30 Nisan 2011 Cumartesi

SÜRPRİZLİ KEK, MİNİ PİZZALAR, HİNDPARE, KARADENİZ KURABİYESİ (DAMLA SAKIZLI)

İşte merak edilen içinden sürpriz beyaz topcuklar çıkan baton pastamızın tarifi geldiiiii:)
ben ilk defa yaptım ama bundan sonra çooook yapılacak gibi görünüyor çünki lezzeti ve görüntüsü çok güzeldi tarfi biraz benden biraz Gül hanımdan karışık oldu sayfasında harika kek tarifleri var mutlaka bir uğrayıp görmenizi tavsiye ederim değişik bir pasta yapmak istedim misafirlerim için yeni aldığım kelepçeli baton kalıbımı da denemek istedim aslında:)
Gül hanımın bloğunda daha önce bu süprizli kekden görüp denemek üzere almıştım reçetesini kolları sıvadım önce topları hazırladım sonra keki çırptım ortaya nefis bir pasta çıktı nasıl yaptığımı anlatmaya başlıyorum buyurun:)
Sürpriz top malzemelerimiz:
1 paket labne, 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı hindistancevizi.
Hepsi yoğurulup cevizden biraz küçük toplar yapılır buzdolabında bekletilir.

Kek malzemelerimiz:
3 adet yumurta,
100 gr. tereyağı (yumuşak)
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı rendelenmiş çikolata,
1,5 su su bardağı un (gerekirse az daha ekleyin)

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler de sırayla çırpma teliyle karıştırarak eklenir ve kalıbın heryeri yağlanıp hafifce unlandıktan sonra kek hamurunun yarısı kalıba dökülüp yayılır üzerine toplar yerleştirilir kalan hamurda topların üstüne dökülüp kalıp yere vurulur hava kalmasın diye ardından damla çikolata varsa biraz serpilerek 170 derece fırında mümkünse 25 dakika sadece alttan sonra ise alt üst olarak pişirilir kürdanla test edilerek pişince fırından alınır ve 1 su bardağı kahveli şekerli suyla ıslatılır
En son üzerine biraz soğuyunca beyaz çikolata sosu yada arzu ettiğiniz bir sos ve damla çikolatalar ile süslenir yukarıdaki resimde de dilimlenmiş hali görülüyor nasıl beğendinizmi???:)
Hindparenin tarifini daha önce vermiştim bakın burada
Pizza tarifi vermedim çünki daha önce verdiğim pizza tarifinin aynısını minik minik yaptım görmek için buraya bakın
Karadeniz kurabiyesini bu defa içine bir paket damla sakızlı puding ekleyerek yaptı sakız kokusunu sevenler için çok güzeldi mesela ben:)))) tarif için buraya bakabilirsiniz
Bu defa üzümde koydum daha güzel oldu geçen sefer çocuklar yemiyor diye üzüm katmamıştım
Diğer kakaolu kurabiyeler de kokostar kurabiye onları kermesten almıştım nefisti:)

29 Nisan 2011 Cuma

MİSAFİR SOFRAMIZ VE YENİ ETKİNLİK İÇİN DİYET BİR TARİF:)

Selam herkese hayırlı cumalar dilerim
Bu sofrayı geçen hafta misafirlerim için hazırlamıştım sizlere de menü hazırlarken fikir olması açısından aktarmak istedim umarım beğenirsiniz misafirlerim çok beğenmişti hepsine gelip evimizi şenlendirdikleri ve güzel bir gün geçirmemize vesile oldukları için teşekkür ederim eli boş gelmemişler o nedenle de ayrıca teşekkür ederim arkadaşlarıma:) Sofrada görünen hindpareleri kankam Kübra yapıp getirdi eline sağlık, yanında görünen minik kağıtlarda kurabiyeler var onları da kızımın arkadaşı Yasemin yapıp getirdi eline sağlık çok nefisti tarifi vericem yakında inşaallah ve orada görülemeyen bir tabak daha var arkadaşım Gül getirmişti onuda ayrıca resimleip yayınlarım kesesine bereket olsun:)
Soframızdakilerin tariflerini daha sonra tek tek yayınlayacağım ama bugün sizinle paylaşmak istediğim diyette olanların içine yarayacağını umduğum nefis bir tarif
Duyduk duymadık demeyin yeni etkinliğimiz başlıyoooooor:) Sevgili Dilek yeni ev sahibemiz etkinlik konumuz ise "DİYET VE DİYABETİK YEMEKLER" sizlerden de katılımlarınızı bekliyoruz arkadaşımın bloğundan banneri alıp bloglarınıza ekleyebilirsiniz bekliyoruz:)
Tarifimiz salata üzerinde top patates köftesi
Köftesi için malzemeler:
4 adet iri patates,
1 adet irice soğan,
1 su bardapı ince bulgur,
1 kaşık biber salçası,
1 kaşık domates salçası,
1 çay bardağı zytinyağı,
1 çay kaşığı pulbiber,
1 .ay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz, 1 limon,
Arzu edilirse ince doğranmış maydanoz.
Yapılışı:
Patatesler soyulup 4 parçaya kesilip 2 bardak suyla haşlamaya bırakılır
Patatesler haşlanırken 1 adet soğan incecik doğranıp zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur içine salçalar katılıp karıştırılır ve baharatlar da eklenerek ateşten alınır
Patatesler haşlanınca çatalla sıcakken ezilir içine ince bulguru katılıp hızlı bir şekilde karıştırdıktan sonra kapağı kapalı olarak bulgurun kabarması beklenir ve kabaran bulgurla patates karışımı biraz yoğrulur soğanlı baharatlı karışım eklenerek tekrar yoğurma işlemi yapılır 1 limon suyu sıkılıp (1 kaşık nar ekşisi de olur) tekrar yoğurduktan sonra cevizden büyük yumurtadan küçük toplar hazırlanır ve salatanın üzerine yerleştirilerek bekletilmeden servis edilir
Salatası için:
1 adet göbek marul,
2 adet salatalık,

Sosu için:
1 kaşık nar ekşisi, 3 kaşık zeytinyağı, 1 tutam tuz,

Marul çok ince olmamak şartıyla doğranır içine küp doğranmış salatalık katılıp sosuyla karıştırarak hazır hale getirilir
Afiyetle mis gibi yenir:)

Diğer tarifler de yakında gelecek beni bekleyin anacıııııım:))))
Dilekciğim kolay gelsiiiin:)

27 Nisan 2011 Çarşamba

PIRASALI BÖREK

Selamlar herkese güzelliklerle dolu bir gün dilerim:)
Pırasalı böreği bu defa biraz farklı yaptım tadına bakanlar ve biz çok sevdik sizlerinde beğenmenizi dileyerek yayınlamak istedim buyurun tarife:
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet pırasa ,
1 adet kırmızı biber,
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir,
tuz,karabiber,pulbiber,
DIŞI İÇİN:
4 adet yufka,
2 yumurta,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
yarım çay bardağı su,

YAPILIŞI:
İlk önce pırasaları ayıklayıp incecik doğradım 1 kaşık zeytinyağında teflon tavada kısık ateşte güzelce kavurup içine minink minik doğradığım kırmızı biberleri ekledim birazda öyle kavurdum içine baharatını ve tuzunu da ilave ederek karıştırdım ateşten aldım soğumasını bekleyip peynirini soğuyunca karıştırdım
Sıvı harcı hazırlamak için yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp diğer malzemeleri iyice çırptıktan sonra yufkalardan birini serdim sıvı harçtan fırça yardımıyla heryerine sürdüm ikinci yufkayıda üzerine serip onuda fırçayla sıvı harca buladım yanlardan 10 ar santim kadar katladım alt ve üst tarafından da aynı şekilde 10 ar santim katlayıp iç harcından heryerine gelecek şekilde serpiştirdim böreği rulo sardım (sıkı olmamalı) baş parmak uzunluğunda dilimleyip yağladığım tepsiye yerleştirdim üstüne yumurta sarısını 1 çay kaşığı sıvı harçla karıştırarak sürdüm 180 derece ısıttığım fırında üstü kızarıncaya kadar pişirip ılık hale gelince servis ettim umarım denersiniz ve sizde beğenirsiniz
Sağlık Afiyet Olsun hepinize:)
NOT:
Evinizde yufkanız olmadığı zaman milföy hamurunu biraz incelterek tek kat yapabilirsiniz öylede nefis oluyor denenmiştir.

25 Nisan 2011 Pazartesi

SOSLU BİFTEK - PATATES PÜRESİ - YOĞURTLU ŞEHRİYELİ ÇORBA - ZENCEFİLLİ AYVALI KOMPOSTO

Selam olsun tüm misafirlerime ve blogcanlarıma
Bu gün sizlerle paylaşmak istediklerim başlığı biraz kalabalık etti ama sofralarınız için fikir olması açısından yayınlamak istedim çok lezzetli yemeklerimi:) (kendini beğenmişlik ettim sanırım):))))))
Önce bifteği terbiyelemek için ne lazım onunla başlayalım ben her zaman biftekleri bir gece önceden terbiye eder ertesi gün pişiririm lokum gibi olur tabi bifteklerin de güzel olması önemli eee buda kasabınızın marifetli ellerine kalmış:D
İlk önce 1 adet büyükce soğanı rendeleyip suyunu tülbentten süzüyorum ve içine 1 fincan süt ile 1 fincan zeytinyağı karıştırıp arzu edilen miktarda karabiber ve pulbiber de ekledikten sonra biftekleri içinde güzelce harmanlayıp kapaklı bir kap içerisinde buzdolabında sabaha kadar bekletelim yumuşacık olsun.
Sonra sabah bir tencereye alıp önce harlı ateşte bir altüst ettikten sonra ateşi iyice kısıp pişmeye bırakalım ayrı bir yerde 3 adet domatesi rendeleyip içine bir kaşık domates ve biber salçası karışımını karıştıralım, kekik, karabiber,pulbiber,1 diş sarımsak (rendelenmiş),1 çay kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı unu da ilave edip iyice karışmasını sağlayalım etlerimiz suyunu tamamen çektikten sonra çatalla pişme durumuna bakalım eğer biraz daha pişmesi gerekiyorsa o zaman 1 çay bardağı kaynar su ekleyelim yine kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim ardından etleri alt üst ederek hafifce kızarmalarını sağlayalım ve sosu etlerin üzerine döküp kısık ateşte pişirmeye devam edelim domateslerin sulu olmaması halinde 1 çay bardağı kaynar su da bu aşamada eklenebilir 5 dakika sonra da artık yeteri kadar tuz ilave edilerek iyice pişip sosunu çekmesi beklenir sonra servise hazırdır afiyetle patates püresi ve pilav eşliğinde yenir:)
Gelelim çorbamıza
İlk olarak tencereye 3 bardak kaynar su veya varsa et suyu koyulup içine de 1 küçük çay bardağı arpa şehriye katılır şehriyeer pişinceye kadar arasıra karıştırmak suretiyle kaynatılır sonra bir başka kabın içinde 1 yumurta,3-4 kaşık süzme yoğurt,1 kaşık un 1 bardak suyla çırparak pürüzsüz hale getirilir pişen şehriyelerin içine eklenir ardından 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı (silme) kuru nane ilave edilerek çorbanın yapımı tamamlanır kıvamını da almışsa leziz çorbanız servise hazır hale geldi demektir afiyet olsun:)
Ben bu yemekleri hazırladığım gün pilav pişirmek istemedim kelebek makarnayı sade (tereyağlı) olarak pişirdim servis ederken de büyük tabak tercih edip ortasına bir kasede yoğurt koydum isteyen tabağına aldığı makarnanın üzerine yoğurt ekleyip öyle yedi isteyen sade yedi
Yanında da bol nane ve göbek marul olan salata tabağı hazırladım sağlıklı olsun diye:D
Veeee son olarak da evdeki ayvaları ve elmaları küçük küçük doğrayıp içine misket büyüklüğünde taze zencefili incecik doğrayıp onuda kattım birde 4-5 tane hibiskus atıp bir tencere kaynar suyun içine katıp kaynattım 10 dakika kaynadıktan sonra yeterli miktarda şeker ilavesiyle tatlandırıp 10 dakika daha kaynatarak ocaktan aldım soğuyunca da buzdolabına alıp iyice soğuyunca servis ettim zencefil çok güzel bir lezzet vermişti ve hibiskus da rengine güzellik katarken hafif bir mayhoşluk katmıştı tavsiye ederim çok da faydalı bitkiler bunlar şifa olsun yapanlara
NOT: şeker katmak istemeyenler için bir önerim var evde süzme balınız varsa kompostonuz piştikten ve ılık hale geldikten sonra 2 bardak suyundan alıp içine bal karıştırarak erimesini sağlayın ve kompostoya karıştırıp için tamamen doğal ne dersiniz???

TAZE BARBUNYA SALATASI

Barbunya salatasının tarifi geldiiiiiiiii:)))
Bu güzel salatanın tarifini ilk defa Arzu arkadaşımızın bloğunda görüp denemek üzere reçetesini almıştım iki kez yaptım birinci yaptığımda tarifi aynen uygulamıştım resimde görünen ilk yaptığımdı misafirlerimde çok sevdiler ikincisini de biraz eklemelerle perşembe günü kermes için yaptım ona eklediklerimi de yazıcam sizlere ama resmini çekme fırsatım olmamıştı çünki badempare de yaptığım için aynı gün ev halkına yemek vs. ancak hazırlanıp çıkmıştık orada kermese gelen herşeyin resmini çekmek istiyordum sizlerle paylaşmak için ama biz masayı hazırlayıp da satışa açıncaya kadar hava biraz karardı ışık yerterli gelmedi ayrıca da ben satış görevlisi olduğum için satmaktan fırsat bulamadım maşaallah subhanallah o kadar çok gelen ve ellerinde getirdikleri yiyecek vardıki sığdıramadıklarımızı arkada bir masaya koyduk satıldıkca boşalan yerlere koyduk herkes hem getirdi hem götürdü:) süper bir yiyecek kermesi oldu
Çocuklarımızın ve öğretmenlerinin hazırladığı kutlu doğum haftası programı da muhteşemdi program bitişinde herkese kırmızı gül ve minik hediyeler dağıtıldı güzel bir gündü hadis yazılı kağıtların içine koyulduğu minik şirin zarflar vardı dağıtılmak üzere hazırlanan onların kapaklarını kızlarla pul boncuk yapıştırıp süsledik çok güzel ama bir o kadar da yorucu bir gün geçirdik
Dün misafirlerimi ağırladım bugün de marul sarması nın keşfedicisi:) Gülderen ablamıza davetliydik oraya gidip bol bol marul dolması içli köfte ve bizim için hazırladığı nefis ikramlarından yedik ardından hibiskus çayı yeşil çay içtik ellerine sağlık Gülderen ablacığım güler yüzünle ve misafirperverliğinle çok güzel ağırladın bizi en kısa sürede tekrarlamak isteriz:)
Tabiki dost sohbetleri doyulmaz güzelliği bu oturmalarımızın
Haydi artık çok uzattım zaten tarife geçelim canlar aynen aktarıyorum işte buyurun
MALZEMELER:

Malzemeler:

2 su bardağı barbunya (ben taze kullandım)

1 adet iri havuç

1 su bardağı ceviz kırığı

Maydanoz,dereotu

1 kase sarımsaklı yoğurt

2-3 yemek kaşığı mayonez

Tuz ve pulbiber

Yapılışı:

Barbunyaları akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayın.

(ben tazesini kullandığım için ıslatmadan direk haşladım)

Karıştırma kabına havucu rendeleyin ve içine cevizi,kıyılmış maydanoz,dereotu ve pulbiberi ekleyin. Soğumuş barbunyalarıda ilave edip,karıştırın.

Başka bir kasede sarımsaklı yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırın. Bu karışımı salataya ekleyin ve karıştırın. Son olarak üzerini istediğiniz gibi süsleyin ve ağzı kapalı olarak dolapta birkaç saat bekletin.

NOT:

İkinci yaptığımın içine ben 3 kaşık tahin,5-6 adet kornişon turşu,1 kase meksika fasulyesi ekledim aslında ben yeni haliyle daha çok sevdim siz dilediğinizi yapın ama mutlaka yapın:)



23 Nisan 2011 Cumartesi

MİSAFİR SOFRAMDAKİLER

Selam sevgili misafirlerim ve blogcanlarım hepinize güzelliklerle dolu bir hafta sonu diliyorum çocuklarımızın da 23 Nisan çocuk bayramını kutluyorum
Bu misafir soframızı eklemeyi biraz geciktirdim sırada bekleyen bir çok tarifimi olduğu gibi:) ama bugün yine misafirlerim için hazırlık yaparken aklıma geldi "hem ekleyip hem dinlenmiş olurum" dedim oturdum işte buyurun soframızda neler varmış (bugünkü soframızda da çok güzel tarifler var inşaallah bekleyiiiiin:)))
Kekli ve irmikli nefis bir pastamız vardı tarifi sevgili Yeşimden
benimki onun yaptığı kadar güzel olmasa da nefisti ellerime sağlık:))))
Buda dilimlenmiş hali haaaa ben ufacık değişiklikler yapmıştım mesela kekini zebra kek şeklinde yaptım üzerine de ayva çekirdeğini 4-5 gün buzdolabında suyun içinde bekleterek elde ettiğim jöleyle süslemiştim
Kakaolu ıslak kurabiye ve
Elmalı turta daha önce tarifini eklemiştim ama sanırım eski bloğuma eklemişim buraya da tarifi hemen yazayım işte buyurun

ben birkaç tanesini denemlik nutellalı yapmıştım onlarda harika oldu deneyiiiin:)

MALZEMEMİZ:

3 adet yumurta,

250 gr.margarin veya teremyağ,

bir su bardağı dolusu toz şeker,

vanilya,kabartma tozu,

2 yemek kaşığı yoğurt,

aldığı kadar un (kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olacak)

15 dakika nemli bez örtülüp dinlendirilecek ve eğer evde varsa kalpli muffin kalıplarında yada küçük tart kalıplarında yapabilirsiniz bir parça hamuru kalıba düzgünce yerleştirerek kenarlarını da yükseltin sonra hazırladığınız ve soğuttuğunuz elmalı iç harcından bir kaşık ortasına yerleştirin üzerinede küçük küçük şeritler ile kafes yapın 180 derece ısıtılmış fırında pişirin hafif pembeleşirken çıkarın biraz soğuduktan sonra da pudra şekeri eleyin harika oluyor bence deneyin misafirlerim çok beğendiler umarım sizlerde beğenirsiniz diğer bloğumdan kalp şeklinde yaptıklarımın resmine bakabilirsiniz sunum çok şık oluyor tık tık

Açma ve
Barbunya salatası tarifini daha sonra ekleyeceğim bir blogda görüp yazmıştım nefis oldu geçtiğimiz gün kermes içinde yapıp götürdüm ona eklemeler yaptım daha da güzelleşti tarifi bekleyiiiiiin:)))
Bu çiçek poğaçalar da Paşasofram arkadaşımdan aldığım bir tarif aslında ben hamuru her zamanki kullandığım mayalı hamurumdan kullandım ama şekli arkadaşımın bloğundan esinlenip yaptım siz bloğuna bir uğrayın nefis tarifleri var

Zeytinyağlı yaprak dolması anneciğimin ellerinden bana yardım olsun diye sarmış getirmiş canım benim:) ellerine sağlık anneeeeem:)
Börekler milföyden iç harcında da tavuklu, mantarlı ,garnitürlü ve kaşarlı iç harcı vardı tazecik yapmıştım çıtır çıtırdı afiyet olsun misafirlerime
Bu gün sofranın tam halini çekmeyi düşünüyorum utanmazsam eğer:) çünki tüm çekilmesi gereken farklı tariflerim var inşaallah beğenirler sizlere misafirlerimin verdiği tepkileri de anlatıcam yeni soframın resimleri ve tariflerini verirken bekleyiiiiiiiiiin:))))
hayırlı günler dilerim
Pardon karışık salatamızda vardı unutmşum resmini görünce hatırladım:)

20 Nisan 2011 Çarşamba

SOĞAN,BİBER,PATATES DOLMASI (KARIŞIK DOLMA)

Selam olsun tüm ziyaretcilerime:)
Öncelikle bir önceki yazıma yaptığınız yorumlarınız da çok güzel dilekler de bulunmuşsunuz Allah raz olsun dualarınız için teşekkür ederim tüm ziyaretcilerimin ahirete göç eden yakınlarına Rabbim rahmetini bol eylesin AMİN
Gelelim dolmalarımıza ben geçen hafta yapmıştım dolmaları ama paylaşmak bu güne kısmet oldu hepinizin aslında bildiği ve yaptığı bir yemek olsada bloğumda bulunmasını istediğim için birde belki bilmeyen birilerine faydalı olabilirim diye düşündüğüm için nacizane eklemek istedim
Haydi buyurun nasıl yaptığıma bakalım:)
Önce 10 adet dolmalık biberin içleri temizlenir,
11 adet orta boy patatesin de kabukları soyulup içleri güzelce oyulur,
5 adet orta boy (tek gözlü ) soğan kabukları ayıklanıp alt kısmı ve tepesi biraz kesilip alınır sonra boydan boya bir çizik atılarak kaynamış suda hafif yumuşayana dek haşlanır ve süzülür,
İÇ HARCI İÇİN:
250 gr. dana kıyma,
1 su bardağı pirinç,
1 avuç bulgur, tuz, karabiber,
1 adet irice soğan (incecik doğranmalı),
2 adet domates (rendelenmiş),
1 tatlı kaşığı kuru nane veya bir tutam taze nane,
1 tatlı kaşığı biber salçası, bir tutam pulbiber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı.
YAPILIŞI:
İç harcının malzemelerini bir kapta iyice yoğurun sonra hazırladığınız biberleri ve patatesleri doldurun dolmalarınızın ağzına kapak olarak da 1 adet domatesi kesip kesip kapatın
Sonra soğanları parçalamadan nazikce yaprak yaprak ayırın iç harcından köfte şeklinde alıp bir kenarına koyup sarın (resimdeki gibi) hepsini tencereye yerleştirdikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ile 1 tatlı kaşığı biber salçasını yavaş yavaş ekleyerek 2 su bardağı suyla ezin ve dolmaların üzerine dökün en son olarak da 1 çay bardağı zeytinyağı veya 50 gr. tereyağını parçalayarak ilave edin bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını da kapatıp kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ateşi kapattıktan sonra tencerede 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin
Yanında yoğurt veya cacık tavsiyemdir çok yakışıyor.
NOT:
Patatesin içinden oyup çıkardığınız parçaların yanına 1 adet havuç, 1 adet küçük soğan, eğer kalmışsa iç harçtan arta kalan ve 1 bardak kırmızı mercimeği üzerini bir parmak geçecek kadar suyla haşlayıp mikserleyin sonra biraz tereyağı eritip 1 kaşık unu yağda kavurun çorbanızı ilave edin eğer varsa evde yaptığınız et suyu tableti de ekleyip biraz daha kaynatıp dolmaların önünden afiyetle için patates parçaları da değerlenmiş olsun.
Zira ben öyle yapıyorum:)



18 Nisan 2011 Pazartesi

BADEMPARE

SELAM HERKESE GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM
Bu güzel tatlıları rahmetli babamın ölüm yıldönümünde okuduğumuz hatim için gelen ve hafız teyzenin okuduğu mevlid'i şerifi dinleyen değerli misafirlerimiz için hazırlamıştım çok beğenildi afiyet şifa olsun yiyen tüm misafirlerimize
Tarifi bloğumda hala neden yayınlamadın diyen ısrarla yayınlamamı isteyen Berrin kardeşimi kırmamak için diğer bekleyen tariflerin önüne aldım umarım sizde beğenirsiniz ben bu nefis tatlının tarifini Sevde arkadaşımdan aldım ama Oktay ustaya aitmiş perşembe günü yapacağımız kermes için tekrar hazırlamam istendi bende seve seve hazırlarım inşaallah:)

Badempare Icin Gerekli Malzemeler:

  • 4.5 su b.un
    2 su b. pudra şekeri
    200 gr.tereyağı
    4 yumurta
    1 su b.toz badem
    1p.vanilya
    1 p.kabartma tozu
  • Üzeri için:
    Yumurta sarısı
    Bütün badem
  • Şerbeti için:
    5 su b.toz şeker
    5 su b.su
    1 dilim limon

Hazirlanisi:

Karıştırma kabına un alınır. Ortası açılarak tereyağı konur. Kenarlarına yumurta, toz badem, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürüldükten sonra üzerlerine birer tane badem batırılarak pişirilir. Diğer taraftan Şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye 5 su b. su, 5 su b. tozşeker ve limon dilimi konularak kaynatılır.

Tatlı pişince sıcakken şerbeti dökülür. Tatlı sıcak, şerbeti ise ilk sıcaklığı çıkmış olmalıdır.Ağızda dağılan nefis bir tatlı. Dilenirse toz fındık ile de hazırlanabilir.

Tarifi aynen aktardım ancak ben yuvarlamadım oval şekil verdim ve üzerine de badem serptim

AFİYET OLSUUUUUN:)


Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..