15 Şubat 2015 Pazar

BAYATLAMAYAN NEFİS BİR EKMEK VE POĞAÇA TARİFİ

        BAYATLAMAYAN NEFİS BİR EKMEK VE POĞAÇA HAMURU TARİFİ
Bayatlamayan  puf puf ekmekcikler ve poğaçalar yapmak için buyurun işte muhteşem bir tarif :
MALZEMELER:
2 su bardağı un,
2 su bardağı su,
2 çorba kaşığı toz maya,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
5 çorba kaşığı süt tozu,
3 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
iyice karıştırılır ve 10 dakika beklenir. Sonra yarım bardak sıvıyağ ile 3 bardak daha un eklenip iyice yoğrulur. Arzu edilen şekil verilir ( ekmek veya poğaça yapılır ) üzerine yumurta sarısı sürülür ayçekirdeği,susam,çörekotu vs. serpilip 180 derece ısıtılmış fırına verilir pişince afiyetle yenir.

Hava almayan bir kaba koymak sureti ile 4,5 gün tazeliğini koruyor test edilip onaylanmıştır efendim:) 
NOT:
süt tozu yoksa 2 bardak su ölçüsünü süt olarak değiştirip kullanabilirsiniz. Süttozu yok diye dertlenmenize gerek yok denedim hiç fark olmadı. 

Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin. AMİN

6 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık tarif harika olmuş sevgiler

nefis yemek tarifleri dedi ki...

merhabalar bende yemek üzerine bir blog yapıyorum sizide aramızda görmek ve yazar olmanızdan büyük mutluluklar duyarız.arada bir tarif yayınlarsınız olumlu olumsuz cevap yazarsanız sevirim

nefis yemek tarifleri dedi ki...

merhabalar bende yemek üzerine bir blog yapıyorum sizide aramızda görmek ve yazar olmanızdan büyük mutluluklar duyarız.arada bir tarif yayınlarsınız olumlu olumsuz cevap yazarsanız sevirim

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Canım Merhaba geldiğine çok sevindim.Ama görünmeyen nedir anlamadım. Ekmekler çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

çok değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.sunumda harika.ellerine sağlık.sevgiler.

ONLARUYURKEN dedi ki...

ellerinize sağlık bu üçüncü yapışım tarif için çok teşekkürle Aynur hanım.
sevgiler