30 Mayıs 2011 Pazartesi

PAPATYA ŞEF BÖREĞİ

Eveeeet papatya şef böreği geldi bu böreğin yapılış şeklini şimdi hangi blog olduğunu hatırlayamadığım bir blog arkadaşımda kreple yapılan bir tatlı olarak görmüştüm arkadaşım görürse bana hatırlatsın lütfen
Bu şekli çok sevdim ve bunu börek olarak yapmak geldi aklıma yufkam vardı yapıverdim ve ilk yaptığım tabak yukarıdaki rsimde gördüğünüz gülle süslenmiş olan tabak onu çok sevdiğim Leyla ablama giderken götürdüm ve çok beğeni topladı cuma günü ağırladığım güzel insanlara tekrar yaptım ve aşamalarını da resimleyip ekledim Gönül ablacığımın isteği üzerine de hemen yayınlamak istedim o şimdi İstanbul da selam olsun Gönül abama da ve tarifi yapılıyla birlikte bekleyen Nuran ablama da selam olsun buradan hepinizi çok seviyorum canlarım:)


Bu resim aslında çok güzel çıkmadı ama idare edin artık:) iç harcı süslü tabaktakinin pırasa,kırmızı biber ve beyaz peynir den oluşuyordu bu son yaptığım da ise kıyma,soğan,havuç ve patates vardı
Önce bir tane yufkayı alıp ortasından ikiye katlıyoruz sonra yuvarlak bir kaseyle kesip hazırlıyoruz (1 yufkadan 14-15 adet börek çıktı) 1 su bardağının içinde hazırladığımız süt,sıvıyağ ve 1 adet yumurtadan oluşan harcımızdan fırçayla az az hem arasına hem üstüne sürüp ortasına arzu ettiğiniz iç harcını koyup resimde görüdüğünüz gibi kürdanla dikiyoruz (teğel alır gibi) sonra yağladığımız tepsiye diziyoruz üzerlerine yine fırçayla biraz sıvı harçtan sürüp çörekotu serpiyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz


hem yemesi kolay hem sunumu çok şık bir böreğimiz oluyor ikram ettiklerimizin beğenisini kazanıp bizim de yüzümüzü güldürüyor afiyetle yiyoruz benden yazması sizden denemesi haydi deneyenler düşüncesini yazarsa sevinirim
şimdilik hayırlı güzel günler dileyip gidiyorum çok güzel lezzetler var sıra bekleyen umarım tatilden önce ekleme fırsatım olur hepsini:)

FISTIKLI LAHANA SALATASI



Resmin üzerine tıklayıp büyük halini görebilirsiniz
Bu salatayı cuma günü gelen birbirinden değerli misafirlerim için hazırlamıştım bu defa sofranın tamamını çekemedim ama tek tek resiledim yaptıklarımı sizlerle de tek tek paylaşıcam peşpeşe inşaallah ilk olarak o güne damgasını vuran lezzetine doyum olmayan salatayı paylaşmak istedim tarif sevgili arkadaşım Gül'e ait kendisine birkez daha çok teşekkür ediyorum tarif için ve aynen aktarıyorum mutlaka denemenizi de ısrarla tavsiye ediyorum süperdi:)
Malzemeler

Top lahanası
Kırmızı,sarı,yeşil biberler
Bir bağ taze soğan (ben kullanmadım)
1 Adet iri havuç
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı tepeleme yer fıstığı
1 paket iglo mısır
Salatalık turşusu

Sosu
1 çay kaşığı bal
1/2 portakal suyu
2 yemek kaşığı mayonez
1,5 tatlı kaşığı hardal
göz kararı sızma zeytinyağ
1/2 limon suyu
Karabiber,minicik pul biber

Hazırlanışı

Önce top lahanasını 4 parçaya ayırıp sadece bir parçasını incecik incecik kıyıp,tuzla ovunuz.
Mısırları zeytinyağın da soteleyip lahanaya ekleyiniz.
Biberleri küp küp kesip soteleyip lahanaya ekleyiniz.
Taze soğanların sadece beyaz kısımlarını önce 2 ye,sonrada tekrar şeritler helinde kesip,3 e ayırıp lahanalara ekleyiniz..
Kuş üzümlerini ekleyiniz.
Havucu rendeleyip ekleyiniz.
Turşuları ekleyip biberlerini serpiştiriniz...

Başka bir kabın içersinde,bal ve portakal suyunu iyice karıştırınız.
Üzerine mayonez,hardalı ekleyip durmadan çatalla çırpınız.
Sonra da diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırıp salatanın üzerine dökünüz..
Salatayı servis tabağına alıp üzerine minicik yağda sotelenmiş fıstıkları serpiştiriniz..

Afiyetler olsun..
NOT: BEN ÜZERİNE BİRAZ DAHA RENKLENSİN DİYE AZICIK MAYDONOZ SERPTİM
BİRDE FISTIĞINI BOL KULLANIN ÇOK YAKIŞIYOR

29 Mayıs 2011 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

Merhaba tüm misafirlerime
Pırasanın bana göre en güzel hali zeytinyağlı pırasa yemeğidir:) aslında zeytinyağlı pırasa dolmasını da çok seviyorum böreğini de :))) bazıları tüm malzemeyi çiğden katıp pişirirler ben kavurarak pişiririm eşim de böyle sevdiği için belki?
Aslında bugün sizlerle cuma günü ağırladığım çok değerli misafirlerim için hazırladıklarımı paylaşmak istiyordum ama postu hazırlamak uzun süreceği için bekleyen pırasa yemeğimi ekleyip kısmet olursa yarın soframızdakileri paylaşayım dedim çok değişik bir börek gelecek eee yarına kadar merak edin artık:)))) çok kötüyüm değilmi???:D
Neyse şimdi gelelim pırasayı nasıl pişirdiğime:
MALZEMELER:
1 kilo pırasa,
1 adet büyük boy havuç,
2 adet domates,
3 yemek kaşığı pirinç,
1 adet soğan, yeteri kadar tuz,
1 kaşık biber ve domates salçası karışımı,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı,
2 su bardağı sıcak su.
YAPILIŞI:
İlk önce soğanı minik minink doğrayıp zeytinyağında biraz kavurduktan sonra içine kabuklarını soyup minik doğradığım domatesleri ve salçayı ekledim biraz daha soteledikten sonra iri iri verevine kestiğim pırasalar ile yuvarlak dilimlediğim havucu ilave ederek karıştırdım tuzunu ve şekerini de kattım bir süre daha kavrulup suyunu bıraksın diye kapağını kapatıp ateşi iyice kıstım pırasalar sararmaya başlayınca 2 bardak sıcak suyu döküp kısık ateşte pişmeye bıraktım pırasalar yumuşamaya başlayınca da 3 kaşık pirinci yıkadım içine katıp kapağı kapalı halde pişmeye bıraktım (suyu az gelirse biraz daha kaynar su eklenebilir) pırasalar yumuşayıp pirinçler de pişince ocaktan alıp servis tabağına aktardım ılınınca servis ettim ben üzerine limon sıkıp yerim siz nasıl arzu ederseniz öyle yiyin diyor ve yarın görüşebilmek ümidiyle hayırlı geceler diliyorum:)


26 Mayıs 2011 Perşembe

ŞİPŞAK PİZZACIKLAR (5 dakika da) ve MİM

Herkese selam olsun gününüz güzel geçsin
Bugün sizlere biraz öğrenci işi olan şipşak pizzacıklarla geldim emin olun gerçek pizza kadar lezzetliydi ama 5 dakika da hazırdı eğer çocuklarınıza ve acil misafirlere kahvaltıda hazırlamak isterseniz haydi buyurun birlikte hazırlanışına bakalım
Önce sizlere nasıl ortaya çıktığını anlatayım (bizim evde) geçen gece küçük oğlum Mustafa acıkmış canıda pizza istemiş geldi "annem bana pizza yapsana" dedi "oğlum gecenin bu saatinde (saat 2) pizzamı yapılır" desemde olmadı ne yapsam da gönlü hoş olsa karnıda doysa diye düşünürken baktım hamburger ekmekleri var dolapda (ortasından kesik yumuşacık olandan) aldım onları ve alt katlarını gördüğünüz tabağa dizdim 3 er tane üzerlerine ev yapımı pizza sosu sürdüm bolca rendelenmiş kaşar peyniri serptim sucuk dilimleri ve domates dilimleri de dizip mikrodalga fırında 1,5 dakika pişirdim Mustafanın önüne geldi 5 dakika da hazırlanan pizzacıklar 5 dakika da da tüketildi:))) hem oğlumun karnı doydu hemde gönlü hoş oldu teşekkürümüde aldım tabiki:D
Sabah olunca daeşim ve kızım için kahvaltıya yaptım onlarda zevkle yediler tavsiye ederim benden söylemesi artık pizza yapmak sadece 5 dakika eeee haydi deneyip görün:)

La kardeşim beni günler öncesinde mmlemişti ve ben ancak cevaplama fırsatı buldum kusuruma bakmaz inşaallah
Soru: Eğer Bir Zaman Tüneli Olsaydı Geçmişten Yada Gelecekten Hangi Zamana Gitmeyi, Kimi, Hangi Olayı Görmeyi İsterdiniz?
Ben küçüklüğümden bu yana Efendimiz (s.a.v.) zamanında yaşamış olmak isterdim
Birde Osmanlı İmparatorluğunun son zamanları hariç diğer dönemlerinden birinde yaşamış olmak isterdim
Bunların sonrasında da Rahmetli babacığımın vefat ettiği güne geri dönüp onu vefat ettiği günün sabahında sıkıca sarılıp doyasıya öperek uğurlamak isterdim:(( ki onu çooook özlüyorum...
Umarım cevaplarım La arkadaşımı memnun eder beni kendisine yakın bulduğu için de çok teşekkür ederim Rabbim bulunduğumuz zamanı cümlemiz için hayırlı etsin AMİN

23 Mayıs 2011 Pazartesi

LAZANYA SARMA

Selam olsun tüm misafirlerime :)
Bu defa dün yaptığım lazanya sarma tarifimle bloğumdayım bizim evde lazanya en çok bu haliyle seviliyor bende servisi daha güzel yapıldığı için genelde böyle yapıyorum arkadaşlarımdan beğenip deneyenler oldu şimdi onlarda artık sarma yapıyorlar:) bende yengem Ayfer den öğrenmiştim yıllar önce Ayferim de çok güzel yemek yapar maşaallah canım benim:)
Lazanyaların aslında kenarları kıvırcıkdı ama yanyana dizip beşamel sosla kaplayınca dilimlerken kıvırcıklarını yakalayamadım birdahaki sefere kıvırcık halini de çeker yayınlarım inşaallah sizlerde lazanya severseniz eğer mutlaka denemelisiniz derim misafirler içinde hoş bir ikram oluyor beğeni topluyor:) tavsiyemdir herkese.
Gelelim nasıl yaptığıma:
MALZEMELERİMİZ:
20 adet lazanya yaprağı,
300 gr. köftelik çekilmiş dana kıyma,
1 adet irice soğan,1 diş sarımsak,
1 adet orta boy patates,
1 adet orta boy havuç,
3 adet orta boy domates,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı dolusu tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pulbiber,
bir tutam kekik ,
1 çay bardağı su.
Geniş bir tencereye bolca su koyup içine de 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı zeytinyağı kattım su kaynamaya başlayınca içine lazanyaları atıp haşlanmaya bıraktım
Lazanyalar haşlanırken ben geniş bir teflon tavaya zeytinyağını koyup içine incecik doğradığım soğanı ekledim hafif pembeleşene kadar kavurdum üzerine kıymayı ve baharatlarını ilave edip biraz kavurdum kapağını kapattıktan sonra ateşi iyice kıstım kıyma suyunu salıp çektikten sonra salçayı ilave ettim biraz kavurup rendelemiş olduğum domatesleri, patatesi ve havucu da katıp karıştırdım tuzunu attıktan sonra da suyunu döktüm kapağını kapattım yine kısık ateşte pişirdim soğumaya bıraktım
Haşlanan lazanyaları süzgece aldım üzerine soğuk su gezdirdim birazda zeytinyağı ile karıştırdım ki yapışmasınlar diye
Sarmak için kesme tahtasının üzerine teker teker alıp uzun olduğu için ortadan 2 ye kestim bir ucuna iç harcı koyup sardım ve ucu alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizdim hepsi bitince üzerini beşamel sosla kapladım ardından domates sosu gezdirdim kaşar peyniri de serptim ve fırına verdim fırnın ısısını sadece alttan verdim üst kısmı kapattım ki pişene kadar kaşarlar yanmasın
fırından çıkarmadan önce biraz üst kısmıda açtım hafifce kızarmaya yakın sertleşmesin diye çıkardım servis ettim afiyetle yendi bitti:)))
BEŞAMEL SOS İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,tuz,
1,5 su bardağı süt,
bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri.
Yağı erittim unu içinde biraz kavurduktan sonra sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırdım muhallebi kıvamına gelince kaşarı ekledim bitti:)
NOT:
süt az gelirse ekleyebilirsiniz ölçülen kaşık vs. farklı olduğundan az yada fazla gelme olabilir eğer süt fazla gelirse de 1 tatlı kaşığı unu azıcık sitle ezip karıştırıverin birşeycik olmaz.:))
DOMATES SOSU İÇİN:
3 adet rendelenmiş domatesi küçük bir tencerede 3 kaşık zeytinyağı ile biraz çevirip üzerine 1 diş rendelenmiş sarımsak biraz pulbiber biraz karabiber biraz da tuz ve 1 çay kaşığı şeker katıp pişirdikten sonra beşamel sosla kapladığım lazanyaların üzerine gezdirdim.

19 Mayıs 2011 Perşembe

HANIM DÜĞMESİ ( MEDİNE ÇİÇEĞİ ) KURABİYESİ

Selam tüm misafirlerime
Gününüz hayır olsun inşaallah
Bugün sizlerle hıdrellez günü yapıp bahceye götürdüğüm içi elmalı üzeri çikolatalı bu nefis kurabiyeleri paylaşmak istiyorum çünki hala neden paylaşmadığımı soran izleyenlerim var birde Banucuğum ısrarla istemiş kırarmıyım ben kardeşimi ve izleyenlerimi hemen yazayım o zaman yarı doğaçlama olan kurabiyelerimin tarifini:) işte buyurun bakalım deneyince tadına bakanların tepkisini bekliyorum ama:) yazmayı unutmayın emi?Kurabiyelerimin isim annesi Nuran ablam:)
Nuran ablamın bana aktardığı bir bilgiyi de paylaşmak istedim kurabiyemizin ismi HANIM DÜĞMESİ adlı bir çiçeğin ismiydi ama bu çiçeğe aynı zamanda MEDİNE ÇİÇEĞİ de deniyormuş bu bilgiye göre kurabiyemizin iki ismi oldu:)))
Bu kurabiyeyi yaparken Öznurun kurabisu tarifinden yola çıkmıştım onuda mutlaka görün çok güzel ben evdeki elmaları kullanmak istediğim için farklı yaptım ama onuda deneyeceğim ayrıca arkadaşımın harika tarifleri var uğramadan geçmeyin
MALZEMELER:
2 adet yumurta,
3 yemek kaşığı kakao,
125 gri tereyağı (yumuşak),
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 yemek kaşığı su,
aldığı kadar un.

ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı sıcak su,
2 kaşık neskafe,
3 kaşık toz şeker.

İÇ HARCI İÇİN:
3 adet minik doğranmış elma,
5 yemek kaşığı toz şeker,
1 küçük çay bardağı iri çekilmiş ceviz.
elmalar ve şeker biraz pişirilip soğutulduktan sonra içine ceviz katılacak iç harcınız hazır.

ÜZERİNİN SOSU İÇİN:
50 gr. beyaz çikolata,
50 gr. bitter çikolata,
100 gr. krema.
Çikolatalar benmari usulü eritilip içine krema katılarak karıştırılacak ve kullanılacak.

YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini bir kabın içinde yumuşak bir hamur haline getirip 20 dakika buzdolabında dinlendirin sonra ceviz kadar parçalar koparıp ortalarını açın ve birer tatlı kaşığı elmalı harcınızdan katıp kapatın yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin hepsi bitince 180 derece ısıtılmış fırında (fırınlar farklı oluyor siz kendi fırınınıza göre ayarlayın) 20 dakika pişirin ve çıkarınca üzerlerine birer kaşık şerbet döküp bekletin soğuyan kurabiyelerinizin üzerine en son hazırladığınız çikolata sosunuzdan birer kaşık dökün ve ceviz serperek dilediğiniz şekilde servis yapın ben minik kağıtlara koymuştum tepelerine de birer tane kahveli çikolata drajesi kondurmuştum ben ve tadına bakanlar beğendik sizlerde beğenirsiniz umarım sağlıklı günler olsun:)



17 Mayıs 2011 Salı

( BROS ) ÇITIR PANELİ TAVUK VE PATATES

Arabistan da bros adıyla satılan ve çok lezzetli olan bir tavuk çeşidi var yiyende alışkanlık yapıyor diyebilirim Suudilere ait olan bu tavuk çeşidi bizim eve de sık sık gelir ancak ben bazen kendim de bu şekilde yapıyorum bu tarifi yıllar önce sofra dergisinin en eski sayılarından birinde Elif Korkmazel adıyla yazılıydı ben ufak tefek değişiklikler yaptım aynen bros gibi oldu ısrarla denemenizi öneririm bu defa haşlanmış patatesler vardı aynı sosla onlarıda paneledim kızarttım offff dadından yenmedi desem yalan olur 5 dakika da bitti bile:)))
MALZEMELER:
Gerekli olan kadar tavuk baget veya göğüs olmalı,
tavuklarınıza yetecek miktarda beşamel sos,
1 su bardağı galete unu ve 1 su bardağı kornflex,
yeteri kadar tuz,pulbiber,karabiber,toz halinde kakule,
1 adet yumurta, kızartmak için sıvıyağ.

YAPILIŞI:
Tavuklar içine bahartları ve 1 diş de ince doğrayıp kattığınız suyun içinde haşlanır (suyu az olursa daha iyi olur) bagetse öyle kalır göğüsse iri parçalara ayrılır (ama parçalanmamasına özen gösterilir) sonra pişirilen beşamel sosa her parça bandırılıp heryeri kaplandıktan sonra buzdolabının buzluğunda 1 saat kadar bekletilir çıkarınca önce çırpılmış yumurtaya sonra da galete unu ve kornflex (iri çekilmiş) karışımına bulanarak iyice kızdırdığınız yağda kızartılır (ben içine birazda pulbiber kattım acı sevenler katsın)

BEŞAMELİN YAPILIŞI:
Yarım kilo tavuk için :
1,5 yemek kaşığı tereyağı,
2 kaşık un, yarım çay kaşığı tuz,
yarım çay kaşığı karabiber,
sarımsak seviyorsanız 1 diş ezilmiş sarımsak,
1,5 su bardağı tavuk suyu,
yarım çay kaşığı pulbiber ( isteğe bağlı)
yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
&
Tereyağını tencereye alıp eritin üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanmasın tavuk suyu az gelirse yani çok katı olursa kıvamı o zaman az daha su ekleyin kıvamı muhallebi gibi olmalı ama katı olmamalı ateşi kapattıktan sonra baharatlarını tuzunu ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın sürekli krıştırarak ılık hale getirip sonra tavukları önce bu sosa bulayın ardından buzlukda 1 saat dinlendirin.
NOT:
Sizler tavuğunuzun çokluğuna veya azlığına göre ayarlayın diye ölçü vermedim haydi deneyin :)
Haaaa ben evdeki haşlanmış patatesleride aynen tavuklara uyguladığım işlemleri uyguladım nefis bir lezzet çıktı ortaya mutlaka tadına bakmalısınız diyorum çok iddialıyım deneyip görün
yanına en çok koleslow slata ve isteğe göre ketçap mayonez yakışıyor bunuda belirteyim:))

11 Mayıs 2011 Çarşamba

GÖNÜL ABLADAN BAL PETEĞİ (TARÇINLI KULE)

Selam ziyaretime gelen tüm güzel insanlara yazdığınız güzel kelimeler için çok teşekkür ederim siz yazdıkca ben mutlu oluyorum:)
Bu tarifi bir an önce vermemi isteyen arkadaşlarım oldu yorum ve maille ulaştılar bende vakit kaybetmeden yazmak istedim ellerine sağlık gönlü de kendisi de sohbeti de çok tatlı olan Gönül ablamın yaptığı enfes bir mayalı kek ama yediğiniz zaman doyamadığınız yedikce yemek istediğiniz bir lezzet bu mutlaka denemelisiniz bence kokusu yeter misss gibi.
Haydi tarifine geçelim şimdi:
MALZEMLER:
1,5 su bardağı ılık süt,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı toz maya,
çeyrek su bardağı sıvıyağ,
aldığı kadar un (çok yumuşacık bir hamur olmalı)
İÇİNE:
Metro çikolata (MARS)
ÜZERİ İÇİN:
Bolca toz tarçın
YAPILIŞI:
Hamur çok yumuşak bir şekilde hazırlanıp biraz kabartılacak sonra kek kalıbı tereyağı veya margarinle eritmeden yağlanacak
Ceviz kadar parçalar alıp ortasını hafif açılacak ve içine küçük parçalar halinde kesilen Metro çikolatadan koyularak ağzı büzülecek tarçına bulanacak ve kek kalıbına rastgele atılarak bu şekilde kalıbın yarısını azıcık geçecek kadar doldurulacak fırın 180 derece hafif ısıtıldıktan sonra fırına verilecek ve pişirilecek
Fırından çıkardıktan sonra kalıbın soğuması beklenip kalıpdan bir servis tabağına ters çevirilerek çıkarılıp üzerine condensed milk (yoğunlaştırılmış süt) veya arzuya göre çikolata sosu dökülmek suretiyle servis edilecek
Tarif için Gönül ablama teşekkürler

HIDRELLEZ GÜNÜ BAHCEDE TOPLANDIK:)

BAHCEDEKİ LİMON AĞACI MEYVELENMİŞ BENDE HEMEN GÖRÜNTÜLEDİM:)
KANKAMIN YANİ KÜBRANIN DAVETLİSİYDİK BACIM NELER NELER HAZIRLAMIŞ MAŞAALLAH GELENLER DE GETİRİNCE BEREKETLİ BİR SOFRA OLDU
GÖNÜL ABLAMIZIN TARÇINLI KULESİ HIMMM BİR OTURUŞTA YARISINI YİYEBİLİR İNSAN ÇOK GÜZELDİ ELİNE SAĞLIK GÖNÜL ABLAAAM:) TARİFİ YAKINDA:)
BENDENİZİN ELİNDEN HANIM DÜĞMESİ KURABİYE ADINI NURAN ABLAM KOYDU ÇÜNKİ DOĞAÇLAMA YAPTIM ONU ADI YOKTU TARİFİ YAKINDA:)
GÜLDEREN ABLAMIZDAN MARUL SARMASI OFFFF TADINA DOYULMUYOR ELİNE SAĞLIK GÜLDEREN ABLAM NEFİSTİ VALLAHİ:)) TARİFİ BLOĞUMDA ZATEN VAR:)
LEYLA ABLACIĞIMDAN ZEBRA KEK KENDİSİ KEK PROFESÖRÜDÜR MAŞAALLAH ÇİZGİLERİ ÇOK DÜZGÜNDÜ LEZZETİ DE SÜPERDİ ELLERİNE SAĞLIK LEYLA ABLAM:)
KÜBRANIN KARIŞIK SALATASI BOL VİTAMİNLİ RENGARENK BİR LEZZETTİ ELİNE SAĞLIK BACIMIN:)
KÜBRADAN UNLU BÖREK ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜNCE BİRAZ KITIRLIĞI GİTMİŞ AMA YİNEDE LEZZETİNDEN BİRŞEY KAYBETMEMİŞTİ ÇOK GÜZELDİ:)
MAHLEPLİ PEYNİRLİ POĞAÇA SADE DÜĞÜMLÜ ŞEKLİDE VARDI AMA ONU ÇEKMEMİŞİM BUDA KÜBRADAN ELLERİNE SAĞLIK YUMUŞACIKTI MİSSS GİBİ:)
SALATA ÜZERİNDE TOP PATATES KÖFTESİ BENDEN VALLAHİ BEN YİYENLERİN YALANCISIYIM ÇOK BEĞENİLDİ BİTTİ:)))
KÜBRADAN SADRAZAM LOKUMU ÇOK HAFİF VE GERÇEKTEN LOKUM GİBİYDİ TADINA DOYULMAYAN PASTACIKLAR SADECE TADLARINA BAKTIK ŞİŞTİK SONRA TÜM BAHCEYİ BAŞTAN SONA DOLAŞIP ERİTMEYE ÇALIŞTIK:)))
KÜBRADAN MİLFÖY PASTA AMA İÇİNDE MİLFÖY YOK KAT KAT OLDUĞU İÇİN BU İSİM VERİLMİŞ AMONYAKLI PASTANIN KABARTMA TOZUYLA YAPILANI HARİKAYDI TARİFİ YAKINDA GELECEK BEKLEYİN:)
BU DA KÜBRA DAN TANGLI BİSKÜVİLİ PASTA SICAK GÜNLERİN ARANILAN SERİNLİĞİ :)

BU DA SOFRANIN GÖRÜNTÜSÜ BİZ YİYENLERE AFİYET OLSUN SİZLERE DE FİKİR VERSİN GÜNÜMÜZ DOST SOHBETLERİYLE ÇOOOOK GÜZEL GEÇTİ HAAA OTLARI DA KANKAMIN ANNESİ TÜRKİYE DEB YOLLAMIŞ ALLAH RAZI OLSUN AYRICA RESİMDE GÖRÜNEN MERCİMEKLİ KÖFTELER ZELİHA GELİNİMİZE AİT BECERİKLİDİR MAŞAALLAH:) NURAN ABLAMIN ÇİKOLATALARINI DA HÜPLETTİK:) KESESİNE BEREKET OLSUN RABBİM TEKRARINI NASİP ETSİN AMİİİİİN:)

8 Mayıs 2011 Pazar

YENİ BİR MİSAFİR SOFRASI VE HARİKA BİR İÇECEK

Selam olsun herkese ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun Rabbim tüm anne olanlara ve anne olmak isteyenlere bu güzelliği layıkıyla tatmayı nasip etsin inşaallah birde sadece bir gün değil de her gün anne olduğumuzu hissetmeyi nasip etsin AMİN
Bu harika içeceğin ana maddesinin tarifi çok becerikli bir arkadaşıma Yeşime ait
bloğuna uğrayıp daha ne güzellikler yaptığını göemnizi tavsiye ederim tarife ben 1-2 ekleme yaptım hoş bir içecek haline geldi tadına bakan herkes çok beğendi ve tarifini istedi mutlaka deneyin derim Yeşimin taze nane konsantresinden bardağa bir kaşık alıp içine 1kaşıkda limon suyu katıyorum üzerini sade sodayla doldurup bekletmeden ikram ediyorum hem çok lezzetli hem de hazmettirici bir içecek oluyor haydi misafirlerime başka neler ikram etmişim şimdide ona bakalım misafirlerimiz İstanbul'dan umreye gelen dostlarımızdı Rabbim tekrar aynı sofrada buluşmayı nasip etsin biz çok memnun olduk umarım onlarda memnun olmuşlardır.
Bu hanımlar için hazırladığım sofranın görüntüsü erkekler için hazırladığımız sofra diğer odadaydı onun resimlerini çekemedim zaten aynısının yer sofrası olanıydı arap usulü yani uzun bir yer sofrası:)
Soframızda resmini çekmeyi aceleden unuttuğum süzme mercimek çorbamız vardı ve elde açılmış baklavamız vardı yoook kendim açmadım memleketlim toprağım Sevim arkadaşım açtı sağolsun misafirlerim için ellerine sağlık öylede güzel yapmıştıki herkes neredeyse parmaklarını yiyecekti:)))
Yoğurtlu patates çanakları:
4 adet haşlanıp ezilmiş patates, 1 adet ince rendelenmiş kırmızı pancar, 2 adet pirinç gibi doğranmış kornişon salatalık 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz, bir tutam pulbiber
Tüm malzemeyi iyice yoğurup minik çanaklar yaptım içlerine de yoğurdu ve mayonezi karıştırıp doldurdum tabağa doğranmış maydonoz serptikten sonra yerleştirdim birde aralarına yalancı suşilerim vardı birgün önceden onları katıp renklendirdim denemelisiniz bence:)
Etli patlıcan yada patlıcan kebap tarifini daha sonra vericem şimdilik ismi ve resmi burada dursun:)))
Bu herkesin bildiği zeytinyağlı enginar tarifini daha önce vermiştim zaten tekrar etmeye gerek yok bizim evde sık sık pişer oldu artık karaciğer dostu olduğunu duyan eşim hergün pişirsem hergün yiyecek lokum gibi de pişince tadı nefis oluyor:)
Cevizli kabak salatası:
Kabakları rendeleyip çok az zeytinyağı ve bir tutam tuz ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz sonra biraz ılık hale gelince içine yoğurt ve çok az da mayonez katıp karıştırdıktan sonra tabağa yayıp üzerine bolca ceviz serpiyoruz sonra ikram ediyoruz
Makarna böreğinin tarifini daha önce yayınlamıştım bloğumda var o nedenle yazmaya gerek duymadım işte bu kadaaaar misafir sofralarınız için belki sizlere de fikir oluşturur
Güzelliklerle dolu günler dilerim cümlenize sevgiler

4 Mayıs 2011 Çarşamba

AYÇİÇEĞİ ŞEKLİNDE TAHİNLİ VE CEVİZLİ ÇÖREK






Bu güzel çöreğin tarifini Zehra hanımın sitesinden almıştım o ekmek olarak sade yapmıştı ben tahinli cevizli yaptım deneyince çok lezzetli de olduğunu gördüm ayrıca sofrada duruşu görüntüsü çok güzeldi çiçek gibi ama ben biraz büyük yaptığım için Zehra hanımın çöreği kadar kabarmadı biraz daha küçük olması gerekiyor birdahaki sefere öyle yapıcam sizde denemek isterseniz ki ben ısrarla tavsiye ederim tıklayıp nasıl yapıldığını ve asıl tarifi görün resimler harika
Tarifi ve yapılış aşamalarını aynen aktarıyorum

250 ml ılık süt
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
125 ml sıvı yağ
2 yumurta
700 gr un

üstüne
1 tatlı kaşığı süt
1 yumurta sarısı
çörek otu ile susam
Ayrıca hamur aralarına sürmek için 100 gr ermiş tereyağ ve yumurta sarısı


Mayayı ılık süt içinde şekerle birlite eritin
Unun ortasını havuz gibi açıp ortaya mayalı sütü dökün.
Sıvıyağ ve diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
Hamurunuzu 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamuru iki büyük bir küçük parçaya bölün.
İki büyük parçayıda beşer hamur yumağına bölün.
Tepsinizi bu arada yağlayıp iyice unlayın.


Hamurların beşini tek tek tabak büyüklüğünde açıp yağlayıp üst üste koyun.
Ben bu aşamada aralarına sürdüğüm yağın içine tahin ve dövülmüş ceviz ekledim öylece sürdüm lezzeti süperdi

Bu beşliyi tepsiye koyup merkezden dışa doğru 8 yada 6 parçaya kesin.Ama sakın dış kısmı tamamen kesmeyin.
Kestiğiniz parçaları dışa doğru çevirin.
Diğer beşli hamuru tek tek açıp yağlayarak üst üste koyun ve onuda tepsideki hamurun ortasına erleştirin.
Aynı şekilde onu da kesin.
Açılan ortaya son küçük hamur yumağını yuvarlayıp yerleştirin.
Çiçek şekline gelen hamura süt ve yumurta sarısı karışımını sürün

Orta kısma çörek otu, taç yapraklara susam dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Zehra hanıma çok teşekkürler tarif için

Arkadaşlar Zehra hanım izin vermediği için yapım aşamalarını kaldırdım yeniden yapıp resimledikten sonra ekleyeceğim kusura bakmayın lütfen:(

1 Mayıs 2011 Pazar

UNSUZ, YAĞSIZ & PİŞMEYEN KURABİYE VE BİR BLOG HİKAYESİ MİMİ

Selam herkese güzel bir gün diliyorum ve önce nefis ve pratik bir kurabiye tarifi vererek başlıyorum sizlere mutlaka ama mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum bende yeni öğrendim kızımın arkadaşı ve ablası bize gelirken yapıp getirmişlerdi üzerine bende 1-2 ekleme yaparak zenginleştirdim yiyenlerin beğenisini kazandı sıra sizlerde haydi buyurun :)
MALZEMELERİ:
1 kutu condensen milk,(yoğunlaştırılmış süt)
1 paket kepekli bisküvi,(küçükse 2 paket)
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık veya badem,
yarım çay kaşığı türk kahvesi.

3 kaşık tereyağı,(eritilmiş) (asıl tarifinde var ama ben kullanmadım çok daha hafif oldu)

YAPILIŞI:
İlk önce bisküviler robotta çekilecek sonra (tereyağı ile karıştırılıp isteğe bağlı) (ben kullanmadım) malzemelerin hepsi ilave edilerek yoğurulacak ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılıp tepsiye dizilerek buzzdolabında biraz dinlendirilip servis edilecek ister minik kağıtlarla servis edin isterseniz benim yaptığım gibi minik kılıçlarla özellikle kahvenin yanına çok yakışıyor afiyet olsun deneyenlere:)

BİR BLOG HİKAYESİ
Ve canım arkadaşım Gülcanım beni bir blog hikayesiyle mimlemiş bende bugün cevaplamak istedim
Soru: Blog alemine ne zaman ve nasıl girdiğim?
Cevap:
Ben 5 buçuk yıl önce komşumun tavsiyesi üzerine Portakal ağacı sitesini takip etmeye başladım bir süre sonra yine komşularım eşim ve çocuklarımın destekleri ve ısrarlarıyla bende blogcu da bir blog açarak blog alemine adım attım ilk başlarda yemeklerimin sadece tariflerini ekledim resim ekleyemedim sonraları resimde ekler oldum çok güzel arkadaşlıklar edindim ancak bugün dönüp baktığımda çok arkadaşımın bloğunu kapatmış olduğunu görmek beni üzdü:(
Blogcu daki sorunlar bitmek tükenmek bilmeyince bir gurup arkadaşım gibi bende blogspota geçiş yaptım iyiki gelmişim burayı çok sevdim harika dostluklar ve arkadaşlıklar kurdum bazen hiç görmedende ne çok sevilebildiğini gördüm bazen hiç görmediğim bir kişiden nefret edebildiğime tanık oldum
Blogcanlardan çooook güzel şeyler öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum inşaallah uzun süre de paylaşmaya ve öğrenmeye devam ederim:)
Bana blogcu da ve blogspotta yardımlarını esirgemeyen güzel insanlara yürekten teşekkür ederim hep yanımda olun emi? beni hiç yalnız bırakmayın lütfen:)
Yakın zamanda sizlere bir de sürprizim olacak beni bekleyin anacııııım:)))
Benim için yeri çok ayrı olan Gelibolu17 (Gülcan) bacım aklıma gelen bu kadar umarım cevap uygun olmuştur aslında yazacak çok şey vardı ama şimdi zamanım dar olduğu için biraz kısalttım:)