27 Şubat 2011 Pazar

KREPLİ BÖREKLER


buda benim krepli böreğim aslında hepiniz krep nasıl yapılır bilirsiniz ama ben tarifim eksik olmasın diye anlatmak istiyorum
krep için:2 bardak süt,3 yumurta,1 kaşık sıvıyağ,bir çay kaşığına yakın tuz,bu karışımı boza kıvamına getirecek kadar un (hamur çok koyu olduğu zaman iyi dağılmıyor tavada ve kalın oluyor sıvı olması daha güzel unutmayın)
önce krep hamuru iyice çırpılır pürüzsüz bir kıvama gelince teflon tavada birer kepçe dökülerek hızla yayıldıktan sonra alt üst çevirip pişirilir (kurutmadan)
şimdi iç harcımızı hazırlayalım aslında istediğiniz içi koyabilirsiniz ama ben küçük doğranmış iyice pişirilip kavrulmuş kuşbaşı et
evde hazırladığım havuç,bezelye,patates garnitürü(konserve de olur)
tuz ,karabiber,pul biber,kekik
zeytinyağı ve küçük küpler halinde doğradığım kaşar peyniri karışımını kullandım
bir kasenin içine yerleştirdiğim krepleri iç harcıyla doldurup kapattıktan sonra ters çevirip tepsiye dizdim üstüne bir dilim kaşar ,bir dilim domates ve bir parça yeşil biberi kürdanla tutturup 200 derece ısıttığım fırında pişirdim misafirlerime ikram ettim sizde deneyin afiyetle yiyin

17 yorum:

sevda dedi ki...

bu börek yenmezmi arkadaşımçharika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Cok guzel ve degisik bir tarif olmus ellerine saglik papatyam :)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhaba papatyam,şimdi sayfandaydım.Nefis poğaçana yorumumu yazdım kii? hoppp 2.şahane lezzet geldi.ellerine sağlık,garnitürlü etli krep hemde şık sunumuyla yenmezmi? Bayılırım ellerine sağlık.Ben bazen üzerine beşamal sos ve kaşar da koyuyorum.
Sevgilerimle

yedirenk dedi ki...

canım krepi çok severim ben böyleside başka bir güzel olmuş.ellerine sağlık...

Mihriban dedi ki...

Ellerine saglik olsun Arkadasim,
misafirlere yapmak içinde ideal bir lezzet ;)
sevgiyle kal...

HEDEN dedi ki...

Krep çok severım buradakı halı bır başka güzel görünüyor ellerıne saglık,ıyı pazarlar dılıyorum.

YELDA dedi ki...

krep en sık yaptığım lezzetlerdendir ama hemen yenilir ve biter bir türlü fotoğraflayıp koyamadım :))) ellerinize sağlık....sevgiler...

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel bir tat.
Sevgiyle kal.

yersofrasi.org dedi ki...

Manisa kebabı deniliyor sanırım bu krepli böreğe. Ben de çok severek yaparım. Bir de iç harcına etle birlikte mantar da ekliyorum. Ellerine sağlık.

halime dedi ki...

ellerine saglık canım süper görünüyorrrr....
sevgiler.iyi akşamlar...

Cafe Portakal dedi ki...

papatyam ellerine sağlık harika olmuş krepler.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacımm nefis olmuş börekler o yapan güzel ellerin dert görmesin..
öperim seni:)

Banu dedi ki...

Canım Papatyam bu ne enfes börek olmuş böyle hımm ellerine sağlık size afiyet şeker olsun lup lup yutumluk:))
Bende ödülün var seni bekliyor... Sevgilerimle öptüm...

MERHABA dedi ki...

krep benim için başlı başına bir lezzet ama böreği eminim harika olmuştur.

havlu-dantel dedi ki...

kebap yada krep her neyse şahane görünüyor, ben de en kısa zamanda deneyeceğim

papatya68 dedi ki...

sevgili arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çoook teşekkür ediyorum beğenmenize sevindim

evet adına Manisa kebabı da deniliyor ve bende bazen mantar eklediğim oluyor her haliyle çok lezzetli ve sunumu çok güzel bir börek:)

herkese sevgiler

mintininmutfağı dedi ki...

AYNUR ABLACIĞIIIM,
ELLERİNE SAĞLIK.BAYILIYORUM KREPLİ LEZZETLERE .
ŞAHANE GÖRÜNÜYOR ÜSTELİK.

BU ARADA BU ARALAR PEK YOĞUNUM.KUSURUMA BAKMA EMİ SIK GELEMEZSEM.AMA MİNTİCİĞİN KALBİNDESİN UNUTMA.SEVGİLERİMLE.İŞLERİMİ YOLUNA KOYAR KOYMAZ DAHA SIK ZİYARETE GELCEM İNŞALLAH.
HAYIRLI AKŞAMLAR.