15 Ekim 2007 Pazartesi

HAFİF VE LEZİZ.....ALMAN PASTASI


7 Ekim 2007 Pazar

KAHVALTILIK ÇİÇEK YUMURTA


MERHABALAR ARKADAŞLAR BUGÜNDE SİZLERE SAHURDA YAPTIĞIM VE EŞİM VE ÇOCUKLARIMIN SEVEREK YEDİKLERİ ÇİÇEK YUMURTAYISUNMAK İSTEDİM UMARIM SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ GÖRÜNTÜSÜ ŞIK TADIDA ÇOK NEFİSMİŞ BİZİMKİLER ÖYLE DEDİLER (BEN YUMURTA YEMEMDE):))
BEN HAMBURGER EKMEKLERİNİN ALT KISMI İLE YAPIYORUM TOST EKMEKLERİ İLEDE OLUR ÖNCE TAVAYA BİRAZ TEREYAĞI KOYUP EKMEKLERİN ORTASINI ÇİÇEK ŞEKLİNDEKİ KALIPLA KESTİKTEN SONRA TAVAYA YERLEŞTİRİYORUM BİRAZ ISININCA YUMURTAYI KIRIP ALT KISMININ PİŞMESİNİ BEKLİYORUM (DİKKAT EDİN YANMASIN):D
SONRA ÇABUK BİR HAREKETLE TERS ÇEVİRİYORUM BU SEFER ÇOK AZ PİŞİRİP SERVİS TABAĞINA ALDIKTAN SONRA İÇLERİNDEN ÇIKAN ÇİÇEK PARÇALARI HAFİF KIZARTIP YANINA KOYUYORUM YUMURTANIN ORTASINI ÇATALLA DELİP PULBİBER EKTİKTEN SONRA AFİYETLE YİYORLAR ÇOK KOLAY HADİ BU GECE SİZDE YAPIN KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN SEVGİLERİMLEEEEEEE:)))
NOT:ÇİÇEK KALIBINIZ YOKSA BARDAKLA DA KESEBİLİRSİNİZ.

5 Ekim 2007 Cuma

EKMEKLERİ DEĞERLENDİRELİM

selamlar ben bu aralar umra için gelen misafirlerimin yoğunluğu nedeniyle yeni yazı eklemekde zorlandım hem vakit bulamadım hemde iftar için mescid'i nebevi'de oluyordum bugün gitmedim ve sizlerle sahurluk bir tarifi paylaşmak istedim hem basit hem leziz hem bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir fırsat yalnız ben resmi çok acele çekmiştim biraz bulanık çıktı idare edin artık :) tamam canım kızmayın şimdi tarife geçiyorum:D
MALZEMESİ:tost ekmeği,sandviç ekmeği,veya dilimlenmiş ekmek hepsinden yapılabilir
kaşar peyniri dilimlenmiş olacak,galete unu
sucuk,sosis,salam ne arzu ederseniz,yumurta.
YAPILIŞI:iki dilim ekmek arasına bir dilim kaşar istediğiniz kadar sucuk yine bir dilim kaşar koyup hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra önce iyice çırpılmış olan yumurtaya sonra galete ununa güzelce bulayıp az yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz 200 derece ısıtılmış fırında sahur vaktinden hemen önce pişirip sıcak sıcak servis ediyoruz hııım afiyetle yiyin yanında çay içmeyi unutmayın:) NOT:eğer evinizde varsa pizza sosu ondanda kaşarı koymadan önce ekmeklere sürerseniz aynı kapalı pizza gibi oluyor ben yaptım nefisti sizde bir deneyin sevgiler canlarım

2 Ekim 2007 Salı

PRATİK VE LEZİZ BİR TAVUK

SEVGİLİ ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERE ÇOK PRATİK VE AYNI ZAMANDA HARİKA BİR LEZZET SUNMAK İSTEDİM BU LEZZETİ İSTANBUL DA İKEN ULYA KARDEŞİMLE BİRLİKTE YAPMIŞTIK ELLERİNE SAĞLIK ONUNDA YAPTIĞI HERŞEY GİBİ BUDA ÇOK LEZİZDİ NEYSE BEN TARİFE GEÇEYİM ÖNCE TAVUK BİFTEKLERİ BİRAZDA EVDE İNCELTİYORUZ SONRA BOLCA MAYONEZLE BİR KABIN İÇİNDE OVUŞTURUP BİR SAAT KADAR BEKLETİYORUZ DAHA SONRA BİR TABAK İÇİNDE HAZIRLADIĞIMIZ KARABİBER,PULBİBER,TUZ,GALETE UNU KARIŞIMINA GÜZELCE BULAYIP YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA İYİCE PİŞMESİNİ BEKLEYİP YANINDA PİLAV VE PATARES KIZARTMASI İLE SERVİS YAPIYORUZ DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM SEVGİLER AFİYET OLSUN HERKESE