17 Şubat 2008 Pazar

YE# 31 BAYAT EKMEKLER ETKİNLİĞİ BÖREK


















BU GÜZEL VE BENCE DEĞERİ BÜYÜK OLAN ETKİNLİĞİN EV SAHİBESİ OLAN http://soframiz.com/ HALE ARKADAŞIMA KOLAYLIKLAR DİLERİM
atmayalım değerlendirelim ne dersiniz.?


bugün sizlerle paylaşmak istediğim şey bayatlamış ekmek, dolapta kalmış peynir kırıntılarını,salata yada başka birşey için haşladığınız patatesin arta kalanını,az kalmış sucuk,sosis,kaşar peyniri gibi şeyleri toparlayınca umduğunuzdan daha güzel birşey çıkarabilmek...
butür malzemeleri bir kap içerisine topladıktan sonra içine yeterli miktarda yumurta,tuz,baharat,süt,erimiş margarin veya sıvıyağ,kabartma tozu aldığı kadar ince çekilmiş bayat ekmek ekleyip koyu kek kıvamındaki hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın üzerine bir yumurtayı çırpıp sürün biraz da susam serpiştirin ve 200 derecede pişirin meyva suyu yada çayla arzunuz bilir ben çay tercih ediyorum harika oluyor inanın arta kalanlar değerlenirken kahvaltıda renkleniyor şiddetle tavsiye eder afiyetler dilerim arkadaşlar sağlıkla ve sevgiyle kalın ATMAYIP DEĞERLENDİREREK YAŞAYIN MUTFAĞINIZIN BEREKETİ ARTSIN
NOT:ben iki defa yaptığım da resim çekmişim ikisinide ekledim.

14 Şubat 2008 Perşembe

FISTIKLI BAL KABAKLI AŞK PUDİNGİ


Buda benim fıstıklı bal kabaklı aşk pudingi adını verdiğim sevgililer günü tatlım aşık eden tarifler etkinliğine katılmak için ortaya çıkardığım tamamen bana ait bir tarif eşim için yaptım bir tarifde
http://papatya68.blogcu.com/ da yayınladım tıklayıp bakabilirsiniz oda benden aşk pastası etkinliği düzenleyen ev sahibemiz http://kusunmutfagi.blogspot.com/ a teşekkürler ediyorum kolaylıklar diliyorum çok da şık bir logosu var bittim ben eline sağlık ve tariiiiiiif işte geldiiii:)
MALZEMEMİZ:
Pudingi için:
bir kilo süt,
8 yemek kaşığı şeker,
2,5 kahve fincanı un (türk kahvesi fincanı)
damla sakızı veya vanilya,
100 gr. margarin.
Üzeri için:
250 gr. balkabağı,
bir bardak dolu dolu şeker.
ve bolca antep fıstığı.
NASIL YAPTIM.
ilk önce unu,şekeri ve sütü bir tencereye alıp telle karıştıra karıştıra pişirdim ocaktan alma kıvamına geldiği zaman damla sakızını toz haline getirip ekledim karıştırıp ateşi kapattım margarini ilave edip mikserle 5 dakika kadar çırptım ve kalpli kaselere dolmayacak şekilde yerleştirdim ılınıncaya kadar bekleyip buzdolabına koydum.
onlar soğurken bende doğradığım kabakları ve şekeri pişirdim biraz ılınınca bir tatlı kaşığı bal ile iyice ezdim soğuttuğum pudinglerimin üzerine paylaştırarak yaydım sonra da fıstıkla güzelce kapladım ortasına evde olan süsleme şekerinden koydum (burası zevkinize ve elinizdekilere bağlı) dolabımda bir gün önceden kalmış çikolata sosum vardı onunla da tabağı süsledim lezzeti mükemmel oldu size de tavsiye ediyorum HEPİNİZE SEVGİ SAĞLIK DOLU BİR ÖMÜR DİLİYORUM AĞIZ TADINIZ HİÇ BOZULMASIN CANLARIM

12 Şubat 2008 Salı

TALAŞ BÖREĞİNİN RULO OLMUŞ HALİ



Buda talaş böreğinin farklı bir şekli yemesi daha kolay ve bence böylesi de gayet şık duruyor ne dersiniz? eğer siz de denemek isterseniz diye tarifi veriyorum ayrıca pratik de hanımlaaaaar:)
Malzemeler:
tabiki milföy hamuru,
1 yumurta sarısı,
minik doğranmış et veya tavuk (ben etli yaptım)
bezelye,havuç,patates,karabiber,tuz,pul biber,
zeytinyağı.
Yapılışı:
önce et iyice pişirilir sonra içine küp doğranmış havuçlar ve bezelye de katılıp pişirildikten sonra (hazır konserve garnitür de kullanabilirsiniz) suyu varsa süzülüp yağla ve baharatlarla biraz kavurur gibi yapılır ki lezzetlensin milföyler biraz inceltildikten sonra bir kenarına iç yerleştirilerek rulo yapılır tepsiye dizilir yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırına verilir kızardıktan sonra çıkartılıp servis yapılır AFİYETLE DE YENİR

10 Şubat 2008 Pazar

DİL PEYNİRLİ ANTEP HELVASI



Ben aslında etkinlik için blogcu daki bloğumdan tarif eklemiştim ama arkadaşım http://hunerlieller.net/ buraya da davetiye bırakmış sağolsun bende ne zamandır yazamadığım bu güzel tatlıyı hazırladım kendisi için umarım beğenirsin Hülyacığım bu istanbuldan naciye ablamdan aldığım bir tarif harika oluyor benden söylemesi deneyip görün canlarım:))
GEREKLİ OLANLAR:
yarım kilo irmik,1 paket tereyağı veya margarin(birazını sıvı yağ olarak da kullanabilirsiniz sağlık açısından),5 bardak kaynamış su,4,5 bardak şeker,bir paket dil peyniri.
NASIL PİŞİYOR:
önce yağ ve irmik hafif pembeleşene kadar kavrulur,kynayan sudan 5 bardak su ilave edilerek karıştırılır ve biraz suyunu çekince şekeri ileve edilir kapağı kapatılıp çekmesi beklenir tamamen susuz hale geldiğinde ise dil peynirleri didiklenip karıştırılır ateş kapatılıp biraz demlendirildikten sonra servis yapılır yanında dondurma nefis oluyor birde arkadaşlar sıcak veya ılık yenmesi gerekli kalan helva ısıtılıp yenebilir tadı hiç bozulmuyor dolaba koyun ısıtıp ertesi günde yiyin tacsiyemdir yaptığım zamanlar yiyen herkez çok beğendi ve mutlaka tarifini aldı:D

9 Şubat 2008 Cumartesi

FASULYE PİYAZI VE BROKOLİ
















Bugün çok renkli ve vitaminli bir salatayı paylaşmak istedim sizlerle arkadaşlar bakalım nasıl yapılıyormuş:)
biraz haşlanmış kuru fasulyeyi bir kaba alıyoruz (ölçü vermedim herkes kalabalığına göre ayarlasın diye) içine küçük doğranmış domates,yarım ay şeklinde ama ince doğranmış soğan,kıyılmış maydonoz,iri çekilmiş ceviz,zeytinyağı,tuz,biraz nar ekşisi veya limon,biraz pul biber iyice harmanlanıp servis tabağına alınır ve resimde gördüğünüz gibi yanına az suda haşlanmış brokoliler yerleştirilip ikram edilmek üzere masada yerini alır AFİYET OLSUN







8 Şubat 2008 Cuma

OTURAN SEBZELER:)





Bugün siz arkadaşlarıma eğlenceli bir tarif vereceğim hikayeye dönüştürdüğüm tarifimi bakalım beğenecekmisiniz hep aynı şekilde anlatmaktan sıkıldım değişiklik olsun diyerek başlıyorum hadi bakalım gelelim hikayemize....
Bir varmış bir yokmuş: havuç,patlıcan,patates ve kabak çok sevdikleri arkadaşları pilavın yanına gitmeye karar verirler ve arayıp söylerler.
Pilav: tabi tabi buyrun bekliyorum der,hemen hazırlık yapmaya koyulur,tepsi adını verdiği odasını önce bir güzel temizler sonrada kıyma,soğan,y.biber,domates,tuz,pulbiber,karabiber,kekik karışımındanharika bir halı hazırlayıp serer,sıcakdan kızararak gelen misafirlerini hemen tepsi adındaki odasına yeni halısının üzerine buyur edip oturtur ve az yağla kavurduğu salçayı sulandırıp serinlemeleri için arkadaşlarına ikram eder,biraz sonra siz yorgunsunuz fırın odasında biraz dinlenin diyerek onları fırın odasına alır ve orada yarım saat dinlendirir.
Sofra hazır olunca diğer odaya çağırır bu arada cacık ve şekerpare adlı komşularıda aralarına katılmıştır sohbetin tadına doyamazlar...hikayeyi bu kadar yazabildim tarifi anladınızmı?hikayeyi beğendinizmi?çokmu saçmalamışım?yorumlarınızı bekliyorum canlarııııııııııım ...sağlıcakla kalın........."YALNIZ BEN BU DEFA FIRIN YERİNE OCAKTA PİŞİRDİM".................