6 Kasım 2010 Cumartesi

MİLFÖYDEN LOKUMLU KURABİYE VE YUNANİSTAN' DAN GELEN KAVALA

Selam herkese güzel bir hafta sonu diliyorum
Bugün de sizlere misafirlerim için yaptığım içinde gül lokumu olan minik milföy kurabiyelerimin tarifini vermek istiyorum tek lokmalık oluşu ve çıtır çıtır lezzeti ile çayınızın yanında atıştırmalık olarak vazgeçemeyeceğiniz pratik bir kurabiye haydi mutfaklara aaaaaa siz hala duruyormusunuz? :)))))))))
1 adet milföy karesinden 4 adet kurabiye çıktığını göz önünde bulundurarak yeterli miktarda milföy hamuru
yetecek kadar küçük lokum (ben güllü lokum kullandım ) 
üzeri için pudra şekeri
Milföyleri 4 kareye keselim sonra içlerine 1 er tane lokum yerleştirip 4 ucunu tepede birleştirelim tepsiye dizdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim (fırın mutlaka sıcak olmalı yoksa milföyler güzel kabarmaz)
 fırından çıkardıktan sonra ılık hale gelene kadar bekleyip sonra üzerine bolca pudra şekeri eleyelim çayımızı demleyip afiyetle yiyelim 
haydi kolay gelsin hepinize 
Bu tarifimi de Gülo anne  ye   
hobidünyam etkinliklerinin "7" ncisi olan "milföylü lezzetler"  için yolluyorum harika tarifleriyle tüm katılanlara da teşekkürlerimi sunuyorum buradan:)
bu resimdekiler de eşimin arkadaşının Yunanistan dan hediye getirdiği kavala kurabiyeleri çoook lezzetliydi sadece paylaşmak istedim ayrıca bende yapıp yayınlamıştım ve lezzetin de hiç fark yoktu denemek isterseniz diğer bloğumda görebilirsiniz  bir tık yeter:)

10 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı günler, çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. ellerinize, emeğinize sağlık. Çayın yanına bir kaçtane aldım bilginiz olsun.

Saygılar.

neval dedi ki...

bu kadar kolaysa tamam o zaman yaptık gitti

Banu dedi ki...

Canım günaydın:)) Nefis tarif vermişsin ellerine sağlık ah şu kavalayı yiyemedim ona yanarım:( Canım senin Yoğurtlu Brokoli Salatasını yaptım nefis oldu ay sanki mantı yedim gibi ben hep limonlu yerdim yoğurtlu nefis oldu ellerine sağlık. Senin blogla bağlantı yapmaya çalışıyorum bilgin olsun sevgilerimle öptüm...

MERHABA dedi ki...

milföylü lokum oldukça pratik ve çok hoş bir kurabiye olmuş ellerinize sağlık. kavala kurabiyesini daha önce çok yedim eşim görev icabı Gemlik'e (Bursa ) gittiğinde getirmişti oldukça lezzetliydi.
sevgilerimle.........

susamcorekotuFeriha dedi ki...

atıştırmalık olmuş ama durmak zor oluyor böyle lezzetlerde hele de güllü lokum varken birilerinin durdurması gerek yerken:))))
kavala kurabiyesini bende çok seviyorum henüz yapmadım ama gerçeğinin içinde yanlış hatırlamıyorsam votka gibi alkollü katkılar var:(bimde satılıyor birde gebzede çok meşhur
blogcuya baktım burda da yayınlasana tatlım burda da bulunsun
seni kucaklıyorum sevgiyle:)))

Güloanne mutfakta dedi ki...

Günaydın Aynurcuğum tarifini aldım Canım övgülerine çok teşekkür ederim bu işleri hiç bilmediğimi söylemiştim
Bannerimizi kimse kopyalayamadı .Bloglarda yayınlansaydı katılıp sanırım çok olacaktı
iyi bir ev sahibeliği yaptığımı ve etkinliği başarıyla götürdüğümü ve seni mahçup etmediğimi senden duymak tabiiki çok hoşuma gitti
Seninde yüreğine ve emeklerine sağlık
sevgilerimi bıraktım

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım harika olmuşlar.sevgiler.

Tarifname- SEDA dedi ki...

Lokumlu milföyleri ilk teyzem'de tatmış ve oldukça ilginç bulmuştum. Özellikle kahve yanında ikramlığa çok uygun. Ellerine sağlık.

Sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacımm:))
kavalalrda bal şeker olsun sizlere:))

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık Aynurcuğum sevgiler...

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..