28 Kasım 2010 Pazar

GÜVEÇDE PATATESLİ KEBAP

Güveç  tepside  kurban etiyle patatesden yaptığım bu yemeğe kebap ismini eşim ve oğlum taktılar bende yeni yemek etkinliğimiz olan Hobidünyam yemek etkinliği "8" KURBAN BAYRAMI SOFRALARI etkinliğimize ev sahibeliği yapan Özlem'e gönderiyorum ve arkadaşıma  bol katılımlı güzel bir etkinlik diliyorum kolay gelsin Özlemciğim:)
Eveeet gelelim tarifimize:
İlk önce 500 gr. kadar etimizi yıkayıp düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar az bir suyla 20 dakika pişirelim. Sonra süzerek aldığımız etlerimizi 2 kaşık tereyağı ile güzelce kavuralım tuzunu,karabiberini,kekiğini ve pul biberini de isteğimize göre ekleyip ateştn alalım kapağı kapalı olarak bir kenarda beklemeye alalım.
Bir tencereye 1 fincan zeytinyağını koyup içinde 1 adet ince doğranmış soğanı bir tutam şeker ve bir tutam tuzla  biraz kavuralım pembeleşmeye başlayınca içerisine 10 adet kültür mantarını irice doğrayıp ekleyelim kısık ateşte kavuralım yumuşamaya başladığı zaman 2 adet kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayıp ilave edelim en son olarak da 4 adetorta boy  patatesi soyup iri küpler halinde doğrayalım onuda ekledikten sonra kapağını kapatıp biraz pişirelim arasıra karıştırmayı unutmayın
patateslerin sertliği biraz gidince bu harcı etlerin üzerine alıp düdüklü tencerede kalan et suyunu da üzerine gezdirelim ve hepsini güzelce karıltırıp 3 adet defne yaprağını üstüne koyalım iyice ısıttığımız fırına tepsimizin ağzını folyoyla sarıp yerleştirelim 20  dakika 200 derece fırında pişirelim biraz fırının içinde dinlendirip sıcak sıcak sofraya getirelim yanında nefis bir bulgur pilavıyla ve kaşık salatasıyla tavsiye edilir 
afiyet bal olsun yapan ve yiyenlere

10 yorum:

Lezzet Adası dedi ki...

böyle bir yemeğe kim hayır diyebilir acaba :) ellerinize sağlık. sevgiler...

lezzet sarayı dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim papatyam.Antakya da öğrendim kayınvalidemlerden.

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm ellerin dert görmesin etkinliğimiz hayırlı olsunn:))

özlem dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık tarifini aldım. katılımın için çok teşekkürler her zaman beklerim.

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.

Saygılar.

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Enfes görünüyor. Çok iştah açıcı.Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun, şifa olsun. Sevgiler.

lezzet sefasi dedi ki...

harika gorunuyor , toprak guveclerin yemeklerine bayilirim.
ellerien saglik sekercim
Sevgiler
Sefa

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Gecmis kurban bayraminiz mubarek olsun.

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..