31 Mart 2011 Perşembe

TEŞEKKÜR VE PAPATYAM PASTA:)



Selam blogcanlar bloğumun yeni halini beğendinizmi?
Ben çok beğendim girince içim açılıyor herşey istediğim gibi olsun diye 3 gün ve gece tahammül sınırlarını zorladığım halde bana sabır gösteren ve her istediğimi yapıp beğenmezsem değiştiren rahatsızlığına bile aldırmadan bloğumun yeni halini hazırlayan düzenlemelerinde bir bir soran dünya tatlısı güzel kardeşim Bengücüğüme çok ama çok teşekkür ediyorum ellerin dert görmesin canım Allah razı olsun senden diyorum veeee bu güzel pastayı da ona yolluyorum keşke yakında olsa da yapıp götürseydim evine kadar:)))


Pastanın tarifine gelince:

Pandispanyası için:
4 adet yumurta,
4 fincan şeker( Türk kahvesi fincanı)
3,5 fincan un,
1 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı sıvıyağ,
3 kaşık sıcak su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.

NOT: Bu pandispanyanın içinde yoğurt olduğu için kuru olmuyor nemli oluyor ve ıslatmaya gerek kalmıyor

Yapılışı:
İlk önce yumurtalar ile şeker mikserle iyice çırpılır sıcak su eklenir ama eklerken bir tarafdan da çırpmaya devam edilir ki yumurtalar pişmesin ama şeker çabucak erisin güzeeelce çırpılan karışıma sırası ile diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve yuvarlak orta boy bir tepsiye dökülür dilerseniz kelepçeli kalıba da dökebilirsiniz ama o zaman papatyanız biraz küçük olacaktır
170 derece fırında pişirilir kek pişerken kapak açılmaz piştikten sonrada 3-4 dakika içinden çıkarılmaz
Fırından çıkan kekin soğumasını beklerken kreması hazırlanır
Kk soğuduktan sonra ortadan ayırmadan önce bir kasenin ağız kısmıyla papatya şekli vermek için kesiyoruz.

Krema için:
3 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
2 yumurtanın sarısı,
Ayrıca
1 paket krem şanti,
yarım su bardağı soğuk süt.

Yapılışı:
Kremanın krem şanti ve yarım bardak soğuk süt haricindeki malzemelerini tencerede karıştırıp harlı olmayan ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz
Krem şantiyi ayırdığımız soğuk sütle köpürene kadar çırptıktan sonra ılıyan muhallebiye karıştırıp pastanın kekini ortadan ikiye naylon bir iple kestikten sonra (en kolayı o) arasına bolca sürüp ikinci kat keki kremanın üstüne oturtuyor ve hafifce bastırıyoruz üstüne de kalan kremayı sürüp en üstüne de kekin kestiğimiz yerlerinden robotta çekip köstebek pastaya yaptığımız gibi tamamen kaplıyoruz dilediğimiz gibi süsleyip dilimliyoruz veeee afiyetle yiyoruz:))))))

30 Mart 2011 Çarşamba

TAVADA MAKARNALI BÖREK "45 DAKİKALIK TARİFLER" ETKİNLİĞİNE

 Selam  sevgili ziyaretcilerim gününüzün güzel geçmesi dileğiyle bugün hazırlanması pratik olan ve fırın gerektirmeden yapılan lezzetli bir börek tarifi hazırladım sizlere  ocakta pişmesindenmidir bilmem daha lezzetliydi:)
Tarifimiz  yeni etkinliğimiz "45  DAKİKALIK TARİFLER"  için sevgili arkadaşımız Öznur a gidtsin  bol katılımlı güzel bir etkinik olsun inşaallah
Malzemelerimiz:
2 adet  yufka,(ben kepekli yufka kullandım)
yarım paket kelebek makarna,
1 kase ufalanmış beyaz peynir,
2 kaşık tereyağı, tuz,karabiber,pulbiber,
Sıvı harcı için:
1 adet yumurta, 1 su bardağı süt,
5 yemek kaşığı sıvıyağ
(süt yerine su da kullanılabilir)

Yapılışı:
İlk önce makarnayı 2,5 bardak kaynamış suyun içine  1 çay kaşığı tuz attıktan sonra o suda haşlıyoruz 
İyice haşladığımız makarnalarımızı tavada erittiğimiz 1,5 kaşık tereyağı ile güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
Tavanın tabanını kalan tereyağı ile yağladıktan sonra yufkalardan birinin kenarlarını kesip yuvarlak bölümü tavanın tabanına yerleştiriyoruz kenarlarını tavanın dışına doğru sarkıtıyoruz  bu arada iç harcımız için soğuyan makarnamıza peynirimizi ve baharatlarımızı karıştırıyoruz (isteyen maydonoz da ekleyebilir) 
Sıvı harcımızın malzemelerini de çırpıp 2-3 kaşık tavaya serdiğimiz yufkanın üzerine serpiyoruz yufkanın kestiğimiz kenarlarını parçalayıp döşedikten sonra tekrar sıvı harçtan serpiyoruz (bol olsun) makarnalı harcımızı yerleştirip üzerine de kalan yufkanın ortasından tavanın büyüklüğünde bir yuvarlak kestikten sonra (en üste sermek için)  parçaları döşeme işlemini aynen yapıyor ve sıvı harçla besliyoruz tavanın kenarlarından sarkan bölümleri içe doğru kapatıp en üste yuvarlak parçayı da kapatıp kalan sıvı harcı fırça yardımıyla sürüyoruz ve tavamızın kapağını kapattıktan sonra ocağa alıp iyice ısınmasını bekliyor ve ateşi en kısık hale getirip alt kısmının pişmesini bekliyoruz bunun için 15 dakika yeterli oluyor  tavadaki böreğin altı pişince diğer tarafını pişirmek için düz bir tepsi  kullanıp çeviriyoruz ve tekrar diğer tarafını da kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz 15 dakika sonra börek servise hazır oluyor ve afiyetle yeniyooooor:)))

Not: Ben biraz uzun anlattım sanırım ayrıntıları için ama inanın 45 dakikayı geçmiyor çok pratik.
Deneyip görün:)

29 Mart 2011 Salı

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN YENİ ETKİNLİĞİMİZ BAŞLIYOOOOOR:)

Duyduk  duymadık demeyiiiiiiiiin:)  yeni etkinliğimiz  başlıyooooor:) 
Bloğu  olan veya olmayan herkesi etkinliğimize katılmaya bekliyoruz yeni ev sahibemiz http://tarifkolik.com/  sitesinin sahibesi Öznur  arkadaşımız kendisine kolaylıklar ve bol katılımlı bir etkinik diliyorum
Haydi  sevgili  arkadaşlar herkes  mutfaklara:))  yapılışı  45 dakikayı geçmeyen her türlü tarifiyle  tüm katılımcıları bekliyoruz  blogları ve siteleri olan arkadaşlar banneri  eklerseniz memnun oluruz  hala duruyormusunuz???:)))))))

28 Mart 2011 Pazartesi

BERRİNİN BİZE SUNDUKLARI

 Bu  pasta Berrin kardeşimin çok güzel yaptığı kat kat ve çok hafif bir pasta eline sağlık yine çok lezzetliydi afiyetle yedik:)
 Bunlarda pofuduk poğaçalar gerçekten de pofuduktu:)
 Bu tabaktakiler de yoğurtlu patates  yuvaları nefisti eline sağlık canım:)
 Bu börekler yengem Ayferin tarifiyle yapılan unlu börekler sanki elde açılmış gibilerdi ama laf aramızda yufkadandı:))
 Zeytinyağlı biber dolmaları ikramların vazgeçilmezi pek severim:)))
 Bu kurabiyeler daha önce yayınladığım duş almış kurabiyeler ohhhh tertemiz yedik mis gibi:D
Kurabiyeler portakallıydı 
Herşey çok güzeldi Berrinim eline koluna sağlık güzer yüzün yeter zaten gülüm Rabbim yüzündeki gülümsemeyi evinizden huzuru bereketi eksik etmesin 
Tekrarını ne zaman yapıcaz???:)))))))))

26 Mart 2011 Cumartesi

ÇAYLI , NESKAFELİ VE CEVİZLİ KURABİYE

 Selam  tüm güzel insanlara  güzelliklerle dolu bir hafta sonu diliyorum  herkese:)
Bu gördüğünüz  lezzetli kurabiyeler daha önce de yayınladığım  çaylı neskafeli  kurabiyenin bazı eklemelerle daha zengin ve daha lezzetli hale getirilmişidir  denemek için zaman kaybetmemenizi öneririm 
Tarifimiz  şöyle:
200 gr. tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı şeker,
2 adet yumurta sarısı,( beyazlarını dilerseniz üzerine sürüp ceviz serpebilirsiniz)
2 yemek kaşığı kuru çay,
1 yemek kaşığı neskafe,
1 çay bardağı biraz iri çekilmiş ceviz,
2 yemek kaşığı hindistancevizi,
1 paket kabartma tozu,
3 su bardağı un ( bardak ölçüsü ve yumurtalardan fark edip yeterli gelmezse ilave edilebilir)
Yapılışı:
İlk önce yumurta ve şeker iyice çırpılıp diğer malzemeler de katılarak yoğurmaya devam edilir yumuşak bir hamur elde edildikten sonra istenilen şeker verilir yumurta akına bandırılıp  cevize de bandırılarak tepsiye dizilir 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir   veya  yapılan kurabiyeler tepsiye dizilir açık pembe renk alana kadar pişirildikten sonra çıkarınca biraz soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir ve afiyetle çayınıza  eşlik eder:)

24 Mart 2011 Perşembe

HURMA BAHCESİNİN RESİMLERİ GELDİİİİİİİ:)))

 Eveeeet  burası bizim mümkün olduğunca her hafta sonu gidip dost sofraları kurduğumuz bazen misafir ağırladığımız çay içip mis gibi havada gecenin 12 sine 1 i ne kadar oturduğumuz ve hatta oyunlar bile oynayıp dingin bir şekilde döndüğümüz hurma bahcesi
 Bu resimde görüdğünüz bahcenin giriş kapısı
 Bu gördüğünüz resimdeki yer bizim sofralarımızı kurduğumuz bölüm ve arkada görünen limon ağacı şimdi limon verme aşamasına başlamış bulunuyor misss gibi kokar
 Burası bahcenin diğer köşesinde bulunan misafir ağırlamak için özellikle yaptırılmış kıl çadır ama içi harika bir şekilde yer döşemesiyle döşendi kliması da var mescid olarak kullanıyoruz bazen
 Bu resimdeki yol hurma ağaçlarının arasından geçen yürüyüş yolumuzun gece görünüşü
 Buda gündüz görünüşü
 Burası da çocuklara yaptırılan oyun alanı (zıp zıp) ileride salıncağımız da var
Bu resimde sofraların hazırlık aşamasında çekilmiş bahcede misafir olduğu bir gün
nasıl beğendinizmi bahcemizi????:)))))))

18 Mart 2011 Cuma

HURMA BAHCESİNDE KURULAN DOST SOFRASI

 Selam  güzel insanlar:))
Bu sofra kankamın  eşinin kiraladığı ve sağolsun bizi her fırsatta ağırladıkları hurma bahcesinde kurduğumuz bir dost sofrası hoş sohbetler eşliğinde içtiğimiz çayımıza eşlik eden mamaları sizlerle paylaşmak için resimlemiştim pek güzel çıkmadı çünki akşam çekildi ışık yeterli değil ayrıca telefon çekimi amaaaan idare ediverin canım işte:))
 Bu  benim yaptığım tel şehriye salatası benim çok sevdiğim yiyenlerin de beğenerek yedkleri ve tamamı biten salatam:D
 Bu Sümeyra bacımın  (kankam Kübra nında eltisi olur) yaptığı poğaçalar  pamuk gibiydi ellerine sağlık Sümoşumun:)
 Bu tatlıyı da Zeliha gelinimiz yapmış gelmiş eline sağlık fıstığımın çok lezzetli bir tarifdi mayalı bir tatlı:d
 Bu değişik kabak salatasını da Sümoşum yapmıştı muhteşem bir tadı var görüntüsü güzel çıkmasa da nefisti tarifi çok yakında:)
Daha resimleyemediğim  Kübramın hintpare tatlısı ve Berrinimin (Kankamın küçük eltisi olur) portakallı kurabiyeleri de vardı ellerine sağlık kurabiyeler sofrada görünüyor bakın:)
Bu tatlıyı ben daha önce bahceye gittiğimiz zaman yapıp götürmüştüm milföylü cevizli ve üzerinde condensed milk kakao karışımından oluşan çıtır çıtır bir tatlı herkes tarafından fazlasıyla beğenilip tüm tepsi yenmişti tarifi alınmıştı ve birde Nermin ablam tarafından isim koyulmuştu tatlıma "MEDİNE TATLISI" tarifi çok basit yakında yenisini yapıp daha güzel bir resimle yayınlamak istiyorum inşaallah 
sağlıcakla kalın güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle

17 Mart 2011 Perşembe

KENDİNİ KEK SANAN TOP TATLILAR

SELAM   ZİYARETİME  GELEN TÜM  MİSAFİRLERİME GÜZEL  BİR GÜN DİLERİM HEPİNİZE:)))
Bu tatlılar geçen günlerde ıslak kek yapmaya kalktığım bir gün doğaçlama olarak ortaya çıktı  yiyenler tarafından çok da beğenilen bir tatlı olduğu için sizlerle paylaşmak istedim denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum yumuşacık ve hafif bir tatlı ve epeyce insana ikram edebildim çok bereketliydi vereceğim ölçüleri azaltarak yapabilirsiniz haydi buyurun tarifimize bakalım neler varmış:)))
Bu tarifimi beni etkinliğine davet eden arkadaşım paşasofram a yolluyorum kendisine kolaylıklar ve bol katılımlı güzel bir etkinlik diliyorum
MALZEMELER:
4 adet yumurta,
2 su bardağı toz şeker,
1,5  su bardağı süt,
1 su bardağı mısırözü yağı,(veya erimiş margarin)
1 paket  bitter çikolatalı puding (toz olarak),
3 kaşık (silme) kakao,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı (silme) karbonat,
3 kaşık pirinç unu,
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Kek yapmak için girmiştim mutfağa (ıslak kek) ama fırınımın fişini takmam gereken pirizde bulaşık makinesi takılıydı ve çalışır durumdaydı aynı yerde başka piriz de yok:(  yeteri kadar uzun ara kablosu da bulamadım evde olanlar kısa geldi fırını odaya taşımak istemedim bende çözümü hamuru katılaştırıp makinanın işi bitinceye kadar tatlımı yuvarlamak da buldum herşeyde bir hayır var gerçekten bu işin hayırı da yeni ve çok lezzetli bir tatlı bulmam da oldu:) daha çok un katıp hamuru yoğurduktan sonra  yuvarlaklar haline getirip yağlanmış tepsiye dizdim ve attım fırına piştikten sonra üzerine şerbet döktüm birde sosa bandırıp süsledim ki yemede yanında yat oldu:)))))

İlk olarak tercihen cam olan bir kapda yumurtalar ve şeker iyice çırpıldı tarafımdan:) daha sonra diğer malzemeler sırasıyla katıldı ve karıştırıldı ancak kek kıvamında değilde kurabiye hamuru kıvamında olana kadar un ilave edip yoğuruldu ve cevizden biraz büyük toplar yapılıp yağlanmış tepsiye dizildi fırında 180 derecede pişirildikten sonra üzerine soğumuş şerbet döküldü çektikten sonra da sosa bandırılıp süslendi misafirlerimize çay eşliğinde ikram edildi  afiyetle de yenilip bitirildi kalan tatlılarımız da üzerine pişmaniyeler serpilerek arkadaş davetine giderken götürüldü çok beğenildi:)

ŞERBETİ İÇİN:
2 SU BARDAĞI ŞEKER VE 2 SU BARDAĞI SUYA 1 DİLİM LİMON ATILIP KAYNATILIR.
(kıvamını ayarlamak için 15 dakika kaynadıktan sonra kaşıkla yukarıdan dökerek damlaların kesik kesik değilde bağlantılı olduğunu görmeniz yeterlidir)
SOSU İÇİN:
Yarım kutu condensed milk ve 2 kaşık kakao karıştırışır yada kakao katmadan sade olarak da kullanılabilir.


12 Mart 2011 Cumartesi

BLOGLARDAN DENEDİKLERİM

SELAM BLOĞUMA GELEN TÜM GÜZEL İNSANLARA GÜZELLİKLER SİZİNLE OLSUN:)
İlk olarak Zeliha  kardeşimin çok leziz bir tarifini denemiştim onu sizlerle paylaşmak istiyorum tarifi aynen Zelihadan aktarıyorum mutlaka bunu tatmalısınız diyerek...
Ben misafirlerime de yapmıştım içinde kimse kuru fasulye olduğunu bilemedi ama lezzetini herkes çok beğendi teşekkürler Zelihacığım iyiki bu köfteleri ortaya çıkarmışsın eline sağlık hamarat kardeşim.
Köftelerin ortaya çıkış hikayesini ve resimlerdeki güzelliği görmek için mutlaka Zelihanın bloğuna tıklayın derim
KURU FASÜLYE KÖFTESİ:

malzemeler:
  • yarım kg. fasülye
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yumurta (1 tanesi harcı için)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 çay bardağı galeta unu (iç harcı için.)
  • yarım su bardağı galeta unu( dışını bulamak için)
  • tuz,karabiber,kuru nane,kimyon
  • kızartmak için sıvıyağ
  •  
hazırlanması:
  1. Kuru fasülyeleri eriyene kadar pişiriyoruz..:) İyice pişen fasülyeleri,robottan geçirip,püre haline getiriyoruz..
  2. Soğan ve sarımsağı rendeleyip fasülye püresine ekliyoruz..
  3. İncecik kıyılmış maydonoz,1 çay bardağı galeta unu,1 yumurta,kaşar peynir,tuz,karabiber ve diğer baharatları ekleyip,iyice karıştırıyoruz..
  4. Karıştırdığımız harcı,1 saat kadar dolapta bekletip,baharatların birbiriyle bütünleşmesini sağladıktan sonra sonra,ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun köfteler hazırlıyoruz..
  5. Hazırladığımız köfteleri önce iyice çırptığımız yumurtaya,sonra da galeta ununa bulayıp,kızgın yağda pişirerek servis yapıyoruz..
  6. Sıcak veya soğuk servis edebiliyoruz,fakat sıcak daha lezzetli.. 
  7. Sonraki tarifimize gelince oda Cahide bacımın  
  • çok lezzetli olan nohutlu böreği aslında ben bunları yapalı çok zaman oldu tekrarlarını bile yaptım ama paylaşmak şimdi nasip oldu bu börekde mutlaka denenesi bir börek patatesli börek gibi oluyor deneyin seveceğinizden eminim biz çok beğendik teşekkürler Cahidem ellerine fikrine sağlık bacım harika tariflerini görmek için bacıma da uğrayın çok bilgileneceksiniz emin olun.
  • Aynen aktarıyorum tarifi
Malzemeler
  • 4 adet hazır yufka
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
İç malzemesi
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • karabiber,kimyon,tuz

Nohutlu böreğin yapılışı
  • Soğanı yemeklik doğrayıp,çok az yağda sarartın
  • Salçayı ekleyip karıştırın
  • Nohutu robottan iyice çekip soğanla salçaya ekleyin.
  • Maydanozu doğrayın,baharatları atın karıştırın
  • Yufkaların birini alıp yayın.
  • üzerine heryerine gelecek kadar eritilmiş tereyağı ve sıvıyağdan sürün
  • Bir kenarına nohutlu içten koyup kenarları içe katlayın.
  • Gevşekçe rulo yapın.Üç parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
  • Üzerine yağ sürerek fırına verin.
  • 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin.
  •  Haaaa ben Cahidenin yaptığı gibi yapamamıştım çünki yufkam yoktu ilk yaptığımda milföy hauru kullandım bu resimler milföyle yaptıklarım ama sonra yufkayla da yaptım resimlemediğim için bunları ekledim siz bacımın bloğundaki resimlere de bir göz atmadan geçmeyin aslı orada.
AL FAHAR  VEYA  AL FAJOR 
Bu bir arap kurabiyesi imiş bende sevgili Hayrunnisa kardeşimden alıp denedim ama o kadar sevildiki defalarca yaptım mutlaka denemelisiniz diyerek paylaşmak istiyorum teşekkürler Hayrunnisa kardeşim ellerine sağlık kardeşimin de bloğuna uğrarsanız yapılış aşamalarını ve çok nefis lezzetleri görme imkanı yakalarsınız diyorum ve aynen tarifi aktarıyorum sizlere.
Al- Fahar / Alfajor
malzemeler (25 adet)
*125 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 adet yumurta
*1 su bardağı mısır nişastası
*2,5 su bardağı un
*1/4 çay kaşığı tuz
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı toz haline getirilmiş fındık
Ara malzemesi 
ben condensed milk (karamelleşmiş süt)kullandım
koyulaştırılmış olmadığı için içine çekilmiş fındık katıp biraz koyu kıvama getirip kullandım. 
yapılışı
*bütün malzeme derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
*unlu zeminde merdane yardımıyla 1/2 cm kalınlığında açılan hamur yuvarlak kurabiye kalıbıyla kesilir.
*zeminine yağlı kağıt yerleştirilen tepsiye dizilen kurabiyeler, 165c de ısıtılmış fırında, pişirilir.
*tamamen soğuyan kurabiyelerin arasına dolgu malzemesi sürülür.
*pudra şekeriyle süslenen kurabiyelerin tadı, serin ortamda 1 gece bekletildiğinde çok daha güzel oluyor.
Not: ben Hayrunnisanın önerisine uyup kurabiyelerin hamuruna 1 çay kaşığı türk kahvesi ilave ettim ve piştikten sonra da karamelize sütün bir kısmını sütle inceltip kurabiyeleri önce bu sosa batırıp sonra hindistancevizine buladım harika bir lezzet elde ettim tavsiye ederim arkadaşlar
bunlarda sosa bandırmadıklarımla karışık olanlar ikiside güzeldi seçim sizin:)
Afiyette kalın

10 Mart 2011 Perşembe

BOL MUHABBETLİ MİSAFİR SOFRAMIZ

Selam canlar ben bloğuma  giremeyen veya  giripde  yorum yazamayan arkadaşlarım olduğunu  biliyorum bazıları bana maille ulaşıyor bazıları wordpress adresime geliyor Allah razı olsun ancak ne zaman eski haline dönecek bloglarımız merak eder oldum ve gelince kimselerin olmadığını görüp yazmaktan vazgeçiyor gidiyordum eklenmeyi bekleyen çoook  tariflerim var biriktikce birikti bu aralar misafirlerimiz de sık oluyor  daha da birikecek bu gidişle:)))
Geçtiğimiz  hafta canım arkadaşım http://sehribursadan.blogspot.com/ un sahibesi  geldi umre ziyareti için dükkana gelip beni aradı konuştuk ertesi gün ben Mescid'i Nebevi ye gittim buluştuk sohbet ettik yanında anneciği ve bir dostları vardı (Gül teyze) mescidde namazlarımızı kıldık alışveriş yaptık sonra "haydi bize gidiyoruz" dedim ama mazeretleri vardı gelemediler neyse razı etmeyi başardım ertesi günün akşamına eşim aldı bacımı annesini Gül teyzeyi bize getirdi bende onlara heyecanla yapabildiklerimden oluşan bir sofra hazırladım Allah ne verdiyse.  Annem ve Zeliha gelin de geldi sağolsunlar hep birlikte doyulmaz bir sohbet muhabbet eşliğinde yemek yedik sonrasında çaylarımızı içtik öyle samimi insanlardıki çok sevdik biz onları sanırım artık bacımla her daim göreşeceğiz dostluğumuz bitmeyecek inşaallah darısı başınıza:)))
sofranın ayrıntılarını bacım ekleyecek ben sonra tariflerle birlikte tek tek yazarım sizlere ama şimdi cumartesiye kadar Mekke deler bugün konuştum annesi rahatsızlandığı için biraz üzgün ve yorgundu Rabbim teyzeciğime şifa versin inşaallah sizlerde dua edin emi:))
onları ağırladım bir gün sonrada "Mutfakda Naz (Nazmiye) arkadaşım gelmiş umreye oda sağolsun hemen dükkana gelip beni aradı konuştuk ama yüzyüze görüşemedik ne yazıkki çünki 3 gün kalacaklardı ve benim önceden verilmiş ve dönemeyeceğim sözler vardı ayrıca bel ağrılarım yüzünden yürümeye mecalim kalmamıştı gidemedim ama çoook üzüldüm bu sefer kısmet olmadı ama inşaallah birdaha ki sefere kısmet olur diyorum umarım arkadaşım kusuruma bakmaz sesini duymaktan bile çok mutlu oldum ben sanal ortamda edindiğim güzel ve kaliteli dostluklar arkadaşlıklar olması beni sevindiriyor biz yanılsak da kalbimiz eğer doğruysa kesinlikle yanılmıyor bunu birkez daha anladım çok şükür Rabbime
masamızdakiler nelerdi sizlere sadece isismlerini yazayım şimdilik ve beni yalnız bırakmayın emi çok kötü oluyor yaaaaa:(((
MASADA NELER VARMIŞ:
Yoğurt çorbası,
Zeytinyağlı enginar,
Kebaplı pirinç pilavı,
Meksika fasulyeli kuskus salatası,
Şakşuka,
Kıymalı minik  pideler,
Zeliha  gelinin gül tatlısı,
Kek tadında soslu tatlı,
Limonata.
ÇAYIMIZIN YANINDA İSE:
Ispanaklı rulo pasta,
Lokumlu çikolata dilimleri.(tarif papelamdan)
umarım bacım da memnun dönmüştür herkese sevgiler selamlar Medine'den

6 Mart 2011 Pazar

BAZLAMALI BÖREK

1/6/2007Medine'den AYNUR İNAN IN TARİFİ 
1 yumurta,
1p. kurumaya
1çay b.süt
yarım çay b.sıvıyağ
1 su b. ılık su
1 çorba k. tuz
1tatlı k.şeker
aldığı kadar un
iç malzemesi :
200 gr.kıyma,
2 adet ince kıyılmış sivri biber,
1 domates
1 soğan
sıvıyağ,
karabiber,pul biber,kekik


HAZIRLANIŞI:
Kıymayı soğanla birlikte kavurup daha sonra üzerine doğranmış domates ve biberi ilave edin.
Tuz ve baharatları ilave edip pişirin. Soğumaya bırakın. Hamur için gerekli tüm malzemelerle
kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. 5 ya da 6 parçaya bölüp beze yaparak
mayalanmaya bırakın. Hamur yarım saat sonra ılık ortamda mayalanır. Her parçayı elinizle
pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada kısık ateşte pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra
aralarına kıymalı harcı paylaştırın. Üstünü ve altını tereyağı ile yağlayıp dilimleyerek servis yapın.
Soğutmadan hemen afiyetle yiyin.

NOT:

bu tarifi oktay ustaya ben göndermiştim oda beğenip yayınında uygulamıştı sizlerle paylaşmak istedim çok sevinmiştim bugün gidip oktay ustanın arşivinden buldum ve aynen buraya kopyaladım tarihiyle birlikte benim tamamen kendime ait bir tarifdir kim denediyse çok memnun kaldı sizde denemek isterseniz işte tarif

yalnız bazlamalarını lavaşdan kalın normal bazlamadan ince yapıyorum belirteyim
kendi yaptığım bazlamalı böreklerin resmini daha önce eski bloğumda yayınlamıştım ama güzel çıkmadığı için buraya eklemek istemedim yakın zamanda tekrar yapıp buraya kendi yaptığım böreğin resmini de paylaşıcam inşaallah



4 Mart 2011 Cuma

DUA

Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi

KALBİM Kİ KÖRDÜR istediğinden gayrısına
İstediğinin hayır mı yoksa şer mi olduğuna
Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi..
Kalbimin elinden çektim çekeceğimi yıllarca

Şimdi dönüp içimde bir karanlık görüyorsam
Ve bu karanlığın korkusuyla
AYDINLIK SANDIGIM HER KÜÇÜK YILDIZBÖCEĞİNE KOŞUYORSAM
Bunu acizliğimin duası say Ya Rabbi
Cahilliğimi bağışla
Ve ihtiyacı neyse onunla nimetlendir kalbimi

Gözümün pınarında her daim yaş hazır bekliyor.
Yürek sanki bir açık yara, ne değse sızım sızım sızlıyor.
Canı yanınca feryad ediyor insan
Canı yanınca yanında kim varsa ona uzanıyor
Şifa senin elindedir Ya Rabbi.
Yanlış adreslerden çevir adımlarımı
DENENMİŞ YALNIŞLARLA YENİDEN YALNIŞA DÜŞÜRME BENİ..

Ben külhanbeyi cümlelerini çok kurdum
Külhanbeyliğine soyunup
kul olduğumu hatırladığım yollarda çokça yoruldum
Şimdi birkaç hayat yaşamışçasına yorgun
Birkaç hayat yaşamışçasına bitiksem
Suçlu aramaya ne hacet
Suçlusu benim
Ben hem kendi hayatımın
HEM YİTİRDİĞİM ZAMANIN KATİLİYİM.

Şimdi ben adına herşeyimi tüketmiş kapında duruyorum
Bir aralasan rahmet perdeni diye dua dua bekliyorum
Ne hakkım var istemeye ne yüzüm biliyorum
Lakin senin keremine sınır konmaz.
Senin rahmetin öyle bir deryadır ki
benim günahlarım ona bent olmaz.
Affet Ya Rabbi
Affınla yeniden yeşert kalbimi
Affet Ya Rabbi
İSRAF ETMEME İZİN VERME KENDİMİ..
AMİN AMİN AMİN..


GÜZEL BİR HEDİYE ETKİNLİK

SEVGİLİ ARKADAŞLAR SİZLERE SEVGİLİ KARDEŞİM http://la-illa.blogspot.com/  DA GÖRDÜĞÜM ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE ETKİNLİĞİNİ DUYURMAK İSTEDİM KATILMAK İSTERSENİZ BUYURUN LÜTFEN

3 Mart 2011 Perşembe

BAHARATLI CEVİZLİ PEYNİRLİ BİSKÜVİLER

 Bloğumun kapanması tehlikesine karşı önlem almak adına bende  yeni adrese aktarım yaptım eğer blogspot kapanırsa bana http://papatya68.wordpress.com/ dan ulaşabilirsiniz arkadaşlar beklerim:)

 Bu bisküvileri tamamen doğaçlama yaptım çok sevdiğim  bir ablama  misafirliğe  giderken  götürdüm  orada da herkes çok beğendi tarifini aldılar lezzetli ve kıtır kıtır bisküvilerimi merak ettiyseniz sizlerde mutlaka denemelisiniz beğeneceğinizi tahmin ediyorum veeee işte tarifimiz:)
Neler kullandım:
250 gr.yumuşamış margarin veya tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
yumruk büyüklüğünde beyaz peynir,
1 fincan yoğurt, 2 adet yumurta,
1 fincan süt,(bunlar türk kahvesi fincanı)
1 yemek kaşığı pulbiber,aynı ölçü tuz (silme)
2 yemek kaşığı susam, 1 çay bardağı ceviz,
1 çay kaşığı kimyon, aldığı kadar un,
1 çay kaşığı kekik, aynı ölçü karabiber,
yarım su bardağı galete unu,
1 paket kabartma tozu,yarım çay kaşığı karbonat.

Nasıl yaptım:
yumurtaların sarısını üstüne sürmek için ayırıp geri kalan malzemelerin hepsiyle yumuşak bir hamur elde ettim sonra 15 dakika kadar dinlendirdim ve yarım santim kalınlığında açarak küçük kalıplarla birkısmını kestim bir kısmını da kare kare kestim (o arzunuza kalmış bir ayrıntı şekil önemli değil ) tepsiye dizdim yumurta sürüp çörekotu serperek 180 derece ısıttığım fırında pişirdim soğuduktan sonra afiyetle yedik haydi sizde yapın yiyin:)))

2 Mart 2011 Çarşamba

BLOGLARIMIZA DOKUNMAYIN EMEĞİMİZİ YOK ETMEYİN



1 Mart 2011 Salı

SALATA ÇEŞİTLERİ TABAĞI

 Selam herkese 
bu salata tabağını eski bloğumda çok önceden yayınlamıştım ama birde buradan paylaşmak istedim diğer bloğumdaki tüm tarifleri buraya aktarıp orayı tamamen kapatmak istiyorum resim pek güzel olmamış ama yenisini hazırlayıp çektiğim zaman yenilerim inşaallah buyurun.
1)
HUMUS:
2 su bardağı haşlanmış nohut,
1 çay bardağı beyaz tahin,
yarım çay bardağı limon suyu,
2,3 diş sarımsak ,
1 çay bardağı soğuk su(buz gibi olsun)
yarım çay kaşığı tuz,
yarım çay bardağı zeytinyağı,
pul biber.
YAPILIŞI:
önce nohutlar ve soğuk suyu blendrda püre haline getirelim sonra tahin,zeytinyağının yarısı,limon suyu,tuz,ince kıyılmış sarımsakları ekleyelim tekrar blendr yada rondomuzu çalıştıralım iyice püre olduktan sonra kıvamına bakalım çok koyu ise biraz zeytinyağı ve az su ekleyelim yada cıvık gibi gelirse biraz daha tahin ekleyip karıştıralım kıvamı iyi ise ki genellikle bu ölçüler iyi oluyor ben çok sık yaparım  servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını pulbiberle bir kapta karıştırıp süslü bir şekilde gezdirelim AFİYETLE YİYELİM 

2)
TEBBULE.::.
Malzemeler:
1 çay bardağı ince bulgur,
birkaç dal yeşil soğan,
1 demet maydanoz,
1 adet büyükce domates,
1 adet irice salatalık,
yeteri kadar zeytinyağı,nar ekşisi,tuz.
YAPILIŞI:
bulguru kaynar su ile ıslatalım iyice kabarması için bir kenarda bırakalım (ağzı kapalı olarak)
diğer malzemeleride çok küçük olarak doğrayıp karıştıralım kabarmış olan bulgurumuzu da ekleyip tuz,zeytinyağı ve nar ekşisi ile lezzet takviyesini yapıp servis tabağına alalım hadi bakalım şimdide afiyetle yiyelim ohhhh elimize sağlık:)

3)
TAHİNLİ PATLICAN EZMESİ:::
Malzemeler:
2 adet patlıcan,1 çay b.beyaz tahin,1 adet limonun suyu,2-3 diş sarmısak,1 çay b.zeytinyağı,tuz,pulbiber.
Yapılışı:patlıcanlar közlenip soyulur ince ince doğranır,tahin,limon suyu,tuz,zeytinyağının yarısı ve dövülmüş sarmısak güzelce karıştırılır,servis tabağına alınıp kaşıkla izler yapılır zeytinyağının kalanı üzerine gezdirildikten sonra pulbiberle süslenir...Et yemeklerinin ve köftenin yanına çok yakışır...
                                  AFİYET ŞEKER OLSUN
 4)
Domates ve salatalıktan yapılmış basit salata (sofraların olmazsa olmazı bence) :)))
 Bu tabak da da ramazan ayında iftar sofrasına hazırladığım salatalar var humus, patlıcan salatası, yoğurtlu havuç salatası, domates salatası ve cevizli,bulgurlu,acılı ezme den oluşan bir tabak 
 patlıcan salatasını buradaki 
 gibi hazırladım yoğurtlu havuç salatasını da : Havuçları rendeleyip  biraz zeytinyağı ve az tuzla soteledim ve üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm pulbiber de serpiştirip servis ettim bu kadar basit:)
 cevizli bulgurlu aculı ezmenin tarifi de daha sonra gelecek beni bekleyin anacııııııııııııııııım:D