16 Mayıs 2008 Cuma

P.D.Ç.S.E."23" ÇİÇEK PASTAM

SELAMLAR:
Porselen demlik çay saati etkinliği "23" e ev sahibeliği yapan derya arkadaşıma daveti için teşekkür ediyor kendisine kalaylıklar ve bol katılımlı bir etkinlik diliyorum bende çiçek pastamla katılıyorum bu pastanın kekini ayşe ciğimin şeritli pastasından,kremasını betül
ümün pastacı kremasından aldım ikisini birleştirip tek kişilik çiçek pastalar yaptım misafirim vardı biz hepimiz çok sevdik umarım sizde beğenirsiniz gelelim tarifine:)))
KEK MALZEMESİ:
5 adet yumurta,
200 gr. toz şeker (1 bardak ve 3 yemek kaşığı )
200 gr.un (2 su bardağı)
1 paket puding (vanilyalı veya kakaolu ben kakaolu kullandım)
2 yemek kaşığı nişasta,
yarım bardak sıcağa yakın ılık su,
vanilya ve kabartma tozu.
KREMASI İÇİN:
250 gr.süt,vanilya,
1 çay bardağı şeker,
yarım çay bardağı un,
1 tatlı kaşığı nişasta,
3 adet yumurta sarısı,(beyazlarını atmayıp beze yapabilirsiniz)
kakao,(ben beyaz yaptım kullanmadım)
Puding gibi pişirilip biraz soğuyunca mikserlenir.

KEKİN YAPILIŞI:
önce şeker ve yumurtalar iyice çırpılır içine sıcak su yavaş yavaş katılır karıştırılır,başka bir kapta un,puding tozu,kabartma tozu,vanilya,nişasta iyice harmanlanıp yumurtalı karışıma ilave edilerek yavaş yavaş kaşıkla karıştırılır yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye dökülür 160 derece hafif ısınmış fırında pişirilir ve çıkardıktan sonra biraz soğuması beklenir kalıp yardımıyla şekilli kesilir her parçanın arası kesilerek açılır neskafeli suyla veya sütle biraz ıslatılıp kreması sürülür üzeri istenilen şekilde süslenir ve servis edilir AFİYET OLSUUUUUUUUUUN:)

6 yorum:

kirazdünyası dedi ki...

çok şirin gözüküyorlar ellerine sağlık eminim tadıda çok güzeldir.

Adsız dedi ki...

Tarifini yayınladım.Ellerine sağlık.Pastalar çok nefis görünüyor.Etkinlik biter bitmez yeni bir etkinliğim başlıyor biliyorsun.Sanada kolay gelsin.Fırsat bulursam poğaça etkinliğina katılacağım.Görüşmek dileğiyle...

Sevil Şahin dedi ki...

23. Ev sahibemiz olan http://deryadanlezzetler.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .
Sevgilerimle SEVİL

ellerine saglık canım harika olmuş

bereketli mutfak-asiye dedi ki...

ellerinize sağlık.
hayırlı cumalar...

esra dedi ki...

Arkadaşım hepsi birbirin şiklar. Eminim lezzeti de bir o kadar güzeldir. Ellerine sağlık canım. Benim bloğumuda ziyaretini beklerim.a.e.o.(GUZELLERİNANNESİ.BLOGSPOT.COM)

Adsız dedi ki...

çok sevimli olmuşlar çok da havalı bi ikram olur.ellerine sağlık canım

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..