31 Aralık 2010 Cuma

PORTAKALLI KEK TART "HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ "9" MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLER"

Bu  tartı canım kardeşim Yıldızcığımın  ev sahibeliğini yaptığı "hobidünyam yemek etkinlikleri "9"  mandalinalı ve portakallı lezzetler" etkinliği için  Yıldız  bacıma  gönderiyorum ve booool katılımlı güzel bir etkinlik ayrıca da kolaylıklar diliyorum haaaaa:) birde hepinizden katılmanızı rica ediyorum bu güzel etkinliğe haydi durmayın:)
PORTAKALLI  KEK  TART 
KEK  MALZEMELERİ:
4 adet yumuta,
1 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı un,
3 kaşık nişasta,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu.
 
KREMASI İÇİN
3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 adet yumurtanın sarısı,
1 su bardağı şeker (damak tadınıza göre daha az kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya,3 kaşık dövülmüş badem veya fındık.

YAPILIŞI
ilk önce yumurta ve şeker iyice bir çırpılır sonra diğer malzemeler eklenip güzelce karıştırılır orta boy bir tepsiyi yağlayıp içine yayılır yada tart kalıbı kullanılır (ama tart kalıbına hamur fazla gelebiliyor kalan hamurdan 6 adet muffin çıkar ben denedim ve orta boy tepsi kullandım hamur tam geldi çok güzel kabardı) 
 
170 derece fırında pişirip biraz soğuduktan sonra kekimi ters çevirdim tepsi kullandığım için ortası oyuk olmuyor doğal olarak ben keskin bir bıçak yardımıyla kenarından  2 santim kadar içeriyi işaretledim ve düzgün bir şekilde ortasını biraz oydum çıkardım tart kalıbından çıkmış gibi oldu umarım anlatabilmişimdir sonra kremasını hazırlayıp soğuttum içine 3 kaşık labne karıştırdım (olmasada olur) kekin boşluğunu doldurdum en üstünede iyce soyup düzgün dilimlediğim portakalları  dizdim fıstık ve hindistancevizi  serptim 
 
3 kaşık balı 1,5 kaşık suyla çırpıp portakal dilimlerinin  üstüne sürebilirsiniz o zaman daha parlak bir görüntü oluşuyor ben meyveli tartta kullanmıştım  
hemen streçfilmle kapladım buzdolabında birkaç saat bekletip servis ettim mutlaka denemelisiniz benden söylemesi:)))
NOT:
Beni merak eden mail ve yorumlarla soran arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum hamdolsun iyiyim ancak üzücü bazı olaylar  oldu  Medine de yaşayan Türk bir ailenin 3 oğlu ve yanında 2 arkadaşı daha trafik kazası yaptılar malesef henüz 16 ve 19 yaşında olan iki kardeş hayatını acı bir şekilde kaybetti bir diğer kardeşleri ise halen ameliyatlara giriyor durumu ciddi Rabbim hiç kimseyi evlat acısıyla terbiye etmesin AMİN Allah annelerine ve babalarına dayanma gücü versin isyandan uzak tutsun inşaallah
Ayrıca öbür çocuklardan biri hayatının geri kalan bölümünü tekerlekli sandalyeye mahkum geçirecek beli kırıldığı için sonuncu gencin durumu daha iyi hamdolsun sizlerde lütfen bu çocukların şifası için dua etmeyi unutmayın sevgili misafirlerim 
İşte bu nedenle bir anda herşey o kadar boş geldiki canım hiç bir şey yapmak istemedi ayrıca kızım bu çocuklarla aynı okulda farklı binalar da okuyordu çok sarsıldı birazda kızımın sarsıntısını atlatabilmesi için onunla ilgilenmem lazımdı haber vermediğim için merak ettiğinizi biliyorum kusuruma bakmayın ama parmaklarım işlemedi işte ne yapayım???
Salı  günü ikindiden sonra da konsoloslukta hallolması gereken işlerimiz olduğundan Cidde şehrine gittik Çarşamba günü işlerimizi bitirip umre için Mekke ye gitmeyi planlamıştık ama evdeki hesap çarşıya uymadı malesef çünki çarşamba öğlen bir yağmur yağmaya başladı orada heryer su içinde kaldı otelimize zor gidebildik arabaların tekerleri suyun içindeydi varın siz düşünün bekledik ve gece  saat 3 de Cidde den yola çıktık  Mekke ye 40 dakika da varıp Kabe de umremizi rahat rahat yapabildik elhamdülillah ben umreden sonra Kabeyi uzun uzuuun seyrettim ve bu esnada  isimlerini bildiğim tüm arkadaşlarımın ismini anarak dualar ettim Rabbim kabul etsin inşaallah haaaa birde hatime katılan tüm arkadaşlarım için ayrıca dua ettim sizleri oralar da unuttum sanmayın hep andım dualarımda emin olun şimdi yorgunum yol uzundu ve gelirken de yağmur çok yağıyordu  artı sis oluştuğu için biraz gergin bir yolculuk yaptık izninizle dinlenmek üzere ayrılıyorum ama merak etmeyin artık buralardayım kendimi toparladım umre bize iyi geldi Rabbim yürekten arzulayan herkese nasip etsin hayırlarla kalın canlar:)

22 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

mutlu yıllar diliyorum içinde aşk, sevgi, heyecan, mutluluk, sabır, bereket, sağlık ve huzur taşıyan..:)
Deniz GÜNEŞ.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Canım hoş geldin sefalar getirdin ALLAH Umre'ni ve ettiğin bütün duaları kabul ve makbul eylesin
gençlerimizin ölümüne çok üzüldüm RABBİM ailelerine sabırların en büyüğünü nasip etsin
Yokluğunuz çok belli oluyor merak etmiştim bende arkadaşımız güzel bir etkinlik malzemesi seçmiş tam zamanı portakal mis gibi araomasıyla herşeye yakışıyor tartın güzelliği anlatıyor lezzetinin muhteşemliğini ellerinize sağlık mutlu, sağlıklı günler dilerim sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

iyi seneler canım,
ellerine sağlık.
*********
haberlere çok üzüldüm :(

Deli Anne dedi ki...

Maşallah.. Allah kabule tsin ve bize de kısmet etsin inşaallah.. ve iyi seneeler...

Unknown dedi ki...

saglıklı,mutlu ve huzurlu güzel yıllar diliyorum.

yeşim dedi ki...

canım benim
hayırlı,mutlu ,sağlıklı bir yıl sizin ve tüm sevdiklerinizin olsun.nice mutlu senelere....sevgilerimle...

mutfagabuyrun dedi ki...

pasta süper olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.mutlu huzurlu ve sağlıklı bir yıl temenni ediyorum.

Banu dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel mutlu bir yıl diliyorum... Sevgilerimle...

fatosun mutfagından... dedi ki...

2010 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2011 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar!!

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Muhtesem olmus ablacim masallah sana ellerine saglik..Yeni yilin kutlu olsun saglik ve mutluluk dilerim,ailenle sevdiklerinle geçirecegin nice yillar dilerim sevgilerimle ablam.

özlem dedi ki...

ablacım ellerine sağlık süper görünüyor. Afiyet şifa olsun.
yeni yılınızı kutlar sağlıklı mutlu huzurlu yıllar dilerim

Tespih Taneleri... dedi ki...

Canim benim degerli yorumun icin tesekkure geldim.Allah razi olsun...Gozlerimi yasarttin.Kabe'de hatirlanmak ustelik duaya ortak olmak cok guzel...Canim cok sikkindi...Yorumun yuregimi ferahlatti...Oralarin benim icin cok ayri bir yeri vardir...Hic gelemedim ama kalbim hep orda,sende Kabe'de dua ettim deyince icim bir tuhaf oldu...Hersey gonlunce olsun arkadasim cok sagol...Sevgilerimle

esra dedi ki...

PAPATYAM ELİNE SAĞLIK CANIM..2011 SAĞLIK HUZUR MUTLULUK VE BEREK GETİRSİN...AİLEN VE TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE...

esra dedi ki...

ALLAH SABIR VERSİN ÜZÜLMEYECEK GİBİ BİR ŞEY DEĞİL...BÖYLE BÜYÜK ACILAR YAŞAMADIĞIM HALDE BEN BİLE BLOĞA YAZAMIYORUM.. MANASIZ GELİYOR SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM...ALLAH YARDIMCILARI OLSUN..

MERHABA dedi ki...

ablacım Rabbim umreni kabul etsin inşallah .Bizler içinde dua etmişsin inan çok sevindim.Çocuklarını kaybeden aileye de Allah'tan sabır diliyorum .
Bu arada portakallı kek tartın harika olmuş ellerine sağlık.Sevgiler....

Avrupa'da yasam dedi ki...

üzüntülü olaylar yasamana ben de cok üzüldüm.Cok yakin zamanda yasadim ben de maalesef.Ama hayat akiyor.Tutunmaya calisiyor insan.Allah beterlerinden korusun herkesi,kimseye evlat acisi yasatmasin.Umrenizi deAllah kabul etsin.saglikli ve mutlu kalin tartiniz cok güzel olmus ellerinize saglik

Mutfaknotlari dedi ki...

papatyacım aynurummm
hayatım ben hobidunyam foruma giremiyorum
bana yardımcı ol lüütffeeeennn
bu arada o tart nasıl öyle valla çok canım çekti bilemiyorum artık:))

Cahide dedi ki...

Selamun aleykum ablacım
Umreni Allah kabul etsin,Rabbim bizlere de nasip eylesin.
Ablam anlattığın olaya çok üzüldüm.Bir anne baba için ne zor bir durumdur düşünmesi bile acı veriyor.
Allah sabırlar versin.Sağ kalıp sandalyeye mahkum olan ve hastanede olan kardeşlerimizede Rabbim yardımcı olsun,şifalar versin inşaallah.
Her şey bizim için.Rabbim kaldıramayacağımız yükler vermesin.(AMİİİN)

Bu nefis lezzet içinde ellerine sağlık ablam...
Muhabbetlerimle...

mintinin dünyası dedi ki...

aynur ablam ellerine sağlık inanılmaz lezzetli görünüyor.ben de göndereceğim yıldız ablama inşallah.bu arada yeni yılın hayır ve mutluluklarla geçsin.

nazardeymesin07 dedi ki...

NEFİS BİR LEZZET OLMUŞ İŞTAH AÇIYOR AYNUR HANIM ÇOK MARİFETLİSİNİZ MAŞALLAH. NOT MAİL GÖNDERDİM AMA GÜLLERİ ALAN OLMADI HALA BİLGİ VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM.

Mutfaknotlari dedi ki...

bidenem
kullanıcı adını kabul etmiyor
mail adresimi kabul etmiyor
aynı mail adresiyle üye olayım diyorum bu maille kayıt var diyor
valla bacım anlamadım gitti
maili kabul etse şifre isteyecem anlayacağın giremedim bi türlü

mandalincikmazi dedi ki...

Canım
öncelikle hayırlı yıllar dilerim...
Etkinlik tarifin çok güzel ellerine sağlık canım nefis görünüyor ohhh üzerinede bir çiçek kondurmuşsun onu kendim için algılıyorum :))
Teşekkürler mis gibi blogumu portakal kokuttun .........

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..