11 Mart 2008 Salı

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ TARİFLERİ "18" havuç tatlısı


başlık atmayı unutmuşum kusura bakmayın yazım üç defa kesildi sabırla yeniden yazdımda:(

HAVUÇ TATLISI


selam arkadaşlar:)

bu haftaki porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi güzel yürekli arkadaşım Ayşegül http://kadininmutfagi.blogcu.com/kendisine kolaylıklar ve bol katılımlı bir hafta diliyorum vereceğim tarif nur içinde yatsın rahmetli babacığıma aittir ben çok severim umarım sizlerde beğenirsiniz babam kadar güzel yapamasamda bunu sizler için şimdi yaptım denemenizi tavsiye ederim çok hafif ve sağlıklı bir tatlı hadi tarife geçelim:)

*MALZEMESİ:*
*yarım kilo havuç*
*yarım kilo süt*
*bir bardak şeker*
*vanilya*
*yarım bardak çekilmiş ceviz*
*YAPILIŞI*
*havuçları doğrayıp bir tencerede sütle birlikte iyice yumuşayana kadar pişiririz şekeri ekler biraz daha piştikten sonra mikserle veya blendrla püre haline gelmesini sağlarız içine vanilya ve cevizi de ilave edip küçük kaselere paylaştırılır üzeri cevizle süslendikten sonra buzdolabında iyice soğutulup ikram edilir afiyetle yenir. ben çok severim sizinde seveceğinizi tahmin ediyorum hadi deneyin. ***AFİYET OLSUN***
ben bu defa cevizim az olduğu için fıstıkla ve hindistancevizi ile süsledim ama en güzel ceviz yakışıyor sizlerde arzunuza göre süsleyin :)

8 Mart 2008 Cumartesi

ÇORBA YE# 32 PİRİNÇLİ VİTAMİN ÇORBASI


Sevgili http://lamamutfakta.blogspot.com/ arkadaşımızın hazırladığı çorba etkinliği için bende pirinçli ve bol vitaminli bir çorba hazırladım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum:)))
MALZEMEMİZ:
bir çay bardağı pirinç, (bir gün önceden kalan pilavıda kullanabilirsiniz ozaman da 1 su bardağı yeterli olur ben öyle pişirdim değerlenmiş oluyor)
bir kaşık tereyağı,
bir adet küçük patates,
bir adet küçük havuç,
bir adet yeşil biber,
bir adet orta boy domates,
bir kaşık un,1 kaşık salça,
bir litre su veya etsuyu (ben etsuyu kullandım)
tuz,pulbiber,nane.
NASILMI YAPTIM?:
önce bir tencereye yağı ve unu alıp biraz kavurdum sonra rendelediğim domatesleri ve salçayı ekledim ardından da suyunu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bıraktım.
bu arada bende patates,biber ve havucu çok minik olmak şartıyla doğradım( isterseniz rendede de yapabilirsiniz) su kaynamaya başlayınca doğramış olduğum malzemeyi ekleyip tuzu ile baharatlarını da ilave ederek az daha kaynattım ardından pirincini koyup pirinçler pişene kadar kısık ateşte bıraktım pirinçler iyice pişince ateşi kapatıp biraz dinlendirdim veee servis yaptım AFİYETLER OLSUUUUN...

5 Mart 2008 Çarşamba

LOKUM PASTACIKLAR


sevgili arkadaşım http://sefertasi.blogcu.com/ bu haftanın porselen demlik çay saati etkinliğinin ev sahibesi belginciğime kolay gelsin diyerek bende lokum gibi pastacıklar hazırladım hepinize afiyet bal şeker olsun:)
KEKİ İÇİN MALZEMEMİZ:
5 yumurta,vanilya,
1 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı un.
önce yumurtayla şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılacak sonra un eklenip yavaşca karıştırılacak ve fırın tepsisine yağlı kağıt serilip dökülecek 150 derecede pişirilecek fırından çıkardıktan sonra karelere kesilip hazırlamış olduğumuz kremasından azar azar sürerek rulo yapılacak ve fırça yardımıyla süt sürülüp hindistancevizine bulanarak ikram edilecek mutlaka deneyin nefistir.
KREMASI:
ben hazır vanilyalı puding kullandım ama istediğiniz kremayı yapıp kullanabilirsiniz sevgileeer:)
NOT:geçen haftanın etkinlik tariflerini görmek için http://papatya68.blogcu.com/ sayfama bakabilirsiniz arkadaşlar harika tarifler var dostlarımın ellerine sağlık.
Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..