25 Ocak 2015 Pazar

BALLI KURABİYE

                                    BALLI KURABİYE

 Selam olsun sevgili ziyaretcilerim:)
Gününüz hayırlı olsun. Bugün tarifini yengem Ayfer'den aldığım harika bir kurabiye tanıtıcam sizlere . Biz defalarca yaptık size de denemenizi öneriyorum. Ve asla bir tane ile yetinmeyeceksiniz diyorum:)
Tarif şöyle efendim: 175 gr. margarin veya tereyağ, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 fincan pudra şekeri, 1 fincan hindistan cevizi, 1 fincan süzme bal, 2 yumurtanın sarısı, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un. ( Fincan ölçüsü Türk kahvesi fincanıdır )
Malzemeleri ele yapışmayan yumuşacık bir hamur haline gelene kadar un ekleyerek yoğurup ceviz kadar parçalar alın ve yuvarlaklar yapın ortasını baş parmağınızı bastırarak çukurlaştırın yumurta akı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. fırından çıkan kurabiyelerin ılınmasını bekleyip ortadaki çukurlarına çay kaşığı ile bal koyun üzerine dilerseniz kavrulmuş susam yada dövülmüş ceviz serpin. Ballı kurabiyeniz servise hazır bile:) Çay demlendi ise ikram edebilirsiniz:)
               Rabbim sıhhatten ayırmasın ve mutfaklarınız bereketli olsun inşaallah.

4 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Aynurcuğum hoş geldin nerelerdeydin inşallah çok önemli bir durum yoktur.Ben bıraktığın yerden devam ediyorum blog yazarlığına ve hayata.
Blogun güzel olmuş hayırlı olsun sen com'a geçmiştin niye tekrar blogspottasın anlamadım.Gül tasarım harika sayfalara imza atıyor bunun farkındayım.Ballı kurabiye nefis görünüyor.Ellerine sağlık çok uzun bir yorum oldu demekki çok özletmişsin kendini sevgiler.

Özgen dedi ki...

Eline sağlık kurabiyeler harika olmuş hoşgeldin sevgiler

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Ellerinize sağlık Değişik güzel bir kurabiye yapmışsınız

Unknown dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgili Güloanne, Özgen ve Ayşe'nin mutfağı her zaman beklerim.
sevgiler
Aynur

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..