30 Nisan 2011 Cumartesi

SÜRPRİZLİ KEK, MİNİ PİZZALAR, HİNDPARE, KARADENİZ KURABİYESİ (DAMLA SAKIZLI)

İşte merak edilen içinden sürpriz beyaz topcuklar çıkan baton pastamızın tarifi geldiiiii:)
ben ilk defa yaptım ama bundan sonra çooook yapılacak gibi görünüyor çünki lezzeti ve görüntüsü çok güzeldi tarfi biraz benden biraz Gül hanımdan karışık oldu sayfasında harika kek tarifleri var mutlaka bir uğrayıp görmenizi tavsiye ederim değişik bir pasta yapmak istedim misafirlerim için yeni aldığım kelepçeli baton kalıbımı da denemek istedim aslında:)
Gül hanımın bloğunda daha önce bu süprizli kekden görüp denemek üzere almıştım reçetesini kolları sıvadım önce topları hazırladım sonra keki çırptım ortaya nefis bir pasta çıktı nasıl yaptığımı anlatmaya başlıyorum buyurun:)
Sürpriz top malzemelerimiz:
1 paket labne, 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı hindistancevizi.
Hepsi yoğurulup cevizden biraz küçük toplar yapılır buzdolabında bekletilir.

Kek malzemelerimiz:
3 adet yumurta,
100 gr. tereyağı (yumuşak)
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı rendelenmiş çikolata,
1,5 su su bardağı un (gerekirse az daha ekleyin)

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler de sırayla çırpma teliyle karıştırarak eklenir ve kalıbın heryeri yağlanıp hafifce unlandıktan sonra kek hamurunun yarısı kalıba dökülüp yayılır üzerine toplar yerleştirilir kalan hamurda topların üstüne dökülüp kalıp yere vurulur hava kalmasın diye ardından damla çikolata varsa biraz serpilerek 170 derece fırında mümkünse 25 dakika sadece alttan sonra ise alt üst olarak pişirilir kürdanla test edilerek pişince fırından alınır ve 1 su bardağı kahveli şekerli suyla ıslatılır
En son üzerine biraz soğuyunca beyaz çikolata sosu yada arzu ettiğiniz bir sos ve damla çikolatalar ile süslenir yukarıdaki resimde de dilimlenmiş hali görülüyor nasıl beğendinizmi???:)
Hindparenin tarifini daha önce vermiştim bakın burada
Pizza tarifi vermedim çünki daha önce verdiğim pizza tarifinin aynısını minik minik yaptım görmek için buraya bakın
Karadeniz kurabiyesini bu defa içine bir paket damla sakızlı puding ekleyerek yaptı sakız kokusunu sevenler için çok güzeldi mesela ben:)))) tarif için buraya bakabilirsiniz
Bu defa üzümde koydum daha güzel oldu geçen sefer çocuklar yemiyor diye üzüm katmamıştım
Diğer kakaolu kurabiyeler de kokostar kurabiye onları kermesten almıştım nefisti:)

29 Nisan 2011 Cuma

MİSAFİR SOFRAMIZ VE YENİ ETKİNLİK İÇİN DİYET BİR TARİF:)

Selam herkese hayırlı cumalar dilerim
Bu sofrayı geçen hafta misafirlerim için hazırlamıştım sizlere de menü hazırlarken fikir olması açısından aktarmak istedim umarım beğenirsiniz misafirlerim çok beğenmişti hepsine gelip evimizi şenlendirdikleri ve güzel bir gün geçirmemize vesile oldukları için teşekkür ederim eli boş gelmemişler o nedenle de ayrıca teşekkür ederim arkadaşlarıma:) Sofrada görünen hindpareleri kankam Kübra yapıp getirdi eline sağlık, yanında görünen minik kağıtlarda kurabiyeler var onları da kızımın arkadaşı Yasemin yapıp getirdi eline sağlık çok nefisti tarifi vericem yakında inşaallah ve orada görülemeyen bir tabak daha var arkadaşım Gül getirmişti onuda ayrıca resimleip yayınlarım kesesine bereket olsun:)
Soframızdakilerin tariflerini daha sonra tek tek yayınlayacağım ama bugün sizinle paylaşmak istediğim diyette olanların içine yarayacağını umduğum nefis bir tarif
Duyduk duymadık demeyin yeni etkinliğimiz başlıyoooooor:) Sevgili Dilek yeni ev sahibemiz etkinlik konumuz ise "DİYET VE DİYABETİK YEMEKLER" sizlerden de katılımlarınızı bekliyoruz arkadaşımın bloğundan banneri alıp bloglarınıza ekleyebilirsiniz bekliyoruz:)
Tarifimiz salata üzerinde top patates köftesi
Köftesi için malzemeler:
4 adet iri patates,
1 adet irice soğan,
1 su bardapı ince bulgur,
1 kaşık biber salçası,
1 kaşık domates salçası,
1 çay bardağı zytinyağı,
1 çay kaşığı pulbiber,
1 .ay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz, 1 limon,
Arzu edilirse ince doğranmış maydanoz.
Yapılışı:
Patatesler soyulup 4 parçaya kesilip 2 bardak suyla haşlamaya bırakılır
Patatesler haşlanırken 1 adet soğan incecik doğranıp zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur içine salçalar katılıp karıştırılır ve baharatlar da eklenerek ateşten alınır
Patatesler haşlanınca çatalla sıcakken ezilir içine ince bulguru katılıp hızlı bir şekilde karıştırdıktan sonra kapağı kapalı olarak bulgurun kabarması beklenir ve kabaran bulgurla patates karışımı biraz yoğrulur soğanlı baharatlı karışım eklenerek tekrar yoğurma işlemi yapılır 1 limon suyu sıkılıp (1 kaşık nar ekşisi de olur) tekrar yoğurduktan sonra cevizden büyük yumurtadan küçük toplar hazırlanır ve salatanın üzerine yerleştirilerek bekletilmeden servis edilir
Salatası için:
1 adet göbek marul,
2 adet salatalık,

Sosu için:
1 kaşık nar ekşisi, 3 kaşık zeytinyağı, 1 tutam tuz,

Marul çok ince olmamak şartıyla doğranır içine küp doğranmış salatalık katılıp sosuyla karıştırarak hazır hale getirilir
Afiyetle mis gibi yenir:)

Diğer tarifler de yakında gelecek beni bekleyin anacıııııım:))))
Dilekciğim kolay gelsiiiin:)

27 Nisan 2011 Çarşamba

PIRASALI BÖREK

Selamlar herkese güzelliklerle dolu bir gün dilerim:)
Pırasalı böreği bu defa biraz farklı yaptım tadına bakanlar ve biz çok sevdik sizlerinde beğenmenizi dileyerek yayınlamak istedim buyurun tarife:
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet pırasa ,
1 adet kırmızı biber,
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir,
tuz,karabiber,pulbiber,
DIŞI İÇİN:
4 adet yufka,
2 yumurta,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
yarım çay bardağı su,

YAPILIŞI:
İlk önce pırasaları ayıklayıp incecik doğradım 1 kaşık zeytinyağında teflon tavada kısık ateşte güzelce kavurup içine minink minik doğradığım kırmızı biberleri ekledim birazda öyle kavurdum içine baharatını ve tuzunu da ilave ederek karıştırdım ateşten aldım soğumasını bekleyip peynirini soğuyunca karıştırdım
Sıvı harcı hazırlamak için yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp diğer malzemeleri iyice çırptıktan sonra yufkalardan birini serdim sıvı harçtan fırça yardımıyla heryerine sürdüm ikinci yufkayıda üzerine serip onuda fırçayla sıvı harca buladım yanlardan 10 ar santim kadar katladım alt ve üst tarafından da aynı şekilde 10 ar santim katlayıp iç harcından heryerine gelecek şekilde serpiştirdim böreği rulo sardım (sıkı olmamalı) baş parmak uzunluğunda dilimleyip yağladığım tepsiye yerleştirdim üstüne yumurta sarısını 1 çay kaşığı sıvı harçla karıştırarak sürdüm 180 derece ısıttığım fırında üstü kızarıncaya kadar pişirip ılık hale gelince servis ettim umarım denersiniz ve sizde beğenirsiniz
Sağlık Afiyet Olsun hepinize:)
NOT:
Evinizde yufkanız olmadığı zaman milföy hamurunu biraz incelterek tek kat yapabilirsiniz öylede nefis oluyor denenmiştir.

25 Nisan 2011 Pazartesi

SOSLU BİFTEK - PATATES PÜRESİ - YOĞURTLU ŞEHRİYELİ ÇORBA - ZENCEFİLLİ AYVALI KOMPOSTO

Selam olsun tüm misafirlerime ve blogcanlarıma
Bu gün sizlerle paylaşmak istediklerim başlığı biraz kalabalık etti ama sofralarınız için fikir olması açısından yayınlamak istedim çok lezzetli yemeklerimi:) (kendini beğenmişlik ettim sanırım):))))))
Önce bifteği terbiyelemek için ne lazım onunla başlayalım ben her zaman biftekleri bir gece önceden terbiye eder ertesi gün pişiririm lokum gibi olur tabi bifteklerin de güzel olması önemli eee buda kasabınızın marifetli ellerine kalmış:D
İlk önce 1 adet büyükce soğanı rendeleyip suyunu tülbentten süzüyorum ve içine 1 fincan süt ile 1 fincan zeytinyağı karıştırıp arzu edilen miktarda karabiber ve pulbiber de ekledikten sonra biftekleri içinde güzelce harmanlayıp kapaklı bir kap içerisinde buzdolabında sabaha kadar bekletelim yumuşacık olsun.
Sonra sabah bir tencereye alıp önce harlı ateşte bir altüst ettikten sonra ateşi iyice kısıp pişmeye bırakalım ayrı bir yerde 3 adet domatesi rendeleyip içine bir kaşık domates ve biber salçası karışımını karıştıralım, kekik, karabiber,pulbiber,1 diş sarımsak (rendelenmiş),1 çay kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı unu da ilave edip iyice karışmasını sağlayalım etlerimiz suyunu tamamen çektikten sonra çatalla pişme durumuna bakalım eğer biraz daha pişmesi gerekiyorsa o zaman 1 çay bardağı kaynar su ekleyelim yine kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim ardından etleri alt üst ederek hafifce kızarmalarını sağlayalım ve sosu etlerin üzerine döküp kısık ateşte pişirmeye devam edelim domateslerin sulu olmaması halinde 1 çay bardağı kaynar su da bu aşamada eklenebilir 5 dakika sonra da artık yeteri kadar tuz ilave edilerek iyice pişip sosunu çekmesi beklenir sonra servise hazırdır afiyetle patates püresi ve pilav eşliğinde yenir:)
Gelelim çorbamıza
İlk olarak tencereye 3 bardak kaynar su veya varsa et suyu koyulup içine de 1 küçük çay bardağı arpa şehriye katılır şehriyeer pişinceye kadar arasıra karıştırmak suretiyle kaynatılır sonra bir başka kabın içinde 1 yumurta,3-4 kaşık süzme yoğurt,1 kaşık un 1 bardak suyla çırparak pürüzsüz hale getirilir pişen şehriyelerin içine eklenir ardından 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı (silme) kuru nane ilave edilerek çorbanın yapımı tamamlanır kıvamını da almışsa leziz çorbanız servise hazır hale geldi demektir afiyet olsun:)
Ben bu yemekleri hazırladığım gün pilav pişirmek istemedim kelebek makarnayı sade (tereyağlı) olarak pişirdim servis ederken de büyük tabak tercih edip ortasına bir kasede yoğurt koydum isteyen tabağına aldığı makarnanın üzerine yoğurt ekleyip öyle yedi isteyen sade yedi
Yanında da bol nane ve göbek marul olan salata tabağı hazırladım sağlıklı olsun diye:D
Veeee son olarak da evdeki ayvaları ve elmaları küçük küçük doğrayıp içine misket büyüklüğünde taze zencefili incecik doğrayıp onuda kattım birde 4-5 tane hibiskus atıp bir tencere kaynar suyun içine katıp kaynattım 10 dakika kaynadıktan sonra yeterli miktarda şeker ilavesiyle tatlandırıp 10 dakika daha kaynatarak ocaktan aldım soğuyunca da buzdolabına alıp iyice soğuyunca servis ettim zencefil çok güzel bir lezzet vermişti ve hibiskus da rengine güzellik katarken hafif bir mayhoşluk katmıştı tavsiye ederim çok da faydalı bitkiler bunlar şifa olsun yapanlara
NOT: şeker katmak istemeyenler için bir önerim var evde süzme balınız varsa kompostonuz piştikten ve ılık hale geldikten sonra 2 bardak suyundan alıp içine bal karıştırarak erimesini sağlayın ve kompostoya karıştırıp için tamamen doğal ne dersiniz???

TAZE BARBUNYA SALATASI

Barbunya salatasının tarifi geldiiiiiiiii:)))
Bu güzel salatanın tarifini ilk defa Arzu arkadaşımızın bloğunda görüp denemek üzere reçetesini almıştım iki kez yaptım birinci yaptığımda tarifi aynen uygulamıştım resimde görünen ilk yaptığımdı misafirlerimde çok sevdiler ikincisini de biraz eklemelerle perşembe günü kermes için yaptım ona eklediklerimi de yazıcam sizlere ama resmini çekme fırsatım olmamıştı çünki badempare de yaptığım için aynı gün ev halkına yemek vs. ancak hazırlanıp çıkmıştık orada kermese gelen herşeyin resmini çekmek istiyordum sizlerle paylaşmak için ama biz masayı hazırlayıp da satışa açıncaya kadar hava biraz karardı ışık yerterli gelmedi ayrıca da ben satış görevlisi olduğum için satmaktan fırsat bulamadım maşaallah subhanallah o kadar çok gelen ve ellerinde getirdikleri yiyecek vardıki sığdıramadıklarımızı arkada bir masaya koyduk satıldıkca boşalan yerlere koyduk herkes hem getirdi hem götürdü:) süper bir yiyecek kermesi oldu
Çocuklarımızın ve öğretmenlerinin hazırladığı kutlu doğum haftası programı da muhteşemdi program bitişinde herkese kırmızı gül ve minik hediyeler dağıtıldı güzel bir gündü hadis yazılı kağıtların içine koyulduğu minik şirin zarflar vardı dağıtılmak üzere hazırlanan onların kapaklarını kızlarla pul boncuk yapıştırıp süsledik çok güzel ama bir o kadar da yorucu bir gün geçirdik
Dün misafirlerimi ağırladım bugün de marul sarması nın keşfedicisi:) Gülderen ablamıza davetliydik oraya gidip bol bol marul dolması içli köfte ve bizim için hazırladığı nefis ikramlarından yedik ardından hibiskus çayı yeşil çay içtik ellerine sağlık Gülderen ablacığım güler yüzünle ve misafirperverliğinle çok güzel ağırladın bizi en kısa sürede tekrarlamak isteriz:)
Tabiki dost sohbetleri doyulmaz güzelliği bu oturmalarımızın
Haydi artık çok uzattım zaten tarife geçelim canlar aynen aktarıyorum işte buyurun
MALZEMELER:

Malzemeler:

2 su bardağı barbunya (ben taze kullandım)

1 adet iri havuç

1 su bardağı ceviz kırığı

Maydanoz,dereotu

1 kase sarımsaklı yoğurt

2-3 yemek kaşığı mayonez

Tuz ve pulbiber

Yapılışı:

Barbunyaları akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayın.

(ben tazesini kullandığım için ıslatmadan direk haşladım)

Karıştırma kabına havucu rendeleyin ve içine cevizi,kıyılmış maydanoz,dereotu ve pulbiberi ekleyin. Soğumuş barbunyalarıda ilave edip,karıştırın.

Başka bir kasede sarımsaklı yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırın. Bu karışımı salataya ekleyin ve karıştırın. Son olarak üzerini istediğiniz gibi süsleyin ve ağzı kapalı olarak dolapta birkaç saat bekletin.

NOT:

İkinci yaptığımın içine ben 3 kaşık tahin,5-6 adet kornişon turşu,1 kase meksika fasulyesi ekledim aslında ben yeni haliyle daha çok sevdim siz dilediğinizi yapın ama mutlaka yapın:)



23 Nisan 2011 Cumartesi

MİSAFİR SOFRAMDAKİLER

Selam sevgili misafirlerim ve blogcanlarım hepinize güzelliklerle dolu bir hafta sonu diliyorum çocuklarımızın da 23 Nisan çocuk bayramını kutluyorum
Bu misafir soframızı eklemeyi biraz geciktirdim sırada bekleyen bir çok tarifimi olduğu gibi:) ama bugün yine misafirlerim için hazırlık yaparken aklıma geldi "hem ekleyip hem dinlenmiş olurum" dedim oturdum işte buyurun soframızda neler varmış (bugünkü soframızda da çok güzel tarifler var inşaallah bekleyiiiiin:)))
Kekli ve irmikli nefis bir pastamız vardı tarifi sevgili Yeşimden
benimki onun yaptığı kadar güzel olmasa da nefisti ellerime sağlık:))))
Buda dilimlenmiş hali haaaa ben ufacık değişiklikler yapmıştım mesela kekini zebra kek şeklinde yaptım üzerine de ayva çekirdeğini 4-5 gün buzdolabında suyun içinde bekleterek elde ettiğim jöleyle süslemiştim
Kakaolu ıslak kurabiye ve
Elmalı turta daha önce tarifini eklemiştim ama sanırım eski bloğuma eklemişim buraya da tarifi hemen yazayım işte buyurun

ben birkaç tanesini denemlik nutellalı yapmıştım onlarda harika oldu deneyiiiin:)

MALZEMEMİZ:

3 adet yumurta,

250 gr.margarin veya teremyağ,

bir su bardağı dolusu toz şeker,

vanilya,kabartma tozu,

2 yemek kaşığı yoğurt,

aldığı kadar un (kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olacak)

15 dakika nemli bez örtülüp dinlendirilecek ve eğer evde varsa kalpli muffin kalıplarında yada küçük tart kalıplarında yapabilirsiniz bir parça hamuru kalıba düzgünce yerleştirerek kenarlarını da yükseltin sonra hazırladığınız ve soğuttuğunuz elmalı iç harcından bir kaşık ortasına yerleştirin üzerinede küçük küçük şeritler ile kafes yapın 180 derece ısıtılmış fırında pişirin hafif pembeleşirken çıkarın biraz soğuduktan sonra da pudra şekeri eleyin harika oluyor bence deneyin misafirlerim çok beğendiler umarım sizlerde beğenirsiniz diğer bloğumdan kalp şeklinde yaptıklarımın resmine bakabilirsiniz sunum çok şık oluyor tık tık

Açma ve
Barbunya salatası tarifini daha sonra ekleyeceğim bir blogda görüp yazmıştım nefis oldu geçtiğimiz gün kermes içinde yapıp götürdüm ona eklemeler yaptım daha da güzelleşti tarifi bekleyiiiiiin:)))
Bu çiçek poğaçalar da Paşasofram arkadaşımdan aldığım bir tarif aslında ben hamuru her zamanki kullandığım mayalı hamurumdan kullandım ama şekli arkadaşımın bloğundan esinlenip yaptım siz bloğuna bir uğrayın nefis tarifleri var

Zeytinyağlı yaprak dolması anneciğimin ellerinden bana yardım olsun diye sarmış getirmiş canım benim:) ellerine sağlık anneeeeem:)
Börekler milföyden iç harcında da tavuklu, mantarlı ,garnitürlü ve kaşarlı iç harcı vardı tazecik yapmıştım çıtır çıtırdı afiyet olsun misafirlerime
Bu gün sofranın tam halini çekmeyi düşünüyorum utanmazsam eğer:) çünki tüm çekilmesi gereken farklı tariflerim var inşaallah beğenirler sizlere misafirlerimin verdiği tepkileri de anlatıcam yeni soframın resimleri ve tariflerini verirken bekleyiiiiiiiiiin:))))
hayırlı günler dilerim
Pardon karışık salatamızda vardı unutmşum resmini görünce hatırladım:)

20 Nisan 2011 Çarşamba

SOĞAN,BİBER,PATATES DOLMASI (KARIŞIK DOLMA)

Selam olsun tüm ziyaretcilerime:)
Öncelikle bir önceki yazıma yaptığınız yorumlarınız da çok güzel dilekler de bulunmuşsunuz Allah raz olsun dualarınız için teşekkür ederim tüm ziyaretcilerimin ahirete göç eden yakınlarına Rabbim rahmetini bol eylesin AMİN
Gelelim dolmalarımıza ben geçen hafta yapmıştım dolmaları ama paylaşmak bu güne kısmet oldu hepinizin aslında bildiği ve yaptığı bir yemek olsada bloğumda bulunmasını istediğim için birde belki bilmeyen birilerine faydalı olabilirim diye düşündüğüm için nacizane eklemek istedim
Haydi buyurun nasıl yaptığıma bakalım:)
Önce 10 adet dolmalık biberin içleri temizlenir,
11 adet orta boy patatesin de kabukları soyulup içleri güzelce oyulur,
5 adet orta boy (tek gözlü ) soğan kabukları ayıklanıp alt kısmı ve tepesi biraz kesilip alınır sonra boydan boya bir çizik atılarak kaynamış suda hafif yumuşayana dek haşlanır ve süzülür,
İÇ HARCI İÇİN:
250 gr. dana kıyma,
1 su bardağı pirinç,
1 avuç bulgur, tuz, karabiber,
1 adet irice soğan (incecik doğranmalı),
2 adet domates (rendelenmiş),
1 tatlı kaşığı kuru nane veya bir tutam taze nane,
1 tatlı kaşığı biber salçası, bir tutam pulbiber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı.
YAPILIŞI:
İç harcının malzemelerini bir kapta iyice yoğurun sonra hazırladığınız biberleri ve patatesleri doldurun dolmalarınızın ağzına kapak olarak da 1 adet domatesi kesip kesip kapatın
Sonra soğanları parçalamadan nazikce yaprak yaprak ayırın iç harcından köfte şeklinde alıp bir kenarına koyup sarın (resimdeki gibi) hepsini tencereye yerleştirdikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ile 1 tatlı kaşığı biber salçasını yavaş yavaş ekleyerek 2 su bardağı suyla ezin ve dolmaların üzerine dökün en son olarak da 1 çay bardağı zeytinyağı veya 50 gr. tereyağını parçalayarak ilave edin bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını da kapatıp kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ateşi kapattıktan sonra tencerede 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin
Yanında yoğurt veya cacık tavsiyemdir çok yakışıyor.
NOT:
Patatesin içinden oyup çıkardığınız parçaların yanına 1 adet havuç, 1 adet küçük soğan, eğer kalmışsa iç harçtan arta kalan ve 1 bardak kırmızı mercimeği üzerini bir parmak geçecek kadar suyla haşlayıp mikserleyin sonra biraz tereyağı eritip 1 kaşık unu yağda kavurun çorbanızı ilave edin eğer varsa evde yaptığınız et suyu tableti de ekleyip biraz daha kaynatıp dolmaların önünden afiyetle için patates parçaları da değerlenmiş olsun.
Zira ben öyle yapıyorum:)



18 Nisan 2011 Pazartesi

BADEMPARE

SELAM HERKESE GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM
Bu güzel tatlıları rahmetli babamın ölüm yıldönümünde okuduğumuz hatim için gelen ve hafız teyzenin okuduğu mevlid'i şerifi dinleyen değerli misafirlerimiz için hazırlamıştım çok beğenildi afiyet şifa olsun yiyen tüm misafirlerimize
Tarifi bloğumda hala neden yayınlamadın diyen ısrarla yayınlamamı isteyen Berrin kardeşimi kırmamak için diğer bekleyen tariflerin önüne aldım umarım sizde beğenirsiniz ben bu nefis tatlının tarifini Sevde arkadaşımdan aldım ama Oktay ustaya aitmiş perşembe günü yapacağımız kermes için tekrar hazırlamam istendi bende seve seve hazırlarım inşaallah:)

Badempare Icin Gerekli Malzemeler:

  • 4.5 su b.un
    2 su b. pudra şekeri
    200 gr.tereyağı
    4 yumurta
    1 su b.toz badem
    1p.vanilya
    1 p.kabartma tozu
  • Üzeri için:
    Yumurta sarısı
    Bütün badem
  • Şerbeti için:
    5 su b.toz şeker
    5 su b.su
    1 dilim limon

Hazirlanisi:

Karıştırma kabına un alınır. Ortası açılarak tereyağı konur. Kenarlarına yumurta, toz badem, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürüldükten sonra üzerlerine birer tane badem batırılarak pişirilir. Diğer taraftan Şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye 5 su b. su, 5 su b. tozşeker ve limon dilimi konularak kaynatılır.

Tatlı pişince sıcakken şerbeti dökülür. Tatlı sıcak, şerbeti ise ilk sıcaklığı çıkmış olmalıdır.Ağızda dağılan nefis bir tatlı. Dilenirse toz fındık ile de hazırlanabilir.

Tarifi aynen aktardım ancak ben yuvarlamadım oval şekil verdim ve üzerine de badem serptim

AFİYET OLSUUUUUN:)


15 Nisan 2011 Cuma

TEPSİ GÜVECİ




SELAM
Sevgili misafirlerim ve blogcanlarım:)
Bu gün hamdolsun toz bulutları dağıldı hava açıldı da nefes aldık hatta gezmeye bile gittik:)
Dua edenlere ve merak edip soran tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi yolluyorum
Birde Öznur'cuğuma bu çok sevdiğimiz yemeğin tarifini yolluyorum etkinlik harika tariflerle çok güzel gidiyor haydi ne duruyorsunuz gidip bakın ve sizde katılın:)
Yemeğimizi nasıl yaptık bakalım:
300 gr. kadar küçük doğranmış kuşbaşı yağsız eti düdüklü tencereye koyup üzerine de sadece 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapatıyoruz düdüklü tencerenin fışşş sesi çıkmaya başladıktan sonra ateşi kısıp 30 dakika pişiriyoruz
Et pişerken diğer tarafda bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyup içine 1 adet incecik doğranmış soğanı atıp pembeleştiriyoruz 3 adet küp doğranmış patatesi de atıp karıştırıyoruz 1 kaşık biber salçası katıp karıştırıyoruz konserve mantarları ortadan ikiye kesip ilave ediyor ve 4 adette domatesin kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayıp üzerine döküyoruz tuzunu karabiberini ve pulbiberini azıcık da kekik ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz (tencere teflon olursa daha iyi olur dibi tutmaz) suyunu arasıra kontrol edip domatesin suyu yeterli gelmezse sıcak su eklemeliyiz (ben et suyu kullandım ) patatesler iyice piştikten sonra düdüklü tencerede pişen etleri de 1 kaşık tereyağında hafifce kavurup patatesli harca karıştırarak güveç tepsiye döküyoruz üstünü biberlerle ve domateslerle süsledikten sonra aliminyum folyo kapatıp 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz 15 dakika sonra servise hazır hale geliyor
AFİYET OLSUN

Et suyu tabletlerini ben bu şekilde evde eti kaynatıp kalıplara dökerek derin dondurucuda saklıyorum tavuk suyunu da aynen böyle dolabımda bulunduruyorum sağlıksız olduğuna inandığım için tablet almıyorum
Et veya tavuk suyunun duru olması için kaynarken çıkan köpğklerini iyice temizlemeniz veya köpükleşince o suyu süzüp yeniden sıcak su koyup kaynatmanız lazım tavsiye ederim:)

14 Nisan 2011 Perşembe

BLOGLARDAN DENEMELER

Sevgili ziyaretcilerim dün akşamdan bu yana Medine'nin üzeri toz bulutuyla kaplı dışarıda nefes almak bile zor halde hava sabah kıpkırmızıydı şimdi biraz açıldı ama hala turuncu renge benzer bir renkde subhanallah Rabbim hayır eylesin inşaallah çabuk düzelir Allah bir rahmet verir de yatışır bu toz bulutları sanırım başka yerlerde çöl fırtınası var buraya gelen etkisi de bu şekilde oluyor sizlerde dualarınızı eksik etmeyin lütfen
KİVİ REÇELİ
Bu güzel reçelin tarifi Cahidemden ben sadece rengi daha yeşil olsun diye 1 çay kaşığı ıspanak suyu ekledim tadına bakan herkes özellikle de eşim çok beğendi Cahideme tarif için Allah razı olsun diyorum çünki bizim evde kivi hep alınır ama bir kısmı yense de bir kısmı hep atılır üzülürdüm şimdi asla boşa gitmeyecek ve çok güzel bir kahvaltılık olacak:) Bacımın sayesinde:)
MALZEMELER:

2 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
6 Adet kivi (sert olması lazım)
2 adet karanfil
YAPILIŞI:
  • Şeker ve suyu tencereye alın,kaynamaya bırakın
  • Şurup kaynarken kivileri soyup,ortadan ikiye bölerek dilimleyin.bölmedende dilimleyebilirsiniz,ben yemesi rahat olsun diye böyle yaptım.
  • şurup kaynamaya başladıktan yaklaşın 10-15 dakika sonra kivileri içine atıp,pişirmeye devam edin.Bu esnada karanfilleride içine atın.Ben yarım saat kadar pişirdim.Kivi daha yumuşaksa süre kısalabilir.
  • limon suyu koymuyoruz,zaten kivi ekşi bir meyvedir,ekstra ekşiye gerek yok.
  • sıcakken bir kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın.


KURU KAYISI REÇELİ
Bu güzel reçelin tarifi de sevgili kardeşim Esraya ait ben ilk kez kuru kayısı reçeli yaptım ama Esra'nın bloğuna girip o güzelliği görünce denemezsem çatlardım:) sizde gidip sunumun güzelliğini görün derim tık tık Esra'cığımada çok teşekkür ederim evdeki kuru kayısıları değerlendirip bu güzel reçeli tatmamıza vesile olduğu için:) tarifi aynen aktarıyorum buyurun:
Malzemeler:
1 kg kuru kayısı
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı:
1. Kuru kayısıları bir gece önceden,ılık suyda bekletiyoruz.(iyice şişmesi lazım).
2. 4 su bardağı Şekeri ,2 su bardağı suyu, tencerede 5 dk kadar kaynatıyoruz.
3. Kayısıları süzgeçe alıyoruz,güzelce suyunu sızdırıyoruz.daha sonra kaynayan şerbetin içine ilave ediyoruz.daha sonra limon tuzunuda ilave ediyoruz,10 dk kadar kaynatıyoruz. ocağın altını söndürüyoruz,soğumaya bırakıyoruz.


LAZANYADAN SU BÖREĞİ
Bu lezzetli ve kolay su böreğinin tarifi sevgili Öznur kardeşime ait sitesinde görür görmez denemeye karar verdiğim en kısa sürede de deneyip aile efradıyla birlikte çabuk bir şekilde tükettiğimiz:) nefis bir börekdi ısrarla denemelisiniz diyorum ve ekliyorum bu şekilde artık hamur açmayı bilemeyenler de su böreği yapabilecekler hemde nefis olacak eminim
Öznur kardeşime çoook teşekkür ediyor ve sizlere de sitesini mutlaka ziyaret etmelisiniz diyorum tarif aynen aktarılıyor işte buyurun:

Malzemeler

Börek İçin

  • 12 adet lazanya
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Arası İçin

  • 1 kalıp beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı

  1. Peyniri ezip maydanozu içine doğrayarak iç harcını hazırlayın. Tereyağını eritin, süt ve yumurta ile çırpın.
  2. Tencereye lazanyaları haşlamak için su doldurun ve kaynatın. Kaynayan sura 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Daha sonra lazanyaları içine atın, çevirerek 7-8 dakika pişirin. (Daha fazla sayıda lazanya kullanacaksanız kısım kısım ayırarak haşlayın. Birde sudan çıkarır çıkarmaz lazanyaları tepsiye dizmelisiniz. Bir kenarda bekletirseniz birbirine yapışırlar. Ben altını kapadıktan sonra tepsiye dizeceğim kadar lazanyayı sudan çıkarıp hemen dizdim.)
  3. Lazanyayı pişireceğiniz fırın kabını yağlayın. En alta haşladığınız lazanyadan bir kat dizin. Kabınız dikdörgen değilse lazanyaları bölerek kenarları kapatın. Hazırladığınız sütlü karışımdan bir kaç kaşık dökerek lazanyanın her yerini ıslatın. Üzerine peynirli karışımdan serpin. Bu şekilde her katı ıslatarak ve peynirli harçtan serperek tamamlayın.
  4. En son katı lazanya ile kaplayın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. 200 dereceye ayarlı sıcak fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5-6 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Resimleri kızım çekmişti ancak bu kadar olmuş Öznurun sitesindeki resimler harika oradan görebilirsiniz:)

TAVUKLU RULO BÖREK
Bu börek aslında çok güzel bir börek ama benim çektiğim telefon sebebiyle güzel görünmüyor asıl resim ve tarifin ayrıntıları için Zeliha kardeşime bir uğrayı bakın derim lezzetli bir tavulu börek yemek isteyenlere tavsiye ederim tarif aynen şöyle:
Malzemeler:
  • 4 adet hazır yufka
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • yarım su bardağı ceviz içi
  • tuz,karabiber
  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
  • çörekotu,
hazırlanması:
1- Tavuğu haşlayıp küçük parçalara ayırın.(Suyunu dökmeyip süzün,yufkaları ıslatmak için kullanılacak.)


2- Tavaya yağı koyup,yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.Soğanı soteleyip, tavukları,cevizi ve karabiberi, ekleyip bir kenarda bekletin.


3- Yufkayı kare büyük fırın tepsisinin üzerine serip yağlayın,kenarlarını içe alın ve kuru yer kalmayacak şekilde yağlayın.


4- Yağladığınız yufkanın üzerine diğer yufkayı serip,aynı şekilde yağladıktan sonra kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın..


5 - 4 adet yufkayı yağlayıp üst üste serdikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


6-Üzeri kızaran yufkaları fırından alın,ve yufkalar sıcakken kepçe yardımıyla haşladığınız tavuğun suyundan alıp yufkaların üzerine gezdirin..yufkalar yumuşayana kadar ıslatın..(3 kepçe kadar tavuk suyu yeterli gelir.)


7-Islattığınız ve yumuşayan yufkanın arasına hazırladığınız tavuklu harcı koyup rulo yapın ve üzerine yumurta sarısı ile çörek otu ekleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın..

NOT: diğer denemelerim de görüşmek üzere sevgiyle ve güzelliklerle kalın

13 Nisan 2011 Çarşamba

TOPALAK AŞI (YEMEĞİ)

TÜM MİSAFİRLERİME BAHAR GÜZELLİĞİNDE GÜNLER DİLİYORUM:)
Bu yemeği memleketimde (Konya ) eti demir havanda döverek yaparlar aslında ama ben kıymayla yapıyorum robottan geçirince dövülmüş gibi oluyor zaten lezzeti aynı olmasa da:)
Ben annem den öğrenmiştim tarifi annemin anlattığı gibi ekliyorum buyurun:
Köfte Malzemeleri:
250 gr. kıyma,
1 adet yumurta,
1 adet büyükce soğan,
yarım su bardağı ince bulgur,
yeteri kadar tuz,karabiber,kuru nane,pul biber,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı salça.

Yemek Maşzemeleri:
2 adet orta boy patates,
1 kase haşlanmış nohut,
1,5 kaşık domates ve biber salçası karışımı,
1 kahve fincanı zeytinyağı.

Yapılışı:
İlk olarak köfte için ince bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıp bekletin
Sonra soğanı bir kabın içine rendeleyin üzerine kıymayı ve diğer köfteye ait malzemeleri ekleyin ıslanıp şişen bulguruda ilave ederek yoğurun toparlanması için gerek duyarsanız elinizi suyla ıslatarak yoğurun çok iyi yoğrulması lazım isterseniz robota atıp azıcık da onda yoğurun o zaman daha güzel olacaktır
Bir tepsiye un serpip bilye (misket) kadar köfteler yuvarlayın ve tepside unlayın birbirine yapışmasın
Pişireceğiniz tencereye yağı koyup içine salçasını atın ve iyice ezerek karıştırın salça kokusu çıkınca 1 litre suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın
Kabuklarını soyup iri küpler halinde doğradığınız patatesleri ve 1 çay kaşığı tuzu 1 çay kaşığı karabiber ile pulbiber karışımını ve bir tutam naneyi kaynayan suya atın bir iki taşım kaynadıktan sonra da kötecikleri ekleyin patateslerin pişmesine yakın haşlanmış nohutu da katarak 10 dakika daha pişirip ateşi kapatın yemeğiniz 10 dakika dinlendikten sonra servise hazırdır afiyetle yiyin gari:)))

NOT: Su az gelirse kaynar su ekleyebilirsiniz ama çok sulu da olmaması lazım.

11 Nisan 2011 Pazartesi

FİNCANDA MİNİK PASTACIKLAR (TENCEREDE)

Güzelliklerle dolu,sağlıklı,huzurlu ve bereketli bir hafta geçirmeniz dileğiyle tüm ziyaretcilerime merhaba:)
Bu minik pastaların tarifi canım kardeşim Cahide'ye ait ben sade yaptım o kakaolu yapmıştı daha sonra kakaolusunuda yaptım her ikiside çok lezzetli oldu sizlere de tavsiye ederim nefis nemli bir kek hele fırını bozuk olanlar varsa tam da size göre:)))))

Ben bu pastacıkların yapılışı 45 dakikayı geçmediği için Hobidünyam yemek etkinliklerinin "12.si" olan "45 dakikalık tarifler"e Öznur kardeşime yolluyorum hala katılmayan varsa bekliyoruz etkinliğimize birde arkadaşımın sitesine uğramadan geçmeyin muhteşem lezzetler ve sunumlar var demedi demeyin:)

Tarifi aynen aktarıyorum
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı kakao (ben kullanmadım)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Ara kreması için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 ymek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kadar p.k. rendesi
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu kakao (ben ekledim)

Çikolata sosu için

  • 1 çay bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı nişasta
  • 1.5 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 parça çikolata veya 1 çay kaşığı tereyağı (Parlak olması için)
Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın.
  • Unu, k. tozunu,kakaoyu, vanilya,p.kabuğunu ekleyip yeniden karışana kadar çırpın.
  • Fincanların içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.(Kahve değil, çay fincanı olacak)
  • Pandispanya hamurunu 6 fincana paylaştırın.
  • Geniş bir tencereye fincanları yerleştirin.
  • Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın altını açın.
  • Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatın.
  • Fincanların tıkırtılarını duyduğunuz zaman bilinki su kaynamaya başlamıştır.
  • Bu esnada tencereyi küçük ocağa alıp altını kısın. Ve yine bu andan itibaren 15 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
  • 15 dakika sonunda altını kapatın. Altını kapattıktan 5 dakika sonra kapağı açın.
  • Miss gibi küçük pandispanyalarımız hazır.
  • Fincanları elimize ters çevirip bir iki kez vurduğumuzda pandispanyalar kolayca çıkacaktır.
  • Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatın.(Gerçi çok yumuşak oluyor ama ıslatılırsada daha güzel olur.
  • Kremamızı her zaman olduğu gibi pişirip kekçiklerin ortasına sürün.
  • Sosuda pişirip pastacıkların üzerine dökün. Afiyetle yeyin. Şükrünüz bol olsun…





9 Nisan 2011 Cumartesi

EV YAPIMI TANDIR KEBABI

SELAM
Sevgili arkadaşım Çiğdem (şehr'i bursadan) ve annesi geldiği zaman yaptığım tandır kebabının tarifini daha fazla geciktirmeden paylaşmak istedim mutlaka denemelisiniz zira aynen tandır kebabı lezzetinde oluyor her ne kadar köz kokusu olmasa da nefis aslında yiyenlere ulaşıp sormak lazım:)))
Bu kebabı yapabilmek için önce taze bir dana veya kuzu eti olmalı ki lezzeti yerinde olsun orta yağlı olursa daha iyi olur
Etler yıkanıp karabiber pulbiber ve kekik ile ovulur azıcık da zeytinyağı ile düdüklü tencereye yerleştirilir üzerine 1 çay bardağı su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır kaynama sesi gelene kadar ateş açık olarak ocakda tutulur kaynama sesi geldikten sonra ocağın en küçük gözünde ve en kısık şekilde 1 saat pişirilir havası alınıp kapak açılınca kebaplar altüst edilerek tekrar kapatılır ve 20 dakika daha pişirilir tekrar kapak açılıp tuzu eklenir altüst edilir kapak kapatılır 15 dakika kadar dinlendirilip ister pilav üzerinde ister sumaklı soğan piyazı ve kızarmış patatesle servis edilir haaaa bu arada ayranı da unutmayın onsuz olmaz:)))
Afiyetle yenir haydi deneyin görün

7 Nisan 2011 Perşembe

KAHVALTILIK DOLGULU EKMEKLER


Selam tüm misafirlerime ve güzel bir gün diliyorum
Bu gün aslında grip olduğum için istirahat edyordum ama yatmaktan çok sıkıldığım için laptopu elime alıp biraz gezindim sonra da aklıma kısa birşey eklemek geldi bu kahvaltılığı paylaşmak istedim çok basit ama hem doyurucu hemde sunumu şık oluyor denemek istereniz

İşte tarifimiz:
kişi sayısına göre hamburger ekmeği tepelerinden bardak yardımıyla bir yuvarlak oyuk açılıp,
kıyma,kuşbaşı et,tavuk veya sucukla hazırladığınız bir iç harcı ile doldurulur sonra üzerine bir dilim domates ve bir dilim biber koyulup bir dilimde büyükce kaşar en üste yerleştirildikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir sıcak sıcak servis edilir afiyet olsun:)
Birde kaç gündür bekleyen bir mim var onuda eklemek istiyorum sevgili kardeşim canım çekti pişirdim buzdolabımın kapağında bulunan magnetleri merak etmiş işte bunlar buyurun bakın:)


4 Nisan 2011 Pazartesi

ERİKLİ MİLFÖY GÜLLERİ Hobidünyam woman forum "45 dakikalık tarifler" etkinliği için




SELAM HERKESE HAYIRLI GÜZEL BİR HAFTA DİLERİM
Bu gülleri ben arkadaşımın bloğunda görüp tarifini almıştım geçtiğimiz günlerde denedim ve çok güzel olduğu için sizlerle paylaşmak istedim denemek isteyenler arkadaşımın bloğundan ayrıntılı yapım aşamalarını görebilirler

İşte tarifimiz:
10 adet kırmızı erik,
5 adet kare milföy hamuru,
3 yemek kaşığı şeker,
50 gr. tereyağı,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 adet yumurta sarısı,
50 gr. pudra şekeri.

Yapılışı:
Erikleri ortasından ayırıp çekirdeklerini çıkaralım sonra enlemesine ince ince dilimleyelim
2 cm. eninde ve 20 cm. uzunluğunda kestiğimiz milföy hamurlarına yanyana hamurdan çok az taşar şekilde dizelim şekerden biraz serpelim şeritlerin sonuna yumurta sarısından sürüp baş tarafından başlayıp rulo saralım sonunu biraz bastıralım açılmasın tepsiye dizelim
Tereyağını tavada eritip içine pudra şekerini ve tarçını ekleyip karıştıralım sonra fırça ile güllerin üzerine sürelim 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim (fırına göre değişiyor kontrol edelim) dondurmayla servis edilebilir ben pudra şekeri serperek servis ettim
Arkadaşım demişki:Erik yerine şeftali,mango,kayısı da kullanılabilir.
ayrıca tuzlu olsun isterseniz kahvaltı için pastırmayla da yapılabilir (ben denemek için pastırma bekliyorum:)
afiyetler olsun denemek isteyenler tıklasınlar lütfen ayrıntılar orada
Bu tarifin de hazırlanışı 45 dakikadan az olduğu için Öznura Hobidünyam yemek etkinlikleri 12. sine "45 dakikalık tarifler"için yolluyorum.

3 Nisan 2011 Pazar

PATATES KAVURMALI TAVUK


Selam herkese güzel ve sağlıklı bir pazar dilerim:)
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim yemek isteğe göre kahvaltıda veya yemek sofrasında sunulabilecek bir yemek ayrıca birbirine çok yakışan iki lezzetin sarmaş dolaş hali:)
İşte tarifimiz:
Malzemeler:
500 gr. tavuk göğüs eti,
2 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı (silme) tuz,
1 çay bardağı zeytinyağı,pulbiber,
1yemek kaşığı soya sosu,
karabiber,kekik (arzu ettiğiniz kadar)

Önce tavuk göğüsler küçük küpler şeklinde kesilir sonra diğer malzemlerle birlikte tencereye alınıp önce harlı ateşte bir iki dakika çevirilir ve sonra ateşi kısılır kapağı kapalı olarak arasıra karıştırmak suretiyle pişirilir piştikten sonra da hafif kızarması sağlanır.

Diğer tarafda 1 kilo patates haşlanıp soyulur ve ince ve küçük olarak doğranır bu arada bir adet irice kuru soğan ince ince doğranıp 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur içine bir yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı eklenir karıştırılır ardından patatesler atılır yeteri kadar tuz ve pulbiber de eklenip bir süre karıştırarak kavrulur sonra servis edilir.

Ben bu şekilde servis ettim siz dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz haydi denemek isteyenlere kolay gelsin bizede afiyet olsun:))))