20 Kasım 2007 Salı

ORMAN KEBABI


















Arkadaşlar bu benim bir yıl önce yazdığım ama resmini yayınlayamadığım orman kebabının pişme aşamasında ve servisinde çekilmiş resmidir sizlere bu haliyle göstermek istedim

ORMAN KEBABI
yarım kilo kuşbaşı kuzu veya dana eti,
bir buçuk sb.haşlanmış bezelye,
bir buçuk sb.küp küp doğranmış havuç,
bir buçuk sb.küp küp doğranmış patates,
tuz,karabiber,kekik,pulbiber,arzuya göre,
arzu edilirse doğranıp haşlanmış aynı ölçüde mantar,
bir buçuk yk. un,150 gr. kaşar peyniri,
3 yk. tereyağı veya margarin,
YAPILIŞI
ilk olarak ettencereye alınıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir,sonra sıcak su eklenerek (2sb.) kapak kapalı ateş kısık yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edilir,zamanı olmayanlar bu işlemi düdüklü tencerede yapabilirler,etler iyice piştikten sonra yağ ilave ederek biraz kavrulur,varsa et suyu yoksa sıcak su eklenip havuçlar katılarak pişirmeye devam edilir,havuçlar biraz yumuşayınca bezelye ve mantarla birlikte baharatlar koyulur suyu azaldığı zaman un az bir suyla ezilip yavaşca ilave edilir en son kızartılmış patatesler tencereye katılır bir taşım kaynayıp ocaktan alınır uygun boyda bir fırın kabına yerleştirilip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir fırında kaşar eriyinceye kadar kalması yeterli olur.....davet sofraları için vazgeçilmez bir tat bayılacaksınız mutlaka deneyin... AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tarifiniz çok güzel teşekkür ediyorum başka yemek tariflerinizi bekliyorum