21 Ocak 2010 Perşembe

PIRASALI BÖREK

PIRASALI BÖREK
Malzememiz:
3 adet yufka(opsiyonel),
yarım kilo pırasa,
1 adet irice havuç,
1 adet domates,
1 adet irice patates,
karabiber,tuz,pulbiber,
4 kaşık zeytinyağı,
Sıvı harcı için:
1 şişe soda,
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ,
2 adet yumurta.
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı,
1 kaşık sıvıyağ.
Yapılışı:
önce pırasalarımızı incecik doğrayıp zeytinyağında kavuralım
patatesimizi,domatesimizi ve havucumuzu rendeleyip ilave edelim
kavurma işlemini yaparken bir taraftan da baharat ve tuzu ekleyelim
(yapışmaz bir tencerede yaparsanız daha verimli olacaktır)
iç harcımız yeterli miktarda kavrulunca soğumaya bırakalım
diğer tarafta sıvı harcı hazırlamak için yumurtaları ve yağı iyice çırpıp
sodayı ekleyelim karıştırıp yufkaları birer birer işleme alalım
bir yufkayı serip üzerine sıvı harçtan bolca serpelim 4 tarafından katlayıp geniş bir bohça
 şekline getirelim 4 kareye bölüp ortalarına iç harcından bol bol yerleştirelim
 bohça şeklinde kapatalım yağladığımız tepsiye ters çevirip yerleştirelim hepsi bitince
üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımını sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim
Afiyet olsun:)

1 yorum:

kirazdünyası dedi ki...

ben bu böreğin tarifini çok beğendim mutlaka deniyeceğim...

ellerine sağlık

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..