9 Ocak 2011 Pazar

YILDÖNÜMÜ PASTASI VE " BEN BULDUM " ETKİNLİĞİ

Eveeet sevgili misafirlerim sizlere bugün tarifini vermek istediğim evlilik yıldönümümüz için yaptığım nefis pastanın tarifi aynı zaman da tamamen benim bulduğum doğaçlama bir pasta olduğundan dolayı sevgili  estergonyeşil arkadaşımın "BEN BULDUM" etkinliğine gönderiyorum katılanların buluşlarını da çok merak ediyorum kimbilir ne güzel tarifler gelecek kolay gelsin arkadaşım:)
Gelelim tarifimize ben bu pastayı nasıl yapmışım bakalım haydi buyurun:)
PASTANIN TABANI İÇİN
İlk önce evdeki bayatlayan kek ve kurabiyelerden robotta çekip 5 su bardağına yakın olmak üzere hamur kabına alalım ve içine 
1 su bardağı süt, 2 yumurta, 4 kaşık sıvıyağ, 1 paket vanilya, 1 paket kakaolu puding, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı rendelenmiş çikolata, 1 çay bardağı çekilmiş badem, 3 kaşık şeker, 1 çay kaşığı neskafe.
YAPILIŞI:
Önce yumurtalar ve şeker iyice çırpılır diğer malzemelerde eklenerek karıştırılır ve un haline getirilmiş olan kurabiye kek karışımı ilave edilerek hepsi iyice karıştırılıp  tabanı yağlanmış olan çembere veya kelepçeli kalıba yerleştirilir kaşıkla düzeltilip 160 derece ısıtılmış olan fırında iyice pişirilir pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir ve fırından çıkarmadan ılık hale gelmesi beklenir sonra fırından çıkarılıp üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayın ve düzleştirin üzerini arzu ettiğiniz meyvelerle kapladıktan sonra en son 1 kaşık nişastayı 1 bardak suyla pişirin ılınıncaya kadar sürekli karıştırın meyvelerin üstüne döküp her yerini  örtmesini sağlayın ki meyveleriniz kararmasın
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt, 2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 su bardağı şeker, 1 yumurtanın sarısı, 
Bu malzemeler muhallebi kıvamında pişirilip biraz ılık hale gelinceye kadar çırpıcı yardımıyla güzelce çırpılır sonra içine 200 gr. labne eklenerek tekrar karıştırılıp  kekin üzerine azar azar yayılır (hepsi birden dökülünce ağır gelip kekin ortası çökme yapar) meyveler ve jölemsi sıvı yayıldıktan sonra da buzdolabında 3-4 saat bekletilip fıstıkla ve nane yapraklarıyla süslenerek servis yapılır nefis bir pasta oldu tavsiye ederim mutlaka deneyin:) Cheesecake benzeri bir pastaydı.
Ben bir de pastanın yapılma aşaması bitince hazır çikolata sosları varya dondurma için olanlar ondan vardı pastanın kenarlarına fırçayla sürüp  üzerine de bir çizgi geçmiştim malum çikolata delisiyim herkes tarafından bilinir:)))
NOT: eğer evinizde bayat kurabiye ve kek yoksa 1 paket hazır kek alın ve 1 paket kepekli bisküvüyle ikisini karışık olarak robottan geçirin aynısı olur. 


18 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim ben im, sen de benim gibi elde olanlari degerlendirenlerdensin... Ve de ortaya nefis lezzetler cikiyor degil mi.... Afiyetler olsun sizlere... Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

Sağlıklı,mutlu ve sevgi dolu nice senelere arkadaşım.

Ellerine sağlık,nefis gözüküyor.

sevgilerimle...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Aynur ablacım
pastanız çok güzel,ellerine sağlık ama kaçıncı yılınız olduğunu yazmamışsın:)

mutluluğunuz daim olsun

sarkaç dedi ki...

Bu inanılmaz bir pasta olmuş. Çok beğendim.

ham ham ev yemekleri dedi ki...

Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ,uzaklardan hele de gitmek için can attığım bir yerden ziyaretçim olunca nasıl sevindim anlatamam sizden ablama bahsedeceğim ablama yaşadığınız şehri 2 kere görmek nasip oldu.. dünyada yaşamak istediğim tek yer medinedir demiş ti.. ..Allah nasip eder ve medineye gelirsem İnşallah burda atılan dostluk adımlarını pekiştiririz.. sevgiyle..

Atike Momini Ziya dedi ki...

hakkaten harika bir buluş... ellerine emeğine fikrine sağlık ablacığım....denenmeye değer bir pasta...öpüyor ve içten muhabbetlerimi gönderiyorum... yaptığın umre ziyaretini de Rabbim kabul buyursun.. dualarında aklına gelmişmiyimdir ;) Rahman'a emanet ol...

mutfagabuyrun dedi ki...

pasta harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Canım sağlıklı mutlu dolu nice uzun senelere...

Elelrine sağlık pastan enfes olmuşş...

MUTFAKISTAN dedi ki...

EVLILIK YILDONUMUNUZ KUTLU OLSUN
PASTASIDA SIZDEN ELLERINE SAGLIK
HARIKA GORUNUYOR
SEVGILER

aysemmutfakta dedi ki...

ne güzel bir tarif ellerine sağlık canım.....

LEZZETİKRAM dedi ki...

çok güzel bir tarif olmuş ,nice mutlu seneler daha;)

Mutfak Dili dedi ki...

İnşallah . Gönlüm hep oralarda . BU davetiniz dua yerine gecer ve bu maddi sevda bvenim asil manevi sevdamin yerine gelmesine sebeb olur. Allah razi olsun bu samimiyyetiniz için. Vermiş kadar oldunuz. Mutlu oldum. Rabbim gönlünüzden gecenleri hep nasip etsin. Teşekkürler. Allaha emanet olun.

www.sendepisir.com dedi ki...

Pasta nefis olmuş, ellerine sağlık. Mutluluk dolu beraberliğin devamı dileklerimle..

Havlu Dantel Modelleri dedi ki...

24 olmuş maşallah, 40. yıllara inşallah.

şahane olmuş, notunuzada bayıldım. ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Aynur ablam bu hayrsiz kardesin buralara ugramayali nasilsin? Herzamanki halin yani caliskan ari gibisin masallah ee bu durumda internetteki butun guzel odullere en once sen layiksin tabiki :)

Ablacim, Allah senden daimi razi olsun, Rabbim her iki dunyada da esinle cocuklarinla huzurlu bir omur nasip etsin.amin.

Cahide dedi ki...

Ahh canım ablam,sen üretirsin de güzel olmazmı? Bal gibide olmuş işte.Ellerin dert görmesin ablacım.Seni çooook seviyorum.Allah' emanet ol mahirem benim...

mintinin dünyası dedi ki...

aynur ablam,
nasılsın?
bana hayırsız deme olurmu canablacım:))
ancak hasbihal etmeye gelebildim.
dilleşmeye,söyleşmeye geldim.
nice uzun sağlıklı yıllar dilemeye geldim.pastana da bayıldım.ama senin hamarat ellerinden bundan başkası çıkmazdı zaten.
eline sğlık.
SEVGİLER,İYİ AKŞAMLAR

Unknown dedi ki...

Yapıyorummmmm nihayet bugün pastayı....Aynur abla

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..