28 Şubat 2011 Pazartesi

LABNELİ SİMİTLER ve YİNE ÖDÜL:)))

Bunlar labneli  simitlerim
MALZEMESİ:
1 su bardağı süt,
1  "        "      ılık su,
1 çay bardağı sıvıyağ,
100 gr. krema,(yada kaymak)
2 yumurta (sarısı üzeri için)
tuz,2 yemek kaşığı maya,
1 yemek kaşığı şeker,
1 paket mahlepli kabartma tozu,
aldığı kadar un .

Üzeri için:  3 yemek kaşığı pekmez, 2 yemek kaşığı su  ve bolca susam.

Bu malzemelerle yumuşacık bir hamur yapılacak oldukca yumuşak olmalı üzeri kapatılıp  biraz mayalanması beklenecek  yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp  yuvarlanacak   ve  tatlı tabağı kadar açılıp içine labne sürülerek  rulo sarılıp burkularak simit şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilecek  üzerine biraz pekmez hafifce sulandırılıp sürülüyor veee bolca susam serpilip 200 derecede pişiriliyor o kadar güzel oluyorki kızımın sınıfında eğlence düzenlemişler bundan yolladım arkadaşlarından ve öğretmenlerden  birsürü teşekkür aldım tavsiye ederim hemen deneyin kahvaltıda da nefis olur AFİYET BAL OLSUNGülümse

Üstü kıtır içi yumuşacık hımmmmm:)))






























 Sevgili  arkadaşlarım  http://www.tespihtaneleri.com/ ve http://banualtun.blogspot.com/ da ödüllerini  benimle paylaşmışlar beni çok mutlu ettiler bende hem buradan sizlerle paylaşmak hemde arkadaşlarıma teşekkür etmek için hemen yayınlamak istedim 
Bloğumu ziyaret  eden herkese güzel bir hafta diliyorum  sağlıcakla:)






27 Şubat 2011 Pazar

KREPLİ BÖREKLER


buda benim krepli böreğim aslında hepiniz krep nasıl yapılır bilirsiniz ama ben tarifim eksik olmasın diye anlatmak istiyorum
krep için:2 bardak süt,3 yumurta,1 kaşık sıvıyağ,bir çay kaşığına yakın tuz,bu karışımı boza kıvamına getirecek kadar un (hamur çok koyu olduğu zaman iyi dağılmıyor tavada ve kalın oluyor sıvı olması daha güzel unutmayın)
önce krep hamuru iyice çırpılır pürüzsüz bir kıvama gelince teflon tavada birer kepçe dökülerek hızla yayıldıktan sonra alt üst çevirip pişirilir (kurutmadan)
şimdi iç harcımızı hazırlayalım aslında istediğiniz içi koyabilirsiniz ama ben küçük doğranmış iyice pişirilip kavrulmuş kuşbaşı et
evde hazırladığım havuç,bezelye,patates garnitürü(konserve de olur)
tuz ,karabiber,pul biber,kekik
zeytinyağı ve küçük küpler halinde doğradığım kaşar peyniri karışımını kullandım
bir kasenin içine yerleştirdiğim krepleri iç harcıyla doldurup kapattıktan sonra ters çevirip tepsiye dizdim üstüne bir dilim kaşar ,bir dilim domates ve bir parça yeşil biberi kürdanla tutturup 200 derece ısıttığım fırında pişirdim misafirlerime ikram ettim sizde deneyin afiyetle yiyin

26 Şubat 2011 Cumartesi

MİDYE POĞAÇA

Merhabalaaar:)
Bu poğaçalar aslında çoook önceden yapdığm eşim çok sevdiği için sayısız kereler yaptığım ama bloğa ekleme fırsatım olmayan diğer bir çok tarifin arasından sizlerle paylaşmak için seçtiğim bir tarif tel tel çok lezzetli bir poğaça biraz zahmetli ama emin olun değiyor deneyip görün çekinmeyin deneyin deneyin:)
Malzemesi:
3 su bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı su,
2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürmek için ayırılacak)
tuz ve 1 paket kabartma tozu.
(arasına sürmek için:
biraz yumuşamış margarin)
margarin hariç diğer tüm malzemeden yumuşak bir hamur elde edilir 2 parçaya bölünerek kare yada dikdörtgen açılır yarım santim kalınlıkta falan olsun
sonra üzerine margarinden iyice sürülür diğer parçada açılarak üstüne koyulur birlikte biraz daha açılır tekrar margarin sürüp rulo yaptıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletilip çıkarıldıktan sonra resimdeki gibi dilimlenir dilimlenen hamur parçaları yan çevirilip resimdeki gibi çay tabağından az büyükce açılır iç koyularak kapatılır üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serptikten sonra da 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilip afiyetle yenir yanında çaysız olmaaaaazzz:)))

24 Şubat 2011 Perşembe

NESKAFELİ KEK VE YENİ BİR ÖDÜL

SELAAAM:)
sizlere bugün neskafeli bir kek tarifi vericem ben bu keke hayran oldum sizlerle de paylaşmak istedim arkadaşım eminenin tarifi geçtiğimiz hafta bize yaptı bizler tadına doyamadık birde siz deneyin bakalım sevecekmisiniz???

gelelim malzemesine:
4 adet yumurta,
1 paket yumuşamış margarin,
1,5 bardak şeker,
1 bardak süt,
3 yemek kaşığı neskafe,
1 paket kabartma tozu,
un.

not:
önce püf noktalarını söyleyeyim sizlere: yumurtaları ve sütü önceden dolaptan çıkarın ılık olması lazım
neskafesi de en son tepsiye dökeceğiniz zaman karışacak bunlara dikkat edin lütfen kekiniz şahane olsun

hadi yapalım şimdi:
yumurta ve şeker bir kabın içinde beyazlayıncaya kadar çırpılır sonra yağ eklenir biraz daha çırpılır neskafe hariç diğer malzemeler ilave edilir koyu kıvamda bir kek hamuru hazırlanır neskafesi de eklenerek karıştırılıp yağladığımız 30 cm.lik bir tepsiye veya kek kalıbına kaşık yardımı ile yayılır üzerine ceviz veya fındık serpilerek 170 derece fırında pişirilir afiyetle çayın yanında yenir denemeye değer söylemedi demeyin:)))  Afiyet olsun.

Bu tarifi de arkadaşım http://cafemis.blogspot.com/ un yaptığı etkinliğe yolluyorum sevgilerimle:)

 Bu güzel ödülü de sevgili arkadaşım http://lezzetsaati.blogspot.com/  benimle paylama inceliğini göstermiş sağolsun kendisine teşekkürlerimi  bir kezde buradan teşekkür edip sizlerle de paylaşmak istedim ben bütün blogcanlara yolluyorum kabul buyurun lütfen  sevgilerimle.

23 Şubat 2011 Çarşamba

PATATES PİZZASI

 Selam  herkese:) 
Bugün  sizlere daha önce eski bloğumda yayınladığım bir kahvaltılık çeşidiyle geldim biz çok sevdik inşaallah sizlerde seversiniz aynı zamanda bu kahvaltılığı arkadaşım Hümeyra nın "KAHVALTI" etkinliği için yolluyorum kolay gelsin bol katılımlı olsun dileklerimle birlikte.
Evinizde un olmadığı bir zaman size harika bir pizza tarifi  bu tarif bence mutlaka deneyin.
PATATESTEN PİZZA
Malzemeler:
3 adet haşlanmış patates,(orta boy)
bir bardak kavrulmuş kıyma,
1 adet irice domates,
2 adet yeşil biber,
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri,
pul biber,karabiber,kekik,tuz,
1 kaşık tereyağ,
1 türk kahvesi fincanı süt.
yapılışı:
patatesler ezilip tereyağı ve süt ile katı bir püre haline getirilir baharatlarla lezzetlendirilip
pizza kabı yağlanır ve püre güzelce serilir
üzerine kavrulmuş kıyma yayılır
rendelenmiş kaşarlar da serpildikten sonra
küçük doğranmış domatesler ve biberlerle süslenip 180 derece ısıtılmış fırın da pişirilip
AFİYETLE YENİR

NOT:önce sadece alttan ısıyla pişirip sonradan alt üst pişirirseniz daha güzel olur kaşarlar da sertleşmez.
DENEYİN:))

BLOG HIRSIZLARINA DUR DİYELİM


Arkadaşlar bu post arkadaşım http://lezzetedairnevarsa.blogspot.com/ dan alıntıdır yeni yazdığı yazı için lütfen bloğuna uğrayıp bir okuyun bilginiz olsun neler yapabilirmişiz


O kadar yüzsüzlerki blogu otomotiğe bağlamışlar her yazdığım post sitelerinde çıkıyor. Şimdi bunuda yayınlamalarını bekliyorum.Nedeni mi?
Geçenlerde tesadüfen bu siteye rastladım benim ve bir çok blog arkadaşlarımın resim ve yazıları  var bu site önce bir kaç tarifimi gördüm yorum yazayım nasılsa silerler dedim ama nafile.Daha sonra blogumdaki postlarımı başlıklarıyla tek tek arattırdım bu sitenin arama bölümünde gördüm ki Blogumun tamamı ama öyle böyle değil ilk yayınladığım posttan tutun son posta kadar hatta bayram mesajları bile var.
Bu haksızlığın daha doğrusu HIRSIZLIĞIN önüne geçmenin yollarını öğrenmeye çalışıyorum Avukat arkadaşlarımdan gerekli bilgiyi aldım.
Emniyet müdürlüğünün BİLİŞİM SUÇLARI VE SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜ aradım gerekli bilgileri aldım.
Bizim binbir emek vererek hazırladığımız yazı ve resimleri noktasına kadar kopyalayıp bundan çıkar sağlamaya çalışan bu siteyi eğer yayınlarımı kaldırmazsa  gerekli yerlere şikayet edeceğim.
Bunun bir örneğini Sevgili Çatı katı İlkay zaten yapmıştı arkadaşımızın şikayet dilekçesi ve yazısı burada .Onada bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum.
Yazdığım yorumlara ve gönderdiğim maillere asla geri dönmediler.
Arkadaşlar bu duyarlılığı hepimiz göstermeliyiz.
Lütfen tepkimizi gösterelim.

22 Şubat 2011 Salı

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA (NEFİS NEFİS)

Selam sevgili ziyaretcilerim bugünkü tarifimiz Bülbülünyeri bloğundan aldığım ve defalarca yaptığım nefis poğaçalar hemde hamurunda kremşanti var bence mutlaka denemelisiniz lezzetine bayılacaksınız
Bu arada hepimiz Libya da yaşanan olayların içinde kalan kardeşimiz papelamıza  ve diğer vatandaşlarımıza tabiki masum vatandaşlarına da dualar edelim yapabileceğimiz sadece bu çok dua edelim inşaallah Rabbim yar ve yardımcıları olsun diğer blogcanlardan öğrendiğim kadarıyla papelam ve ailesi iyilermiş buna çok sevindim tabi.
Bu poğaçaları "porselen demlik  çay saati etkinliği" ne ev sahibeliği yapan arkadaşımız cafemis e yolluyorum kolaylıklar diliyorum
Gelelim tarifimize aynen aktarıyorum 
 Malzemeler
1 paket toz krem şanti
1 paket  (250 gr.) becel zeytinyağlı (  250 gr.margarinle de  çok güzel oluyor)
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta (Birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 su bardağı süt
Tuz
Kabartma tozu
5 – 6 su bardağı un
Bir tutam sevgi (bunu unutmayın):)

Yapılışı
Margarini, krem şantiyi , yumurtayı ilave edin yoğurun.
Sütü ve kuru mayayı ilave edin yoğurun.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin yoğurun.
Hamurun üzerini kapatarak  dinlendirin.
Hamuru tekrar yoğurun.
Bezeler alarak, yuvarlayın ve bir ucu diğerinin üzerine kapatın. ( D şeklinde olsun.)
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Biraz daha bekletin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Ben iç harcı olarak  peynirle pulbiber karışımı kattım azar azar  ister sade yapın ister içli harika.
Not: benim resimlerim pek güzel çıkmadı sizler dilerseniz bülbülünyeri linkine tıklayıp orjinaline bakın
birde ben acelem olduğu için tepside bekletemedim siz biraz tepside bekletirseniz daha güzel kabaracaktır.

18 Şubat 2011 Cuma

ŞIK BİR KAHVALTILIK VE HAYIRLI CUMALAR:)

HAYIRLI  CUMALAR ZİYARETİME  GELEN  HERKESE:)
Sevgili  misafirlerim cumanız mübarek olsun dularınızda hatırlanmayı dileyerek sizleri  ailem için hazırladığım kahvaltılık bir tabakla başbaşa bırakıyorum fikir olması açısından paylaşmak istedim çöp şişlere geçirdiğim kızarmış patates, köfte, küp kaşar peyniri  ve çeri domateslerden hazırladım yarım elmayı tabağa ters çevirip şişleri ona teker teker sapladım ve soframıza getirdim en çok da çocuklar sevdi  misafirler için de kahvaltıya yapılabilir çeşitler arttırılabilir ne dersiniz beğendinizmi:)))
Allah'a emanet olun

15 Şubat 2011 Salı

SECDİCEKLERİM İÇİN SARAYLI EKMEK TATLISI

 Selam sevgili ziyaretcilerim dün kandil mesajı bırakan tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim bloglarına tek tek dönecek vakit bulamadığım için hepsinden özürdiliyorum ama telafi edeceğim inşaallah 
Kandiliniz geçmiş de olsa hepiniza mübarek olsun diyor ve tarifimize geçiyorum bu tatlının tarifini daha önce diğer bloğumda paylaşmıştım deneyen ve çok beğenen arkadaşlarım da olmuştu bizim evde de çok sevildiği için yengem ve yeğenim için tekrar yaptım sevdiceklerimin hepsine yedirdim ama eşime özel olarak kalp şeklinde hazırladım tabağını kandil gecesi üzerine de kalpli çikolatalar koydum tabi çok memnun oldu iltifatlara boğuldum:)))
Canım kardeşim Balpare min ev sahibeliğini yaptığı http://hobidunyam.womanforum.net/ yemek etkinliklerinin "10."su olan "sevgiliye özel lezzetler" e yolluyorum arkadaşımız yarından itibaren bloğunu kapatacağını ziyaretler ve yorumlar vasıtası ile kendisini çok üzenler olduğunu dayanamadığını yazmış çok üzüldüm ve bunu yapanları buradaan kınıyorum kınıyorum kınıyorum:(((
 Tatlımızın malzemeleri:
1paket tost ekmeği (7 s.b. çekilmiş ekmek


  • 200 gr. margarin ,




  • 200 gr. krema (yemeklerde kullandığımız)




  • 2 sb. süt,1 yk. nişasta,




  • 1yk. irmik,,




  • ŞERBETİ İÇİN




  • 1,5 sb.şeker,




  • 1,5 sb. su,




  • 1 çk. limon,





  • YAPILIŞI




  • ilk olarak ekmekler robottan geçirilir,eritilmiş margarinin tamamı ve kremanın üçte biriyle iyice ovularak hazır hale getirilir, fırın tepsisine ekmeklerin yarısı güzelce yayılıp üzerine süt,nişasta,irmikten yaptığımız koyu kıvamlı pudinge kremanın kalanı eklenerek yumuşatılıp yayılır sonra kalan ekmekler serpiştirilerek kremanın üzeri kapatılıp hafifce bastırılır 200 derece ısıtılmış fırında pişirilip servis yapılacağı zaman kaynatılıp soğutularak bekleyen şerbetten dökülür ve afiyetle yenir ılık yenmesi tavsiye edilir........hakikaten padişah sofralarına layık bir tatlıdır......... yapın görün...




  • 13 Şubat 2011 Pazar

    SEVDİCEKLERİME HURMALI MOZAİK PASTACIKLAR

    Bu  hurmalı  mozaik pastacıkları sevdiceklerim için yaptım ve arkadaşım balpare nin ev sahibeliğini yaptığı hobidünyam woman forum yemek etkinlikleri  "sevgiliye özel lezzetler" etkinliğimize gönderiyorum  kolaylıklar diliyorum sizlerde katılımak isterseniz tıklayın bekliyoruuuuuuz:)
    Bakalım nasıl yaptıııııım:
    2 su bardağı  ufalanmış bisküvi (pötibör veya kepekli) 
    1 su bardağı hurma püresi, 1 su bardağı kavrulmuş ve çekilmiş badem,
    1 yemek kaşığı kakao, 3 kaşık rendelenmiş çikolata, 1 kaşık bal,
    1 su bardağı hindistan cevizi.
    Hindistan cevizi haricindeki   tüm malzemeyi hamur haline getirin buzdolabı poşetinin arasını keserek açıp  dikdörtgen hale getirin üzerine bolca hindistan cevizi serin ve hamur haline getirdiğiniz pastacığınızı koyup poşeti rulo sarın dondurucuya kaldırın ne zaman misafiriniz geldi o zaman çıkarıp 15 dakika bekledikten sonra dilimleyip servis edin dilediğiniz sosla ve  meyveyle süsleyin sevdiklerinize sunun afiyetle yesinler:)
    Ben beyaz çikolata sosu ve çilekle süsledim...

    9 Şubat 2011 Çarşamba

    MİMLENDİİİİİİİİİM:)))))

    •  GÜLCAN bacım 
    • beni bir güzel mimlemiş ki hemen cevaplamak istedim yemeklerle ilgili olunca oooo tam benlik dedim işte cevaplarım haydi buyuruuuun:)
    •  
    • EN GÜZEL YAPTIĞIN YEMEK 
    •  Orman kebabı,Tavuk sote,Zeytinyağlı patlıcan,Kuru fasulye,Pilav,Dolmalar  vs.

    •  EN GÜZEL YAPTIĞIN TATLI
    • Şekerpare,Yalancı tavuk göğsü,Saray tatlısı,Un helvası,Antep helvası,İrmikli tatlılar.
    • EN GÜZEL YAPTIĞIN PASTA
    • Islak kek pastası,Rus pastası,Neskafeli pasta,Meyveli  tart pasta,Bisküvili pastalar vs.
    •  
    • EN GÜZEL YAPTIĞIN SALATA
    • Makarna salatası,Renkli patates salatası (pasta şeklinde),Tavuklu salata,Kus kus salatası. 
    • EN GÜZEL YAPTIĞIN BÖREK
    • Çiğ börek,Talaş böreği,Tavuklu börek,Sodalı börek,Makarnalı börek,Su böreği,Kol böreği vs.
    •  
    • EN GÜZEL YAPTIĞIN HAMUR İŞİ
    • Poğaçalar,Tahinli çörek,Kekler,Mantı,Pide çeşitleri,Pizza vs. 
    • EN GÜZEL YAPTIĞIN KURABİYE
    • Tahinli kurabiye,Banyolu kurabiye,Neskafeli ve çaylı kurabiye,Sable kurabiye,Elmalı kurabiye vs.
    •  Tüm bunları kendi kendime yazmadım tabiki evdekilere sordum artı yeğenim bizdeydi ona sordum (o aslında her soruma " hepsiiii" dedi ama.....) seçebildiklerimi bunlar eşim ve çocuklarıma göre ben her şeyi çok güzel yaparmışım seçmek zormuş:))))))
    • bende  arkadaşlarımın hepsini mimliyorum cevaplasınlar beklemekdeyim herkese sağlıklı güzel günler dilerim Rabbimin rahmeti üzerinize olsun AMİN

    4 Şubat 2011 Cuma

    KAYSERİ YAĞLAMASI

    Şami  ile yaptığım yağlamalar.
    Selam  blogcanlar sizlerle daha önce  yaptığım ve şimdide biraz pratik olanını  yaptığım  Kayseri  yağlamasını paylaşmak istiyorum 
    Her zaman aslen yapıldığı gibi  "şepit" yapaıarak hazırlıyordum bu defa  belim çok ağrıdığından ayakta fazla kalmak istemedim ama çocuklar çok isteyince kırmak da istemedim ne yapabilirim diye düşünürken  kafamda bir ampul yandı:))))))
    Burada Şami  (Şam ekmeği) adıyla  satılan şepite çok benzeyen ekmekler var onlardan aldırıp etli harcını da biraz daha sulu şekilde yaptım yağlamaları hazırladım ev halkı da afiyetle yediler hem ben çok yorulmadım hem de çocukların gönlü oldu herkes mutlu oldu:))
    Şepitle yaptığım yağlamalar.
    Şepit hamuru için: (6 kişilik)
    2 su bardağı  ılık süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1,5 yemek kaşığı kuru maya, aldığı kadar un.
    Etli harç için:
    300 gr. yağsız kıyma, 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan, yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber, 5 adet domates, arzu edilirse ince kıyılmış maydonoz, 2 kaşık domates ve biber salçası karışık.
    Yapılışı:
    İlk önce kuru mayayı ılık sütle ıslatıp içine şekeri de atalım maya erisin sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru yumuşak bir hamur olarak yoğuralım sonra kabarması için üzerini kapatıp iyice örtelim bekleyelim.
    Hamuru kabarıncaya kadar  bir tencereye incecik kıydığımız soğanı  5-6 kaşık zeytinyağı ile kavuralım  kıymayı da ilave edip baharatlarını atıp kıyması pişip kavrulana kadar  karıştıralım üzerine de domateslerin kabuğunu soyup minik minik doğrayalım hepsini birlikte güzelce pişirelim salçasını da kattıktan sonra biraz daha karıştırıp hafif sulu olacak kadar mesela 1 veya 1,5 su bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika daha pişmeye bırakalım sonra şepitlerimizi hazırlamaya başlayalım.
    Şepitler içinhamurdan mandalina kadar parçalar koparıp  merdaneyle servis tabağı kadar açalım ve teflon tavada veya varsa sacda pişirelim üst üste koyalım kurumasın yağlamayı yemeden hemen önce hazırlamak lazım hamurlaşmasın diye
    Hazırlarken yapılacak şey de her şepitin üzerine 2-3 kaşık harcı sulu olarak heryerine yayıp üstüste koymak ve hepsi hazır ounca da dörde bölüp yanında yoğurtla servis etmek ve tabiiiiiii afiyetle yemek kaldı haydi buyurun sofraya:)))))))))
    Bu lezzetli yemeği sevgili Kıraç  arkadaşımızın etkinliğine P.D.Ç.S. etkinliğine gönderiyorum kolaylıklar diliyorum çok güzel tarifler gelmiş bakmanızı tavsiye ederim canlar

    2 Şubat 2011 Çarşamba

    NOHUT YEMEĞİ & TAVUKLU HAVUÇLU PİLAV

     Arkadaşlar  bugün sizinle  paylaşmak istediğim  ailece çok sevdiğimiz bir üçlü  var  ilk olarak Nohut yemeği  sanıyorumki bilmeyen yoktur ama ben kendi yaptığım gibi anlatayım kısaca haydi buyurun:)
    Bir gece önceden yıkayıp ılık suyla ıslattığımız nohutu sabah olunca gazı gidene kadar 15 dakika falan tencerede haşlayıp hazırlıyorum sonra düdüklü tencereme bir tane soğanı incecik doğrayıp zeytinyağı ile pembeleşene dek kavuruyorum ardından biber salçası ile domates salçası karışımını biraz bolca ekleyip karıştırıyorum içine nohutu da katıp karıştırdıktan 2 adet domatesi rendeleyip katıyorum sonra üzerini örtüp birazda geçecek  kadar kaynar su ilave ederek tuzunu atıp kapağını sıkıca kapatıyorum düdüklü tencerenin fışırtısı:)) gelmeye başladıktan 25 dakika sonrasına kadar pişirip ateşten alıyorum bir süre bekledikten sonra açıp bakıyorum eğer nohutlar pişmemişse 10 dakika daha pişiriyorum (nohuta göre değişiyor)  tabağa alınca üzerine pul biber veya karabiber serpiyoruz (isteğe bağlı)
     Şimdide pilavımızı anlatayım bu pilavı uzun pirinçle pişiryorum  önce tencereye 50 gr. tereyağı ve 5-6 kaşık sıvıyağ koyup içine incecik doğranmış bir adet soğanı katıyorum iyice kavurup sonra içine rendenin ince tarafında rendelediğim iri bir havucu ekliyorum biraz daha kavurup rendelenmiş 2 adet domates ilave ederek kapağını kapatıp ateşi kısıyorum bu arada yıkayıp tuzlu suya ıslattığım 2 bardak pirinci iyice süzüyor ve tenceredeki harcın içine alıyorum tuzunu ve pul biberini biraz da karabiber ekleyip karıştırıyorum 3 bardak kaynar suyu döküp kısık ateşte pişmesini bekliyorum suyunu çektiği zaman açıp karıştırıyorum ve demlenmesi için bırakıyorum 15 dakika dinlendikten sonra servise hazırdır afiyetle yenir:)
    Tavukları da küp küp doğrayıp biraz zeytinyağı,tuz,karabiber,pulbiber ve bir diş sarımsakla kısık ateşte arasıra karıştırarak pişiriyorum birazda kavurduktan sonra pilavın üzerinde servis yapıyorum çok lezzetli oluyor tavsiyemdir
    Buda evde kendi yaptığım yoğurt ben daha önce yoğurt yaparken hiç içine şeker katmamıştım Cahide kardeşimde görünce birde onun tarif ettiği gibi yapayım dedim yaptım güzel bir yoğurt oldu afiyetle yedik taze taze denemek isteyenler buraya tık tık layıp bakıverin