14 Haziran 2008 Cumartesi

TOP TOP ÇİKOLATALAR




SELAM:)
Arkadaşlar sizlerle bugün paylaşmak istediğim yeni lezzet nasıl ortaya çıktı önce onu anlatayım malum okullar bitti bizde kısmet olursa bir kaç gün sonra Türkiye yolcusuyuz ben her yıl gitmemize yakın dolaplarda ufak tefek kalanları bir şekilde değerlendirip bitirmek için çabalarım bu aralarda bu işlerle meşgulüm ve dün bu güzel çikolatalar değerlendirme yoluyla çıktı bende yeni bir ikramlık kazandım belki sizde yapmak istersiniz diye de paylaşmak istedim gelelim yaptıklarıma haaaa kızım da bana yardım etti eline sağlık prensesimin hepsini o yuvarladı:)))
bu çikolataları porselen demlik etkinliğinin şuanki ev sahibesi Hülay arkadaşıma gönderiyorum incelik gösterip davet ettiği için çok teşekkür ederim kolaylıklar diliyerek başlıyorum.
daha önceki yaptığım minik pastalardan artan kek kırıntılarını iyice ufaladım,
içine son kalan kremadan 1 çay bardağı krema ekledim,
100 gr.labne,3 kaşık nutella,2 kaşık kakao,2 kaşık hindistan cevizi,1 limon kabuğu rendesi,1 çay bardağı çekilmiş badem (ceviz veya fındıkda olur evde badem vardı ben onu koydum).
ÜZERİ İÇİN:
3 tane metro çikolata,1 çay bardağı krema,2 kaşık nutella. benmari usulü eriyecek
NELER YAPTIK:
Önce top topların malzemelerini iyice yoğurup biraz dinlendirdikten sonra yuvarladık benmari usulü eritilmiş çikolata karışımına bulayıp bir tepsiye dizerek buzlukda sertleşmesini bekledik sonra ikram edilmeye hazır laf aramızda hanımlar kahveyle nefis oldu denemelisiniz fazlaca yapılıp derin dondurucuda da saklanabilir acil misafirlere hazır olur ben bir miktarını salı günü gelecek olan büyük oğlum Burak'a sakladım bayılır öyle lezzetlere yavrum onu çoooooooook özledim:(

9 Haziran 2008 Pazartesi

AYNUR'CA TANTUNİ



Aynurca tantuni!....
merhaba arkadaşlar bugün sizinle kendime göre değişikliklerle yaptığım tantuniyi paylaşmak istiyorum haydi iş başına tantuniyi çok yapan arkadaşlar oldu ama bu benim tantunim deneyin görün böylesini yemediniz değilmi canlarım???:)))
Malzemeler
yarım kilo koyun veya dana eti
1 adet kuru soğan (biraz büyükce olsun)
2 adet patates
2 adet sivri biber
4 adet domates
biraz maydanoz
tuz ve arzuya göre baharat
Yapılışı
önce eti tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp tencereye biraz sıvıyağla birlikte kısık ateşe bırakın kapağı kapalı iyiyce suyunu bıraksın çeksin sonra biraz daha yağ,tuz ve baharatlarla güzelce kavurun...et pişerken patatesleride aynı büyüklükte doğrayıp kızartın fazla yağını iyice süzün,soğanı ince ince doğrayıp etin kavurma aşamasında tuz ve baharatlarla beraber ilave edin sivri biberide küçük doğrayıp içine katın kavurma işlemi bitince patatesleri ekleyip en son kabuğu soyulup çok küçük doğranmış olan domatesleri ve maydanozu karıştırın yemek servise hazır sıcak sıcak yiyin afiyet olsun....
NOT:::tantuni için ben baharat olarak karabiber,kekik,bolca pulbiber birazda kimyon tercih ettim fikir olsun diye yazdım birde bu yemek yufka veya lavaş ekmeğe dürüm yapılıp yenirse layığını bulur tavsiye ederim sağlıcakla kalın yapınca yorum yazmayı unutmayın bekliyoruuuuuuuuuuum
http://papatya68.blogcu.com/ buda diğer bloğum uğramayı unutmayın poğaçalar var

6 Haziran 2008 Cuma

TEPKİMİZİ GÖSTERELİM ARKADAŞLAR

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ İÇİN LÜTFEN!..
Bu yazıyı http://elemegigoznurumuz.blogcu.com/ da gördüm hemen duyurmak istedim alıp getirdim lütfen hepimiz Peygamber efendimize saygımız gereği bunu duyuralım ve hayır yönünde oy kullanalım arkadaşıma duyarlılığı için çok teşekkür ederim Allah razı olsun kendisinden:)



CNN hakaretlerle dolu Hz. Muhammed(s.a.v) karikatürünü ankete sundu.
Amerika'dan yayin yapan CNN Haber kanali internet sitesi Hz.Muhammed (s.a.v) karikatürünü ankete açti.
Televizyon internet sitesinden gelen evet ya da hayir oylarina göre bu karikatürü yayinlayip yayinlamama karari alacak.
Değerli kardeşlerim Ankete katılalım ve bunu arkadaslarimiza da duyurarak geregini yapalim.
Bu hepimizin bir vazifesidir. Bunu O'na saygimizin ve sevgimizin bir göstergesi olarak düsünelim ve gerekli cevabi verelim bu sadece bir baslangiçtir. Tepkimiz bence agir olma li ki bir daha böyle bir seye yeltenmesinler.


CNN'in internet sitesine asagidaki adresten ulasip oyunuzu kullanabilirsiniz.
http://edition.cnn.com/2006/WORLD/europe/02/02/cartoons.wrap/index.html


Buraya girin ve sag tarafta 2. oylama kutusu QUICKVOTE yazan yer [ No ] seçenegini işaretleyin ve tiklayin. bu kadar...

Lütfen, herkese duyuralım.


“Sizden bir kötülüğü gören, onu eliyle düzeltsin, gücü yetmezse diliyle düzeltsin, buna da gücü yetmezse kalbi ile buğzetsin, ama bu imanın en zayıfıdır.' HADİS

1 Haziran 2008 Pazar

KUSURSUZ PASTA (YALANCI EKMEK KADAYIFI)


Bu tarifi ELİF den almıştım hemen denedim misafirlerimde bizde çok sevdik bende sizlerle bu hakikaten kusursuz ve lezzeti muhteşem tatlıyı paylaşmak istedim üstelik çok kolay ben sizlere tarifi aktarıyorum sadece üst kısmına kremşanti yerine çikolata sosu kullanmak gibi bir değişiklik yaptım çok güzel oldu ama iki şekilde de yapabilirsiniz yemeye doyamayacağınız bir tatlı haydi nasıl yapıldığına bakalım:)))
KEK MALZEMESİ:
3 fincan şeker,
3 fincan un,
3 yumurta,
kabartma tozu.
önce yumurta ve şeker iyice çırpılıp sonra diğer malzemeler karıştırılacak ve kare borcama dökülüp pişirilecek.
KARAMELLİ ŞERBETİ:
2 bardak şeker(bir dahaki sefere 1,5 yapıcam çok tatlı geldi bana)
şekerle aynı ölçüde su,
şekeri teflon tencerede eritip karamelize ediyorsunuz üzerine suyu ekleyip kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyorsunuz kek soğuyunca şerbette hafif ılık olduğunda üstüne döküyorsunuz .
KREMASI İÇİN:
3 bardak süt,
3 yumurta sarısı,
2 kaşık un,
2 kaşık nişasta,
vanilya,
yarım bardak şeker.
100 ml.krema.
krema hariç malzemeler karıştırılıp pişirildikten sonra mikserlenir ve biraz soğuyunca içine krema eklenip tekrar çırpılır kekin üzerine dökülür,
en üstüne ise arzuya göre ister kremşanti ister çikolata sosu yayılıp bir gün dolapda dinlendirildikten sonra servis edilir (ben 4 saat kadar beklettim gayet güzel oldu) AFİYETLER OLSUN
NOT:
Elif arkadaşım kendi yaptığı kremanın iyi olmadığını yazmış ben bu kremayı denedim harika oldu belirtmek istedim.
beni böyle bir lezzetle tanıştırdığı için Elif'e teşekkür ederim