26 Şubat 2011 Cumartesi

MİDYE POĞAÇA

Merhabalaaar:)
Bu poğaçalar aslında çoook önceden yapdığm eşim çok sevdiği için sayısız kereler yaptığım ama bloğa ekleme fırsatım olmayan diğer bir çok tarifin arasından sizlerle paylaşmak için seçtiğim bir tarif tel tel çok lezzetli bir poğaça biraz zahmetli ama emin olun değiyor deneyip görün çekinmeyin deneyin deneyin:)
Malzemesi:
3 su bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı su,
2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürmek için ayırılacak)
tuz ve 1 paket kabartma tozu.
(arasına sürmek için:
biraz yumuşamış margarin)
margarin hariç diğer tüm malzemeden yumuşak bir hamur elde edilir 2 parçaya bölünerek kare yada dikdörtgen açılır yarım santim kalınlıkta falan olsun
sonra üzerine margarinden iyice sürülür diğer parçada açılarak üstüne koyulur birlikte biraz daha açılır tekrar margarin sürüp rulo yaptıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletilip çıkarıldıktan sonra resimdeki gibi dilimlenir dilimlenen hamur parçaları yan çevirilip resimdeki gibi çay tabağından az büyükce açılır iç koyularak kapatılır üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serptikten sonra da 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilip afiyetle yenir yanında çaysız olmaaaaazzz:)))

18 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

(Hatim cüzünden yeni haberim oldu. Bugün okuyacağım inşaallah)

Adsız dedi ki...

Aynurcugum,midye tatlisi duydumda pogacasini senden duydum listeye alindi bile ellerine saglik cnm.

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik papatyam, aynen benimde cok severek yaptigim halde ne tatlisini nede pogacasinin tarifini yazmadim birtürlü...
Iyi hafta sonu diliyorum canim...

Unknown dedi ki...

Görünüş çok degışık olmuş,kat kat açılavagı ıcın yumuşacık katlar oluyordur ellerınıze saglık.Malzeme verilişinde yağ olarak sıvı yağ yazmışşınız ama yapım aşamasını anlatırkan mergarin yazıyor acaba hangi yağ olacak? tsk ler

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık canım benim sen yaparsında güzel olmazmı marifetli bacım benim.çok öpüyorumseni güzel bir hafta sonu diliyorum...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

zaten genelde en sIk yaptiklarimizi eklemiyoruz ;) bir dahaki sefere birdahaki sefere diye diye aylar seneler geciyor ;)

midye pogacayi su siralar bir kac yerde gördüm ve cok ilgimi cekiyor, görünüsü cok hos! bende mutlaka denemek isterim...

ellerine saglik papatyam..ve afiyetler olsun..

mutlu bir hafta sonu diliyorum

Adsız dedi ki...

Midye tatlısına benzeyen bir poğaça. Bir kaç aşamada yapılmasından dolayı zahmetli görünüyor ama sanırım zahmetine karşılık lezzeti de bir o kadar fazladır. Ellerinize sağlık.

Tespih Taneleri... dedi ki...

Aynur ablacigim daha once bu odulu aldigini biliyorum ama bu da benden olsun diyorum.lutfen kabul et cunku senin neden bilmiyorum ama yerin farkli...Yuz kerede alsan ben yine sana verirdim...Nasil bir seydir bu anlamiyorum...Bazen kucucuk bir sey anlatmaya kelimeler bulamiyorum..Hic biri anlatmiyor sanki icimden gecenleri...Konusmaya baslasam i ste boyle satirlar yetmeyecek neyse seni tanimasam gormesemde sevdigimi bil yeter...:))
Sevgilerimle

gelibolu17 dedi ki...

Canım,ellerine sağlık,poğaçaların bir harika:)
öpüyorum seni sevgiler,selamlar olsun Gül kokulu topraklara:)

Tazekahve dedi ki...

Ellerine sağlık harika gözüküyor eminim lezzetlidir de.Güzel tarifler var bloğunda baya bi gezicem demektir bu :) Sevgiler :)

mutfagabuyrun dedi ki...

poğaçalar çok güzel olmuş arkadaşım.ben bu şekli veremedim ama yılmak yok.mutlaka becerecem.ellerine sağlık.öpüyorum.

Tarif diyarı dedi ki...

Ellerine sağlık arkaşım benimde sık yaptığım bir poğaça harika bir lezzet.Sizlere afiyet şeker olsun.Sevgiler

bekdikli dedi ki...

mmmmm nefis görünüyorrr ellerine saglık...
sevgiler...

CAHİDE dedi ki...

Hiç denemediğim bir şekil.Hele şu mübareğin tatlısını çok yapmak istedim ama bazı tariflere karşı takıntılıyım. yapamam gibi geliyor sanki.
Yoksa görünümü çok güzel. Senden cesaret alıp denemeli bunu. Ayrıntılı anlatman iyi olmuş. Allah razı olsun ablacım.Ellerin dert görmesin. Yuvan şen olsun cancağızım...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

BECERİKLİ KADIN TATLI HANIM,SEN ZORLARI YAP BEN BASİT OLANLARI:( ELLERİNE SAĞLIK AYNURCUM
HATİM CÜZLERİ NE ZAMAN OKUNACAK BEKLİYORUM:)
SEVGİYLE KAL

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Papatyam ellerine sağlık,farklı ve şirin bir şekli var.Tadının da nefis olduğuna eminim.Yakın olsaydık poğaça,çayın yanına bir dost sohbetiyle gelmeyi isterdim.
Sevgilerimle...

MERHABA dedi ki...

benim tatlı dilli ,hoş sözlü ablacığım biraz geç kalmakla birlikte hoşbuldum .
Ablacığım midye poğaça harika görünüyor ellerine sağlık....

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için ve güzel sözleriniz için sonsuz teşekkürler sizleri seviyorum:)

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..