1 Mart 2015 Pazar

ÇİPURA BALIĞINI FIRINDA DENEDİNİZ Mİ?

                                  ÇİPURA BALIĞINI FIRINDA DENEDİNİZ Mİ?
Selam
Çipura  balığı bana göre en lezzetli balıklardan biri ve en sağlıklı şekilde pişirmek için fırında ve kiremitte tercih ettim denemek isterseniz işte tarif burada.
 Çipuraları temizledikten sonra iyice yıkayıp süzgece süzülmesi için bırakın.
 Süzülen balıklarınızı tuzlayın sonra kiremit kaplara minik parçalar halince tereyağı koyup üstüne balığı yerleştirin.
 Balığın içine 2 dilim limon, 1 yaprak defne yaprağı, ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirip kapatın.
 Balığın üstüne de zeytinyağı sürüp çok az tuz serpin ve iyice ısıtılmış olan 200 derece fırında pişirin.
 Servis ederken yanına salata ve pilav hazırlayın ( bence ):) Afiyetle yiyin ailece. Misss mis:)
Buda bizim balıkları beklerken soframız:)

4 yorum:

Tuğba Nohutlu dedi ki...

Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

emine karacan dedi ki...

Aynur hanim diğer sitemizden izlerdim sizi tariflerinize bayılırım ellerinizi sağlık blogunuzada bayıldım rengine görünüşüne hayran kaldım çok şık ..sevgiler

Aynur İNAN dedi ki...

Hoşgeldiniz Emine Karacan hanım
bilgisayarımdaki sorun sebebiyle yorumunuza geç cevap verdiğim i.in özğrdilerim. tariflerimi beğenmeniz beni mutlu etti. güzel sözleriniz için çoook teşekkür ederim. her zaman beklerim. Sevgilerimle
Aynur

Aynur İNAN dedi ki...

Hoşgeldiniz Tuğba Nohutlu hanım
ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler. Sizi ziyarete geldim ama yorum bırakamadım çünki bilgisayarım sorun çıkardı:( tekrar gelicem inşaallah. sizi de tekrar beklerim.Sevgiler
Aynur