21 Aralık 2008 Pazar

FARKLI BİR SÜTLAÇ :)



--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar bu tarifi Derya Baykal'ın programında tiyatro sanatçısı Göksel Kortay verdi geçen gün benim de misafirim gelecekti tatlı ne yapsam diye düşünüyordum bu tarif değişik geldi denemek istedim iyi olmazsa vaktim var başka birşey daha yaparım düşüncesiyle hemen yaptım sütlacı veeee sonuç harika oldu sizlerle de paylaşmak istedim hiç sütlaç sevmeyen insan bile bu tatlıya bayılır bence misafirlerim de çok beğendiler önce çok yedik tatlıyı hiç bölmesek falan dediler ben tadına bakın yemezseniz kalsın önemli değil şeklinde ısrar edince tattılar ama bırakamadılar ve bitirdiler tarifini de yazıp götürdüler mutlaka deneyin derim haydi şimdi tarifimize geçelim:)))

krem şantili sütlaç:

önce bir tencerede pirinci az bir suyla pişirip sonra içine sütü ekliyoruz sütle pirinç güzelce piştikten sonra şekerini ekleyip biraz daha kaynatıyoruz ve biraz nişastayı az bir suyla açıp içerisine döküyor ve hızlıca karıştırıyoruz kıvamı cıvık muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıp soğutuyoruz bu arada krem şantiyi sütle çırpıp hazırlıyoruz sütlacımızı karıştırarak soğutup şantiyi ekliyor ve iyice karıştırdıktan sonra kaselere yerleştiriyoruz üzerine de hafif kavrulmuş fındık serpip mevsimine göre meyvelerle süslüyoruz(ben nar kullandım) buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapıyor ve afiyetle tüketiyoruz haydi bakalım tarif benden denemesi sizden afiyet- bal- şeker -olsun:))

11 yorum:

simayhobievi dedi ki...

ilk fırsatta denicem değişik hiç duymamıştım eminim güzel olmuştur eline sağlık canım

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK
MARMARİSTEN SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Çok farklı bi tarif.. Çok güzel görünüyor..Öylede güzel anlatmışsınki canım istedi valla :) Ellerine sağlık.. sevgi ile..

Yasemin dedi ki...

deniscafeye katılıyorum

okurken ağzım sulandı :)

ben sütlaç yaparken bir türlü tutturamıyom :( hep pirinçler dirili oluyo :) meğerse suyla haşlayıp ondan sonra pişirecekmişiz yeni öğrendim

Mutfaknotlari dedi ki...

harikaymış bu ellerine sağlık canım bende deneyeceğim

akasyakokusu dedi ki...

Canım merhaba seni görmek ne güzeldi.
Hoşgeldin..
Sütlacın enfes görünüyor..Bende çok az suyla pirinci pişiririm altını kaparım şişer iyicene.
Sütünü sonra eklerim.
Ama hiç kren şantili yapmadım..Pekte güzel olmuş helede nar taneleri cezbetmiş görünüşü..
Eline sağlık sevgiler.

yeşim dedi ki...

aynurcum harika bir tarif bende not aldım en kısa sürede deneyeceğim.zaten sütlü tatlılar favorimdir...sevgiler...yeşim...

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Tarifinizde malzemeler ne kadar kullanıldı hiç belirtilmemiş. Pirinç, süt, şeker, krem şanti kaç poşet vs.. Bildirebilirmisiniz.. Eren

Unknown dedi ki...

sevgili eren kardeşim 1 bardak pirinç için 2 bardak su kullanıp pirinçler piştikten sonra 1,5 litre süt ekleyin biraz daha kaynadıktan sonra da şekeri ağız tadınıza göre ekleyin 2 kaşık nişastayla kıvama gelmesini sağlayın soğuyunca da 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle köpürtüp karıştırın işte ölçüler bu şekilde haklısınız ölçü vermem gerekirdi ilk kez sütlaç yapanları hiç düşünmeden yazmışım hatırlatma için teşekkürler arkadaşım

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis bir görüntü…

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..