15 Şubat 2015 Pazar

BAYATLAMAYAN NEFİS BİR EKMEK VE POĞAÇA TARİFİ

        BAYATLAMAYAN NEFİS BİR EKMEK VE POĞAÇA HAMURU TARİFİ
Bayatlamayan  puf puf ekmekcikler ve poğaçalar yapmak için buyurun işte muhteşem bir tarif :
MALZEMELER:
2 su bardağı un,
2 su bardağı su,
2 çorba kaşığı toz maya,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
5 çorba kaşığı süt tozu,
3 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
iyice karıştırılır ve 10 dakika beklenir. Sonra yarım bardak sıvıyağ ile 3 bardak daha un eklenip iyice yoğrulur. Arzu edilen şekil verilir ( ekmek veya poğaça yapılır ) üzerine yumurta sarısı sürülür ayçekirdeği,susam,çörekotu vs. serpilip 180 derece ısıtılmış fırına verilir pişince afiyetle yenir.

Hava almayan bir kaba koymak sureti ile 4,5 gün tazeliğini koruyor test edilip onaylanmıştır efendim:) 
NOT:
süt tozu yoksa 2 bardak su ölçüsünü süt olarak değiştirip kullanabilirsiniz. Süttozu yok diye dertlenmenize gerek yok denedim hiç fark olmadı. 

Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin. AMİN

3 Şubat 2015 Salı

ANANASLI VE ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI


Selam sevgili misafirlerim
Bu güzel tatlının tarifini daha önce sitemde paylaşmıştım ama site artık yok:( 
Arşivimde bulunmasını istediğim ve sizlerin de görmeniz için yeniden paylaşıyorum denemek isterseniz tarif hemen altta:)  Haydi denemeyen kalmasın bu güzelliği:) 
Malzemeler:

1,5 kilo süt,
10 kaşık şeker,
13 kaşık irmik,
2  yumurtanın sarısı,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
4 dilim ananasın minik doğranmış hali,
10 adet çilek (minink doğranmış)(ezilmeden),
üzeri için çilek sosu veya böğurtlen sosu  (isteğe bağlı)
Süslemek için: antep fıstığı.

Yapılışı:

önce tencereye şeker ve irmik koyulur ve süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştırarak pişirmeye başlanır kaynamaya başlayınca ateş kısılır bir kase içerisinde yumurtaların  sarısı 3-4 yemek 

kaşığı kadar suyla çırpılıp içerisine nişasta karıştırılır ve tatlının kıvamı koyulaşmaya başlarken bu karışım hızla çırpılarak ilave edilir sürekli karıştırıp topaklanmaması sağlanır tatlının pişmesi tamamlanınca ateşten alınır ve biraz daha karıştırılarak ılınması sağlanır sonra içine ananas ve çilekler eklenerek  kalıba  dökülüp  buzdolabında iyice soğuması beklenir (ne kadar uzun beklerse kalıptan o kadar düzgün çıkar) kalıp ters çevirilerek çıkarılır üzerine istenirse böğürtlen sos yada başka soslar dökülüp fıstık serpilerek servis edilir.
AFİYET BAL OLSUN:)))

YEŞİL ELMALI KEREVİZ SALATASI


                                             YEŞİL ELMALI KEREVİZ SALATASI


Sevgili takipcilerim


Vefalı arkadaşım Çiğdem yüreğinin güzelliğini ince fikirliliğini ve kibarlığını konuşturup burada neleri bulamadığımız konusundaki bir sohbetin içinde geçen iki kelimemi unutmayıp umreye gelen komşusuyla bana kereviz yollamış görünce çok mutlu oldum:) aynı gün çorbasını ertesi gün de bu salatayı yaptım afiyetle yedik çoook teşekkürler kardeşim:) Allah herkese böyle güzel dostlar nasip etsin..
SALATANIN TARİFİ:
1 adet kereviz,
1 adet yeşil elma,
1 adet havuç,
2 çorba kaşığı mayonez,
4 çorba kaşığı yoğurt,
yarım çay kaşığı tuz,
SUNUM İÇİN:
5 veya 6 tane ceviz, nar taneleri ve nane yaprakları ( arzu edildiği ölçüde )
Servis için portakal dilimleri veya resimdeki gibi portakal kaseleri tercih edebilirsiniz yada tabağa yayıp üstünü süsleyebilirsiniz bu size kalmış tabi birde zamanınızın olmasına:)

YAPILIŞI:
Büyük bir kasede yoğurt ve mayonezi karıtırıp tuz ekleyin sonra içine kabuklarını soyup yıkadıktan sonra rendelediğiniz kerevizi havucu ve elmayı katıp karıştırın. Kereviz ve elmayı rendelerken hızlıca yoğurda katın ki kararmasın. Sonra servis zamanına kadar buzdolabında biraz beklerse lezzeti artıyor bilginize.
Çok kolay olduğu kadar çok da lezzetli olan salatamız aynı zamanda da vitamin deposu vaktini geçirmeyin deneyin derim.
Mutfaklarınızdan bereket eksik olmasın efendim. Sağlıkla lezzetle geçsin günleriniz.