördükleriniz 5 dakika da bitti yeni bir tabak daha geldi oda 5 dakika da bitiverdi varın lezzetini siz düşünün eh ben yazayım sizlerde deneyip görün haydi kolay gele:)))
hamur malzemesi:
1,5 su bardağı su,tuz,
1 adet yumurta
ile sert denebilecek bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakılır.
iç harcı için:
750 gr. yağlı kıyma,
1 kilo ince kıyılmış soğan,
1 adet dolmalık biber,
tuz,bir tatlı kaşığı kimyon,
biraz karabiber,
ve en son eklenecek olan 1 adet sert domates(bu kesinlikle en son mantılar kapatılacağı zaman eklenecek dikkat edilmeli)
bu malzemelerin hepsini bir güzel karıştırıp (domates hariç) bir kenara bırakıyorsunuz
hamuru selpak mendil kalınlığında açıp bardakla yuvarlak kesip iç malzemesine domatesleride incecik doğradıktan sonra ekleyip hemen yuvarlak hamurların ortasına koyduktan sonra yapabilirseniz bu gördüğünüz şekilde yapamazsanız istediğiniz şekilde kapatın ama sıkı kapansın sonra buhar tenceresini üstteki delikli olan bölümünü yağlayıp mantuları dizin ve tencerede kaynayan suyun buharında pişmesini bekleyin (buhar tencereniz yoksa eskiden kalma aliminyum makarna süzgecini uygun bir tencere üzerine oturtup kullanabilirsiniz buda benden size bir fikir herkesin buhar tenceresi olmayabilir)
üzerine sosunu ekelyip serviz yapın nefis bir lezzet doyamayacaksınız
sosuiçin:
4-5 diş sarımsağı iyice ezip biraz tereyağı ile kavurun, bir tatlı kaşığı biber salçası,bir domates ve bir acı biberi rondoda çek yada rendele,biraz daha kavur 1 küçük fincan sıcak su ekleyip az daha kaynatıp mantunun üzerine dökün maydonoz serpin ve AFİYETLE YİYİN

11 Mayıs 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ DOLMASI

Bu dolmaların nasıl yapıldığını ayrıntılı anlatmıycam şimdi sadece bilmeyenler için havuç dolmasınında olduğunu üstelik de çok lezzetli olduğunu göstermek istedim sadece bence sizlerde bir deneyin havuçlar biraz zor oyuluyor ama lezzetine değer bence içine herkesin kendisine ait zeytinyağlı dolma içi tarifi vardır onu kullanın diyorum sevgilerle kalın
NOT:havuçları ben çiğden oyduğum için zor oldu isterseniz hafif haşlayıp öyle oyun daha kolay olacaktır

10 Mayıs 2010 Pazartesi

İNSAN OLMAK BU KADARMI ZORLAŞTI?

Selam arkadaşlar dün çoook uzun zamandır baharhabercisiyim blogcu arkadaşımı ziyaret etmediğimi farkedip uğradım birde ne göreyim arkadaşım bloğunu kapatmış ne zaman bilemiyorum ama blogda kalan tek şey veda etmek üzere yazdığı bu şiirdi ki benim çok hoşuma gitti çünki gerçekten de bu zamanda insan olmak sanırım zprlaştı:(( bu güzel şiiri sizlerle paylaşmak istedim bence birçoğumuzun düşüncelerinin tercümanı olacak yazanın ellerine fikrine sağlık olsun baharhabercisiyim arkadaşımın gitmesine çok üzüldüm ancak mutlaka kendince sebepleri vardır onada buralardan selam olsun
İNSAN OLMAK BU KADAR MI ZORLAŞTI ?




Varmaz oldu, vermeye hiç elimiz,

Dönmez oldu, bir özüre dilimiz,

Teşekküre çoktan bitti pilimiz;

En küçük damlada, sabrımız taştı,

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Bilgisizlik, ne vehimler üretti;

Önyargılar, vicdanları kör etti.

Dürüst olmak.. Affedilmez cür'etti,

Öfkemizden, yüreğimiz korlaştı,

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Çağdaşlığı, maske yaptık yüzlere;

Bu çifte yüz, yakışmadı bizlere,

Merhametten, haktan yana sözlere,

Hoşgörümüz, neden böyle darlaştı?

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Bir tarafta, ilme şaşı bakanlar,

Bir tarafta at gözlüğü takanlar,

İrfan desen, bu lisandan kim anlar?

Gerçek âlim, gözümüzde horlaştı,

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Helâl kazanç, nefsimize az geldi,

Bankerlere tavuk verdik, kaz geldi,

O gözyaşı sağnakları, vız geldi;

Saçlarımız, değirmende kırlaştı,

İnsan olmak bu kadar mı zorlaştı?..





Yedik içtik, haram helâl bir tuttuk,

Dişe göre ne bulursak hep yuttuk,

Mahşer, Mîzan, Kur'ân, vicdan unuttuk;

Yollarımız, hep zulümde birleşti,

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?





Paspas oldu; sevgi, saygı, paraya,

Ahlâk döndü, kanayan bir yaraya,

Ailede, şeytan girdi araya;

Karı, koca, kardeş, bacı hırlaştı,

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Evde pişen, bizi tatmin etmedi,

Beş yıldızlı sofra kurduk yetmedi,

Şişelerle yarışımız bitmedi;

Kalp gözümüz, şehvetlerle körleşti;

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Kendimizi, masaya hiç sermedik,

Başkasına hiç söz hakkı vermedik,

Sövdük, dövdük..Bunda vahşet görmedik

Mazlum yüzler, yumruklarla morlaştı,

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Bayramlarda, beş dakika mezarlık,

Bir senede, iki namaz... Nazarlık,

Ettik hâşâ Allah ile pazarlık;

Bir gaflet ki; içimize yerleşti,

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Oysa bizler, ihsan için varolduk;

Meleklerin secdettiği bir kulduk.

Bu şerefi taşımaktan yorulduk.

Edep, hayâ, akıl, fikir yozlaştı,

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Dîn.. İslâm dinidir, Allah indinde,

İlim, irfan, sevgi, barış bu dinde,

İnsanlık, ne buldu, nefrette kinde ?

Sağduyumuz, hedefinden çok şaştı;

İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..





Ey Mübarek akl-ı selîm , nerdesin?

Sen, ateşle aramızda perdesin,

Hasreti var, gör ki sana herkesin;

Cür'etimiz, haddimizi çok aştı;

İnsan olmak, ne kadar da zorlaştı...





CENGİZ NUMANOĞLU

9 Mayıs 2010 Pazar

ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN:)


Hepsi Ödenmiştir

Küçük oğlu annesine geldi ve ona kağıdı uzattı.

Annesi ellerini önlüğüne kuruladıktan sonra kağıdı okumaya başladı;



Çimleri biçtiğim için 5 dolar

Odamı temizlediğim için 1 dolar

Alışverişe gittiğim için 50 sent

Küçük kardeşime baktığım için 25 sent

Çöpü attığım için 1 dolar

İyi bir karne getirdiğim için 5 dolar

Bahçeyi temizlediğim için 2 dolar





Toplam borç 14 dolar, 75 sent



Anne, umutla kendisine bakan oğulun elinden kağıdı aldı

ve kağıdın arka yüzüne şunları yazdı;



Seni 9 ay karnımda taşıdım BEDAVA

Hasta olduğunda başında bekledim, elimden geleni yaptım,

senin için dua ettim BEDAVA

Yıllar boyu değişik nedenlerle senin için gözyaşı döktüm BEDAVA

Senin için geceler kaygı duyup, uykusuz kaldım BEDAVA

Oyuncaklarını topladım, yemeğini hazırladım

giysilerini yıkadım, ütüledim BEDAVA YAVRUM



ve bunların hepsini topladığın zaman

gerçek sevginin bedelinin olmadığını görürsün,

bedavadır çünkü...



Oğul annenin yazdıklarını okuyunca gözleri doldu.



Annesine baktı, "Anneciğim seni seviyorum" dedi

ve kalemi alarak bu kağıda

"HEPSİ ÖDENMİŞTİR" yazdı









Gözyaşı

Küçük bir erkek çocuk annesine sordu:

"Niçin ağlıyorsun?".

"Çünkü ben kadınım" diye cevapladı annesi.

"Anlamadım!" dedi çocuk.

Annesi çocuğu kucaklayıp

"Ve hiç bir zaman anlayamayacaksın!" dedi.

Babasına "Baba, annem niçin ağlıyor?" diye sordu.

Babanın cevabı

"Bütün kadınlar sebebsiz ağlayabilen yapıdadır"

diye cevapladı.

Küçük oğlan büyüdü, yetişkin adam oldu,

hala kadınların niçin ağladıklarını keşfedemedi.

Nihayet öldükten sonra cennete gittiğinde

Allah'a sordu. "Allahım!" dedi.

"Kadınlar niçin bu kadar kolay ağlayabiliyorlar?"

Allah dedi ki...

"Ben kadınları özel yarattım!...

Tüm yaşamın ağırlığını taşıyabilecek

kuvvette olmasına rağmen

başkalarına teselli verecek kadar

yumuşak omuzlar,

Doğumun acısına olduğu kadar

doğurdukları evlatlarının nankörlüğüne

dayanabilecek iç kuvvetini verdim.

Başkalarının kuvvetinin kalmadığında

devam edecek azmi, ailesinin

hastalığında yorgunluğa

pabuç bıraktırmayacak kudreti verdim.

Her türlü şart altında,

ve hatta annelerini çok kötü incitseler de,

çocuklarını sevmek duygusallığını verdim.

Bu duygusallık her yaştaki

çocuklarının yaralarını sarmalarına,

sorunlarını dinleyip paylaşmalarına

yardım ediyor.

Kocalarını tüm kusurlarıyla sevmek

kuvvetini verdim.

Erkeğin kaburgasından onları erkeğin

kalbini korumaları için yarattım.

Onlara iyi bir kocanın eşini asla

incitmeyeceğini fakat bazen destek

ve kuvvetini deneyecek davranışlarda

bulunacağını anlayacak duyarlı bir zeka verdim.

Tek zayıflık olarak kadınlara

birer gözyaşı verdim.

Tamamen kendilerinin sahip oldukları,

ihtiyaçları olduğunda kullanmak üzere...

İnsanlık için bir gözyaşı..." diye cevapladı.

"Kadını güzel yapan şey ne saçı,

ne vücudu, ne kendini ne şekilde taşıdığıdır.

Kadını esas güzel yapan sevgisini paylaşabilmesi,

fedakarlığı, sorumluluğu, anlayışı,

sadece bilgiye değil

aynı zamanda kalbe de yönelik aklıdır."

ALINTIDIR

5 Mayıs 2010 Çarşamba

SÜSLÜ KREP,PORTAKAL KABUĞU REÇELİ VE ACILI DOMATES SOSU

Bu krepleri sevgili susamçörekotu ablacığımın bloğunda görüp denemiştim çok lezzetli oldu ama siz yinede orjinaline bir bakın ayrıca tarif için de tıklayın öyle güzel süslemişki ben onun kadar uğraşamadım mutlaka deneyin derim ben:)
Bu portakal kabuğu reçelini aslında çok önce yaptım ama ancak paylaşabildim pek çoğunuzun bildiği gibi portakal kabukları şeritler halinde soyulup minik rulolar şeklinde sarılır ve ipe dizilir bir gün boyunca suyu 3 saatte bir değiştirilerek acısı çıkarılır bir tencerede 1 kilo şekerle yarım kilo su kaynatılır içine 1 çay kaşığı limon tuzu atılır ve kaynarken 1 bardakda portakal suyu eklenerek biraz daha kaynatılıp portakal kabukları iplerinden yavaşca sıyırılıp ilave edilir ( ben bu aşamada 2 adet portakalı soydum zarklarını da ayıkladım ve minik minik doğradım içine attım ) reçelin kıvamı gelinceye kadar kaynatıp indirdim ve soğumadan kavanoza doldurup kapağını kapatarak ters çevirdim soğumaya bıraktım biz çok beğendik sizde denemek isterseniz diye yazdım:)
Bu daha önce bahsettiğim ama şimdi paylaşabildiğim acılı domates sosunun yapılışı
tencereye önce acı yeşil biber,sarımsak ve kırmızı biberler robotta çekilerek alınır sonra üzerine yine robotta çektiğimiz domatesler ilave edilir
kaynamaya başlayınca biraz sirke biraz zeytinyağı ve tuz eklenerek kaynatılır sosumuz epeyce bir süre kaynamak zorunda kıvama gelmesi için ateşi kısıp arasıra karıştırarak koyulaşmasını bekleyin kıvamı çok katı olmayan bir muhallebi gibi olmalı işte o zaman ateşten alıp direk kavanozlara doldurun kapaklarını kapatıp ters çevirin soğuyunca normal haline çevirin kavanozlarınızı dolaba koymanıza gerek yok dışarıda hiç birşey olmaz ama açtığınız kavanozu dolaba koymazsanız bozulur ben bu sosu kahvaltılarda ceviz ilavesiyle kullanıyorum birde pizzalarımı bu sosla yapıyorum yiyenler tarafından çok beğeniliyor sizde denerseniz memnun kalırsınız benden söylemesi:)

4 Mayıs 2010 Salı

CEVİZLİ GÜL KURABİYE

selaaaam:))
bugün sizlerle daha önce bir komşuma giderken götürdüğüm zaman yaptığım ama bir türlü eklemek nasip olmadığı için bekleyen cevizli gül kurabiyelerimin tarifini paylaşmak için geldim dün gelen misafirlerime de aynısını yapınca bu sefer eklemeye karar verdim dün gelen misafirlerimin içinde biri vardı ki benim için çooook özel bir insandı bugünde birlikteydik Harem'i şerif de bol bol sohbet ettik ve bendeki değeri bir kat daha arttı Rabbim selamet versin evlatlarına bağışlasın Gülifer Yazıcıoğlu hanımefendiyi (Muhsin Yazıcıoğlu rahmetlinin eşi)
tabiki sadece kurabiye yapmadım ama diğerlerini başka birgün paylaşayım şimdi gelelim tarife işte buyurun
CEVİZLİ GÜL KURABİYE
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz (çekilmiş)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı:
önce tereyağı sıvıyağ ve şeker iyice çırpılır sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir 15 dakika üzeri kapatılıp buzdolabında bekletilir dolapdan çıkarılınca silikon gül kalıbına yarısına gelecek şekilde yerleştirip tepsiye koyularak 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir (kalıbınız yoksa istediğiniz şekli verebilirsiniz) fırından çıkınca biraz soğutulur kalıpdan çıkarılan kurabiyeler iyice soğuyunca üzerlerine pudra şekeri elenir ve güllerin göbeğine renkli süs şekerleri yrleştirilip servis edilir Afiyetle yeniiiiir:))
misafirlerime afiyet şifa olsun inşaallah zevkle yapılınca ayrı güzel olur:D
Buda komşum Melek hanıma süsleyip götürdüğüm tabak nasıl güzel olmuşmu?:)

1 Mayıs 2010 Cumartesi

HATİMİMİZ VAAAAAR

HATİM İÇİN CÜZLERİN PAYLAŞIMI YAPILIYOR GÖRMEK  İSTEYENLER YADA CÜZ OKUMAK  İSTEYENLER  LÜTFEN BURAYA UĞRAYIN YORUM BIRAKIN BEKLİYORUM  "SELAMETLE"