Arabistan da bros adıyla satılan ve çok lezzetli olan bir tavuk çeşidi var yiyende alışkanlık yapıyor diyebilirim Suudilere ait olan bu tavuk çeşidi bizim eve de sık sık gelir ancak ben bazen kendim de bu şekilde yapıyorum bu tarifi yıllar önce sofra dergisinin en eski sayılarından birinde Elif Korkmazel adıyla yazılıydı ben ufak tefek değişiklikler yaptım aynen bros gibi oldu ısrarla denemenizi öneririm bu defa haşlanmış patatesler vardı aynı sosla onlarıda paneledim kızarttım offff dadından yenmedi desem yalan olur 5 dakika da bitti bile:)))
MALZEMELER:
Gerekli olan kadar tavuk baget veya göğüs olmalı,
tavuklarınıza yetecek miktarda beşamel sos,
1 su bardağı galete unu ve 1 su bardağı kornflex,
yeteri kadar tuz,pulbiber,karabiber,toz halinde kakule,
1 adet yumurta, kızartmak için sıvıyağ.
YAPILIŞI:
Tavuklar içine bahartları ve 1 diş de ince doğrayıp kattığınız suyun içinde haşlanır (suyu az olursa daha iyi olur) bagetse öyle kalır göğüsse iri parçalara ayrılır (ama parçalanmamasına özen gösterilir) sonra pişirilen beşamel sosa her parça bandırılıp heryeri kaplandıktan sonra buzdolabının buzluğunda 1 saat kadar bekletilir çıkarınca önce çırpılmış yumurtaya sonra da galete unu ve kornflex (iri çekilmiş) karışımına bulanarak iyice kızdırdığınız yağda kızartılır (ben içine birazda pulbiber kattım acı sevenler katsın)
BEŞAMELİN YAPILIŞI:
Yarım kilo tavuk için :
1,5 yemek kaşığı tereyağı,
2 kaşık un, yarım çay kaşığı tuz,
yarım çay kaşığı karabiber,
sarımsak seviyorsanız 1 diş ezilmiş sarımsak,
1,5 su bardağı tavuk suyu,
yarım çay kaşığı pulbiber ( isteğe bağlı)
yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
&
Tereyağını tencereye alıp eritin üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanmasın tavuk suyu az gelirse yani çok katı olursa kıvamı o zaman az daha su ekleyin kıvamı muhallebi gibi olmalı ama katı olmamalı ateşi kapattıktan sonra baharatlarını tuzunu ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın sürekli krıştırarak ılık hale getirip sonra tavukları önce bu sosa bulayın ardından buzlukda 1 saat dinlendirin.
NOT:
Sizler tavuğunuzun çokluğuna veya azlığına göre ayarlayın diye ölçü vermedim haydi deneyin :)
Haaaa ben evdeki haşlanmış patatesleride aynen tavuklara uyguladığım işlemleri uyguladım nefis bir lezzet çıktı ortaya mutlaka tadına bakmalısınız diyorum çok iddialıyım deneyip görün
yanına en çok koleslow slata ve isteğe göre ketçap mayonez yakışıyor bunuda belirteyim:))
MALZEMELER:
Gerekli olan kadar tavuk baget veya göğüs olmalı,
tavuklarınıza yetecek miktarda beşamel sos,
1 su bardağı galete unu ve 1 su bardağı kornflex,
yeteri kadar tuz,pulbiber,karabiber,toz halinde kakule,
1 adet yumurta, kızartmak için sıvıyağ.
YAPILIŞI:
Tavuklar içine bahartları ve 1 diş de ince doğrayıp kattığınız suyun içinde haşlanır (suyu az olursa daha iyi olur) bagetse öyle kalır göğüsse iri parçalara ayrılır (ama parçalanmamasına özen gösterilir) sonra pişirilen beşamel sosa her parça bandırılıp heryeri kaplandıktan sonra buzdolabının buzluğunda 1 saat kadar bekletilir çıkarınca önce çırpılmış yumurtaya sonra da galete unu ve kornflex (iri çekilmiş) karışımına bulanarak iyice kızdırdığınız yağda kızartılır (ben içine birazda pulbiber kattım acı sevenler katsın)
BEŞAMELİN YAPILIŞI:
Yarım kilo tavuk için :
1,5 yemek kaşığı tereyağı,
2 kaşık un, yarım çay kaşığı tuz,
yarım çay kaşığı karabiber,
sarımsak seviyorsanız 1 diş ezilmiş sarımsak,
1,5 su bardağı tavuk suyu,
yarım çay kaşığı pulbiber ( isteğe bağlı)
yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
&
Tereyağını tencereye alıp eritin üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanmasın tavuk suyu az gelirse yani çok katı olursa kıvamı o zaman az daha su ekleyin kıvamı muhallebi gibi olmalı ama katı olmamalı ateşi kapattıktan sonra baharatlarını tuzunu ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın sürekli krıştırarak ılık hale getirip sonra tavukları önce bu sosa bulayın ardından buzlukda 1 saat dinlendirin.
NOT:
Sizler tavuğunuzun çokluğuna veya azlığına göre ayarlayın diye ölçü vermedim haydi deneyin :)
Haaaa ben evdeki haşlanmış patatesleride aynen tavuklara uyguladığım işlemleri uyguladım nefis bir lezzet çıktı ortaya mutlaka tadına bakmalısınız diyorum çok iddialıyım deneyip görün
yanına en çok koleslow slata ve isteğe göre ketçap mayonez yakışıyor bunuda belirteyim:))
25 yorum:
mmm gecenin bu saatinde nasıl da canım çekti.ellerine sağlıkk nefis olmuş....
yutkundum resmen ekran başında:) bayılırım bu tarz mamalara.
ellerine sağlık canım.
ne zamandır senin izleyicinim yeni Arabistanda yaşadığını fark ettim hemde o güzel şehir de o çok özlediğim Medinede ah ahhhhh şimdi orda olsam yeşil kubbeye baksam baksam ağlasam...hiç doyulmuyor oraya çok şanslısın doğrusu .çok kıskandım....
aynur ablam nasıl özlemişim inan.hiçkimseye yorum yapamıyorum.yorum yapmaya ziyaret etmeye zaman bulamıyorum.hatta artık tarif ekleyemiyorum nerdeyse.şuanda hastanede nöbertçiyim.yorumunu gördüm mutlu oldum bi uğrayıp öpeyim ablamı istedim.ellerine sağlık brosu ilk kez duydum lakin çok leziz göründü gözüme.sevgiler ablacım benim
ablacımm tavuğu böyle paneli görünce ayrı bir seviyorum :)
nasılda kızarmışlar amanınnn:))
ellerine sağlık güzel ablacım benimm:)
Çok güzel görünüyor. Bu kadar övgüye denemek lazım deyip notumu alıyorum. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
ellerie sağlık ıratılan herşey çok güzel olur nedense dimi eminim buda çok güzel olmuştur ellerine sağlık kakuleyi bulursam ilk fırsatta deniycem onun yerine hangi baharatı kullanabilir ki?
Aynur hanımcım çıtır çıtır nar gibi kızarmış tavuklar iştahımızı kabarttı ellerine sağlık sevgilerimle canım
yani dışarda yediklerimizden bin kat güzel olduğuna eminim....ellerinize sağlık....bu tür tarifleri çok yerim diye yapmaktan çekiniyorum.... ama oğlum için deneyeceğim...sevgilerimle...
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇITIR ÇITIR NE KADARDA LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR MUTLAKA DENEYECEĞİM
of of çıtır çıtır pekte güzel olmuş,ellerine sağlık ablacım....
öyle bir anlatmissin ki yani,okuyan herkes tavuk almaya kosacak.benim cocuklar da tavugu cok sever,bu seklini de severler eminim eline saglik
Canım arkadaşım seni izlemez olurmuyum.Her zaman takip ediyorum fakat ayarlarla ilgili sorun yaşıyorum.Mesajlarım her zaman gitmiyor.Dükkanı malesef kapatıyorum.İşler istediğim gibi gitmiyor.Evi ve çocuklarıda çok ihmal ediyorum.Bu da beni üzüyor.Böylesi daha hayırlı olur inşallah.sevgiler.
merhaba canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor
seviler
Ne güzelde kokuyordur şimdi Aynur cuğum bu nefasetler.Ellerine sağlık..
canım ellerıne saglık:)
Canım ablam döndüğüne sevindim ama ne olur kendini yorma. Benimde bu ara bel ağrım arttı. Bir kaç gün yürüyüşe gittik ama bu aralar etraf çok karışık. Bizim sokağa kadar gaz bombaları atıldı. Güvenip dışarı çıkamıyorum bile:( Allah2a sığınıyoruz ne yapalım ablacım.
Tarif eminim çok nefis olur. zaten kızarmış şeylerin tadına doyum olmuyor ama kilo yapıyor malesef:)
Ellerine kollarına sağlık canım benim...
offfff.tavuk süper görünüyor canım.eminim bakanların hepisnin canları çekmiştim.ellerine sağlık.öpüyorum.
Şahane birşeye benziyor bu ellerine sağlık Aynurcum inş deneyeceğim sevgilerimle..
ablacım cok beyendım sabırsızlıkla denemeyı beklıyorum
mükemmel bir tarif çok beğendim...aldım tarifi ortak...demekki restoranımızda tavuklu lezzetleri sen pişireceksin......ellerine sağlık sultanım...güzel bir gün diliyorum.öpüldün kocaman kocman...
Canım merhaba:)) Tavuklar nefis görünüyor ellerine sağlık...
Benim aklım sizin hıdırellez sofrasında kurabişlerin tarifini bekliyorum canım bide yine altı kağıtlı çikolatalı olanın tarifi hımmm hımm olmuşlar:)) Afiyet şeker olsun öptüm...
Tavuklar nefis görünüyor.Sunumunuzda çok başarılı.Emeğinize sağlık.
medinede el-bek de yediklerimize benziyor ,hemen zapacagim
bende riyad da yasadm 4 yil arabistanda ozldigm bisi varsa oda brostt ama bir turlu nasil yapilcagini bulamadm cok tsk ederm
Yorum Gönder