29 Kasım 2007 Perşembe

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ TARİFLERİ *5*

KAYMAKLI AÇMALAR
MALZEMESİ;:
2 su bardağı. ılık süt,
1 çay bardağı su,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 adet yumurta (beyazları hamurun içine sarıları üstüne)
1 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı tuz,
1 paket küçük yaşmaya veya 2 yemek kaşığı kuru maya,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un (hamur oldukca yumuşak olmalı)
ARASINA SÜRMEK İÇİN KAYMAK (TEREYAĞIDA OLUR)
YAPILIŞI:;
maya süt ve şeker birbiri ile iyice karıştırılıp sonra diğer malzemeler ilave edilir yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulduktan sonra yarım saat üstü kapalı beklenir ve yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp merdane ile tatlı tabağı kadar açılır üstüne kaymak sürülüp bir tane daha açılıp üste koyulduktan sonra tekrar kaymak sürülür ve rulo yapılır iki ucundan kıvırarak yuvarlanır ucu alta gizlenir hepsi tamamlandıktan sonra yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilerek (arzunuza göre) yarım saat daha kabarması beklenir ve 200 derece ısıtılmış fırına koyulur üzeri iyice kızarana dek pişirilir veeee AFİYETLE PORSELEN DEMLİKTE DEMLENMİŞ ÇAYIN YANINDA YENİR uğraştığınıza değecek emin olun sevgiyle ağız tadıyla sağlıkla geçsin tüm günleriniz


3 yorum:

esraicin dedi ki...

canim acilen sekerpare nin fotografini ve esraicin yazacagin yaziyi bekliyoruz cok acil
nino
esraicin@gmail.com bu adrese gonder lutfen

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik fotoyu bnulamayinca bende blogundan kopyaladim :D sevigler

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim ellerine saglik cok guzel olmus.Esra icin dualar okudunuz allah kabul etsin sevgiler

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..