3 Şubat 2015 Salı

ANANASLI VE ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI


Selam sevgili misafirlerim
Bu güzel tatlının tarifini daha önce sitemde paylaşmıştım ama site artık yok:( 
Arşivimde bulunmasını istediğim ve sizlerin de görmeniz için yeniden paylaşıyorum denemek isterseniz tarif hemen altta:)  Haydi denemeyen kalmasın bu güzelliği:) 
Malzemeler:

1,5 kilo süt,
10 kaşık şeker,
13 kaşık irmik,
2  yumurtanın sarısı,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
4 dilim ananasın minik doğranmış hali,
10 adet çilek (minink doğranmış)(ezilmeden),
üzeri için çilek sosu veya böğurtlen sosu  (isteğe bağlı)
Süslemek için: antep fıstığı.

Yapılışı:

önce tencereye şeker ve irmik koyulur ve süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştırarak pişirmeye başlanır kaynamaya başlayınca ateş kısılır bir kase içerisinde yumurtaların  sarısı 3-4 yemek 

kaşığı kadar suyla çırpılıp içerisine nişasta karıştırılır ve tatlının kıvamı koyulaşmaya başlarken bu karışım hızla çırpılarak ilave edilir sürekli karıştırıp topaklanmaması sağlanır tatlının pişmesi tamamlanınca ateşten alınır ve biraz daha karıştırılarak ılınması sağlanır sonra içine ananas ve çilekler eklenerek  kalıba  dökülüp  buzdolabında iyice soğuması beklenir (ne kadar uzun beklerse kalıptan o kadar düzgün çıkar) kalıp ters çevirilerek çıkarılır üzerine istenirse böğürtlen sos yada başka soslar dökülüp fıstık serpilerek servis edilir.
AFİYET BAL OLSUN:)))

3 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Ellerinize sağlık bu tarif çok hafif oluyor sizinkinin görüntüsüde çok güzel olmuş

Güloanne mutfakta dedi ki...

çok güzel görünüyor.Bu kalıbın mazisini hatırladım bu tatlıyı görünce.Ellerine sağlık.Aynurcuğum bir daha gelmeyeceğim.Bu kaçıncı yorum bırakmam sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık ve güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..