SELAM
Sevgili arkadaşım Çiğdem (şehr'i bursadan) ve annesi geldiği zaman yaptığım tandır kebabının tarifini daha fazla geciktirmeden paylaşmak istedim mutlaka denemelisiniz zira aynen tandır kebabı lezzetinde oluyor her ne kadar köz kokusu olmasa da nefis aslında yiyenlere ulaşıp sormak lazım:)))
Bu kebabı yapabilmek için önce taze bir dana veya kuzu eti olmalı ki lezzeti yerinde olsun orta yağlı olursa daha iyi olur
Etler yıkanıp karabiber pulbiber ve kekik ile ovulur azıcık da zeytinyağı ile düdüklü tencereye yerleştirilir üzerine 1 çay bardağı su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır kaynama sesi gelene kadar ateş açık olarak ocakda tutulur kaynama sesi geldikten sonra ocağın en küçük gözünde ve en kısık şekilde 1 saat pişirilir havası alınıp kapak açılınca kebaplar altüst edilerek tekrar kapatılır ve 20 dakika daha pişirilir tekrar kapak açılıp tuzu eklenir altüst edilir kapak kapatılır 15 dakika kadar dinlendirilip ister pilav üzerinde ister sumaklı soğan piyazı ve kızarmış patatesle servis edilir haaaa bu arada ayranı da unutmayın onsuz olmaz:)))
Afiyetle yenir haydi deneyin görün
Sevgili arkadaşım Çiğdem (şehr'i bursadan) ve annesi geldiği zaman yaptığım tandır kebabının tarifini daha fazla geciktirmeden paylaşmak istedim mutlaka denemelisiniz zira aynen tandır kebabı lezzetinde oluyor her ne kadar köz kokusu olmasa da nefis aslında yiyenlere ulaşıp sormak lazım:)))
Bu kebabı yapabilmek için önce taze bir dana veya kuzu eti olmalı ki lezzeti yerinde olsun orta yağlı olursa daha iyi olur
Etler yıkanıp karabiber pulbiber ve kekik ile ovulur azıcık da zeytinyağı ile düdüklü tencereye yerleştirilir üzerine 1 çay bardağı su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır kaynama sesi gelene kadar ateş açık olarak ocakda tutulur kaynama sesi geldikten sonra ocağın en küçük gözünde ve en kısık şekilde 1 saat pişirilir havası alınıp kapak açılınca kebaplar altüst edilerek tekrar kapatılır ve 20 dakika daha pişirilir tekrar kapak açılıp tuzu eklenir altüst edilir kapak kapatılır 15 dakika kadar dinlendirilip ister pilav üzerinde ister sumaklı soğan piyazı ve kızarmış patatesle servis edilir haaaa bu arada ayranı da unutmayın onsuz olmaz:)))
Afiyetle yenir haydi deneyin görün
22 yorum:
papatyam ellerine sağlık canım sofrada iştah açıyor yani.öpüyorum tatlım
Canım ellerine sağlık harika olmuştur eminim öpüyo
rum.
papatyam ikidir bloguna giriyorum antivirüs programım truva atı var uyarısı veriyor.
Aynur'cum günaydın,
Ankara'da yaşarken komşum eti aynı senin tarifinle pişirirdi ve tadına doyamazdık. Ellerine sağlık gerçekten nefis oluyor..
nefis olmuş aynurcum eline sağlık çok da güzel ağırlamışsın misafirlerini
sevgilerimle...
ellerinize sağlık, harika görünüyor. Keşke o mübarek topraklara ben gelseydim de size getirebilseydim çeşit çeşit kahke. Malesef nazımın geçeceği çok yakın tanıdıklarımdan ümre yapacak olanlar yok. Siz oralarda dualarınıza bizi de alın inşaallah, gençken ve en kısa süre içersinde oraları ziyaret etmeyi rabbim kısmet etsin bizlere de...
harika görünüyor kebab canım.ellerine sağlık.mutlu pazarlar.
sofra da kebep da enfess görünüyor.. ellerinize sağlık.. sevgi ve dua ile..
slm aynur ablacim tandir kebabini bir defa konyada yemistim ve tadina doyamamistim. ben sey sorcaktim tekrar 20 dk pisirilip ve 15 dk bekletme islemi ayni tenceredemi yapilir veya baska bir tenceredemi yapilir. acele cvp verirsen cok sevinirim sevgilerimle.
ablacıım kebabın çok güzel olmus sofrada ki diğer lezzetlerde ellerine sağlık..
PAPATYAM,ELLERINE,EMEKLERINE SAGLIK.SOFRAN AYRI BIR GUZELLIKTE, KEBAP AYRI BIR GUZELLIKTE.HERSEY HARIKA GORUNUYOR.
AYRICA NE SANSLISIN O KUTSAL TOPRAKLAR DA YASIYOR O MANEVI HAVAYI HER DAIM YASIYORSUN.INSALLAH BIZLEREDE DE NASIP OLUR ORALARA GELMEK VE O SOFRADA BULUNMAK.
SEVGILERIMLE...
nefis bir tat ve iştah açıcı bir anlatım olmuş....ellerinize sağlık...
Sevgili Serpil
Link bırakmadığın için sana dönemedim canım ama cevap olarak buraya yazayım
Tüm işlemleri aynı tencerede (düdüklü tencere) yapıyoruz denemeye değer
sevgiler
günaydın canım güzel bir hafta diliyorum...nasıl oldun umarım daha iyicesindir...ah et olucak illede et obur biri olarak bayılırım böyle lezzetlere...ellerine sağlık canısı döktürmüşsün yine ...maşallah....öpüyorum gönülden çok.sevgilerimle...
Merhabalar Aynurcum,
sofran nefis görünüyor hele o sofrada sevdiklerin yanında olursa yemeklerin lezzetide bambaşka olur...Ve tabiiiii ayran olmazsa olmaz :)
Ellerine sağlık canım.
Kocaman öpüyorum....
Sevgiler........
Aynur ablacım ne güzel bir sofra ellerine sağlık.Birgün o sofra etrafında oturmak bana da nasip olur inş.
Evde tandır kebabı fikride çok güzel.Ellerine sağlık
Yaşar Apltekin..Çok farklı boyutta yaşıyor hayatı...
Ablacım harika görünüyor ellerine sağlık afiyet bal şeker olsun
hın hın nefis ellerine sağlık canımcım...
Aynur cuğum,
Sizin oralara gelmek için yanıp tutuşan kalbimi bir bilsen!! Bu yıl tekrar deneyeceğiz inşaallah bu kez çağrılanlardan oluruz, kalbi muhabbetlerimle...
Sen de dua et olur mu?
ablasının gülüne selamlar:) aynurcum ben bursa'dan gece döndüm,kalp tedavisine ağırlık verirken bu defa da maalesef romatizma rahatsızlığım aktive olmuş:(bu yüzden ağrılarım acılarım arttı ilaçlar(kortizon vs) da arttırıldı,1 hafta içinde hafifleyecekmiş:) inşallah,
sofran fevkalade maşallahın var afiyet şifa olsun
enfes olmuştur eminim ellerinize sağlık :)
Aynur Ablam ellerine sağlık. Her şey nefis görünüyor.
Yorum Gönder