1 Haziran 2008 Pazar
KUSURSUZ PASTA (YALANCI EKMEK KADAYIFI)
Bu tarifi ELİF den almıştım hemen denedim misafirlerimde bizde çok sevdik bende sizlerle bu hakikaten kusursuz ve lezzeti muhteşem tatlıyı paylaşmak istedim üstelik çok kolay ben sizlere tarifi aktarıyorum sadece üst kısmına kremşanti yerine çikolata sosu kullanmak gibi bir değişiklik yaptım çok güzel oldu ama iki şekilde de yapabilirsiniz yemeye doyamayacağınız bir tatlı haydi nasıl yapıldığına bakalım:)))
KEK MALZEMESİ:
3 fincan şeker,
3 fincan un,
3 yumurta,
kabartma tozu.
önce yumurta ve şeker iyice çırpılıp sonra diğer malzemeler karıştırılacak ve kare borcama dökülüp pişirilecek.
KARAMELLİ ŞERBETİ:
2 bardak şeker(bir dahaki sefere 1,5 yapıcam çok tatlı geldi bana)
şekerle aynı ölçüde su,
şekeri teflon tencerede eritip karamelize ediyorsunuz üzerine suyu ekleyip kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyorsunuz kek soğuyunca şerbette hafif ılık olduğunda üstüne döküyorsunuz .
KREMASI İÇİN:
3 bardak süt,
3 yumurta sarısı,
2 kaşık un,
2 kaşık nişasta,
vanilya,
yarım bardak şeker.
100 ml.krema.
krema hariç malzemeler karıştırılıp pişirildikten sonra mikserlenir ve biraz soğuyunca içine krema eklenip tekrar çırpılır kekin üzerine dökülür,
en üstüne ise arzuya göre ister kremşanti ister çikolata sosu yayılıp bir gün dolapda dinlendirildikten sonra servis edilir (ben 4 saat kadar beklettim gayet güzel oldu) AFİYETLER OLSUN
NOT:
Elif arkadaşım kendi yaptığı kremanın iyi olmadığını yazmış ben bu kremayı denedim harika oldu belirtmek istedim.
beni böyle bir lezzetle tanıştırdığı için Elif'e teşekkür ederim
Etiketler:
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Ellerine saglik canim..Nefis olmus
SEVGILER
Harika olmus ve cok degisik geldi bana,deneyecegim ins.Eline saglik canim.
selamlar,serap.
Ekmek kadayifini bizde cok severiz,sende cok güzel yapmissin,tadida misafirlerin tarafindan onaylandigina göre ellerine saglik hamarat arkadasim.
Sevgili Papatya,
papatya sever olarak sayfana girince içim açıldı. tariflerin de çok hoş ellerine sağlık. sevgiler.
merhaba
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 2-ET YEMEKLERİ
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin ikinci sahibesi ANEMONUN MUTFAĞI olarak 10/6/2008 ile 10/07/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:et yemekleri
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:adana kebab
yöre adı:adana
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.anemonunmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
hmmm ellerine saglik ben kadayifin her turlusune bayilirim..ve iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim ablacimm..hayirli gunler ve kucak dolusu sevgilerimleee
Nefis olmuş nefis canım ellerine sağlık:)
misss olmuş misss ellerine sağlık.
canim ekmek kadayifini cok severiz ailecek.. mutlaka deneyecegim ellerine saglik cok nefis otesi olmus tatli kolik olarak ahhhhh olsa bir tabagini hemen mideye indirirdim:))
kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.
canım anca gelebildim bloğuma. şiledeydim on gündür. kusursuz pastan harika olmuş gerçekten.çikolata soslu da ayrı bir lezzet daha bir güzel olmuştur. ellerine sağlık. pastayı bende görüp yapmış olman bana ayrı bir gurur verdi. teşekkürler
ellerine sağlık canım tariflerin mükemmel biraz geç kaldım dilimlerden bana kalmadı:))
neyse yeni eklediklerinden nasibimi alırım.
Yorum Gönder