TÜM MİSAFİRLERİME BAHAR GÜZELLİĞİNDE GÜNLER DİLİYORUM:)
Bu yemeği memleketimde (Konya ) eti demir havanda döverek yaparlar aslında ama ben kıymayla yapıyorum robottan geçirince dövülmüş gibi oluyor zaten lezzeti aynı olmasa da:)
Ben annem den öğrenmiştim tarifi annemin anlattığı gibi ekliyorum buyurun:
Köfte Malzemeleri:
250 gr. kıyma,
1 adet yumurta,
1 adet büyükce soğan,
yarım su bardağı ince bulgur,
yeteri kadar tuz,karabiber,kuru nane,pul biber,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı salça.
Yemek Maşzemeleri:
2 adet orta boy patates,
1 kase haşlanmış nohut,
1,5 kaşık domates ve biber salçası karışımı,
1 kahve fincanı zeytinyağı.
Yapılışı:
İlk olarak köfte için ince bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıp bekletin
Sonra soğanı bir kabın içine rendeleyin üzerine kıymayı ve diğer köfteye ait malzemeleri ekleyin ıslanıp şişen bulguruda ilave ederek yoğurun toparlanması için gerek duyarsanız elinizi suyla ıslatarak yoğurun çok iyi yoğrulması lazım isterseniz robota atıp azıcık da onda yoğurun o zaman daha güzel olacaktır
Bir tepsiye un serpip bilye (misket) kadar köfteler yuvarlayın ve tepside unlayın birbirine yapışmasın
Pişireceğiniz tencereye yağı koyup içine salçasını atın ve iyice ezerek karıştırın salça kokusu çıkınca 1 litre suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın
Kabuklarını soyup iri küpler halinde doğradığınız patatesleri ve 1 çay kaşığı tuzu 1 çay kaşığı karabiber ile pulbiber karışımını ve bir tutam naneyi kaynayan suya atın bir iki taşım kaynadıktan sonra da kötecikleri ekleyin patateslerin pişmesine yakın haşlanmış nohutu da katarak 10 dakika daha pişirip ateşi kapatın yemeğiniz 10 dakika dinlendikten sonra servise hazırdır afiyetle yiyin gari:)))
NOT: Su az gelirse kaynar su ekleyebilirsiniz ama çok sulu da olmaması lazım.
Bu yemeği memleketimde (Konya ) eti demir havanda döverek yaparlar aslında ama ben kıymayla yapıyorum robottan geçirince dövülmüş gibi oluyor zaten lezzeti aynı olmasa da:)
Ben annem den öğrenmiştim tarifi annemin anlattığı gibi ekliyorum buyurun:
Köfte Malzemeleri:
250 gr. kıyma,
1 adet yumurta,
1 adet büyükce soğan,
yarım su bardağı ince bulgur,
yeteri kadar tuz,karabiber,kuru nane,pul biber,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı salça.
Yemek Maşzemeleri:
2 adet orta boy patates,
1 kase haşlanmış nohut,
1,5 kaşık domates ve biber salçası karışımı,
1 kahve fincanı zeytinyağı.
Yapılışı:
İlk olarak köfte için ince bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıp bekletin
Sonra soğanı bir kabın içine rendeleyin üzerine kıymayı ve diğer köfteye ait malzemeleri ekleyin ıslanıp şişen bulguruda ilave ederek yoğurun toparlanması için gerek duyarsanız elinizi suyla ıslatarak yoğurun çok iyi yoğrulması lazım isterseniz robota atıp azıcık da onda yoğurun o zaman daha güzel olacaktır
Bir tepsiye un serpip bilye (misket) kadar köfteler yuvarlayın ve tepside unlayın birbirine yapışmasın
Pişireceğiniz tencereye yağı koyup içine salçasını atın ve iyice ezerek karıştırın salça kokusu çıkınca 1 litre suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın
Kabuklarını soyup iri küpler halinde doğradığınız patatesleri ve 1 çay kaşığı tuzu 1 çay kaşığı karabiber ile pulbiber karışımını ve bir tutam naneyi kaynayan suya atın bir iki taşım kaynadıktan sonra da kötecikleri ekleyin patateslerin pişmesine yakın haşlanmış nohutu da katarak 10 dakika daha pişirip ateşi kapatın yemeğiniz 10 dakika dinlendikten sonra servise hazırdır afiyetle yiyin gari:)))
NOT: Su az gelirse kaynar su ekleyebilirsiniz ama çok sulu da olmaması lazım.
15 yorum:
Aynurcum,ellerine saglik,harika gorunuyor.Bu yemegi rahmetli annecim de yapardi ve benim de cok sevdigim bir lezzet.
Ayrica blogunun ismini ve bannerini degistirmissin.Yeni haliyle de cok guzel eline emegine saglik.
Sevgilerimle...
Ellerine emeklerine saglik canim tam benlik severim uzun zamandir pisirmedim bu lezleti .Sizlere afiyetler olsun hayirli aksamlar öptüm.
merhabalar canım yöresel yemeklere bayılırım asıl lezzet ve emek onlarda bence çok güzel görünüyor bir tabak daha alabilirmiyim
sevgi ve mutluluklar
Pek leziz görünüyor, hem de çok besliyici.
Ellerine sağlık canım.
Ablacım ellerine sağlık çok güzel görünüyor, böylesini hiç yemedim, eşim Adana'lı dolayısıyla bende öyle oluyorum :) kayınvalidem patatessiz yapıyor. Eminim fotoğrafı kadar tadıda çok güzeldir tekrar ellerine sağlık.
selam canım önce soruna cevap vereyim adanalımda alkol var.
topalak aşı harika olmuş denemek lazım hiç yapmadığım bir yemek ellerine sağlık
sıcacık sevgilerimle
çok severim hemde çok ellerine sağlık canım.
Suyuna ekmeği bandıra bandıra yiyeceğim yemeklerden biri..
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
aynur ablam ellerine sağlık.işteyim ve canım acayip çekti be ablacım.acayip hamaratsın.eline koluna sağlık bal ablam
Ellerıne saglık canım tabagı alıp gıdıversem mi?:)))Sevgiler..
Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor.
sulu köftenin daha besleyici bir versiyonu gibi.üniversiteyi konyada okudum.arabaşı çorbası,zerde,etli ekmek,tandır kebabı,batırık,bamya çorbası yedim ama bunu ne yedim,ne duydum.bunun için,bana bu yemeği tattırmayan ve tanıtmayan konya halkını esefle kınıyorum:)ellerinize sağlık bu arada..deneyeceklerim listesinde;)
ellerine sağlık papatyam nefis bir yemek sıcacık bir ekmek ile off.sevgiler
Kayseridede yeşil mercimeklisini yaparlar.Nefis görünüyor canım ellerine sağlık..
çok güzel bir tarif ilk defa deneyeceğim aceba yorumculardan deneyen varmı yardımcı olursanız sevinirim
Yorum Gönder