28 Aralık 2008 Pazar

SÜTLAÇLA İLGİLİ DÜZELTME (ÖLÇÜLER)

bu yazıyı bana yorum bırakan eren kardeşimin uyarısı üzerine ekleme gereği duydum kendisine teşekkür ederim link bırakmadığı için ulaşamadım işte sütlaçla ilgili merak edilenler
sevgili eren kardeşim 1 bardak pirinç için 2 bardak su kullanıp pirinçler piştikten sonra 1,5 litre süt ekleyin biraz daha kaynadıktan sonra da şekeri ağız tadınıza göre ekleyin 2 kaşık nişastayla kıvama gelmesini sağlayın soğuyunca da 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle köpürtüp karıştırın işte ölçüler bu şekilde haklısınız ölçü vermem gerekirdi ilk kez sütlaç yapanları hiç düşünmeden yazmışım hatırlatma için teşekkürler arkadaşım

21 Aralık 2008 Pazar

FARKLI BİR SÜTLAÇ :)



--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar bu tarifi Derya Baykal'ın programında tiyatro sanatçısı Göksel Kortay verdi geçen gün benim de misafirim gelecekti tatlı ne yapsam diye düşünüyordum bu tarif değişik geldi denemek istedim iyi olmazsa vaktim var başka birşey daha yaparım düşüncesiyle hemen yaptım sütlacı veeee sonuç harika oldu sizlerle de paylaşmak istedim hiç sütlaç sevmeyen insan bile bu tatlıya bayılır bence misafirlerim de çok beğendiler önce çok yedik tatlıyı hiç bölmesek falan dediler ben tadına bakın yemezseniz kalsın önemli değil şeklinde ısrar edince tattılar ama bırakamadılar ve bitirdiler tarifini de yazıp götürdüler mutlaka deneyin derim haydi şimdi tarifimize geçelim:)))

krem şantili sütlaç:

önce bir tencerede pirinci az bir suyla pişirip sonra içine sütü ekliyoruz sütle pirinç güzelce piştikten sonra şekerini ekleyip biraz daha kaynatıyoruz ve biraz nişastayı az bir suyla açıp içerisine döküyor ve hızlıca karıştırıyoruz kıvamı cıvık muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıp soğutuyoruz bu arada krem şantiyi sütle çırpıp hazırlıyoruz sütlacımızı karıştırarak soğutup şantiyi ekliyor ve iyice karıştırdıktan sonra kaselere yerleştiriyoruz üzerine de hafif kavrulmuş fındık serpip mevsimine göre meyvelerle süslüyoruz(ben nar kullandım) buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapıyor ve afiyetle tüketiyoruz haydi bakalım tarif benden denemesi sizden afiyet- bal- şeker -olsun:))

7 Aralık 2008 Pazar

KÖFTE PATATES VE HAYIRLI BAYRAMLAR




aslında herkesin bildiği fırında patatesli köfte gibi görünse de yemeğimiz köfteler biraz değişik o yüzden paylaşmak istedim :)

köfteleri yaparken kıyma,rondoda çekilmiş bayat ekmek,yumurta,rendelenmiş soğan,rendelenmiş bir diş sarımsak,tuz,karabiber,kekik,pul biber,kimyon, (bunlara ilaveten benim kattıklarım şunlar )rendelenmiş kaşar peyniri,rendelenmiş patates,rendelenmiş havuç(rendenin ince tarafını kullandım)

pişirirken yaptığım değişiklik ise köfteleri kızartmadım bir tepsiyi yağlayıp köfteleri dizip onların üsylerinide yağladıktan sonra fırında kızarttım ve çiğden kalınca doğramış olduğum patateslerin üzerine yerleştirip salçalı sos ve domates,biber ekleyip iki kat folyo ile ağzını sıkıca kapatarak 200 derece fırında pişmesini kontrol edip pişirdim en son folyosunu açıp biraz fırında tuttum ve servis ettim yanına da nohutlu pilav çok güzel yakıştı ama serviste çok meşgul olduğum için resimleyemedim şık durduğunu ve köftelerimin çok lezzetli olduğunu misafirlerimin nasıl yaptığımı sorduklarını tarif verdiğimi söyleyebilirim ellerime sağlık
_________________