Arkadaşlar bu son tarifler birazcık gecikmeli geldi bende ayrı bir post olarak yayınlamayı uygun gördüm bu güzellikleri yollayan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim hepinizin ellerine sağlık
haaa bazılarıda ilk gelenlerden ama benim yayınlamayı unuttuğum pastalar mesela
ilk pasta ve diğeri canım arkadaşlarımdan özürdiliyorumbugünlerde çok yoğun olduğum için unutmuş olmalıyım kusuruma bakmayın hem evde misafirlerim var hemde gripden hala kurtulamadım sizleri çok seviyorum:)
Azumutfak kardeşimden
Çikolatası gelenlere Çikolatalı pasta:))
Pandispanyası için:
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
1paket kabartma tozu
2 paket vanilya
bir tutam tuz
2 su bardağı toz şeker (ben 1.5 bardak kullandım)
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
içi için:
1 paket krema
100 gr. bitter çikolata
pastanın üzerindeki beyaz krema için:
yarım kutu condensed milk
0.75 su bardağı pudra şekeri
75gr. tereyağı yada margarin
üzeri için bir kaç kaşık hazır çikolata sosu
süslemek için çilek
Unu ve kakaoyu eleyerek genişçe bir kaba alın.Kabartma tozu,vanilya,tuz ve şekeri ekleyin.Yumurta ve sütü ekleyip mikserle karıştırın.Suyuda ekleyip tekrar karıştırın.Hamuru yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.Önceden ısıtılmış fırında (175C) pişinceye kadar tutun.Yalnız koyu renk olduğu için dikkat edin de yanmasın :) Soğuduktan sonra keki artı şeklinde 4 eşit parçaya bölün.Yada uzunlamasına da olabilir size kalmış..
Diğer tarafta kremayı ısıtıp çikolatayı eritin.
Kestiğiniz keklerin bir parçasını servis tabağına alıp,üzerine çikolatalı,kremalı karışımdan sürün.İkinci parçayı üzerine kapatın ve aynı işlemi kek parçalarınız bitene kadar sürdürün.
Beyaz krema kısmını hazırlamak için, condensed milk,pudra şekeri ve tereyağını bir kaba alıp iyice mikserleyin.Rengi beyaza yakın bir hal alınca olmuş demektir.
Pastamızın üzerini bu kremayla kapladıktan sonra hazır çikolata sosundan birkaç kaşık, pastanın üzeine gezdirin ve spatula yardımıyla şekil verin. Çileklerle de istediğiniz gibi süsleyin.
AFİYETLER OLSUNNNNN.............
Nurşen kardeşimden
CEVİZLİ KARAMELLİ CHEESCAKE
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
100 gr kadar tereyağ yada margarin
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
400 gr labne peynir
1 su bardağı tozşeker
5 tatlı kaşığı buğday nişastas
ı4 adet yumurta
1 paket ( 200 gr )krema
1/2 limonun suyu
1 paket vanilya
Karamel için
Dilediğiniz kadar ceviz
100 gr. toz şeker
100 gr. sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin.Erittiğimiz yağ ile iyice harmanlayıp, biraz irice ufaladığımız cevizleri ekleyelim ve altına yağlı kağıt koyduğunuz, kenarlarını tereyağ ile yağladığınız kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yerleştirin ve kalıbınızı buzdolabına koyun.
Labne peynirinizin suyunu süzdürdükten sonra derin bir kaba alıp mikserle iyice karıştıralım,şekeri ilave edip karıştırmaya devam edelim,nişasta,vanilya ve kremayı ekleyip karıştıralım,yumurtalarınızı teker teker kırıp karıştıralım,en son limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.
Karışımı kalıba dökmeden önce kabınızı tezgahın üstünde hafif hafif vurarak oluşan hava kabarcıklarının sönmesini sağlayalım.( tatlımızın çatlamasını önlemek için)
En son karışımı kalıbınıza döküp 170 derecede pişirelim,bu arada fırının kapağını açmayalım.
Piştikten ve fırını kapatalım,cheesecakeki soğuyana kadar fırından çıkarmayalım.
Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında en az 8-9 saat hatta mümkünse 1 gün bekletelim.
Kekimizi dinlendirdikten sonra,sıvı kremamızı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım, diger tarafta genişce bir kapta sekerimizi karamelize edip, ısınmış kremayı ve tereyağını güzelce karıtırıp,cevizlerimizi ekleyelim.
Afiyet olsun
bu da Nurşenimden ikinci pasta ellerine sağlık
Malzemeler:
Pastaban için
4 yumurta
3 türk kahvesi fincanı şeker
4 türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sıcak su
Yarım kabartma tozu
1 vanilya
Kreması için
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao (silme)
1 küçük paket bitter (40 gr.)
1 yemek kaşığı margarin
Çikolata ganaj için
Yarım çay bardağı krema
40 gr. bitter çikolata
40 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
Ülker haribo marshmalow
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım (aslında bu aşamada,yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpmak gerekiyor ama ben biraz tez canlılık yapıyorum :) sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca ikiye bölelim.Mümkün olduğunca pastabanı önceden yapıp streç filme sarıp 1 gün bekletin.Gerçi bu bende çok mümkün olmuyor,kafama esince kalkıp yapıyorum :)
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip çikolata ve margarini ekleyelim.Margarin eriyince ocaktan alalım.
1 su bardağı sıcak su yada süte bir tatlı kaşığı nescafe koyup pastabanımızın iki parçasını da ıslatalım. Pastabanın alt parçasını servis tabağımıza alalım,kremamızı döküp eşit şekilde yayalım,üst parçasını da yerleştirelim.
1 su bardağı sütle krem şantimizi yapalım ve pastamızın çevresine krema torbasıyla yada krema şırıngasıyla sıkalım.(Bunlar yoksa şantiyi buzdolabı poşetine alalım,köşesinden küçük bir delik açalım ve sıkma işlemini yapalım)
Diğer tarafta kremamızı büyük bir cezveye yada küçük bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtalım,ocaktan alalım içine bitter ve sütlü çikolatayı kıralım.Karıştırarak hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Ilık hale gelene kadar bekleyelim ve pastanın üzerinde bıraktığımız boşluğa dökelim.
Üzerini süslemek için ülker hariboları fırında ısıtarak biraz yumuşatalım,tezgaha bir miktar pudra şekeri dökelim,üzerine yumuşayan haribolarımızı alalım,hariboların üzerine de pudra şekeri döküp merdane ile açıp şekillendirelim.
Afiyet olsun
Öznurcuğum dan
Çilekli rulo pasta
Malzemeleri:
4 yumurta
4 yemek kasigi sicak su
125 gr seker
75 gr un
50 gr nisasta
1 cay kasigi kabartma tozu
500 gr cilek
500 gr sivi krema
75 gr seker
1 paket vanilya sekeri
2 paket krem sertlestirici
cikolata rendesi
Yumurta seker su cirpilir,nisasta eklenir cirpilmaya devam edilir,kabartma tozu ve un ilave edilir kasikla karistirilarak yagli kagit serili firin tepsisine esit sekilde yayilir.
isitlimis firinda yaklasik 15 dakika üzeri fazla kizarmadan pisirilir.
Firindan cikan kekin üzerine nemli havlu örtülür .
Cilekler yikanir,kücük parcalar halinde dogranir,üzeri icin bir kase ayrilir.
Sivi krema seker, vanilya sekeri mikserin yüksek devrinde cirpilir,koyu bir kivam alinca krem sertlestirici eklenir cirpilmaya devam edilir.Kremanin yarisi üzeri icin ayrilir. Dogranmis cilekler kalan kremaya eklenir.
Kek hamuru yagli kagittan cikarilir,kremayla heryeri kaplanir.Yavasca sarilarak rulo yapilir.Üzerine ayrilan krema sürülür,cilekler dizilir cikilota rendesiyle süslenir.Buzdolabinda bekletildikden sonra servis edilir.
Şükran arkadaşımdan
Acı badem pastası
MALZEMELER:
*1 tane hazır pasta tabanı(genellikle 1 pakette 2 ya da 3 kat olarak satılıyor,biz o 2 ya da 3 kattan sadece 1 katını kullanıyoruz.
*1 tane yumurta
*1 büyük çay bardağı(ajda bardak deniliyor sanırım)toz şeker
*1 büyük çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
*1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
*1 büyük çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ(orjinalinde 1 büyük çay bardağı ama bana çok yağlı geldiği için ben 1 parmak azaltıyorum)
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
YAPILIŞI:
pasta tabanı dışındaki malzemeler,çırpmadan,sadece azcık karıştırılarak,pasta tabanına yayılır ve çok kızarmadan pişirilir(çünkü soğuyunca da zaten sertleşiyor) afiyet olsun..
Tahinli mini çörekler
Malzemeler ;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
100 gr. eritilmiş tereyağ
1 adet yumurta
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
arası için ;
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
yeteri kadar tahin ve toz şeker
Yapılışı
Öncelikle tereyağını eritip ılınmaya bırakın.Hamur için gerekli diğer malzemelerle birlikte ılınmış yağı karıştırma kabına alıp özlü bir hamur olana kadar yoğurun.Hamur ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru üç eşit parçaya ayırın ve herbir parçayı merdane ile dikdörtgen şekil verin.
Üzerine ikişer çorba kaşığı kadar tahin ve toz şekeri serpin.Bir çorba kaşığı kuru üzüm ve ceviz içi koyup rulo şeklinde sarın.İki parmak kalınlığında yuvarlaklar kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın.Birkaç dakika kadar tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Aslında pasta ve kekden başka birşey kabul etmemem gerekirdi ancak bir taraftan kızının hastalığı ile uğraşırken bir taraftan da bana bu güzel çörekleri hazırlayıp yollayan Seda kardeşimi kırmak olmazdı hemen alıp yayınladım hepinize teşekkürler arkadaşlar.
Feriha ablacığımdan
Meyveli mini dilimlik pasta
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı nişasta,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu
Ara katı için krema, (BİMde satılan su ile hazırlanan sade krema)
Arasına ve üstüne meyve dilimleri
üstüne:
pepino,
muz,
kivi,
mandalin,
çilek püresi
Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır,un,nişasta ve kabartma tozu elenerek tahta kaşıkla karıştırılır,180 c pişirilirKek soğuyunca ortadan ikiye kesilir,hazırlanan krema sürülür,meyve dilimleri konur,ikinci kat kek konur en üste kremşanti sürülerek dilimlere ayrılır,üstüne çeşitli meyve dilimleri konarak süslenir
Feriha ablacığımdan
Meyveli mini dilimlik pasta
Malzemeler:
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı nişasta,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu
Ara katı için krema, (BİMde satılan su ile hazırlanan sade krema)
Arasına ve üstüne meyve dilimleri
üstüne:
pepino,
muz,
kivi,
mandalin,
çilek püresi
Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır,un,nişasta ve kabartma tozu elenerek tahta kaşıkla karıştırılır,180 c pişirilirKek soğuyunca ortadan ikiye kesilir,hazırlanan krema sürülür,meyve dilimleri konur,ikinci kat kek konur en üste kremşanti sürülerek dilimlere ayrılır,üstüne çeşitli meyve dilimleri konarak süslenir
17 yorum:
canm ablacığım çoook geçmiş olsun. Allah acilinden şifalar versin.keşki yakınında olabilseydim de yardım edebilseydim sana :((
Allah yardımcın olsun ia...
içten sevgiler canm benm...
BUNLARIN HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL ÖZELİKLE EN ÜSTTEKİ ÇİKOLATALI PASTA IMMMM
Canım,
Bu etkinliğe katılmayı çok istiyordum ama kısmet olmadı.
Kızkardeşimin oğlunun Pazar günü sünneti vardı.
Onun öncesinde ki koşuşturmalar derken bu ay düzenlenen hiç bir etkinliğe katılamadım.
Çok başarılı güzel bir etkinlik olmuş, katılanların ellerine, seninde emeğine sağlık.
aynurcum çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim,ben meyveli dilim pastaları senin etkinliğin için yayınlamıştım sanada yazdım ama göremedim unutulduysa bayatlamadan al:))diğer bloguna yazdım biz cüzleri okuduk ALLAH kabul etsin
tatlı ablasının tatlı kardeşi:)madem beni çok seviyosun tatilde banada gelsene diyecektim de:))))))))))))))
Ablacim hersey guzel gidiyor bakiyorum,bol katilimli bol tarifler sahane,emegi geçen herkesin eline saglik,seninde ozellikle,opuyorum.
çok geçmis olsun canim,
etkinligine katilmak kismet olmadi :(
neyse baska etkinliklerde bulusuruz insaAllah :)
Kandilimiz mubarek olsun canim,
nice hayirlara ve guzelliklere vesile olsun insaAllah,
sevgi ve muhabbetle...
kandilin kutlu olsun sevgili arkadaşım.sevgiler
Hastalara şifa,borçlulara eda,kimsesizlere hami,muhtaca dost eli,
Küslere barış,işsize iş,mekanı olmayana hayırlı mekan,
Evladı olmayana hayırlı evlad,rızgı dar olanlara bolluk,
Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul,kandiliniz mübarek olsun.
Ya Nebi!
Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim.
Kurumuş nurdan amelde ise ahesteyim.
Kabrim beni bekliyorken,ben dünyalık hevesteyim.
Ya Rab!
Uyandır gafletten,belkide son nefesteyim...
Cenabı hak cümlemizi her nefeste,kendisinden haberdar olan kullarından eylesin(Amin)
Kandiliniz mubarek olsun...
Selam ve dua ile....
aynurcum geçmiş olsun birbirinden nefis tarifler gelmiş kocamaan bir arşiv oluşmuş. bayıldımm :) ayrıca senin ve herkezin kandili mübarek olsun. sevgiler
geçmiş olsun aynur ablacım.bu arada türkiye'ye geliş tarihin belli mi? ve tam olarak hangi ile geliyorsun?
üzel diyarlardakiü gönlü güzel ablacığım. içten sözlerin,beni nasıl duygulandırdı bilemezsin. misafirlerin gitmiş, geçmiş olsun:) sende yola çıkacakmışsın, istanbula mı geliyorsun ? buraya geliyorsan lütfen haberim olsun ia :))
dualarımdasn ia.
seni ne çok sevdiğimi daha önce söylemişmiydim ;)
sen de dualarında ,özellikle haremeynde bu aciz kardeşini de unutma e mi...
Canım selamlar,çok güzel bir etkinlik oldu canım ellerine sağlık. Eee bende dahil olmak üzere tarif gönderen arkadaşlarında ellerine sağlık :)
Canım Yemekteyiz etkinliğini çarşamba günü 15 gün oluyor bitiriyorum.Tariflerin yetişirse başımın üzerinde yerleri var canım,yetişmesse de sıkma canını,yaz sonu tekrar edeceğiz etkinliği o zaman güzel tariflerinle katılırsın canım.
Sevgiler
canım bir blog ödülün var siteme beklerim sevgilerle
çok güzel görünüyor :)
Bütün hepsi harika olmuş. Herkesin ellerine sağlık. Biz maalesef burada olmadığımız için katılamadık çok istediğimiz halde. İnşallah gelecek sefere güzel tariflerle beraber oluruz. Sevgiler.
Yorum Gönder