4 Kasım 2008 Salı

HİNTPARE


HİNTPARE
Malzemesi:
4 bardak un,
4 yumurta,(birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket margarin veya tereyağı,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 kabartma tozu,vanilya,
şERBETİ İÇİN:
2,5 bardak şeker,
2,5 bardak su,
1 dilim limon.

Yapılışı:
şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır.
diğer malzemeler hamur haline getirilir un az gelirse az daha ilave edilebilir ama sert olmamalı sonra cevizden az büyük parçalar koparılır yuvarlanıp tepsiye dizildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilerek çıktıktan sonra soğuyan şerbet gezdirilir biraz çekince servise hazırdır afiyetler olsun buyrun yiyin gari:))

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ya bir türlü deneyemedim ama çok güzel görünüyor

ellerine sağlık
sevgilerr

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA İLK DEFA DUYUYORUM DEĞİŞİK BİR TARİF
SEVGİLER

sarımutfak-hande dedi ki...

pratik ve güzel.ellerine sağlık cnm
sevgiler

Unknown dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar bence deneyin pişman olmazsınız sevgiler

rumma dedi ki...

Annem sağolsun hindistan cevizide getirmiş..Tarifi denemek istiyorum inşş..

O kadar çok tarif varki listemde..:(

ellerine sağlık canım sevgiler

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..