24 Mayıs 2008 Cumartesi

DEĞİŞİK BİR POĞAÇA BİR DENEYİN


SELAM:)
Bu güzelim poğaçaların yapımı biraz enteresan ben denedim çok güzel oldu kıyır kıyır bir lezzet sizlerle de paylaşmak istedim tarif aslında tarifdefteri forumdan YETUR arkadaşıma ait nasıl yapıldığına geçiyorum:)
250 gr. yumuşamış margarin veya tereyağı,
1 su bardağı süt,1 tatlı kaşığı tuz,
3 su bardağı un...
bu malzemelerden bir hamur yapılır ve kapalı bir saklama kabının içine koyup buzdolabında 2 gün bekletilir (daha fazla beklerse daha da güzel oluyor ben denedim)
buzdolabından çıkarıp biraz yumuşamasını bekledikten sonra elinizde poğaça şekli verin (içli yapmak isterseniz peynirlisi de güzel oluyor ben öyle yaptım)ama ince olması lazım kalın yapmayın üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin çayınızın yanında harika bir lezzet mutlaka deneyin derim sevgiler

5 yorum:

deryadanlezzetler dedi ki...

Etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederim.Harika tariflerinizle etkinliğimizi şenlendirdiniz.Etkinliğimiz yarın sona eriyor.Yarın akşama kadar tariflerinizi bekliyorum.Bir etkinlik biterken yeni bir etkinliğim başlıyor.Ye # 34 bulgur etkinliği.Etkinliklere sürekli benim ev sahibi olduğumu düşünmeyin sakın.Porselen demlik çay etkinliği ev sahibi olmam salata yarışmasında ki birinciliğimden dolayıydı.Yarışmanın ödülü etkinlikte evsahipliği yapmaktı.Bulgur etkinliği ise bir sene öncesinden 2008 mayıs ayında evsahipliği yapacağım belli olmuştu.Yani bir yıldır bulgur etkinliğini bekliyordum.Sizleri YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİNE mutlaka bekliyorum.Bulgurla yaptığınız bir tarifi yayınlayıp,başlığına YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ yazıp,etkinliğin benim sitemde olduğunu belirtmeniz yeterli.İster bana yorum yazabilirsiniz,istersenizde ye34bulgur@hotmail.com adresine adınızı,bulunduğunuz şehri,tarifinizin adını,sitenizin adresini göndererek katılabilirsiniz(Lütfen yorumlarda da bunları belirtin).Pazartesi tarifleri yayınlamaya başlıyorum.26 mayıs son katılım demiştim.Önceki etkinlikten dolayı bu etkinliğimizi fazla tanıtamadım.Bu yüzden tarifleri yayınlamaya başladığımda da gönderebilirsiniz.Bir ricamda etkinlik banner ını eklerseniz sevinirim(ekleyenlere çok teşekkür ederim).Böylelikle etkinliğimizden daha fazla arkadaşın haberi olur.Pazartesi görüşmek dileğiyle.Hepinizi bekliyorum.

yeşim dedi ki...

çok ilginç doğrusu tarifi not ettim mutlaka deneyeceğim canım bu hamuru buzluğa koyup her zaman tutabiliriz ne dersin bu arada senin için üçgen poğaçalar yaptım umarım beğenirler arşive bir pratik tarif daha
sevgilerr

Tuğba dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
• Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
• Hanımlarla yapılan günlere
• Beş çayına gelen misafirlere
• Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


AYRICA :
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yagmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey
• adınızı
• sitenizin adresini
• dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
• tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

selmaalkan dedi ki...

icinde yumurta yok o yuzden yine az kalorili bir pogaca olmus..bir kac ay once halamda buna benzer bir pigaca yapmisti icinde yumurta yoktu ve buzdolabinda 1 gun bekletmisti senin dediyin gibi boyle kiyir kiyir cok guzel bir tadi var..canim cektiii

Adsız dedi ki...

peki bu hamura kabartma tozu koymuyormuyuz cevaplarsanız sevinirim canan