21 Kasım 2010 Pazar

EKMEK DOLMALARI (BİRAZ FARKLI)

Selam  bloğuma  gelen  tüm ziyaretcilerim 
sizlere biraz bayram gününden bahsedeyim bu ekmek dolmacıkları da o gün soframızda olan yiyeceklerdendi ancak ben eklemeyi unutmuşum kızımın dikkatinden kaçmamış "anne hani ekmekler nerede onları niye eklemedin" deyince aklıma geldi işte bunlar da soframızda çok beğenilerek tüketilen ekmek dolmacıkları
tarifi Gül hanımın bloğunda  görüp denemiştim ama eşim kıyma çok sevmediği için ben iç harcını minik minik kuşbaşı etlerle hazırladım ilave olarak da haşlanmış bezelye,havuç ve patates kattım baharatlarla tatlandırdım evdekiler tadına doyamadılar eşim"aynısından bayram sofrasına misafirlerimize de yaparmısın canım" dedi bende ricası üzerine bayram sofrasına hazırlayıp yaptım ancak soframızda kavurma ve istek üzerine saç kavurma olması nedeniyle iç harcını tavuklu yaptım diğer malzemeleri aynen ekledim çok beğendiler hepsini bitirdiler:))))  Afiyet şifa olsun hepsine

Bu arada bu bayramdaki misafirlerimiz Medine de çalıştıkları için ailelerinden ayrı bayram yapmak zorunda kalan eşimin arkadaşları  ve benim kankam Kübra eşi ve çocuklarıydı tabi birde başımızın tacı annem yani bayramın ilk günü böyle şenlendirdiler bizi güzel geçti ama hepsi bu kadar diğer günler herkes hacda olduğu için kiimseler yoktu bizde sadece 2 komşumuz var onları ziyarete gittik  işte hepsi bu kadar ama telefonlarımız hiç durmadı biz aradık bizi aradılar sağolsunlar görüşmüş kadar olduk yakınlarımız ve dostlarımızla Elhamdülillah:)

gelelim ekmek dolmacıklarını nasıl yaptığıma  ilk olarak küçük ekmekcikler almanız lazım Gül hanımın yaptığı gibi sandviç ekmekleri alabilirsiniz bizim burada bulabildiklerimiz bunlardı önce kapak kısmını kesip içlerini ekmekler yarılmadan yavaşca çıkarın sonra iç harcını ister  Buradaki   gibi isterseniz şimdiki yazacağım harç gibi hazırlayıp içlerini doldurun üzeri için beşamel sos hazırlayın birer  kaşık üzerlerine koyup son olarak da rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200 derece ısıtılmış fırında pişirin mutlaka sıcak servis edinki lezzetine vararak yiyin denemekten korkmayın bu tat damağınızda kalacak:)))
İÇ HARCI:
Minik minik doğranmış tavuk veya kuşbaşı iyice pişirilip kavurulur eğer kuşbaşı işe bir adet soğan incecik doğranıp kavrulur içine katılır
eğer tavukla yapıyorsanız bir iri diş sarımsak rendelenir ve tavuklara baharatlar da katılıp öyle kavrulur 
baharat olarak her iki şekilde de karabiber,pül biber,kekik kullandım 
haşlanmış bezelye,küp doğranmış haşlanmış havuç ve yine aynı şekilde haşlanmış patates karışımı kullandım işte bu kadar haydi hanımlar beyler mutfak yolu göründü sanırım :))))
herkese güzel günler diliyorum
 NOT:
Birde kıymalısnı yaptım ve kıymalısına harcı soğuttuktan sonra biraz da iri kıyılmış ceviz kattım içli köfte harcı gibi harikaydı her şekide tavsiye ederim :

14 yorum:

sarkaç dedi ki...

Ekmek dolması özellikle Ramazan'da severek yaptığım yemeklerden. Tavuklu harç çok hoşuma gitti, elinie sağlık

Unknown dedi ki...

Değişik bir lezzet olmuş. Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Kaldıysa alabilirmiyim?nefis gözüküyor.Ellerine sağlık.
Sevdiklerininde Rabbim Haclarını kabul etsin darısı benim gibi gitmeyenlere inşallah kısmet olsun.

Huzurlu,keyifli sağlıklı günler diliyorum.

Sevgilerimle...

mine dedi ki...

nefis gözüküyorlar güveç zannettim ilk önce ellerine sağlık canım deneme listesine alıyorum sevgiler

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık gülünde yüreğine sağlık harika bir sunum ve nefis bir lezzet afiyet şeker olsun

Banu dedi ki...

Nefis bir dolma olmuş canım ellerine sağlık afiyetler olsun.

Canım sende Fatihliymişsin hemşeri sayılırız:)) ben şimdi avcılarda oturuyorum b.çekmeceye yakın ama İstanbula gelince beklerim çikolatalı kahveye kek yemeye beklerim sevgilerimle öptüm:)

lezzet sefasi dedi ki...

Harika bir tarif ellerinize saglik
Sevgiler
Sefa

Nilgün dedi ki...

Günaydın, tarifi görünce hemen yapmalıyım dedim. Ama önce ekmeği bulmam lazım. Emeklerine sağlık, afiyetler olsun..

kemalpaşatatlısı dedi ki...

Aynur cuğum,
Ne kadar da harika bir tarif bu, çok pratik ve lezzetli olsa gerek. "Atom" denilen tost ekmekleri ile de olabilir değil mi? Ellerine sağlık canım. Bu tarifini denemek için not alıyorum, hem de inşaallah haftaya Tayland a ve Burma ya gidiyoruz kardeşimi ziyarete, orada yapacağım bu tarifi inş. Muhabbetle canım arkadaşım...
iyi haftalar..

Adsız dedi ki...

eline sağlık canım nasıl güzel olmuş.acıktığımı hissettim..

Ballı Cimcime dedi ki...

Ekmek dolmasını sayende deneyeceğim canım ellerine sağlık, afiyetler olsun. Hep böyle güzel diyarlarda yakınlarınızla buluşabilin inşallah, ne büyük mutluluk orada olabilmek...
Sevgiler

özlem dedi ki...

ellerine sağlık canımcım. mutlaka denemek istiyorum. geçmiş bayramınız kutlu olsun.

Tarif diyarı dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis bir tarif mutlaka deniyeceğim.Sevgiler

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Aynur hanımcım tarifimi deneyip beğenmenize çok sevindim bende sizin gibi değişik şekilde deneyeyim tavuklu , kavurmalı dahada güzel olmuştur ellerinize emeğinize sağlık afiyetler olsun canım sevgilerimle

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..