4 Aralık 2007 Salı

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ TARİFLERİ *6*

PAPATYALI UN HELVASI
MALZEMESİ::
150 GR. MARGARİN,1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ,2 SU BARDAĞI UN .
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER,2 SU BARDAĞI SU.
YAPILIŞI::
SU VE ŞEKER BİR KABIN İÇİNE ALINIP KAYNAMAYA BIRAKILIR, BAŞKA BİR KAP İÇİNDE (MÜMKÜNSE DİBİ TUTMAYACAK BİR KAPTA YAPIN) YAĞLAR VE UN PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR OCAK ATEŞİ KISIK AYARA ALINIP SONRA KAYNAMAKTA OLAN ŞERBET AZAR AZAR EKLENİP HIZLI HIZLI KARIŞTIRILARAK HELVA KIVAMINA GETİRİLİR VE BİR TEPSİYE YAYILIR EVİNİZDE BULUNAN KALIPLARLA İSTEDİĞİNİZ ŞEKİL(BU İŞLEMİ YAPARKEN HIZLI HAREKET ETMEK LAZIM DAHA GÜZEL SONUÇ ALMAK İÇİN) VERİLEREK SERVİS TABAĞINA ALINDIKTAN SONRA FISTIK VEYA CEVİZ SERPİLEREK SÜSLENİR * AFİYET OLSUN * YAPTIĞINIZ ETKİNLİKTE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM *

1 yorum:

sofraozlemi dedi ki...

görünüşleriylede, eminim lezeetiylede bir numaradır..harika olmuş..ellerinize sağlık.
sevgilerimle.