14 Mayıs 2010 Cuma

MARUL SARMASI

Arkadaşlar bu resim çok güzel çıkmamıştı ama ben sizlerle çok değişik ve lezzetli bulduğum tadına doyamadığımız bu marul sarmasını ilk kez yediğimde hemen sizlerle paylaşmam lazım  diye düşündüm  canlarım varmı öyle yalnız tatmak:))


şimdi önce marulları ortalarının beyaz ve sert olan bölgelerini çıkarıp hazırlıyoruz sonra bildiğimiz bir zeytinyağlı iç harcı hazırlayıp sarıyor ve zeytinyağlı yaprak sarması gibi pişiriyoruz bence herkes denemeli şahane olmuştu Gülderen ablanın ellerine sağlık bende yapıcam inşaallah
aslında uzn süredir bu resmi eklemek istiyordum ama unutup duruyordum şimdi arayı buldum ve ekledim beğendinizmi??? vallahi biz çooook beğendik:)))

19 yorum:

yetur dedi ki...

trakya bölgesine ait harika bir tarif.arada bende yapıyorum.hakikatten çok güzel oluyor.ellerine sağlık canım...hayırlı cumalar diliyor çok öpüyorum.sevgiler...

Eylem dedi ki...

marul sarması gerçekten ilginç geldi.ama denemeye deger bence.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

a a ilk kez duydumm:)) Ne güzell değişik bir tarifmişş:)) ellerine sağlık ablacımm:))

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım emanetimi okudum bitirdim sana eslim etmeye geldim bilgine...
Allah kabul etsin ...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım ben birşey anlamadım beyaz bölgelerinden mi sarıyoruz yoksa yeşil bölgelerinimi :( anlamadım merak ettim bu tadı yapmak istiyorum da :)

Cahide dedi ki...

Ablacım nasıl sarılmış o narin yapraklar?Pişerken dağılmıyor mu?
Çok nefis olduğu kesin.Gülderen hanımın ellerine sağlık.Sende bizimle paylaştığın için sağol varol ablaların mahiresi.
Hayırlı cumalar dilerim...

Gelibolu17 dedi ki...

canım cüzümü okudum bitiridim..helali hoş olsun.Allah kabul etsin inşallah..bugünmü bağışlıcaktın...
sevgiler selamlar

rumma dedi ki...

Canım çok ilginç cidden, marulları haşlamaya gerek yoktur herhalde..

ellerine sağlık

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
Gülderen hanımın ellerine sağlık. Seninde paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiyle kal.

ŞÜKRAN dedi ki...

Günaydınlarrrrr sevgili papatya, sana bloğumda bir ödül bıraktım alır mısınnnn. sevgiler..

SADECE YEMEK dedi ki...

canım ellerine sağlık Hiç denemediğim bir tat ama denemek istiyorum.Afiyet şeker olsun sevgiler...

sevimlimutfak dedi ki...

Çok değişik bir tarif, mutlaka denemek lazım. Paylaştığın için teşekkürler. Sevgiler...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Çok eskiden annem de yapardı, uzun zaman olmuş yemeyeli. Bir dergide gördüğümde aklıma gelmişti ama hala yapamadım. Gerçekten nefis bir dolma, ellerinize sağlık. Bir de fasulye yaprağından yapardık, Zonguldak'ta iken. Yazın gittiğimde fasulye yaprağı bulursam yapacağım, inşallah. Afiyetler olsun.
Ödül için çok teşekkür ediyorum, gurur duydum.
Sevgiler.

susamcorekotu dedi ki...

elinden gelmeyen yok :))
çok değişik bir tarif
aynurcum yeni hatim cüzleri için sana yardım etmemi istermisin bir ara görüşsek ne dersin
hayırlı cumalar canım kardeşim

susamcorekotu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yildiz dedi ki...

Rahmetli anneannem yapardı marul sarması daha doğrusu dolma yaptığı zaman içini biraz fazla yapar birazda marul saradı güzel olurdu ...
Ellerine sağlık canım anneannemin vefatından sonra ilk kez sende rastladım marul sarmasını şu mubarek cuma gününde rahmet istedi bak sen de vesile oldun sağolasın canım ellerin dert görmesin..
Hayırlı cumalar...........

MERHABA dedi ki...

İlginç bir tarif tadını merak ettim doğrusu .Sevgiler...

ayşegül dedi ki...

canım aynurum geldim okudum marul sarmalarını çok güzeller daha önce hiç denemedim peki marullar pişince erimiyorlarmı sevgilerimle canım

papatya68 dedi ki...

Marul sarmalarını yaparken biraz nazik davranacaksınız yapraklara ve sert kısımlarını kesip çıkaracaksınız (yiyiverin kıtır kıtır):))
sonra yavaşca sarıp sık olarak yanyana dizeceksiniz ki açılmasın erimiyor zaten çarçabuk pişiyor mutlaka denemelisiniz