Selam sevgili misafirlerim
Bu güzel tatlının tarifini daha önce sitemde paylaşmıştım ama site artık yok:(
Arşivimde bulunmasını istediğim ve sizlerin de görmeniz için yeniden paylaşıyorum denemek isterseniz tarif hemen altta:) Haydi denemeyen kalmasın bu güzelliği:)
Malzemeler:
1,5 kilo süt,
10 kaşık şeker,
13 kaşık irmik,
2 yumurtanın sarısı,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
4 dilim ananasın minik doğranmış hali,
10 adet çilek (minink doğranmış)(ezilmeden),
10 adet çilek (minink doğranmış)(ezilmeden),
üzeri için çilek sosu veya böğurtlen sosu (isteğe bağlı)
Süslemek için: antep fıstığı.
Süslemek için: antep fıstığı.
Yapılışı:
kaşığı kadar suyla çırpılıp içerisine nişasta karıştırılır ve tatlının
kıvamı koyulaşmaya başlarken bu karışım hızla çırpılarak ilave edilir sürekli
karıştırıp topaklanmaması sağlanır tatlının pişmesi tamamlanınca ateşten alınır
ve biraz daha karıştırılarak ılınması sağlanır sonra içine ananas ve çilekler
eklenerek kalıba dökülüp buzdolabında iyice soğuması beklenir
(ne kadar uzun beklerse kalıptan o kadar düzgün çıkar) kalıp ters çevirilerek
çıkarılır üzerine istenirse böğürtlen sos yada başka soslar dökülüp fıstık
serpilerek servis edilir.
AFİYET BAL OLSUN:)))
3 yorum:
Ellerinize sağlık bu tarif çok hafif oluyor sizinkinin görüntüsüde çok güzel olmuş
çok güzel görünüyor.Bu kalıbın mazisini hatırladım bu tatlıyı görünce.Ellerine sağlık.Aynurcuğum bir daha gelmeyeceğim.Bu kaçıncı yorum bırakmam sevgiler.
çok şık ve güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder