31 Ocak 2011 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU TAVUK SARMA

 Selam  güzel insanlar:))
Bugün sizinle  tavuklu güzel bir tarifi paylaşmak istiyorum ailece biz ve tadına bakma imkanı bulan yakınlarım çok beğendi denemek isteyenlere afiyet olsun diyorum ve işte tarifimiz buyurun:)

 500 gr. tavuk göğüs (ister  biftek gibi dövdürüp alın isterseniz benim gibi evinizde kendiniz döverek biftek haline getirin) 
1 er su bardağı  haşlanmış bezelye,havuç ve patates karışımı (garnitür)
azar azar kekik,karabiber,pulbiber,bir diş sarımsak,tuz ve soya sosu.
1 su  bardağı zeytinyağı,yarım kaşık biber salçası.
Yapılışı:
İlk olarak tavuk göğüsleri  kalınlığını ikiye ayırarak dövüp biftek haline getiriyoruz yada hazır o şekilde alıyoruz sonra soya sosu,baharatlar ve zeytinyağının yarısını karıştırıp içine tavukları katıyoruz 2 saat kadar beklemeye bırakıyoruz 
Tavuklar beklerken haşlanmış bezelyeleri,havuçları ve patatesleri kalan yağla ve salçayla güzelce kavuruyoruz baharatlardan ve tuzdan da serpiştirip lezzetlendiriyoruz ardından dinlenen tavukları alıp bir ucuna iç koyarak rulo yapıyoruz  kürdanla kapatıp yağlanmış borcama diziyoruz üzerini aliminyum folyoyla kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip  çıkarıyoruz ( henüz pişmemişse 5 dakika daha pişirin) üzerine beşamel sos dan bire yemek kaşığı doluca döküp en son birer yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri de serpince fırına tekrar koyuyoruz kaşarlar eriyince çıkarıp sıcak sıcak servis yapıyoruz isteğe göre pilav ve salata  yanında yakışıyor
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı  tereyağı ve 2 kaşık un hafifce kavrulur üzerine 2 bardak süt yavaş yavaş  eklenerek  bir tutam karabiber ile bir çay kaşığı tuz ardından da bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilerek karıştırılır .

29 Ocak 2011 Cumartesi

KEKLİ BİSKÜVİLİ İRMİK TATLILI VE ANANASLI PASTA

Herkese  selaaaaam:)))
Pastamı  beğenip  yorum bırakan arkadalarıma teşekkür ediyorum ve  bu pastanın ortaya nasıl çıktığını anlatıp ondan sonra tarifine geçeyim isterseniz:)
Medineye  yeni gelen ve henüz 21 yaşında olan güzel bir gelinimiz var Zeliha çok tatlı bir hanım kendisi daha yeni tanıştık ama hemen kanımız kaynadı birde burada kimsesi olmadığı için ona abla olmaya karar verdik buraya adaapde olmasına yardım edelim istedik eşi benim büyük oğlumla aynı yaşda yani oğlum gelinim gibi oldular aslında biryerde de her neyse Zeliha ve eşi Ömer bizi akşam yemeğine davet ettiler bende onlara güzel bir pasta götürmek istedim ama onlara özel olması için düşünmeye başladım bu esnada aklıma farklılıkları birleştirip değişik bir pasta çıkarmak geldi sıvadım kolları başladım yapmaya işte bitince bu güzellik çıktı ortaya nasıl sizlerde beğendinizmi???
Yiyenlerin de beğenilerini aldıktan sonra yazmak paylaşmak istedim işte tarifimiz:
Pandispanyası:
3 yumurta, 3 fincan şeker (Türk kahvesi fincanı), 3 fincan un, 1fincan yoğurt, 2 kaşık sıvıyağ, 2 kaşık kakao, 3 kaşık sıcak su, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.
ilk önce yumurta ve şeker iyice çırpılıp sonra diğer malzemeler eklenerek güzelce karıştırışır ve tereyağıyla yağladığımız kelepçeli kalıba un serptikten sonra dökülüp pişirilir 
Not: un mutlaka elenerek katılmalı güzel kabarması için önemli
Kreması için:
1 litre süt, 7 kaşık irmik, 9 kaşık şeker, 1 paket vanilya, 2 yumurtanın sarısı, 1 paket krem şanti, yarım bardak süt (krem şanti için)
Krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir koyulaşınca ateşten alınır ve ılık hale gelene kadar arasıra karıştırılır sonra içine yarım bardak sütle çırpılmış krem şanti eklenerek mikserlenir
Ara kat için:
1 paket pötibör bisküvi, 4 dilim ananas.
Üzerinin kaplaması:
1 paket krem şanti ve 1 bardak süt.
Süslemesi:
Çilek,ananas,yeşil fıstık,rendelenmiş beyaz çikolata ve yenilebilir boncuk.
Yapılışı::
Pandispanyayı ortasından ikiye ayırıp birinci katı servis tabağına yerleştirelim üzerine kremadan biraz kalınca sürelim onun üzerine bir kat bisküviden dizip tekrar kremadan ince birkat sürelim ve ananasları küçük küçük doğrayıp serpelim tekrar bir kat bisküvi ve tekrar bir kat kremayı kalınca sürdükten sonra ikinci kat pandispanyamızı oturtalım hafifce bastırıp kalan kremayla üzerini kaplayalım ve buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra hazırlamış olduğumuz krem şantiyle pastamızın heryerini kaplayalım ve düzleştirelim en son artık süsleme işini gerçekleştirip 1 saat daha dolapda beklettikten sonra servis edebiliriz 
Sanırım en zevkli kısmı süsleme kısmıydı Mustafa (küçük oğlum) bana yardımcı oldu o konuda sağolsun:)
Buda dilimlenmiş hali ama kızım mutfakda çektiği için misafirler görmeden diye (ben çekiniyorum hele de kendim yaptığım şeylerin resmini çekerken) pek güzel çıkmamış lezzeti harikaydı tavsiye ederim 

Değişik lezzetlerden hoşlanıyorsanız durmayın deneyin derim:D
afiyetle kalın
Haaaa unutmadan bu tarifimi de "Ben buldum" etkinliği için sevgili arkadaşım http://hayattanazicik.blogspot.com/ a yolluyorum kolay gelsin diyorum ve hala gidip bakmayan varsa bir gidiverin diyorum çok güzel tarifler gelmiş:)

27 Ocak 2011 Perşembe

KEŞKEK MANTISI

 Selam  sevgili  misafirlerim  bu yemeğin tarifi küçük oğlum Mustafa ya ait  çok lezzetli bir yemek olmuştu sizlerle de paylaşmak istedim bu güzel tadı  denemek isterseniz hiç pişman olmayacağınızı garanti ederim
Önce  buğdayı sıcak suyla  ıslatıp  kabartın  akşamdan sabaha kadar ıslandıktan sonra sabah ateşe alın iyice haşlayıp suyunu çektirin  erittiğiniz tereyağı ile iyice haşlanmış olan buğdayınızı keşkek yapar gibi özleşene dek tahta kaşıkla döverek pişirin özleşen yalancı keşkekinizi bir tepsiye alıp üzerine kıyma ve incecik doğranmış soğanı kavurun baharatlarla ve tuzla lezzetlendirip yayın  onun üzerine de sarımsaklı yoğurt gezdirin hafifce karıştırın en son tereyağını eritip içine bir çay kaşığı biber salçası ezerek 2 kaşık suyla inceltin her yerine gezdirip nane yapraklarıyla süsleyin ve afiyetle yiyin

baharat olarak biz karabiber ve pulbiber kullandık 
tarif tamamen oğluma aittir tüm hakları saklıdır:)))
son resim de yalancı keşkek dediğimiz şekli isterseniz bu şekilde de yiyebilirsiniz etsiz ve yoğurtsuz üzerine sadece tereyağını eritip pulbiberle karıştırıp gezdirerek bu sade haliyle de biz çok seviyoruz yapacak olanlara afiyet ola:)



23 Ocak 2011 Pazar

PEYNİRLİ POĞAÇA AMA KEK GİBİ :)) TAHİNLİ SARMA

 Selam  olsun tüm misafirlerime  bu  kek görünüşlü  poğaçaları  Gülo anne de gördüğüm  mayalı  kekden denediğim  zaman şeklinin çok gözel durmasından esinlenip  zahmetli olmasını bile umursamadan yapıvermiştim hem görüntüsü çok şıktı soframızda hemde lezzet şahaneydi  üşenmeyenler mutlaka denesinler hem bunu hemde Gülo annenin tarifini oda mükemmel bir kek oldu tavsiye ederim
 
NELERMİ LAZIM???
2,5 bardak süt,(ılık olacak)
1 bardak sıvıyağ,
yarım bardak su,
1 yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı maya,
1 paket kabartma tozu,
6 bardak un(gerekirse ilave edin).
Hamur oldukca yumuşak olmalı  
Sonra hamuru örtüp iki katı oluncaya kadar kabarmasını bekleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  elinizde çay tabağının biraz küçüğü şeklinde açın ortasına peynir koyup kapatın yuvarladıktan sonra da tereyağıyla yağladığınız kalıba dizerek hamuru bitirin (ben yarısına peynir yarısına da gerçek biber salçasıyla ceviz karışımı koydum) siz istediğiniz içi kullanabilirsiniz her şekilde lezizdi ellerime sağlık:)))
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve soğuyunca kahvaltı sofralarında veya 5 çaylarında afiyetle yenir gururla ikram edilir bence üşenmeyin deneyin vaktiniz varsa tabi:D
Buda  aynı hamurdan yaptığım içinde bolca tahin ve ceviz olan rulo yapaıp küçük kek kalıbında pişirdiğim çöreğimiz dilim dilim kesip servis ettim dadından yindi bitti:))) üzerine sürdüğüm tahin ve pekmez karışımı sa ayrı bir lezzet kattı bu çöreğin yapımı daha kolay deneyenler memnun kaldıklarını yazarsa çok sevinirim aynen yapılınca memnun kalmamanız imkansız çünki:D
Hepinize mutluluk ve  güzelliklerle  dolu  bir hafta diliyorum 


22 Ocak 2011 Cumartesi

ÇİKOLATALI ISLAK KURABİYE

 Herkese  güzel bir hafta sonu diliyorum 
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tatlı aslında pek çok blogda yer alan bir tatlının tarafımdan  azıcık değiştirilmiş hali  bu tatlılar henüz şerbeti dökülüp evden çıkmadan resimlendiği için dibinde şerbet görünüyor ama zaten az dökülen şerbeti biraz sonra çekmişti  biz  arkadaşımızın mangal davetine giderken yapıp götürdük iki ölçüydü hiç kalmadı atık varın lezzetini siz düşünün:)))
Gelelim tarife
İlk önce 2 su bardağı şekerle 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın içine ince bir dilim limon da katın kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynayınca ateşten alıp soğumaya bırakın

2 adet yumurta, 250 gr. erimiş soğumuş tereyağı veya margarin,  yarım su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı kakao, (eklediklerim, yarım su bardağı ince çekilmiş badem, 50 gr. eritilmiş bitter çikolata, 5 yemek kaşığı hindistancevizi, 2 kaşık su)  aldığı kadar un ile yoğrulur hamur sert olmamalı
Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın tepsiye dizin 180 derece ısıtılmış fırında pişirin 
fırından çıkan tatlılar sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti azar azar kaşıkla her birinin üzerine gezdirin çekmesini bekleyin üzerini ister hindistancevizi ile isterseniz de benimkiler gibi bademle süzleyin (heryerini bulayadabilirsiniz)
Afiyetle yiyin misafirlerinize de güvenle ikram edin


18 Ocak 2011 Salı

ARKADAŞIMIZIN ACI GÜNÜ

Sevgili  kardeşim  Yıldızımın annesi  hakkın rahmetine kavuştu  Rabbim kalanların acısını hafifletsin inşaallah canım kardeşim Yıldız  ve sevgili  Dilek  ikinizinde ne kadar zor anlar yaşadığınızı biliyorum acısı dinmeyen ama zamanla hafifleyen zor bir durum Allah'a dua ediyorum sizlerin yardımcısı olsun acılarınızı hafifletsin 
Gülümser teyzeye de Rabbim rahmetini bol eylesin  
İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUUN
Sizlerde dualarınızı  fatihalarınızı ve yasinlerinizi esirgemezsiniz değilmi? blogcanlar haydi hep birlikte dua edelim ki bizlerin de arkasından dua edenler bol olsun Allah rızası için.

BEKLENEN TARİFLER GELDİİİİİİİİİ:))


























Selamlar  tüm misafirlerime:)
Bugün sizlere Nuran ablanın "Rulo muhallebisinin"  ve  "Cevizli kurabiyesinin"  tariflerini vericem bence mutlaka denemelisiniz işte ilk tarifimiz haydi buyurun:D
Muhallebi için Malzemeler:
1 litre süt,1 su bardağı şeker, 1 su bardağı doluca un, 100 gr. tereyağı.
Arası için:
1 paket kremşanti,1/2 bardak süt, arzu edilirse minik minik doğranmış meyve parçaları (çilek,kivi,muz)gibi
Üzeri için:
Hindistancevizi  (bolca)
Yapılışı:
Önce muhallebi malzemelerinin hepsi bir tencereye koyulur çırpılır ve karıştırarak pişirilir muhallebinin kıvamı biraz koyulaşana kadar piştikten sonra ateşten alınır  ve  mikserle iyice çırpılır
Bol hindistancevizi serptiğiniz tepsiye 1 parmak kalınlığında  muhallebi güzelce yayılır soğuyunca üzerine yarım bardak sütle çırptığınız kremşantiyi eşit şekilde yayın 
eğer arzu ediyorsanız meyve parçacıklarını da serpiştirip buzdolabında sabaha 5-6 saat bekletin (sabah yapıp akşama kadar yada akşam yapıp sabaha kadar beklerse çok güzel oluyor )
yeteri kadar bekleyen tatlıyı dolaptan çıkarın ve şerit şerit kesip rulo yapın rulolarınız büyük olduysa şeriti ortadan kesip kısaltabilirsiniz zira ben öyle yaptım:)
servis tabağına dizip üzerlerini meyve dilimleri ve fıstıkla süsleyin
Yukarıda gördüğünüz de benim misafirlerime sunduğum şekli ben kepekli bisküviyi robotta çekip hindistancevizi yerine onu kullandım ayrıca sunumunu biraz farklı yapmıştım çok beğenildi böyle de yapabilirsiniz fikir olsun diye ekledim:D
Afiyetle yiyin ve gönül rahatlığıyla da ikram edin:)
Gelelim cevizli kurabiyeye 
Malzemeler:
250 gr. tereyağı veya margarin, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı pudra şekeri, 2 adet yumurtanın sarısı, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un.
İç harcı için:
1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker, 1 su bardağı tahin veya 1 yumurta akı isteğe bağlı her iki şekilde de nefis oluyor 
Yapılışı:
Hamur malzemeleri yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulup 5 parçaya bölünür her birisi dikdörtgen şekilde açılır (çok ince olmayacak) iç harcından sürülür rulo yapılıp yumurta sürüldükten sonra 2 parmak genişliğinde kesilerek tepsiye dizilir 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Çayla ikram edilir
Not:  soğumadan tepsiden kaldırmayın dağılabilir
Afiyet olsuuuuun:)

14 Ocak 2011 Cuma

NURAN ABLANIN BİZLER İÇİN HAZIRLADIĞI HARİKA SOFRASI


 Selam  bloğuma  ziyarete gelen tüm  misafirlerime  hayırlı  cumalar bu güzel   lezzetlerle dolu muhteşem  sofra çok ama çok sevdiğim  Nuran  ablamın evinde misafir olduğumuz günün  hatırası aslında  hemen ertesi gün yayınlamak isterdim ama nasip bu güneymiş  Nuran ablacığım hem sana hem de güzel ve zarif  kızlarına çoook teşekkürler  herşey mükemmeldi ellerinize sağlık:)
Çok güzel ve bol muhabbetli  bir gün geçirmiştik en kısa zamanda bunu tekrarlamalıyız bence arayı uzatmadan:)))
 Sofrada  Nuran ablanın nefis poğaçaları  vardı  ben daha önce eski bloğumda yayınlamıştım tıklayıp bakabilirsiniz  * salata  renk renk sebzelerden oluşan çok güzel bir salataydı * diğer salata marulla yapılmış üzerinde susamlı tavuklar vardı bayıdım lezzetine tarifini yakında yayınlarım inşaallah:)

Pirinç  salatası , zeytinyağlı barbunya ve elde açılmış su böreği  anlatılmaz yenilir:)))
 Masa mor ve sarı renklerle donanmıştı oldukca şıktı gözümüz gönlümüz açıldı  maşaallah ya sizin?:D
 Bunlar rulo tavuk göğsü abartmıyorum tadına doyulmuyordu hemen eve gelince hemen yapıp dolaba attım ertesi gün bizimkiler pek severek yiyiverdiler sonraki gün Mekke den misafirlerimiz gelmişti onlara da yaptım ama sunumu farklıydı misafirlerim de çok sevdiler tarifi çok yakında geliyor bekleyin anacııııııım:)))
 Kurabiyelerin içi cevizli tahinli kıtır kıtır nefisdi  tarifini aldım ertesi gün yaptım yarısını bir arkadaşıma götürdüm bir kısmını eşim dükkana götürdü kalanını da evde çayla biz tükettik tavsiye ederim haaa tarifi yokki::)  ben en kısa zamanda yayınlarım canlarım meraklanmayın:)
 Bu şık pastayı Sümoşum getirmiş gelirken sağolsun meyveli olunca hafif bir pastaydı
Bunlarıda Nermin ablacığım getirmişti değerli eşi suriyeden getirmiş oraya özgü bir tatlı nefisti çıtır çıtır
tabiki sofrada sadece bunlar yoktu tadına doyulmaz muhabbetler vardı sofradan sonra da yasinler okundu dualar edildi yani tekrarlamak istediğim kadar vardı o güzel gün neyse yeni sofralarla burada olacağım inşaallah şimdilik hayırla kalın 
CUMANIZ  MUBAREK  OLSUN

12 Ocak 2011 Çarşamba

Pasta Süsleme Sanatı ( Çin )

video

10 Ocak 2011 Pazartesi

YİNE ÖDÜL ALDIIIIIM:)))

Herkese selaaaaam bu ödülü bana sevgili  Mukaddes göndermiş sağolsun ben de tüm arkadaşlarıma gönderiyorum teşekkürler Mokucuğum sevgiler

9 Ocak 2011 Pazar

YILDÖNÜMÜ PASTASI VE " BEN BULDUM " ETKİNLİĞİ

Eveeet sevgili misafirlerim sizlere bugün tarifini vermek istediğim evlilik yıldönümümüz için yaptığım nefis pastanın tarifi aynı zaman da tamamen benim bulduğum doğaçlama bir pasta olduğundan dolayı sevgili  estergonyeşil arkadaşımın "BEN BULDUM" etkinliğine gönderiyorum katılanların buluşlarını da çok merak ediyorum kimbilir ne güzel tarifler gelecek kolay gelsin arkadaşım:)
Gelelim tarifimize ben bu pastayı nasıl yapmışım bakalım haydi buyurun:)
PASTANIN TABANI İÇİN
İlk önce evdeki bayatlayan kek ve kurabiyelerden robotta çekip 5 su bardağına yakın olmak üzere hamur kabına alalım ve içine 
1 su bardağı süt, 2 yumurta, 4 kaşık sıvıyağ, 1 paket vanilya, 1 paket kakaolu puding, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı rendelenmiş çikolata, 1 çay bardağı çekilmiş badem, 3 kaşık şeker, 1 çay kaşığı neskafe.
YAPILIŞI:
Önce yumurtalar ve şeker iyice çırpılır diğer malzemelerde eklenerek karıştırılır ve un haline getirilmiş olan kurabiye kek karışımı ilave edilerek hepsi iyice karıştırılıp  tabanı yağlanmış olan çembere veya kelepçeli kalıba yerleştirilir kaşıkla düzeltilip 160 derece ısıtılmış olan fırında iyice pişirilir pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir ve fırından çıkarmadan ılık hale gelmesi beklenir sonra fırından çıkarılıp üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayın ve düzleştirin üzerini arzu ettiğiniz meyvelerle kapladıktan sonra en son 1 kaşık nişastayı 1 bardak suyla pişirin ılınıncaya kadar sürekli karıştırın meyvelerin üstüne döküp her yerini  örtmesini sağlayın ki meyveleriniz kararmasın
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt, 2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 su bardağı şeker, 1 yumurtanın sarısı, 
Bu malzemeler muhallebi kıvamında pişirilip biraz ılık hale gelinceye kadar çırpıcı yardımıyla güzelce çırpılır sonra içine 200 gr. labne eklenerek tekrar karıştırılıp  kekin üzerine azar azar yayılır (hepsi birden dökülünce ağır gelip kekin ortası çökme yapar) meyveler ve jölemsi sıvı yayıldıktan sonra da buzdolabında 3-4 saat bekletilip fıstıkla ve nane yapraklarıyla süslenerek servis yapılır nefis bir pasta oldu tavsiye ederim mutlaka deneyin:) Cheesecake benzeri bir pastaydı.
Ben bir de pastanın yapılma aşaması bitince hazır çikolata sosları varya dondurma için olanlar ondan vardı pastanın kenarlarına fırçayla sürüp  üzerine de bir çizgi geçmiştim malum çikolata delisiyim herkes tarafından bilinir:)))
NOT: eğer evinizde bayat kurabiye ve kek yoksa 1 paket hazır kek alın ve 1 paket kepekli bisküvüyle ikisini karışık olarak robottan geçirin aynısı olur. 


8 Ocak 2011 Cumartesi

POTAKAL KASESİNDE PORTAKALLI KEK

 Arkadaşlar bu gün sizlere portakal kasesinde portakallı kek tarifi vermek istiyorum tarif Hayrunnisa  kardeşimin bloğunda görüp denedim lezzeti nefis oldu ama benim keklerim biraz dışına taştığı için Hayrunnisanın resmi gibi güzel bir resim çıkmadı ortaya dilerseniz tıklayıp aslını görebilirsiniz
 ben ayrıca bu kekleri etkinliği için Yıldıza gönderiyorum denemenizi tavsiye ederim tarifi aynen aktarıyorum ben sadece ufak bir ekleme yaptım oda içine ceviz eklemekti lezzeti daha da güelleşti mutlaka denemelisiniz
Buda artan kek hamurundan yaptığım pankekler çikolata sosla nefisti ailece bayıldık misss gibiydi:)))
Gelelim tarife
MALZEMELER:
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*6 küçük portakalın suyu (yaklaşık 1 çay bardağı)
*2,5 çay bardağı un
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
dışı için; 6 orta boy portakal
3 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz (bunu ben ekledim)
yapılışı

*iyice yıkanan portakalların üst kısmı kesilir.önce bıçakla kenarları sonra yemek kaşığı yardımıyla içi tamamen çıkartılır.kağıt havlunun üzerine ters şekilde çevrilerek içlerinin kuruması sağlanır.*kek hamuru için; bütün malzeme derin bir kapta mikser yardımıyla çırpılır.
*hazırlanan kek hamuru portakal kabuklarının içine paylaştırılır.(üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde)
*160 c de kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
*pudra şekeri ve portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapılır.
 Hayrunnisa kardeşimden aynen alıp getirdim mutlak denemelisiniz:)

7 Ocak 2011 Cuma

DUYURU

Hayırlı cumalar arkadaşlar Hobidünyam woman forum yemek etkinliklerinin "9" uncusu "mandalina ve portakallı lezzetler"  konusuyla  bu ay sevgili arkadaşım  Yıldız ın bloğunda  devam ediyor tüm blog sahiplerini ve bloğu olmayan izleyicilerimizi etkinliğimize katılmaya davet ediyorum haydi güzel mis gibi portakal ve mandalina kokulu tariflerinizle  buyurun gelin çaylar Yıldızımdan:))))))
Allah'a emanet olun

6 Ocak 2011 Perşembe

EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜZ İÇİN HAZIRLADIĞIM SOFRAMIZ

 Herkese  selam olsun  aslında Aralık  ayının  18 i bizim evlilik yıldönümümüzdü 25. seneye girdik maşaallah:))  ve bu sofrayı ogün hazırlamıştım yayınlamak ancak kısmet oldu mütevazi bir sofraydı sizlere de fikir olması açısından paylaşmak istedim haydi bakalım neler yapmışım:)
 Önce çorbamıza bakalım boyun etiyle yaptığım düğün çorbası tarifi yakında gelecek:)
 Talaş böreğimiz vardı bir çoğunuzun bildiği gibi milföyle yapılan iç harcına da güzelce kavrulmuş kuşbaşı et ve haşlanmış bezelye,havuç,patates üçlüsü tatlandırmak için de baharatlar hepsi bu kadar:)
 Salatamız vardı patates ve brokoli haşlanıp üzerine zeytinyağı limon ve tuz karışımı sos bolca dökülür domateslerle süslenir bitti:)
 Mercimek fava  bu tarifi sevgili Papelam dan aldım sizde deneyin tavsiye ediyorum çok lezzetliydi
 Buda sıkca yaptığım çıtır kaselerden ve içindeki patatesli tavuk sote
 Bu nefis pastanın tarifini yakında yayınlayacağım tamamen benden bir pastadır doğaçlama usulüyle ortaya çıktı ellerime sağlık:)))
Yakında harika bir sofrayla ve yine bir misafir soframla buralarda olucam inşaallah beni bekleyin anacıııııııım:)))))
Şimdilik herkese hayırlı güzel günler Afiyetle

4 Ocak 2011 Salı

BALLI TAVUK - FARKLI BİR SALATA - ÇITIR CİPS - PORTAKALLI PANKEK

BUGÜN BİRİKMİŞ TARİFLERİMİN BİRKAÇ TANESİNİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM
 Ballı tavuğu biz ailece çok seviyoruz belki sizlerde denemek istersiniz diye yazmak istedim bence mutlaka deneyin
ben şiş olarak da denedim veee eşim şimdiye kadar hiç bu derece leziz ve yumuşacık bir tavuk şiş yemediğini söyledi hatta bundan sonra bana terbiyelenmek üzere çooook tavuk gelirmiş öyle dedi:)))
Yakında birkaç arkadaş aile ile birlikte mangal yapmak için sözleştik hemen tavukları Aynur hanım terbiyelesin siz bize bırakın deyiverdi:)))  Napalım yapıcaz artık iş bana düştü:) neyse gelelim tarifimize:
Belki daha önce de başka sitelerde veya bloglarda görmüş olduğunuz bir sostur bu ama denemezseniz pişman olacağınızı tekrar hatırlatayım yerseniz de vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet haydi buyurun
MALZEMELER:
1 kilo tavuk göğüs,
1,5 yemek kaşığı dolusu süzme bal,
2 diş ezilmiş sarımsak,
yarım çay bardağı zeytünyağı,
1,5 yemek kaşığı soya sosu,
1 çay kaşığı limon suyu,
pul biber,karabiber,kekik,
isteğe bağlı olarak bir tutam zencefil.
YAPILIŞI:
İlk olarak tavuk göğüsleri ister şişlik ister jülyen doğranır ve tüm malzeme iyice karıştırılıp tavuklar içine atılarak güzelce harmanlandıktan sonra ağzı kapalı bir kap içinde bir gece veya 4-5 saat kadar buzdolabında bekletilir yemeğe yarım saat kala teflon bir tava da yada sacda pişirilir hafif kızarmaya başlayınca servis edilir.
arzu ederseniz bu şekilde şişlere dizip yine teflon tavada pişirebilirsiniz seçim sizin afiyetle:)
 Bu salata da aslında çok praik ama çok lezzetli bir salata olduğu için paylaşmak istedim 
Marulları irice doğrayıp üzerine, mayonez,yoğurt,tuz,zeytinyağı ve birkaç damla limonu iyice karıştırıp dökün güzelce karıştırın (yemekten hemen önce yapılmalı) üzerine de kızartılmış küp ekmekler,ceviz parçaları,nar ve isteğe göre ballı tavuk parçaları serpiştirin afiyetle yiyin
 Bu pankekler de geçen gün yaptığım portakallı kekten biraz ayırıp denediğim ve bundan sonra sıkca yapacağım nefis pankekler tarifini yakın zamanda yazarım kekle birlikte sunarım sizlere inanın harikaydı oğluma tattırdım "anne keki fırından çıkarıp hepsini pankek yapsana böyle daha güzel olmuş" demezmi?:)))
İşte bunlarda benim yaptığım ve daha önce yayınladığım çıtır kaselerin hamurundan sıkca yaptığım cipsler yanına birde dipsos yapınca dışardan birdaha asla cips almazsınız biz öyle yapıyoruz:D
denemek isteyen olursa haydi buyurun tarifi burada