29 Ağustos 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN ÇANAKLARI

SELAM:)))
Arkadaşlar ramazanın tatlı telaşı ve biraz griple mücadele:D den sonra nihayet bir tarif yayınlama fırsatı buldum dün eşimim arkadaşlarını iftara davet etmiştik sofrayı erkek misafirler için hazırlayınca resimleme fırsatı bulamadım ancak yemekleri mutfak da resimlemeye çalıştım elimden geldiğince eksik olanlar da var ne yapayım:)?
 Bu gördüğünüz patlıcanlar soframızın gözdesiymiş hem eşim hemde misafirlerim tarafından söylendiğine göre tabiki öok sevindim haaaa diğer yemeklerim de beğenildi bol bol teşekkür aldım yiyenlerin hepsine AFİYET ŞİFA OLSUN eveeet gelelim tarifimize:

MALZEMELER:
ben bostan patlıcan kullandım 6 tane ama çok kalın değildi
1 adet büyükce soğan
4 adet yeşil biber
4 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,pulbiber
1fincan zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI: 
nasıl yaptığıma gelince  ilk önce patlıcanları alacalı soydum sonra ortadan enine 2 ye kestim ve tabanlarını düzelttim sonra az yağda çevirerek hafifce kızarttım (yumuşayacak kadar) sonra içlerini bir çay kaşığı yardımıyla azar azar oydum (patlıcanları yırtmadan) düz ve yayvan bir tencereye dizip başka bir tencere de iç harcını hazırlamaya koyuldum
soğanı ve sarımsakları çok ince doğradım  zeytinyağını tavaya alıp içine soğan ve sarımsağı ekledim pembeleşmesini beklerken biberleri ve soymuş olduğum domatesleri de minik minik doğradım soğanlar pembeleşince önce biberleri biraz çevirdikten sonra da domatesleri ilave ettim ve baharatlarını en son da tuzu kattım karıştırıp kapağını kapadıktan sonra kısık ateşte biraz pişirdim 5-6 dakika yeterli
ateşten aldıktan sonra da patlıcan kaselerimin içlerini doldurup üzerlerine bire parça yeşil biber koydum en son olarak da harcı hazırladığım tavanın içinde bir kaşık domates salçasını biraz çevirip 1 su bardağı suyla kaynatıp parlıcanların üzerlerine ve aralarına gezdirdim kapağını kapatıp 15 dakika kadar kısık ateşte pişirdim iftara kadar ılık hale geldi ve ben servis tabağına alırken üzerlerini birer parça maydonozla süsleyip sofraya getirdim mutlaka denemelisiniz çok lezzetliydi:)) 

şimdi de bu yemeği  güzel bir etkinlik yürütmekte olan  ALEV  kardeşime gönderiyorum katılanların hepsinin ellerine sağlık maşaallah tarif yağdı her biri de bir diğerinden güzel teşekkürler tüm katılımcılara:))

7 yorum:

umutluhayat dedi ki...

nefis olmuş hemşerim ellerine sağlık

Gizemli Tatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar.

mintinin dünyası dedi ki...

aynur ablacığım inanılmaz leziz yapmışsın.ellerine sağlık.gerçekten patlıcan yemeklerinin hepsini severim.çok öpüyorum seni.desteklerinden dolayı ayriyeten teşekkür ediyorum.ablacım güzel tarifin yayında.sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli görünüyorlar...yaa patlıcanı seviyorum bennnn:))

www.sendepisir.com dedi ki...

Tarifiniz güzel, ben bu yemeğin kırmızı ve beyaz etli olanını çok sık yapıyorum, biz de çok seviyoruz. Ellerinize sağlık, görüntüsü de zaten yemeğin ne kadar özenli yapıldığını gösteriyor..
sendepisir.com/Nilgün

ZUHAL dedi ki...

Canım arkadaşım iyi bayramlar diliyorum.Sevgiyle kal.

ZUHAL dedi ki...

Canım arkadaşım iyi bayramlar diliyorum.Sevgiyle kal.

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..