12 Şubat 2009 Perşembe

mercimekli,tavuklu,patatesli külah börek


arkadaşlar bugün sizlere külah börek sunmak istedim nasıl olmuş siz de değerlendirin misafirlerim çok beğendiler tuzlu bir çeşit olarak ilk kez yediklerini lezzetli olduğunu söylediler sizler de yorumlarınızla birşeyler söyleyin lütfen bekliyorum:)
bu börekleri beni etkinliğe davet eden arkadaşım http://mutfaktelasi.blogspot.com/
a gönderiyorum kendisine kolaylıklar ve bol katılımlı bir etkinlik diliyorum:)))

külahları elde etmek için yağladığım kalıplara milföy hamurlarını şeritler halinde kesip sararak pişirdim soğuyunca çıkardım.
iç malzemesini de minik minik doğradığım tavuk göğsünü bir tencerede zeytinyağı,bir diş sarımsak,karabiber,pulbiber,tuz ve kekikle kısık ateşte iyice pişirdim
haşlanmış bir orta boy patatesi minink minik doğrayıp içine kattım
haşlanmış mercimek ilave ettim ve külahlara doldurup servise hazır hale getirdim işte bu kadaaaaaar afiyet olsun:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOLAR ELLERİNİZE SAĞLIK.KÜLAH KALIPLARINI NERDEN BULCAZ YADA YERİNE NE KULLANCAZ.IKRAMLIK ICIN COK IDEAL CUNKU
SEVGILERR

Adsız dedi ki...

külahta tatlı gördüm ama böregini ilk defa görüyorum canım.harika olmuş valla.ellerine saglık..afiyet olsun sizlere..sevgiler.

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..