Arkadaşlar bu resim çok güzel çıkmamıştı ama ben sizlerle çok değişik ve lezzetli bulduğum tadına doyamadığımız bu marul sarmasını ilk kez yediğimde hemen sizlerle paylaşmam lazım diye düşündüm canlarım varmı öyle yalnız tatmak:))
şimdi önce marulları ortalarının beyaz ve sert olan bölgelerini çıkarıp hazırlıyoruz sonra bildiğimiz bir zeytinyağlı iç harcı hazırlayıp sarıyor ve zeytinyağlı yaprak sarması gibi pişiriyoruz bence herkes denemeli şahane olmuştu Gülderen ablanın ellerine sağlık bende yapıcam inşaallah
aslında uzn süredir bu resmi eklemek istiyordum ama unutup duruyordum şimdi arayı buldum ve ekledim beğendinizmi??? vallahi biz çooook beğendik:)))
19 yorum:
trakya bölgesine ait harika bir tarif.arada bende yapıyorum.hakikatten çok güzel oluyor.ellerine sağlık canım...hayırlı cumalar diliyor çok öpüyorum.sevgiler...
marul sarması gerçekten ilginç geldi.ama denemeye deger bence.
a a ilk kez duydumm:)) Ne güzell değişik bir tarifmişş:)) ellerine sağlık ablacımm:))
Canım emanetimi okudum bitirdim sana eslim etmeye geldim bilgine...
Allah kabul etsin ...
canım ben birşey anlamadım beyaz bölgelerinden mi sarıyoruz yoksa yeşil bölgelerinimi :( anlamadım merak ettim bu tadı yapmak istiyorum da :)
Ablacım nasıl sarılmış o narin yapraklar?Pişerken dağılmıyor mu?
Çok nefis olduğu kesin.Gülderen hanımın ellerine sağlık.Sende bizimle paylaştığın için sağol varol ablaların mahiresi.
Hayırlı cumalar dilerim...
canım cüzümü okudum bitiridim..helali hoş olsun.Allah kabul etsin inşallah..bugünmü bağışlıcaktın...
sevgiler selamlar
Canım çok ilginç cidden, marulları haşlamaya gerek yoktur herhalde..
ellerine sağlık
Canım,
Gülderen hanımın ellerine sağlık. Seninde paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiyle kal.
Günaydınlarrrrr sevgili papatya, sana bloğumda bir ödül bıraktım alır mısınnnn. sevgiler..
canım ellerine sağlık Hiç denemediğim bir tat ama denemek istiyorum.Afiyet şeker olsun sevgiler...
Çok değişik bir tarif, mutlaka denemek lazım. Paylaştığın için teşekkürler. Sevgiler...
Merhaba. Çok eskiden annem de yapardı, uzun zaman olmuş yemeyeli. Bir dergide gördüğümde aklıma gelmişti ama hala yapamadım. Gerçekten nefis bir dolma, ellerinize sağlık. Bir de fasulye yaprağından yapardık, Zonguldak'ta iken. Yazın gittiğimde fasulye yaprağı bulursam yapacağım, inşallah. Afiyetler olsun.
Ödül için çok teşekkür ediyorum, gurur duydum.
Sevgiler.
elinden gelmeyen yok :))
çok değişik bir tarif
aynurcum yeni hatim cüzleri için sana yardım etmemi istermisin bir ara görüşsek ne dersin
hayırlı cumalar canım kardeşim
Rahmetli anneannem yapardı marul sarması daha doğrusu dolma yaptığı zaman içini biraz fazla yapar birazda marul saradı güzel olurdu ...
Ellerine sağlık canım anneannemin vefatından sonra ilk kez sende rastladım marul sarmasını şu mubarek cuma gününde rahmet istedi bak sen de vesile oldun sağolasın canım ellerin dert görmesin..
Hayırlı cumalar...........
İlginç bir tarif tadını merak ettim doğrusu .Sevgiler...
canım aynurum geldim okudum marul sarmalarını çok güzeller daha önce hiç denemedim peki marullar pişince erimiyorlarmı sevgilerimle canım
Marul sarmalarını yaparken biraz nazik davranacaksınız yapraklara ve sert kısımlarını kesip çıkaracaksınız (yiyiverin kıtır kıtır):))
sonra yavaşca sarıp sık olarak yanyana dizeceksiniz ki açılmasın erimiyor zaten çarçabuk pişiyor mutlaka denemelisiniz
Yorum Gönder