15 Haziran 2010 Salı

ETKİNLİK TARİFLERİ YAYINDAAA:)

Evet arkadaşlar hep birlikte desteklerinizle oluşan muhteşem pasta ve kek arşivimizi sizlere sunmaktan büyük keyif alıyorum ve katılan tüm arkadaşlarıma blogdaşlarıma yürekten teşekkürler ediyorum hepinizin ellerine sağlık sizleri çok seviyorum:)))
haydi buyurun bakalım neler neler gelmiş etkinliğimiz şenlendirmiş:)


Cahide  bacımdan
Sönmüş pandispanyadan çilekli pasta

MALZEMELER

•Bir adet kabarmayan veya sönmüş pasta keki
•1 ölçü pasta kreması
•Arası ve üzeri için çilek,kivi veya istediğiniz meyveler

Nasıl yaptım?


Öncelikle kremamı hazırlayıp soğuttum.Sönmüş pasta kekimi,küçük kareler halinde doğradım.Yenide çırptığım kremamdan çok az bıraktım ve geri kalan kısmına kek parçalarını ilave edip karıştırdım.
Kelepçeli yağlanmış bir kalıba,karışımın yarısını döktüm.Kelepçeye yapışacak şekilde ikiye böldüğüm çilekleri yerleştirdim.Orta kısma biraz dha krema sürdüm ve üzerine küçük doğranmış çilekleri serpiştirdim.En üste kalan kremalı kek karışımını döktüm,düzledim ve dolaba kaldırdım.
Bir kaç saat sonra kalıbın kelepçesini çıkardım ve pastayı bir servis tabağına ters çevirdim.Üzerini çilek ve kiviyle süsledim.

Çok leziz bir pasta olmuştu.Aman kimseye sönen kekten yaptığınızı söylemeyin ;) Söndü,kabarmadı diye keklerinizi atmayın,mutlaka bir değerlendirme yolu vardır.


Seval  kardeşimden
Elmalı tart


elmalı tart


malzemeler:
tart hamuru için:
125 gr margarin
250 gr un
bir çimdik tuz
1 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker

tüm malzemeyi yoğurun buzdolabında 2 saat dinlendirin

yarım su bardağı şekeri karamelize edin 2 ym kaşığı margarini içine katıp eritin 26 cm kalıbın içine karameli dökün dilimlenmiş elmaları (4 tane elma) karamelin üstüne dizin. buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru üzerine yayın. 200 derece fırında yaklaşık 35 dk. pişirin.


Rumma  arkadaşımdan
Hindistancevizi kaplamalı kek

Resmi alamadım arkadaşlar görebilmek için linke tıklayıp bakın lütfen



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
un

Kaplaması için:

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:

Yumurta ve şekerimizi çırpalım sırasıyla erimiş ve soğutulmuş tereyağ ,süt ,kakao ve benmari usulü erittiğimiz çikolatamızı ekleyip tekrar çırpalım yavaş yavaş unu ekleyip kabartma tozunu ilave edelim. Yağlanmış tepsimize döküp orta dereceli fırında pişirelim. Tamamen soğuduktan sonra ister kare ister dikdörtgen dilimleyelim. Süt ve kahveyi karıştıralım kek dilimlerimizi el çabukluğuyla her tarafını süte batırıp servis tabağımıza alalım. Sonra teker teker hindistan cevizine bulayalım.Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapalım.


Jibek  kardeşimden
Mısırunlu dekorlu kapkekler


Kek Malzemeleri :


12 orta boy kapkek
•1 su bardağı mısır unu (taneli veya un halinde olanı)
•1 su bardağı beyaz un (all purpose-çok amaçlı)
•1/4 subardağı sıvıyağ veya 2 yemek kaşığı yumşak tereyağ
•1 su bardağı süt veya ayran
•1/2 su bardağı toz şeker veya esmer şeker
•1 yumurta, çırpılmış
•1 tatlı kaşığı vanilya
•2 tatlı kaşığı tepeleme, kabartma tozu
•1 çimdik karbonat
•1 çimdik tuz

•Yapılışı:
•Fırını 200° C /400F önceden ayarlayın.
•12′li muffin kalıbını yağlağın veya hazır kek kağıdı yerleştirin.
•Büyük bir kasede mısır unu, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eledikten sonra harmanlayın
•Yağ, yumurta, süt ekleyin hafifçe karıştırın
•Kalıplara 3/4 dolduracak şekilde paylaştırın
•Isınmış fırında 20-25 dk. pişirin.

•Üzeri süslemesi için:

•Benim gibi krem şanti tercih etmeyenler, çiğ yumurta içermeyen bu klasik yağlı krema-Buttercream icing tarifini deneyebilirler. Buzdolabında kısa sürede sertleşiyor, dolaptan çıktığında kremşanti gibi kısa sürede kendini salmayan bir tarif.

•Yaklaşık 2,5 su bardağı elde ediliyor.22cm.’lik pastanızın dışını tamamen sıvayabilir kalan kremaylada üzerine dekorlar yapabilirsiniz.Bu kremayı saklama kabına koyarak buzdolabında 2 hafta muhafaza edebilirsiniz.

•Yağlı Krema- Buttercream icing tarifi :
•225 gr. tuzsuz tereyağı veya bitkisel sadeyağ.(oda sıcaklığında yumşamış).
•3,5 su bardağı *pudraşekeri (yaklaşık 450 gr.)
•1 yemek kaşığı süt veya su.

•Yapılışı:

•Tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın

•*Pudraşekerini her seferinde 1er bardak ekleyerek yedirin ve karıştırmaya devam edin

•En son yumşaması için sütü ilave edip iyice karıştırın. (istediğiniz kıvamı elde etmek için pudra şekeri ve süt oranını aartırıp eksileterk ayarlayabilirsiniz).

*Püf noktası: Marketlerdeki klasik pudraşekerinden farklı olarak pastacılıkta kullanılan pudraşekerinin özelliği çok ince toz halinde olmasıdır. Amerika’da pudra şekerinin ismi, Confectioners Sugar-Pastacı şekeri olarak geçiyor, özelliği ise çok ince toz halinde olması ve içeriğinde nişasta bulunması hatta öyleki elerken nişasta tozlarından hapşırmanız olası. Şeker hamurlu pastalarda ve kremalarda sorun yaşamak istemiyorsanız Confectioner sugarınızı kendiniz hazırlayın. 4 subardağı toz şekeri 4 kez robottan veya kahve değirmeninden çekerek toz haline getirip bir kavonoza koyun, 1 subardağı mısır nişastası ekleyin ve kavonozun kapağını kapatım iyice karışana kadar sallayın.



* Toz şekeriniz iri olursa kekleriniz iyi kabarmaz ve yumşak olmaz. iri tozşekerlerinizide 1 kez robottan çekebilirsiniz. *Ekmek, poğaça, simit, kek, kurabiye vs. herhangibir hamur işinizde unlarınızı ve pudra şekerinizi mutlaka eleyerek kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.


buda Jibekimden
Diyabetik parfe


Vereceğim malzemeler ile gördüğünüz kalpli parfelerden 7 tane elde ettim, siz dilerseniz 2 katı malzeme kullanabilirsiniz.



MALZEMELER:

*1 su bardağı çiğ krema
*100 gr. az yağlı krem peynir
*2 yemek kaşığı lor peynir (isteğe bağlı)
*1 çay bardağı toz şeker (diaybetikler için granül tatlandırıcı )
*1 su bardağı dilimlenmiş çilek
* 4 tane bisküvi veya bayat kek (diyabetikler için yarım, kepekli muffin)



YAPILIŞI:

*İlk sıradaki 4 malzemeleri elektrikli el mikseri ile krem haline gelene kadar çırpın.(parfenizin pembe olmasını istiyorsanız bu aşamada çileklerin yarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin).

*Dilimlenmiş çileklerinizi ve çay kaşığı iriliğinde ufalanmış bisküvi veya keklerinizi ilave edip yemek kaşığı ile harmanlayın.

*Streç film kaplanmış küçük kaselere veya 1 büyük kaseye veya benim uyguladığım gibi, streç film gerektirmeyen muffin kalıplarına paylaştırın ve en az 5 saat buzlukta bekletin.

* Servis yapmadan yarım saat önce buzluktan alıp buzdolabı bölümünde bekletin.


*Dondurma kâsesinin altına 1 sıra, küçük kareler şeklinde kesilmiş kek parçaları yerleştirilir.

*Yukarıda hazırladığınız parfe ile kaplanır.
*2. kez kek parçaları dizilir.
*Kakao veya eritilmiş şekersiz bitter çukulata ilave edilmiş parfe ile kaplanır.
*Son kez kek parçacıkları dizilir ve üzerine parfe kaplanarak 1 saat buzdolabında bekletilir.

Not: isterseniz aralarına meyva parçalarıda dizebilirsiniz.

dilerseniz bu şekilde de sunabilirsiniz


BİRGÜL  hanımdan
Yabanmersinli Muffin


Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı yaban mersini
1 çay bardağı fındık(ben ceviz koydum)
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
! çay bardağı damla çikolata
Bir tutam sevgi

Yapılışı

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Süt ve sıvıyağı ekleyin, çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin çırpın.
Ceviz, yaban mersini ve damla çikolatayı ekleyin, karıştırın.
Muffin kalıplara yarısına gelecek kadar kaşıkla koyun.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.(Kekten daha çabuk pişiyor. Dikkat edin.)
Kürdan yardımıyla kontrol edin. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun.


Fatma  arkadaşımdan
Hindistancevizi kaplamalı kek



Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ veya margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Üzeri İçin:

150-200 gr hindistan cevizi
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağı

Kreması:

2 paket vanilyalı puding
5 su bardağı süt
50 gr margarin

Yapılışı:

Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
Yağlanmış tepsiye dökülür.
170 derece fırında pişirilir.
Krema için puding ve süt bir tencereye alınır.
Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
Margarin ilave edilip mikserle iyice çırpılır.
Soğumaya bırakılır.
Kek ılınınca krema üzerine yayılır.
Hindistan cevizi, şeker ve tereyağı birlikte kavrulur.
Rengi biraz koyulaşınca ateşten alınır.
Kremanın üzerine dökülür.
Kaşıkla üzerine biraz bastırılır.
Dolapta soğutulup servis yapılır...


Cahide  bacımdan
Dolgulu elmalı kek


MALZEMELER


2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt (yada süt)
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 tane küçük yeşil elma (elmalar sert olsun)


KREMASI

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 yumurta
vanilya


YAPILIŞI


Elmalarınızı soyun ve içlerini bir sebze oyacağı ile oyun.

Kek malzemelerinizi çırpın,yağlanıp unlanmış tepsiye,una buladığınız elmaları düzenli aralıklarla dizin ve orta kısmına kek hamurunu dökün.Ben elmaların ortasına da biraz tarçın ilave ettim.200 derecelik fırında kek kızarana kadar pişirin.Eğer kalıbınız küçük ve darsa 175 derecelik fırında pişirin ki içi hamur kalmasın.

Kremanızı her zaman olduğu gibi pişirin.Elmaların ortasını üzerini kapatacak kadar doldurun.İstediğiniz gibi süsleyip servis edin.



Yıldız  bacımdan
Çikolata soslu haşhaşlı kek



Malzemeler :

3 yumurta

1 bardak şeker

1 bardak yoğurt

1 bardak sıvıyağ

1 pk kabartma tozu

3 yemek kaşığı haşhaş

aldığı kadar un

Üzerine :

Çikolata sosu ( istenirse )

Yapılışı :

Yumurtalar şeker ile köpürünceye kadar çırpılır...

Diğer malzemeler eklenerek aldığı kadar un konarak devam çırpılır...

Son olarak haşhaşlar eknenir ve kaşık ile karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür..

Önceden ısıtılmış fırında pişirilir....

Soğuyunca istenirse üzerine çikolata sosu dökülür...

Afiyet olsun....


bu tarifde Jibekimden 
7dk.’DA MİKRODALGADA ISLAK KEK (BROWNIE)




Âni misafirleriniz veya tatlı kriziniz için pratik bir tarif.


MALZEMELER

3 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tepeleme, kakao
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı dolusu vanilya
1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz muskat


Süslemek için:

Hindistancevizi, fındık vs. Damak ve göz zevkinize uygun herşey olabilir.

Yapılışı:

•Oda sıcaklığındaki yumurta ve tozşeker çırpılır.
•Süt ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
•Kakao ve vanilya ilave edilip yedirilir.
•Kakolu sos dan 1.5 su bardağı ayrılır ve buzdolabına konur.
•Kalan karışıma, un, kabartma tozu, tarçın ve muskat karıştırılır.
•Mikrodalga fırına uygun bir kek kalıbını veya muffin kalıplarını yağlayın. (ben yağlamadım, kolay çıkması için cam kalıbıma yağlı kâğıt yerleştirdim).
•Kek karışımını kalıba dökün.
•Mikrodalganın ayarı 650 wat’a ayarlanır 7 dk. pişirilir (ben time cook tuşuna bastıktan sonra 7dk.ya ayarlayarak pişirdim).
•Kek sıcakken dilimlenir ve buzdolabında bekletilen sosun 1 bardağı keklerin üzerine paylaştırılır.
•Kalan sosu da, servis yaparken kaşıkla dilimlerin üzerine gezdirin.

Âfiyet olsun:)

buda benden bir tarif
CHEESECAKE (garantili)





Gelelim malzemelere:

küçükse iki büyükse bir paket kepekli bisküvi,
4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı,(eritilecek)
bisküviler iyice ufalanıp eritilen yağla ovulduktan sonra kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırılarak yayılacak ve buzdolabının buzluğunda yarım saat kadar bekletilecek


Üst malzemeleri:
3 adet yumurtanın beyazı bir çimdik tuzla köpürtülecek,

ayrı bir kapta sarıları da bir çay bardağı şekerle iyice çırpılacakiçine 3 kaşık un,vanilya veya potakal kabuğu rendesi, 400 gr. labne kariştırılacak en son yumurta akları ilave edilip yavaşca karıştırdıktan sonra buzluktan çıkarılan kalıba dökülerek düzgünleştirilecek ve 170 derece de hafif ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilecek (fırınınıza göre değişebilir üzeri pembeleşmiş olmalı)
kalıptan çıkarmak için biraz soğumasını bekleyin çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosu veya meyveli sos gezdirip servis edin lezzetine doyamayacağınıza emin olun benden söylemesi haydi mutfağa sevgilerle:)

Not:bir gece dolapta beklerse daha güzel oluyor ayrıca tabanı daha düzgün çıkıyor.



buda benden Güllü kek



keki kalıba dökmeden önce kalıbın tabanını tereyağıyla yağlayıp şeker serptim ve 2 tane elmayı dilimleyip dizdim bence güzelliğine güzellik katmıştı bunuda deneyin görün bence

bu gülleri kullandım burada heryerde bulunan bu mis kokulu gülleri araplar içme suyuna ve çaylarına katıyorlar


Malzemeler :

3 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak şeker
1 bardaktan 1 parmak eksik sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 fincan gül suyu
aldığı kadar un
bir avuç dolusu gül yapğı ( 2 gül )ben biraz daha fazla koydum

önce gülleri yıkayıp kurumaya bırakın

sonra şeker ve yumurtaları iyice çırpın diğer malzemeleride ekleyin güzelce karıştırın ve enson irice kıydığınız gül yapraklarını ekleyip hafifce karıştırdıktan sonra kalıbınıza dökün (herkesin bir kek pişirme formülü vardır fırını değişiktir bildiğiniz gibi pişirin) fırından çıkınca soğumasını bekleyip kalıpdan çıkarın üzerine isterseniz pudra şekeri serpin afiyet olsun


Serap  kardeşimden
İki katlı Tencere pastası



Cahide hanımın tencere pandispanyasını denedim çok güzel oldu ama kalıp küçük geldi eşiminde doğum günüydü o kadar küçük bir pasta olmaz dedim aynı kek malzemelerini bir daha karıştırdım bu sefer büyük kalıpla yaptım tencereye sığamayacağı için fırına attım .. öyle böyle derken çift katlı pasta olsun o zaman dedim :) istediğim gibi olmadı ama eşim çok mutlu oldu ehh beğendide ..
kekin ve muhallebinin tarifi cahide arkadaşımızla aynı şekil olarak farklı benim ki birde ek olarak çilekler :D

Tencere pastası


TENCEREDE PANDİSPANYA İÇİN


4 orta boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta dahil bir su bardağı un
yarım paket kabartma tozu

PASTANIN KREMASI
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
200 gr.labne peyniri

 
TENCERE KEKİNİN YAPILIŞI


*Yumurta ve şekeri iyice çırpın
*Un ve kabartma tozunu da ilave edip hafifçe tekrar çırpın
*Yağlanıp unlanmış bir kaba kek hamurunuzu dökün.
*Büyükçe bir tencerenin içine keki oturtun
*Kalıbın yarısına gelene kadar su doldurun
*Tencerenin ağzına bir havlu kapatın
*kapağını kapatıp kaynamaya bırakın
*Kaynamaya çıktıktan sonra altını iyice kısın,
*Tencereden gelen tak tak seslerini umursamayın:)
*Kekiniz pişerken kremanızı hazırlayın,bunun için labne ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin.İlk sıcaklığı geçene kadar bekleyin.ardından labne peynirini ve vanilyasını koyup iyice çırpın.
*25 dakika boyunca ağzını hiç açmayın.
*altını kapattıktan sonra,15 dakikada o şekilde bekleyin bu sürenin sonunda artık kekinizi çıkarabilirsiniz
*Keki çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve kekinizi ikiye bölün.
* Keki pişirdiğiniz kabı strech filmle kaplayın. kekin yarısını içine yerleştirin.
*Ortasına kremanın yarısını dökün.
*Üzerine kekin diğer parçasını yerleştirin ve bir kaç saat buzdolabında bekleyin.
*Daha sonra kremanın diğer yarısıyla pastanızın üzerini kaplayın.İstediğiniz gibi süsleyin.

Azumutfak  kardeşimden  
Çilekli ve Çikolatalı pasta


gerekli malzemeler;


Yeteri kadar pandispanya
18cm lik kelepçeli kalıp


kreması için;

1 yumurta
yarım lt süt
4 yemk. un
yarım su bardağı şeker
1 vanilya
1 kaşık tereyağı


tarifine göre hazırlanmış kremşanti


bütün fıstıklı çikolata
yeteri kadar çilek

süslemek için çikolata sosu...



Tereyağı hariç diğer malzemeler önce güzelce bir krıştırın. Ocağa alıp, sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını atıp eritin ve ocağı kapatın. oldukça yoğun bir muhallebiniz olacak.Muhallebiyi mümkünse başka bir kaba boşaltın (daha çabuk soğusun diye)...

Kelepçeli kalıbınızın alt kısmına pandispanyalarınızın yarısını döşeyin.Biraz şekerli suyla ıslatın ve kremanızın 2/3nü düzgünce dökün. Üzerini bolca çilek ve bütün fıstıklı çikolata ile kaplayın . Onun da üzerine kalan diğer pandispanyanızı döşeyin. Biraz şekerli suyla ıslatıp kalan kremanızı sürün.Bu şekilde dolapta 1 saat kadar bekletin.

Çıkarıp kelepçeyi açın ve hazırladığınız kremşentiyle kaplayın. Son olarak çikolata sosu ile süsleyin.

AFİYETLER OLSUNNNN............


Azumutfak  kardeşimden
Boool çikolatalı kek


Gerekli malzemeler;


3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı sinangil sade kekunu
1vanilya
1kabartma tozu (sinangilin tarifinde kabartma tozu katılması gerekmiyor diyor ama katınca dahaçok kabarıyor)
1.5 su bardağı damla çikolata

Yumurta iyice çırpılır. Ardından şeker katılır ve krema haline gelene kadar çırpılmaya devam edilir. Süt, yoğurt,sıvıyağ vanilya kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır. En son un eklenir ve yeteri kadar karıştırılarak, yağlanmış kek kalıbına dökülür. Üzerine damla çikolata serpilir. Kaşık yardımıyla kekin sadece üst katmanında biraz karıştırılır.

Soğuk fırına sürülür ve fırın175 C ye ayarlanır. Kek kokusu çıkınca kürdan yardımıyla kontrol edilir ve pişince çıkarılır. İlk sıcaklığı gidince, kenarlarını bıçakla ayrılarak kalıptan çıkarılır.

AFİYETLER OLSUUNNNNNNNNNN...................


Özgül  hanımcığımdan
 Kremalı Donut



Kremalı donut
•Hazirlama suresi 40 dakika


•Pisirme suresi 30 dakika

•6 kisilik

Malzemeler;

•1,5 Su badagi un
•1 Yumurta
•Yarim su bardagi ilik sut
•Yarim cay bardagi aycicek yagi
•10 gr yas maya
•4 Yemek kasigi toz seker
•1 Tutam tuz

Dolgusu icin;
• 1 Su baraagi sut
•2 -2,5 Yemek kasigi un
•4 Yemek kasigi toz seker
•1 Paket vanilya
•1 Yemek kasigi rendelenmis limon kabugu
•1 cay bardagi krema


Uzeri icin;
•Pudra seker
•Rendelenmis limon kabugu rendesi


Yapilisi;


1.Mayayi ilik sutun icinde eritip yogurma kabina alin.Yumurta,ayciceke yagi,seker,tuz ve son olarak azar azar unu ilave edip yogurun.Uzerini oreterek 40 dakika mayalanmaya birakin.

2.Sut ,un, vanilya,sekeri tencereye alip orta ateste koyulasincaya kadar pisirin.Ocaktan alip rendelenmis limon kabugunu ekleyin ve sogumaya birakin.Kremayi ekleyip karistirin.

3.Hamurtan ceviz buyuklugunde parcalar kopartin ve yaglanmis muffin kalibina yerlestirin.

4.Ortalarina bastirip cukurlastirarak kremadan paylastirin.180 derece firinda kizarincaya kadar pisirin.Soguduktan sonra kenarlarina pudra sekeri serpistirip rendelenmis limon kabugu ile susleyerek servis yapin.




Sünger Bob pasta



Onur 7. yaşını arkadaşları ile okulda kutlayacak.Onurun ve arkadaşlarının sevecegi bir pasta hazırladım.bol fındık fıstık ve çikolata parçaları ile hazırlanan pasta tüm yiyenlere afiyet olsun.



Çilekli tart

 




bu ve daha bir çok güzelliği görebilmek için lütfen Minenin sitesine uğrayın ayrıca tarifi de oradan görebilirsiniz


Filiz kardeşimden
MOZAİK KEK



MALZEMELER


4 YUMURTA

1.5 SU BARDAĞI ŞEKER

YARIM SU BARDAĞU SÜT

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKEY VANİLYA

YARIM PORTAKALIN KABUĞU

YARIM SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK

2 SU BARDAĞI UN

HAZIRLANIŞI

YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR

SÜT YAĞ EKLENİR ÇIRPILIR.

UN KABARTMA TOZU VANİLYA FINDIK MİNİK DOĞRANMIŞ PORTAKAL KABUĞU ELENEREK KARIŞTIRILIR.

SIVI KARIŞIMA EKLENİR

1 SU BARDAĞINA YAKIN KEK HAMURUNUN İÇİNE KAKAO EKLENİP KARIŞTIRILIR.

YAĞLANMIŞ FIRIN KABININ İÇİNE SADE KEK KARIŞIMI DÖKÜLÜR.

ÜZERİNE KAKAOLU KARIŞIM ARA ARA DÖKÜLÜR.SONRA ÇATALLA KAKAOLU KARIŞIM HAFİFÇE KARIŞTIRILIR.

170 DERECEDE 25 30 DK KÜRDAN TEMİZ ÇIKANA KADAR PİŞİRİLİR.

AFİYETLE YENİR..

Frambuazlı damla çikolatalı pasta



tarif için arkadaşımın bloğuna uğramanız gerekecek :)


Aslı  kardeşimden
Portakallı havuçlu kek



Malzemeler:


-3 adet yumurta

-1 su bardağı tozşeker

-1/2 su bardağı portakal suyu

-1 adet havuç (rendelenmiş)

-1 adet portakal kabuğunun rendesi

-1/2 su bardağı sıvıyağ

-1 su bardağı ceviz

-2 su bardağı un

-2 paket vanilin

-1 paket kabartma tozu

-2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı: Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikser ile iyice köpürene kadar çırpın...

Kakao hariç bütün malzemeleri sırayla karışıma ekleyip iyice katıştırın...

Hazırlanan kek hamurundan çok az bir miktar ayırıp geri kalan kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün...

Ayırdığınız kek hamuruna kakaoyu ekleyip katıştırıp ve kalıptaki hamurun üzerine gezdirerek döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında pişirin...

Pişridiğiniz kek ılıyınca kalıptan çıkartın ve çay ile servis yapın:)

Afiyet Olsun...


Mine  kardeşimden
Üzümlü fincan keki



Gereken Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ (yemeklik zeytinyağ kullandım)
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti (toz)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
limon kabuğu rendesi
1 su bardağı kuru üzüm
un ( 1 su bardağı + 2 parmak )

üzerine pudra şekeri, antep fıstığı veya dilediğiniz kuru yemişler
Yapılışı:

Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.
Sıvı yağ, süt, toz krem şantiyi ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu, vanilya ve limon kabuğu rendesinide ilave edip karıştırın.
En son una bulanmış üzümleri de ilave edip kek hamurunu hazırlayın.
Fincan veya bardaklara muffin kağıdı yerleştirin.
Bardakların yarısından bir miktar geçecek şekilde kaşık ile kek hamurunu bardaklara dökün.
Derin bir tencereye önce bardakları düzgünce yerleştirin. Bardakların yarısını geçecek şekilde su koyun.
Tencerenin ağzına mutfak havlusunu gerdirerek yerleştirin ve üzerine kapağı kapatın.
Orta dereceli ocağa tencereyi koyun, tencereden tıkırtılar gelmeye başlayınca altını kısıp 20 dakika pişirin. Ocağın altını kapatıp kapatıp kapağı açmadan 20 dakika bekletin.
Bu süre sonunda fincanları tencereden çıkarın. Bıçak yardımı ile kenarlarından hafifçe çizerek kekleri çıkarın.
Üzerini pudra şekeri ve dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin.

3 çikolatali cheesecake



Malzemeler


Tabandaki bisküvi için: 300 gr bisküvi-100 gr tereyag
Kremasi için: 800 gr philadelphia,sade krem peynir-180 gr toz seker-1 tatli kasigi nisasta -2 tatli kasigi vanilya surubu- 20 cl yani bir küçük paket krema- 5 adet yumurta
80 gr sütlü çikolata-80 gr beyaz çikolata-80 gr siyah çikolata


Yapilisi

Bisküvileri pudra haline getirin içerisine eritilmis tereyagi döküp karistirin ve kelepçeli kabin içine koyup elinizle düzlestirin kenarlarini hafif yukari dogru getirin. Buzdolabina koyup sogumasini saglayin.
Bu arada kremamizi yapalim,bir kab içerisinde krem peynirlere toz sekeri ekleyip iyice karistirin akici kivama gelene kadar,ardindan kremayi,vanilyayi,nisastayi ve yumurtalari ekleyip iyice karistirin.
Bu karisimi 3 ayri kaba paylastirin,ve her kaba eritilmis çikolatayi koyun. (Yani bir kaba erimis sütlü çikolata,diger kaba eritilmis beyaz çikolata,diger kaba da eritilmis siyah çikolata.)
Kelepçeli bisküvili kabimiza önce beyaz çikolatali kremayi döküp 15 dk buzdolabina koyup sogumasi için,ardindan beyaz çikolatali kremayi bisküvili kaba bosaltip tekrardan 15 dk sogumasi için buzdolabina koyuyoruz,siyah çikolata için de ayni islemi yapip tekrardan 15 dk bekletiyoruz.
Ardindan 160 dereceli firina verip yaklasik 1 saat pisiriyoruz,pisen cheesecake kapali firinin içinde ilinmasi için bekletiyoruz daha sonra buzdolabina koyup mümkünse bir gece bekletip afiyetle yiyoruz.














10 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım merhaba...
Geç kaldım kusura bakma:((

Senin için kek yayınladım bloguma uğrayıp alırsan çok sevinirim:))

Pembetatlar.blogspot.com
Aslişko

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Aynurcuğum bende gecikenlerdenim fincan kekimi alırmısın İzmirden sevgiler...

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Aynurcum istediğini mail adresine gönderdim.Sevgiler.

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
tariflerin hepsi birbirinden güzel olmuş. Yapaanları ve senin emeğine sağlık.
Birgül AYDIN ben oluyorum.Demek ki göndermeyi başaramamışım. Kusura bakma.
Sevgiyle kal.

celebi74 dedi ki...

hepside birbirinden güzel.. ellerinize sağlıkk

ESRADAN dedi ki...

Aman Allahımm ,pastaların hepsi birbirinden güzell,

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir.Johnchristian

ÜmmüAbdullah dedi ki...

hepside birbirinden güzel tariflerle dolu bir arşüvümüz oldu ne güzel. emeği geçen herkesin ellerine sağlık. ama aynur ablacım,tarifler bu kadar mı?çünkü benim sana gönderdiğim başka tarifde olması lazım :(
dualarda unutulmmak dileği ile...
ben de seni seviyorum ablacım :))

Baharcicegi dedi ki...

aynurcum tarifimi yayinladim mail gönderecegim gecmi kaldim yoksa

Pembe Tatlar dedi ki...

Canımm kardeşim harika bir arşiv olmuş ellerine emeğine sağlık:D

Yildiz dedi ki...

Merhabalar,
öncelikle çok geçmiş olsun canım sanırım artık iyisin :))
etkinliğine çok katılım olmuş hepsi birbirinden renki ve güzel tarifler ama benim tarifimin resmi görünmüyor bi bakarmısın....
Sevgiler.......