29 Kasım 2010 Pazartesi

CAFE PAPELAM DAN ALIP DENEDİKLERİM

Bu resimlerdekilerin hepsini sevgili kardeşim papelanın bloğundan  alıp denedim çok güzel tarifler olduğu için sizlerlede paylaşmak istedim sizde denemek isterseniz tarifleri arkadaşımın bloğunda haydi tıktıkl ayın:)
 TOST  EKMEĞİNDEN RULO BÖREK  ORJİNALİ VE AYRINTILARI İÇİN BAKIN  
ben burada da bulunması açısından tariflerini de ekliyorum ama ayrıntıları arkadaşımdan kopyalayıp getiriyorum hoşgörüsüne sığınarak
Malzemeler:

.1 paket tost ekmeği
.1 adet merdane :)
.100 gram tereyağ
İç harcına dilerseniz kıymalı isterseniz benim yaptığım gibi dil peynirli yapın her haliyle lezzetine doyulmuyor 
tost ekmeklerini ister kenarlarını çıkarıp ister çıkarmadan merdaneyle inceltebildiğiniz kadar incelttikten sonra iç harcını bir kenarına koyup ruo sarın sonra temiz ve nemli bir beze yan yana sıralayıp sarın 15 dakika bekletin  kurumaması için ve sonra böreklere azıcık tereyağı sürüp tavada çevirerek kızartın heryeri kızarınca servis edin afiyetle yiyin:)
eğer kıymalı yaptıysanız 2 parmak kalınlığında keserek tabağa yan çevirip dizin ve üstlerine yoğurt veya domates sosu ile mantı tadında servis edebilirsiniz o şeklinin de resmini çekip yayınlayacağım ilerde inşaallah çok lezzetli oluyor bence deneyin

 ÇITIR  KASELER TARİFİ VE AYRINTILARI İÇİN BAKIN LÜTFEN
Çıtır Kase İçin:

.2.5 su bardağı un
.1/2 su bardağı ılık su
.6 çorba kaşığı zetinyağı
.1 yumurta sarısı
.2 çay kaşığı tuz
.Arzunuza göre baharatlar
( kırmızı pul biber,karabiber,kekik )
.2 tatlı kaşığı susam
.2 tatlı kaşığı çörek otu  

Çıtır Kase Yapılışı:

.Malzemelerin hepsini genişçe bir kapta iyice yoğurun.
.Tuz ve baharatlarını ekleyin.
.20 dakika kadar dinlendirin
.Fırında dayanıklı kase veya tart kalıplarınızın dışını yağladın
.Oklava yardımı ile açtığınız hamur ile dışlarını kaplayın
.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin.
.Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
.Soğuttuktan sonra çıtır kaseleri dikkatlice tabaktan ayırın.
 ÇITIR  KASELER (BROKOLİ SALATASI İKRAM ETTİM BEN)
 MEDOVİK   PASTA  TARİFİ  VE AYRINTILAR İÇİN TIK TIK LAYIN
3 yumurta
.120 gram tereyağ veya margarin
.1 çay bardağı kadar şeker
.3 çorba kaşığı bal (mümkünse kalitelisini tercih edin,hamurun kıvamını doğrudan etkiliyor.)
.1.5 paket kabartma tozu (orijinalinde karbonat kullanılıyor ben  kabartma tozu ile pişiriyorum)
.4 su bardağı kadar un
.1 paket vanilya
Kreması için :
Malzemeler:

.4 su bardağı süt
.3 çorba kaşığı un
.1 çorba kaşığı nişasta
.5 çorba kaşığı şeker
.Vanilya 
1 adet yumurta sarısı
1 kaşık bal (veya arabistandakiler için haliyb camuz)
Yapılışı:

.Evvela üç yumurta ve şekeri iyice çırpınız.
.3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtınız.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişiriniz ( en fazla 1 dk)
.Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave ediniz.
.Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katınız.
.Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde ediniz.
.Hamuru 6' eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açınız. (Orta boy tencere kapağınızla ölçün ve ondan biraz daha büyük açın)
.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 2-3 dk pişiriniz (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)
.Hepsi pişince,tencere kapağı ile kesip,aynı boyda olmalarını sağlayınız.Artan kenarları robotta un haline getiriniz.
(Pastayı süslemede kullanacağız.)
.Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralara / üstüne / dışına kremasını sürünüz,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak,bitince kenarlarını bisküvi unları ile kapatınız.
Not:Ben bazen aralara kremayla birlikte yuvarlak dilimlediğim muzlardan da koyuyorum,güzel oluyor.
Eğer  arasına çiğ kremalı harç yerine muhallebi kullanmak isterseniz,ara katlara sürüp dışını 2 paket krem şantiyle hazırladığınız beyaz tabaka ile kaplayınız.

 PASTANIN  BİR  DİLİMİ
 EKMEK MANTISI  TARİF VE AYRINTILAR İÇİN TIK TIK LAYIN

Ekmek Mantısı
Malzemeler:
1 bayat ekmek
1 büyük veya 2 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.

Üzerine
Yoğurt
Sos:
Salça ve yağ 
(dilerseniz toz biber)

Hazırlanışı:

Tarifimiz son derece pratik..

1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.

2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.

3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..

4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.

5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)

6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.

7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)

8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)
 FELAFEL  (NOHUT  KÖFTESİ)  TARİFİ VE AYRINTILARI İÇİN BAKIN
Malzemeler:

.1 bardak haşlanmış nohut
.1/2 bardak bulgur
.1 büyük beyaz soğan (ince doğranmış)
.3 diş sarımsak rendesi (Ben 1  büyük diş kullanıyorum,fazlası sevmeyenler için rahatsız edebilir)
.1/2 demet ince kıyılmış maydonoz (Opsiyonel)
.1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kişniş
.1 büyük yumurta
.2 tatlı kaşığı kimyon
.1 çay kaşığı paprika
.1 çay kaşığı kırmızı biber
.1 çay kaşığı kekik
.1 çay kaşığı karabiber
.1 tatlı kaşığı susam veya çörek otu
.2 çorba kaşığı tahin
.2-3 çorba kaşığı galeta unu (Kıvamını ayarlamak için artırabilirsiniz)
.1 buçuk tatlı kaşığı tuz
.1/2 paket kabartma tozu
(Baharatları arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)
Kızartmak için yağ
YAPILIŞI:
.Bulgurun üzerini çok geçmeyecek kadar  su koyup,ağzını kapatın ve 10 dk. çekmesini bekleyin.
.Nohut,yumurta,sarımsak,soğan,tahin ,kabartma tozu ve baharatları mutfak robotunda iyice çekin.
.Karışımı kaba alıp,bulgur ve galeta ununu ekleyip 1-2 dk yoğurun.
.2 saat kadar buzdolabında bekletin (Vaktiniz az ise 1 saat buzlukta da bekletebilirsiniz,ara sıra kontrol edin,sertleştiğinde kızartılmaya hazırdır)
.Harcınızdan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
.Orta boy bir tencereye bol yağ koyup kızdırın. Kızdığını anlamak için ekmek parçaları atabilirsiniz.
.Köftelerinizi yağa atıp,altın rengi alıncaya kadar kızdırın.
MİLFÖY  KAPLI  TOP KEK TARİFİ VE AYRINTILARI İÇİN BURAYA BAKIN

PAPELADA MUHTEŞEM TARİFLERLE KARŞILAŞACAKSINIZ VE HEPSİNİ DENEMEK İSTEYECEKSİNİZ EMİN OLUN ::)))
ELLERİNE SAĞLIK şEYMA KARDEŞİM HARİKASIN

27 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık,hepsi çok güzel.

YeMeK vAkTi dedi ki...

bencede harika..Ama sende çok güzel yapmışsın hepsini.Ellerine sağlık

Cafe Pepela dedi ki...

Ablacığım es-Selam olsun gönülden!
Hasretle kucaklaşmaya geldim,bir de ne göreyim :)
Bombasın canım benim! Ellerine,gönlüne sağlık.Hepsi birbirinden nefis görünüyor,maharet ve sevginle yoğuruyorsun her kareyi,börekler,mantılar,medovik,falafel,milföylü kek! Hangisine bakacağımı şaşırdım,çok cici bir sürpriz oldu benim için..
Bavulları yerleştiyorum,birkaç gün sonra daha sıkı hasret gideririz inşaAllah,yüreğinden kocaman öpüyor,seni Allah c.c için seviyorum.
Muhabbet ve selametle

Unknown dedi ki...

Şeyma harika o bir hakikat :)
Ama sen de döktürmüşsün papatyam :)
Maşallah,bunca lezzet bir arada..
Şu çıtır kaseyi denemk istiyorum ne zamandır,bakalım ne zaman kısmet olacak :)
Afiyet,şifa olsun inşallah..
sevgilerimle..

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Hepsi birbirinden nefis olmus. Bende pastayi deneyecegim ins. hala firsatim olmadi. Ve sana katiliyorum Pepela'nin blogu inanilmaz guzel!! :)

Unknown dedi ki...

Canım maşallah hepsi birbirinden le
ziz mutlu ve sağlıklı haftalar öpü
yorum.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Aynur hanımcım harikasın canım CAFE PEPELA arkadaşımızda görüp zaten hayranlıkla izlemiştim birde siz bizleri baştan çıkartıyorsunuz bu güzelliklerle MAŞALLAH diyorum bu kadar şeyi nasıl hepsini birlikte ortaya çıkarttın bende en kısa zamanda denemek istiyorum tabi önce ALLAH ın izniyle o marifetli ellerin dert görmesin canım sevgiler

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel olmuş, çıtır kase şık sunumlar için harika. Ellerine sağlık...

Nilgün dedi ki...

Aynur'cum bu ne yaaaaa
Tam anlamıyla bir ziyafet, hepsi nefis gözüküyor, kimbilir ne kadar lezzetliydiler. Afiyetler olsun..

Unknown dedi ki...

Canısıı ellerine, yüreğine sağlık. Ne kadar güzel olmuş hepsi.. Pepelamada sürpriz olmuştur:)

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ablacim ellerine saglik cafe papelada ki gibi guzel yapmissin sende her ikinizin eline saglik,hepsi çok nefis gorunuyor özellikle pasta:))sevgilerimle.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

TÜH TÜH Kirkbin kere MASALLAH sana papatyam :))) döktürmüssün vallahi:) ellerine kollarina saglik her biri birbirinden nefisss görünüyor.. bu sabah bende yine baya bir gezindim pepelamin sayfasinda, gercektende süper tarifleri var :) sevgilerimle..

sarkaç dedi ki...

Lezzetleri Pepela garantili, bir de Aynur'un elinden çıkmış.Yiyenlere ne mutlu.

Mutfaknotlari dedi ki...

o böreği krepli sandım
tarifine bakmadan yorumladım
şimdi ayrıntısına bakacağım
hepsi harika ve ilginç o ne öyle milföyde tok kek süpersin valla
sevgiler
şimdi sakince inceleyeyim tarifleri

kalpkurabiye dedi ki...

pepelam zaten tartışılmaz ama ablacımm hakkını sonuna kadar vermişsinn ahh ne de beceriklisin maşallahh:))

sevimin sayfasi dedi ki...

hepsi birbirinden güzel, okadar cok cesit varki hangisine ne yazacagimi bilemedim
hepsi süüüper
ellerine saglik canim

Nilgün Komar dedi ki...

modevik pastaya gözüm takıldıı

sarımutfak-hande dedi ki...

ayy ne bunlar böyle görünce acıktım resmen:)))
ellerine sağlık hepsi harika

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar hepinize teker teker teşekkür ederim hepsini bir defada yapmadığımı yazmayı unutmuşum sanırım ayrı zamanlarda bazılarını birlikte yaptım ama hepsi papelamın tarifi olduğu için bir postta yayınladım o kadar beni yorumlarınızla hep şenlendirin olurmu?
sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

bu ne güzel bir görsel şov olmuş..
seninde dokunuşların mükemmel olmuş:)
sevgiler..

Disalce dedi ki...

canım hepsi harika..bende papelanın tariflerini çok beğeniyorum..sende çok güzel yapmışsın....
ellerine sağlık...

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar arkadaşım, size küçük bir süprizim var. Siteme uğrar alırsanız çok sevinirim.

Saygılarımla.

saniyesultan dedi ki...

hepsi birbirinden lezzetli gözüküyor...öpüldün canım.

Birsel ve İrem dedi ki...

Hepsi birbirinden nefis, ellerinize, emeğinize sağlık. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Ellerine sağlık canım hepsi nefis görünüyor...

Sevgiler...

lavantalimon dedi ki...

yaşasın yorum açıldı ve ben yazabiliyoum :))sorun yok şimdi çok iyi

bu kadar çeşit olursa tabii ki ödülleri hak edersin ellerien sağlık afiyetle:))

rumma dedi ki...

Canım hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık..

Ne desen haklısın arkadaşım , inan sadece sana değil ,pek dolaşamıyorum bu aralar ..Anca yorum yazan arkadaşlarıma iade i ziyarette bulunabiliyorum..

Hatırlanmak güzel gerçekten, bu aralar geçerli mazeretlerim var..

Anladın mı bilmem..:))

sevgiler

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..